Ove naše neznalice, koje ne razumiju engleski i strah ih je da će se to zloupotrijebiti ne žele to potpisati. Da drama bude još veća na studentskoj su mi izgubili karton
Ljekarsko uvjerenje
Moderator: anex
-
MissDanijela
#1 Ljekarsko uvjerenje
OK! Potreban mi je doktor opšte prakse, koji bi potpisao ljekarsko uvjerenje.
Ljekarsko uvjerenje je na engleskom jeziku i više je kao neki upitnika, a ne tipično ljekarsko uvjerenje kad te provodaju kod svih mogućih doktora koje imaju u ambulanti. Upitnik sam sama popunila, samo mi treba potpis i pečat doktora. Znam, baš sam slatka to mi svaki doktor kod kojeg sam otišla kaže.
Ove naše neznalice, koje ne razumiju engleski i strah ih je da će se to zloupotrijebiti ne žele to potpisati. Da drama bude još veća na studentskoj su mi izgubili karton
Pitanje: Zna li neko nekog doktora koji bit to potpisao, sve je to pro forme radi... ali mi hitno treba
Naravno, platila bih kao što se svako ljekarsko uvjerenje plaća 
-
MissDanijela
#3 Re: Ljekarsko uvjerenje
Ahhh.. to mi treba za posao u SAD-u... Pa je stvar poprilično hitna*mima* wrote:ljekarsko uvjerenje na engleskom ....zar i to ima kod nas
-
*mima*
#4 Re: Ljekarsko uvjerenje
a nece ti niko ovjeriti na engleskom.....valjda si trebala daizvadis ljekarsko i da onda prevedes na engleski....u stvari to odradi ovlastena osoba
- Asana
#5 Re: Ljekarsko uvjerenje
Dosta nasih ljekara dobro zna engleski, mnogi su i specijalizirali u US ... to samo po sebi nije problem.
Nije bitno na kojem je jeziku, problem je sto hoces da ti neko nesto potise bez pretraga ... da ljekar stoji svojim potpisom iz onoga sto si sama ispunila?!
Ako se ipak odlucis da platis ljekarski pregled na temelju kojeg ti moze izdati to uvjerenje, bit ce to druga prica.
U tom slucaju idi u neku privatnu polikliniku - predlazem ti dr. Dzuguma i Polikliniku Atrij. Snaci ce se sa engeskim
Nije bitno na kojem je jeziku, problem je sto hoces da ti neko nesto potise bez pretraga ... da ljekar stoji svojim potpisom iz onoga sto si sama ispunila?!
Ako se ipak odlucis da platis ljekarski pregled na temelju kojeg ti moze izdati to uvjerenje, bit ce to druga prica.
U tom slucaju idi u neku privatnu polikliniku - predlazem ti dr. Dzuguma i Polikliniku Atrij. Snaci ce se sa engeskim
-
MissDanijela
#6 Re: Ljekarsko uvjerenje
Moglo bi i to! Nije problem. Samo što su pitanja: Da li sam i kada bolovala od bulimija? Da li sam ikada bila u bolnici... Kod psihijatra? Koj vakcine sam primala? A otkud oni u privatnoj poliklinici to znaju... Pihhhh...Asana wrote:Dosta nasih ljekara dobro zna engleski, mnogi su i specijalizirali u US ... to samo po sebi nije problem.
- otherside
#7 Re: Ljekarsko uvjerenje
to je obicni upitnik. zasto bi ti to ovjeravao neko ko te vidi prvi put u zivotu?MissDanijela wrote:Moglo bi i to! Nije problem. Samo što su pitanja: Da li sam i kada bolovala od bulimija? Da li sam ikada bila u bolnici... Kod psihijatra? Koj vakcine sam primala? A otkud oni u privatnoj poliklinici to znaju... Pihhhh...Asana wrote:Dosta nasih ljekara dobro zna engleski, mnogi su i specijalizirali u US ... to samo po sebi nije problem.
jedini ljekar koji ti to moze ovjeriti (al' opet "na lijepe oci") je tvoj porodicni ljekar ukoliko ima uvid u tvoj zdravstveni karton duze vrijeme.
ljekarsko uvjerenje je papir iza koga stoje nalazi i misljenja vise specijalista a ne jednog.