Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Tkd

#426 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by Tkd »

Better Man wrote:
Tkd wrote:Bravo našim javnim emiterima. Prenosiš za 3 mjesto vaterpolo, a uključuješ se na 2 poluvrijeme finala u košarci. To samo u BiH može :run:
Sreća pa sam mogao da pratim na RTS i HRT 2 OI, tako da nisam ništa gledao na FTV i BHT-u! Koliko znam u vrijeme kad se igralo finale košarke igralo se i finale Vaterpola, tako da nisu mogli prenositi za treće mjesto i vidio sam a je na jednom od naših emitera bio Vaterpolo, a na drugom košarka!

Prenosila se utakmica za 3 mjesto između Srbije i Crne Gore. Pa kada je to završili uključili su se 10 sekundi do kraja 1 poluvremena Usa-Španija. Hvala Bogu pa i ja imam Hrt i co, iako nisam ni tu gledao.
Jokericious

#427 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by Jokericious »

Tkd wrote:Ne treba. Ako je tako dobar treba mu dozvoliti da nastupa u što više disciplina.

Evo recimo da se nekoem to ne sviđa. Neka izaberu po 10 ljudi, da se takmiči u samo 1 disciplini i neka treniraju samo za tu 1, a neka eto recimo Phelps nastupa u svima :D .

Nije on kriv što je najbolji. Koga briga, čovjek može i čovjek hoće, što da ne :)

Niko nije kriv recimo Boltu što ne može trčati sve discipline u atletici, možda bi mogao ali nemoguće da u svim bude 1.
:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#428 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by It_is_a_Leclerc »

Kakav nonsens.. Prenositi utakmicu za treće mjesto nekog nižerazrednog polu-sporta kojeg na vrhunskom nivou praktikuje 5-6 zemalja, a ne prenositi prvu četvrtinu planetarnog spektakla i okršaja dvije najbolje momčadi svijeta u košarci.. To može samo BHRT, FTV i RTRS. :-?
Tkd

#429 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by Tkd »

It_is_a_Leclerc wrote:Kakav nonsens.. Prenositi utakmicu za treće mjesto nekog nižerazrednog polu-sporta kojeg na vrhunskom nivou praktikuje 5-6 zemalja, a ne prenositi prvu četvrtinu planetarnog spektakla i okršaja dvije najbolje momčadi svijeta u košarci.. To može samo BHRT, FTV i RTRS. :-?

Razumijem RTRS koji pokušavaju biti nešto što nisu, niti ne mogu protiv toga, ali oni vole neki inat. Ipak je za njih Srbija njihova zemlja, a po toj logici žive u tuđoj, ali njima na dušu ;-)

Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Italija, Mađarska i koja je još ekipa dobra u tom sportu ?

A vamo košarka, ajme meni, dođe mi da idem na sud da mi ukinu i ftv i bhrt, ne treba mi to smeće nikako. Milijardu dnevnika u ulozi strankih :lol:
cyprus

#430 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by cyprus »

Tkd wrote:Ne treba. Ako je tako dobar treba mu dozvoliti da nastupa u što više disciplina.

Evo recimo da se nekoem to ne sviđa. Neka izaberu po 10 ljudi, da se takmiči u samo 1 disciplini i neka treniraju samo za tu 1, a neka eto recimo Phelps nastupa u svima :D .

Nije on kriv što je najbolji. Koga briga, čovjek može i čovjek hoće, što da ne :)

Niko nije kriv recimo Boltu što ne može trčati sve discipline u atletici, možda bi mogao ali nemoguće da u svim bude 1.
Ne sporim da je Phelps najbolji u plivanju, ali i Sharif Sharifov je najbolji u svojoj disciplini hrvanju pa može osvojiti samo jednu medalju... Da li to što Phelsp osvoji daleko više medalja znači da je i daleko bolji sportista od Sharifova... Ja mislim da ne...
just principe

#431 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by just principe »

cyprus wrote:
Ne sporim da je Phelps najbolji u plivanju, ali i Sharif Sharifov je najbolji u svojoj disciplini hrvanju pa može osvojiti samo jednu medalju... Da li to što Phelsp osvoji daleko više medalja znači da je i daleko bolji sportista... Ja mislim da ne...
nisu mu dusmani dali da pliva na 200m slobodno na OI iako je rekorder i ti se tu zalis :x :D
Tkd

#432 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by Tkd »

Takva pravila. Neka uvode kategorije i u plivanju :lol: :lol: :lol:

