Ljekarski pregled za USA vizu
Moderator: anex
-
Azra_Mirzet
#1 Ljekarski pregled za USA vizu
Iako sam tek na pocetku procesa za ir1-cr1 vizu zanima me kako izgleda ljekarski pregled za istu?Koje sve nalaze vadimo?Na jednom sam forumu procitala da ukoliko osoba ima tetovaze podvrgnu ga jos nekim dodatnim testovima.Koja su vasa iskustva sa pregleda,sta su vam sve trazili?LP 
-
landlord
#2 Re: Ljekarski pregled za USA vizu
Uh davno je to bilo tako da se ne sjecam bas. Znam da rade test za HIV i da bi trebalo ponijeti karton sa vakcinama koje si primio u zivotu. Ako nemas taj spisak onda dobijes koktel nekih vakcina.
Za slikanje pluca te posalju u neku drugu ambulantu. Jako jednostavan pregled i zavrsi se sve za satak.
Za slikanje pluca te posalju u neku drugu ambulantu. Jako jednostavan pregled i zavrsi se sve za satak.
- Hercegoviina
#3 Re: Ljekarski pregled za USA vizu
test za hiv se vise ne radi.landlord wrote:Uh davno je to bilo tako da se ne sjecam bas. Znam da rade test za HIV i da bi trebalo ponijeti karton sa vakcinama koje si primio u zivotu. Ako nemas taj spisak onda dobijes koktel nekih vakcina.
-
melb26sa
#4 Re: Ljekarski pregled za USA vizu
U moje doba HIV testiranje je bilo obavezno ali su to u medjuvremenu ukinuli.
Sad je samo za sifilis?
Vakcine - ponesi sve knjizice koje imas sa upisanim vakcinama da te ne bodu bez potrebe. USCIS forma I-693(uscis.gov/i-693) je vrlo slicna DS-2053 koja se koristi za DOS pa prati po toj listi vakcina. Sad je vrijeme gripe pa ocekuj tu vakcinu.
Mozda ovo pomaze jer su svi pregledi na osnovu CDC parametara za imigrante i izbjeglice:
http://www.cdc.gov/immigrantrefugeeheal ... -faqs.html
Sad je samo za sifilis?
Vakcine - ponesi sve knjizice koje imas sa upisanim vakcinama da te ne bodu bez potrebe. USCIS forma I-693(uscis.gov/i-693) je vrlo slicna DS-2053 koja se koristi za DOS pa prati po toj listi vakcina. Sad je vrijeme gripe pa ocekuj tu vakcinu.
Mozda ovo pomaze jer su svi pregledi na osnovu CDC parametara za imigrante i izbjeglice:
http://www.cdc.gov/immigrantrefugeeheal ... -faqs.html