unaprijed zahvalan
INO-student
Moderator: anex
Na koje racunovodstvo mislis, obicno ili finansijsko? Opcenito, oba su jako teska za poloziti ali nista nije nemoguce. Operaciona ne bi trebala biti teska. Svake godine ima ljetna skola, posto si naveo racunovodstvo i operacione onda je rijec o ekomiji, po predmetu se placa 200 KM i mogu se uzeti samo 2 predmeta.dragana.3 wrote:zna li neko da mi nesto kaze o ljetnoj skoli u Sarajevu za 2010 godinu,da li se ove godine odrzava posto jos nema na sajtu fakulteta obavjestenje za 2010,i kako je poloziti,odnosno tezina ispita iz Racunovodstva i Operacionih istrazivanja!
unaprijed zahvalan
INO-student
Istina.rockinfreakapotamus wrote:od računovodstva na ekonomiji u sarajevu bježi glavom bez obzira. toliko.
zaboravi na ovo boldirano, pao ja na ljetnoj iz računovodstvadragana.3 wrote:Hvala Vam dobri ljudi !!!![]()
Mada kod nas ovamo kruze price o tim ljetnim skolama da nije tesko poloziti jos niko nije pao,a imam malo jos do diplome, nego me ta 2 ispita" zezaju",zato su mi preko potrebna za poloziti!!
Imaš ljetne škole ne sekiraj, tu je lova za FAX a što se tiče težine ništa lakše nego inače. Posjeti studentsku službu.dragana.3 wrote:zna li neko da mi nesto kaze o ljetnoj skoli u Sarajevu za 2010 godinu,da li se ove godine odrzava posto jos nema na sajtu fakulteta obavjestenje za 2010,i kako je poloziti,odnosno tezina ispita iz Racunovodstva i Operacionih istrazivanja!
unaprijed zahvalan
INO-student
šta ba?Bodkin wrote:ljetna skola JESTE teza na ljetnoj,uporedis zadatak sa ljetne i normalnog roka i vidis
Nemoj se zeznut pa da ne ideš na predavanja u ljetnoj. Radite dvije parcijale. Mislim da jednu možeš ponoviti ali samo jednu. Uči kao /lud/luda jer 200 KM nije malo, u ova recesijska vremena, za jedan ispit. SRETNO!!!!!!Akky.87 wrote:zna li ko nesto o mikroekonomiji na ljetnoj, bilo kakva info je dobrodosla...
nema predavanja svaki dan, obično samo jedan dan sedmično (eventualno dva, ako su razdvojena predavanja i vježbe). online sedmica znači da nema in-class nastave, nego se gradivo koje je predviđeno za tu sedmicu, studentima postavi na courseware-u, a studenti to kod kuće nauče (il ne nauče)dragana.3 wrote:moze li mi neko dati informaciju,ako se slusa jedan ispit u ljetnoj imamo li svaki dan predavanja ,i koliko taj cas traje,dal* je to blok casova il kako?
I sta im znace ove sedmice sto su navedene kao ON LINE![]()
Hvala
To online znaci odi na more, a ponesi knjigu, nek se nadje kraj plaze hahadragana.3 wrote:moze li mi neko dati informaciju,ako se slusa jedan ispit u ljetnoj imamo li svaki dan predavanja ,i koliko taj cas traje,dal* je to blok casova il kako?
I sta im znace ove sedmice sto su navedene kao ON LINE![]()
Hvala
MrMaliJoe wrote:Nemoj se zeznut pa da ne ideš na predavanja u ljetnoj. Radite dvije parcijale. Mislim da jednu možeš ponoviti ali samo jednu. Uči kao /lud/luda jer 200 KM nije malo, u ova recesijska vremena, za jedan ispit. SRETNO!!!!!!Akky.87 wrote:zna li ko nesto o mikroekonomiji na ljetnoj, bilo kakva info je dobrodosla...
ljetnu školu za svaki predmet izvodi JEDAN profesor (bez obzira što ih je u semestru možda bilo više na tom predmetu)Akky.87 wrote:MrMaliJoe wrote:Nemoj se zeznut pa da ne ideš na predavanja u ljetnoj. Radite dvije parcijale. Mislim da jednu možeš ponoviti ali samo jednu. Uči kao /lud/luda jer 200 KM nije malo, u ova recesijska vremena, za jedan ispit. SRETNO!!!!!!Akky.87 wrote:zna li ko nesto o mikroekonomiji na ljetnoj, bilo kakva info je dobrodosla...
thanks za savjet![]()
meni bi jos i dobro bilo da placam 200KM ali sam ino-student tako da treba da izbrojim 250eura![]()
a kod kojeg prof. bi bilo najlakse to odradit ako ih je vise...
aha, znaci teorija je lagana nema esejskog-kilometarskog pisanja pojedinacnih pitanja+grafici...MrMaliJoe wrote:Upravu je, a Tatić koliko ja znam vodi katedru. Još su sada olakšali ispit. Ispit ti se sastoji uglavnom od a,b,c- pitanja.
Nista nije tesko ako se uhvatis knjige i zrtvujes poneku cjelodnevnu kafu u nekoj basti.Akky.87 wrote:aha, znaci teorija je lagana nema esejskog-kilometarskog pisanja pojedinacnih pitanja+grafici...MrMaliJoe wrote:Upravu je, a Tatić koliko ja znam vodi katedru. Još su sada olakšali ispit. Ispit ti se sastoji uglavnom od a,b,c- pitanja.
a zadaci? kod nas je taj dio problematican...
i jos jednom zahvaljujem na svim ovim info
Zasigurno da planiram da ljetujem i ispijam kafe u SA ne bih bila spremna da izkesiram 500eura za mikro i operaciona ...a slozices se da za te pare bih mogla prosetat i malo dalje na tu kaficu od BascarsijeNeyDan wrote:Nista nije tesko ako se uhvatis knjige i zrtvujes poneku cjelodnevnu kafu u nekoj basti.Akky.87 wrote:aha, znaci teorija je lagana nema esejskog-kilometarskog pisanja pojedinacnih pitanja+grafici...MrMaliJoe wrote:Upravu je, a Tatić koliko ja znam vodi katedru. Još su sada olakšali ispit. Ispit ti se sastoji uglavnom od a,b,c- pitanja.
a zadaci? kod nas je taj dio problematican...
i jos jednom zahvaljujem na svim ovim info![]()
Ako su ti teski zadaci iz mikroekonomije onda ne znam sta ces raditi kad ti dodje racunovodstvo ili finansijsko racunovodstvo?!