To je do njih, nisam ja pisao pravila.Trebali su to na vrijeme misliti. Eto vidiš, mnogi znaju za Phelpsa jer je osvojio 100000 medalja, a ne znaju za toga u hrvanju jer nije imao prilika osvojiti ih više jer se takmiči u samoj jednoj kategoriji. I meni to smeta, ali et' šta ćeš.
Kuvet

#433 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by Kuvet »

Losi kinezi na ovim olimpijskim igrama pravo. U Pekingu su osvojili 51 zlato, bili prvi, a ove godine 38 zlatnih medalja..
It_is_a_Leclerc

#434 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Uzmimo u obzir i činjenicu da je hrvanje kudikamo "lakši" sport od plivanja. Hrvanje je bobrba s protivnicima, dok je plivanje borba sa štopericom i zahtjeva daleko više i tehničke, ali i psihičke odnosno fizičke spremnosti i pripremljenosti.

Ja za naše emitere zaista nemam riječi. Pa cijele igre oni prenose Srbiju i Hrvatsku. Srećom pa sam imao Eurosport i HTV2 (čak ni oni nisu toliko inzistiriali na svojim takmičarima), pa sam gledao ipak vrhunske sportaše i domete, a ne neke tamo abertačke-abertučke sportove i tome slično.
aveos

#435 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by aveos »

http://www.london2012.com/medals/medal-count/

Hrv 26. na listi,Srbija i Slo djele 41 i CG 69
amko76

#436 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by amko76 »

Hrvati medalja koliko mi takmičara :lol:
cyprus

#437 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:Uzmimo u obzir i činjenicu da je hrvanje kudikamo "lakši" sport od plivanja. Hrvanje je bobrba s protivnicima, dok je plivanje borba sa štopericom i zahtjeva daleko više i tehničke, ali i psihičke odnosno fizičke spremnosti i pripremljenosti.
Čak i da se složim s tim da je hrvanje lakši sport (iako je to diskutabilno), evo uzeću drugi primjer... Niko me neće uvjeriti da je kajak na divljim vodama lakši sport od plivanja... Pa opet neko ko razvaljuje u tom sportu može do jedne (ne znam da li može do eventualno dvije medalje)...
hrle1976

#438 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by hrle1976 »

Jack Be Nimble wrote:
hrle1976 wrote:Meni je presmjesno kad vidim da USA 60 medalja je osvojila na dva sporta tj. atletici (pretezno trcanje) i plivanju! Znaci kad bi se ta dva sporta (trcanje i plivanje odbilo i reduciralo na neka pravila) USA nebi nista bila.
I druge drzave mogu da osvoje medalje u atletici i plivanju.

Hrvatska uzela Italiju :dance:
Pa kad je tako sto ne osvoji BiH jednu medalju nebitno u plivanju ili atletici? Ili Burundi ili Zambija?
hrle1976

#439 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by hrle1976 »

cyprus wrote:
hrle1976 wrote:Meni je presmjesno kad vidim da USA 60 medalja je osvojila na dva sporta tj. atletici (pretezno trcanje) i plivanju! Znaci kad bi se ta dva sporta (trcanje i plivanje odbilo i reduciralo na neka pravila) USA nebi nista bila.
Ja ću ponoviti ono što meni smeta... Phelps je stvarno vrunski sportista, ali za vještinu koju posjeduje može ostvojiti hrpu medalja... Dok neki drugi isto tako vrhunski sportista, al u nekom drugom sportu, može osvojiti najviše jednu, ili eventualnu dvije tri medalj... To po meni nije pošteno, i smatram da u plivanju treba smanjit broj disciplina...

Absolutno se slazem.
cyprus

#440 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by cyprus »

hrle1976 wrote:
Jack Be Nimble wrote:

Pa kad je tako sto ne osvoji BiH jednu medalju nebitno u plivanju ili atletici? Ili Burundi ili Zambija?
Ruku na srce osvajo je Zimbabve :D
Jack Be Nimble

#441 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by Jack Be Nimble »

hrle1976 wrote:
Jack Be Nimble wrote:

Pa zato sto su smotane :-), sem Zimbabvea kako kaze Cyprus
It_is_a_Leclerc

#442 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Zato što, da bi osvojio medalju u plivanju ili atletici, moraš imati vrhunskog trenera, atletski stadion, dobru i opremljenu teretanu... I, plus, kod ta dva sporta nije moguće baviti se nečim drugim uz to. To su sportovi kojima moraš posvetiti cijeli život.
Verocious

