ljekarsko uvjerenje za vjencanje
-
neya
#1 ljekarsko uvjerenje za vjencanje
Pozdrav
moze li mi neko pomoci oko ovog ljakrskog uvjerenja za vjencanje..Udajem se u januaru za stranca i iz ambasade su nam trazili ljekarsko uvjerenje..sta tacno to podrazumjeva, gdje da radim i koliko to kosta u Sarajevu ?
- zlo zlo
#2 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
oko 60 maraka dođe, možeš kod svog doktora.
Redovito vadim godišnje zbog vize.
Redovito vadim godišnje zbog vize.
- homega
#3 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
Možeš li nam prenijeti odgovor ambasade na pitanje o razlogu ljekarskog uvjerenje prije vjenčanja. I njihov odgovor o različitim nalazima pregleda - kakav status ćeš imati ako si potpuno zdrava, ili potpuno bolesna?neya wrote:Pozdravmoze li mi neko pomoci oko ovog ljakrskog uvjerenja za vjencanje..Udajem se u januaru za stranca i iz ambasade su nam trazili ljekarsko uvjerenje..sta tacno to podrazumjeva, gdje da radim i koliko to kosta u Sarajevu ?
Meni zahtjev ambasade liči na put ka diskriminaciji, ali možda postoji i drugi razlog...
- raskopusa
#4 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
mimo medical u hrasnom blizu robota,gotovo za cas.neya wrote:Pozdravmoze li mi neko pomoci oko ovog ljakrskog uvjerenja za vjencanje..Udajem se u januaru za stranca i iz ambasade su nam trazili ljekarsko uvjerenje..sta tacno to podrazumjeva, gdje da radim i koliko to kosta u Sarajevu ?
- raskopusa
#5 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
djeVojke moraju biti nevine.homega wrote:neya wrote:
Možeš li nam prenijeti odgovor ambasade na pitanje o razlogu ljekarskog uvjerenje prije vjenčanja. I njihov odgovor o različitim nalazima pregleda - kakav status ćeš imati ako si potpuno zdrava, ili potpuno bolesna?
Meni zahtjev ambasade liči na put ka diskriminaciji, ali možda postoji i drugi razlog...
- zlo zlo
#6 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
ja trebam uvjerenje da ne bolujem od bolesti koje ugrožavaju javno zdravlje u Bih
a ovoj curi za vjenčanje nemam blage što treba i meni je to malo puno nejasno.
a ovoj curi za vjenčanje nemam blage što treba i meni je to malo puno nejasno.
-
neya
#7 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
Nisam sigurna ali mislim da je to zbog genetskih bolesti koje mogu nastati u odredjenim slucajevima i kao partner treba biti upoznat sa time ali opet nikakve odredjene informacije nisam dobila iz ambasade osim da to treba da donesem (vjencanje ce se tu odrzati zbog brze procedure) 
evo dio mail-a mada i razgovor licem u lice nije sadrzavao vecu kolicinu informacija - navodno ne znaju gdje se to moze uraditi a ne sta vise
Od Vasih dokumenata potrebni su :
1. rodni list
2. ljekarsko uvjerenje
3. .......
nasla sam negdje cjenovnik sa uslugama i posebno su odvojena ljekarska uvjerenja za vjencanje od ostalih pa me zanima razlika i sta tacno rade na pregledu
HVALA VAM SVIMA
evo dio mail-a mada i razgovor licem u lice nije sadrzavao vecu kolicinu informacija - navodno ne znaju gdje se to moze uraditi a ne sta vise
Od Vasih dokumenata potrebni su :
1. rodni list
2. ljekarsko uvjerenje
3. .......
nasla sam negdje cjenovnik sa uslugama i posebno su odvojena ljekarska uvjerenja za vjencanje od ostalih pa me zanima razlika i sta tacno rade na pregledu
HVALA VAM SVIMA
- Better Man
#8 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
Koja je ambasada u pitanju, odnosno iz koje je zemlje stranac. Malo mi je to glupo što traže, ali očito neki njihov propis koji je jako star i dugo u upotrebi.
-
julisiz es grant
#9 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
Možda je Njemačka, pa zaboravili da izbrišu Himmlerove zakone o eugenici?
- zlo zlo
#10 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
vjerovatno ako ides tamo gdje ti buduci, trebaš ovo da ne boluješ od bolesti koje ugrožavaju tu zemlju.
niko ti neće genetiku gledat
niko ti neće genetiku gledat
-
Kralj Tvrtko I.
#11 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
de ti malo spamaj 
-
nightvision
#12 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
dobro hajd' to radi bolescuga kojekavih, ali sta je sa psihologom? treba i to provjeravati.
- Big Ang
#13 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
nightvision wrote:dobro hajd' to radi bolescuga kojekavih, ali sta je sa psihologom? treba i to provjeravati.
Onda se niko nikad vjenco ne bi. Nigdje.
-
nightvision
#14 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
ti to vidis jos crnje od mene.Big Ang wrote:nightvision wrote:dobro hajd' to radi bolescuga kojekavih, ali sta je sa psihologom? treba i to provjeravati.
Onda se niko nikad vjenco ne bi. Nigdje.
- insomnia78
#15 ljekarsko uvjerenje za vjencanje
Ja sam radio radio pluca zbog tbc samo cini mi se
Doduse ne za vjencanje nego po ulasku u zemlju i regulisanju papira
Nece ti niko nista zabraniti samo ti moraju znati anamnezu i potencijalnu zaraznost
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Doduse ne za vjencanje nego po ulasku u zemlju i regulisanju papira
Nece ti niko nista zabraniti samo ti moraju znati anamnezu i potencijalnu zaraznost
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- zlo zlo
#16 Re: ljekarsko uvjerenje za vjencanje
da rade psiho-test ovaj Tvrle bi ostao vječiti neženja