Ljekovito bilje

Sve o zdravlju...
jOFLA
Posts: 2322
Joined: 11/06/2005 03:04

#26 Re: Ljekovito bilje

Post by jOFLA » 25/04/2020 21:38

Bez brige, niko ne zabranjuje i neće zabraniti prodaju meda samog po sebi ili raznih trava, ono što se zabranjuje je prodaja pod nazivom "lijek". Meda i trava će i dalje biti, ali ne pod reklamnim sloganom "lijek" ili "ljekovito". U EU i dalje ima sasvim legalno kupiti ljekovitih trava, ali ne sa onim prefiksom "ljekovite", i ne u radnjama koje nose naziv "zdravlje" ili "liječenje" i slično. Zabranjeno ih je prodavati nazivajući ih lijekom, a niko ne zabranjuje prodavanje trava samih po sebi.

To je vrlo slično onom od prije desetak-petnaest godina kad su ovamo preko okeana navodno zabranili prodaju kajsija/marelica sa košpama jer su ih neki prodavali kao izvor navodnog vitamina B17 koji navodno liječi rak, pa su nam zemljaci iz BiH i drugih balkanskih državica preko interneta poručivali da u SAD i Kanadi ne možemo više kupiti kajsije sa košpama, nego valjda sve kajsije za prodaju moraju biti otkoštene kako svijet iz košpi ne bi sam sebi pravio lijek za rak!

Ovamo smo i dalje uredno nastavili kupovati kajsije sa košpama kao što su se kajsije uvijek prodavale, i još uvijek se prodaju isključivo sa košpama, i ibretili se šta nam zemljaci iz BiH koji u Kanadu i SAD nikad nisu nogom kročili bili ubijeđeni da bolje znaju od nas koji živImo preko okeana, i poručivali nam da ne možemo više kupiti kajsije sa košpama, a tako ih je informisao Alex Jones i slični teoretičari zavjere i njihovi blogovi. Kajsije sa košpama koje u SAD i Kanadi kupimo i gledamo svojim očima su valjda proizvod halucinacije?

U SAD i Kanadi kajsije sa košpama se nikad nisu prestale prodavati, ali ono što je zabranjeno je prodati kamion košpi kao lijek za rak. Kamion košpi i dalje se može legalno prodati i kupiti i niko ne pita treba li ti za novi voćnjak ili nešto drugo, ali ga ne smiješ prodavati pod reklamnim sloganom "lijek", i to je sve.


kogaba
Posts: 57
Joined: 31/10/2010 20:16

#27 Re: Ljekovito bilje

Post by kogaba » 27/04/2020 11:23

matičnjak,poznat kao limunčić u narodu

kogaba
Posts: 57
Joined: 31/10/2010 20:16

#28 Re: Ljekovito bilje

Post by kogaba » 27/04/2020 11:28

Dobro je znati mnogo o ljekovitim travama,ja pišem o tome na stranici
https://ljekovite.blogspot.com/[code]ht ... om/[/code]

Post Reply