#443 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by Verocious »

cyprus wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Uzmimo u obzir i činjenicu da je hrvanje kudikamo "lakši" sport od plivanja. Hrvanje je bobrba s protivnicima, dok je plivanje borba sa štopericom i zahtjeva daleko više i tehničke, ali i psihičke odnosno fizičke spremnosti i pripremljenosti.
Čak i da se složim s tim da je hrvanje lakši sport (iako je to diskutabilno), evo uzeću drugi primjer... Niko me neće uvjeriti da je kajak na divljim vodama lakši sport od plivanja... Pa opet neko ko razvaljuje u tom sportu može do jedne (ne znam da li može do eventualno dvije medalje)...
Mislim da ti smeta medijska paznja i usmjerenost prema Phelpsu zbog tih svih silnih medalja. Plivanje je takav sport koji dopusta da se neko takmici u vise disciplina i u svima bude odlican dok je to u drugim sportovima nemoguce(npr. vrhunski desetobojci su "samo" dobri u svih deset disciplina, ali niti u jednoj nisu odlicni).

Po trenutnom, da ga nazovem, hypeu Phelps je bolji i od npr. Steve Redgrave koji je uzeo zlato na 5(pet) razlicitih olimpijada :shock: . Mislim da je jedini sportista koji je tako nesto postigao. Eh da li je Phelps bolji sportista od Redgrave-a? 100% da nije, ali da je trofejniji jeste.

I nikako se ne bih slozio da je jedan sport tezi od drugog, na ovom nivou na kojem oni treniraju svaki sport je pretezak.
JohnnyS

#444 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by JohnnyS »

It_is_a_Leclerc wrote:Zato što, da bi osvojio medalju u plivanju ili atletici, moraš imati vrhunskog trenera, atletski stadion, dobru i opremljenu teretanu... I, plus, kod ta dva sporta nije moguće baviti se nečim drugim uz to. To su sportovi kojima moraš posvetiti cijeli život.

Ne bih se baš složio da Afrika vrvi atletskim stadionima pa redovno uzimaju medalje u trkačkim disciplinama...
just principe

#445 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by just principe »

JohnnyS wrote:
Ne bih se baš složio da Afrika vrvi atletskim stadionima pa redovno uzimaju medalje u trkačkim disciplinama...
:D :D :D
hoces da kazes da su samo atletski stadioni dovoljni za medalje na dugoprugaskim stazama :D Po tome Njemacka, Italija i Spanija i sl bili bi bez premca..

Navedi jednog evropljanina /bijelca/ koji je osvojio medalje na 1500, 5000, 10000 ili maratonu. Ali, naravno taj evropljanin ne smije biti naturalizovan kao Kipketer ili Mo Farah :D
Riddle

#446 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by Riddle »

Pravo mi zao sto se ovo zavrsilo. :(
It_is_a_Leclerc

#447 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Cijelo vrijeme, tokom dodjele medalje, naša zastava u pozadini kao da je osvajač iz BiH. A još ju je i Mešić pronio tako da je kamera nije mogla mašiti :D

Hajde, barem nešto :D
JohnnyS

#448 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by JohnnyS »

just principe wrote:
JohnnyS wrote:
:D :D :D
hoces da kazes da su samo atletski stadioni dovoljni za medalje na dugoprugaskim stazama :D Po tome Njemacka, Italija i Spanija i sl bili bi bez premca..

Navedi jednog evropljanina /bijelca/ koji je osvojio medalje na 1500, 5000, 10000 ili maratonu. Ali, naravno taj evropljanin ne smije biti naturalizovan kao Kipketer ili Mo Farah :D
Upravo suprotno, ja kažem da za atletiku nije potrebna tolika infrastruktura, možda čak i najmanja od svih sportova. Potrebno je puno puno teškog rada i odricanja, a toga u našem mentalitetu najmanje ima. Ako imaš njivu, kupiš koplje i vježbaš po cijele dane umjesto da kafenišeš :D Ali ja ne bih osuđivao ni kritizirao BiH predstavnike zbog lošijih rezultata. Biti na Olimpijadi je strašna stvar, mi samo naprđujemo po forumima i ismijavamo nekoga što je 90. na svijetu u nečemu, a da je svatko od nas barem među tisuću na svijetu u svojoj profesiji mogao bi otkupiti ovaj forum i vratiti mu normalno ime :D
Romanista 101%

#449 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by Romanista 101% »

"Wish You Where Here" :thumbup:

Odlicno zatvaranje, kao i otvaranje igara.
just principe

#450 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London

Post by just principe »

Fatboy slim :dance:
Post Reply