lješnjaci

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
sokkia

#1 lješnjaci

Post by sokkia »

želja mi je da posadim ( nešto za svoju dušu , nekih dvadesetak komada a ako bi se pokazalo da ide onda bi i proširivao) lješnjaka, tj, hibridnu lijesku.
interesuje me ako neko ima iskustva šta bi preporucio za saditi, koje sorte. gdje se mogu nabavljati najbolje sadnice .
kupovao sam prije u FIS- hekove i niti jedna se nije primila. :(
nadmorska visina je oko 650 m gdje bi sadio i nalazi se u lašvanskoj dolini.
sokkia

#2 Re: lješnjaci

Post by sokkia »

:(
zar niko ništa ?
newlevel

#3 Re: AW: lješnjaci

Post by newlevel »

Si mozda h&h fruits probao ? Svijet hvali njihove sadnice, masovno kupuju.

Sent from my Nokia 3310
sokkia

#4 Re: AW: lješnjaci

Post by sokkia »

newlevel wrote:Si mozda h&h fruits probao ? Svijet hvali njihove sadnice, masovno kupuju.

Sent from my Nokia 3310
da, vec sam rekao, niti jedna se nije primila-nisam bog zna koliko ni sadio al totalni ful.
te sadnice koje imaju tu deklaraciju nisu uopšte iz tog rasadnika iz Bugojna, nego koliko mi se cini da je zemlja porijekla Srbija a rasadnik Kruševac-takav papiric ima u onoj kutiji-
kad ih izvadiš iz supstrata ili ima jednu žilici ili niti jednu :( i primanje bude 0% :(
bar one koje sam ja kupio :sad:
newlevel

#5 Re: AW: lješnjaci

Post by newlevel »

Ne znam drug sta da ti kazem. Nisam od tog faha, pa cu se suzdrzati. Ali znam da su proizvodi h&h fruitsa cijenjeni, gotovo sva ona regija gornji vakuf-Bugojno-D. Vakuf, pa i Travnik kupuju kod njih. Ali da budes peh, pa da se ni jedna ne primi, onda je to za ne povjerovati.

Sent from my Nokia 3310
wolf07

#6 Re: lješnjaci

Post by wolf07 »

Ne znam koliko ce biti od pomoci ali, sasvim slucajno sam juce cuo da u Teslicu (li okolini Teslica) neki covjek prodaje sadnice lijeske. Navodno, kcerka mu je agronom. Zavrsila je agronomiju u BG i tamo je ostala i u principu to je njena ideja. Otac samo dila ove sadnice pa mozes da se raspitas za njega. Ja nazalost ne znam kako se covjek zove al' nije Teslic New York, valjda neko zna o cemu se radi cak i ako odes "napamet".
sokkia

#7 Re: lješnjaci

Post by sokkia »

wolf07 wrote:Ne znam koliko ce biti od pomoci ali, sasvim slucajno sam juce cuo da u Teslicu (li okolini Teslica) neki covjek prodaje sadnice lijeske. Navodno, kcerka mu je agronom. Zavrsila je agronomiju u BG i tamo je ostala i u principu to je njena ideja. Otac samo dila ove sadnice pa mozes da se raspitas za njega. Ja nazalost ne znam kako se covjek zove al' nije Teslic New York, valjda neko zna o cemu se radi cak i ako odes "napamet".
znam za taj rasadnik, mislim da se nalazi u Blatnici kod Teslica pa cu vidjeti sa jaranom pošto i on nešto planira i možda odemo tamo :-D
Post Reply