Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#92851 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pandakonda

#92852 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Ne znam zasto ljudi kritikuju upravu kada su uradili sve sto je bilo u njihovoj moći

Sto se tice Tchouamenija klub je vodio u pregovorima dok se nije pojavio Real kojeg je Mbappe tad odbio i imali su hejbet para za potrosit. Klub jednostavno nije vidio isplativost da gura Realovu ponudu obzirom da nam je trebalo citav vezni red mjenjati. Napomene radi sam Tchouameni je kostao Real 100 miliona dok je liverpool za cca 160 doveo Szobu, Gravena, Maccu i Endu. O plati da ne govorim. Da je Mbappe tad pristao na dolazak u Real a ne 2 godine poslje Tchouameni bi bio nas igrac.

Sa Caicedom je samo bila trzavica pred kraj jer je Chelsea 90% posla zavrsio i mi smo ih pokusali uhvatiti na foru jer su se preglali sa Brightonom oko par miliona razlike. Cim se to ispeglalo Caicedo je ispostovao dogovor koji je imao sa Chelsijem i jos su mu dodali eto par milki vise agentima jer su ispostovali prvobitni dogovor sa njima.

Zubimendiju si dao sve sto je htio i bio si na pragu dovođenja da se on sam nije uspanicio na kraju radi pritiska koji su mu nabili. Sto je bilo i ocekivano obzirom da Real Sociedad nije htio u istom roku izgubiti Merina i Zubimendija pa su aktivirali boga oca da ga zadrze.

Lavia je sam odbio Liverpool na kraju Caicedo sage jer se nasao uvrijeđenim što smo za Caiceda htjeli dati 100 milki a sa Sotonom smo se radi njega cjenkali hoće li biti 35 ili 50 miliona.

A da ne govorim prosli transfer rok gdje je klub doveo najbolje moguce igrace koji su bili slobodni na tim pozicijama. Skroz je drugi par cipela kako su se igraci adaptirali ali se ne moze reci da je uprava nesto zeznula
AmiĐa_Idriz

#92853 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

I šta je zajednički sadržilac svih tih igrača? Pozicija.

2024. ti je to bila ključna pozicija koju si pikirao. Evo prepolovila se 2026. nema pomaka. Šta se odjednom desilo pa nam to više nije ni zadnje na listi prioriteta? O tome ja govorim.
Pandakonda

#92854 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Pokusavam samo reci da je klub sa svoje strane uradio sta je mogao. Ganjali su igrace koji su bili top za tu poziciju ali su izmakli radi necega sto je bilo van njihove kontrole. A da se ne lazemo u zadnjih par godina si generalno na trzistu imao mali broj kvalitetnih šestica radi kojih vrijedi otvoriti kesu.

Nije sestica bila jedina pozicija koja nam je kaskala pa da smo imali zadatak samo to potpisati. Po meni je ovo lancana reakcija koju je pokrenuo Klopp jer se emocionalno nije mogao odvojiti od igraca. Evo konkretno za vezni red. Liverpool je imao priliku Hendersona i Fabinha zamjeniti sa Enzom Fernandezom i Guimaraesom. Klopp nije dao na njih, da bi oni odma narednu sezonu otisli a Liverpool dosao u situaciju da mora krpiti doslovno citav vezni red u jednom transfer roku. Tad si kao sto sam gore rekao potrosio 150+ miliona na Szobu, Alexisa, Gravena i Endu. Da si mozda sezonu dvije ranije uhvatio Enzu i Brunu mozda bi onda za taj rok imao 100 miliona samo za Tchouamenija i tako kompletirao rekonstrukciju veznog reda.

Filozofija kluba je od novih vlasnika uvijek bila da nece davati velike pare za igrace osim ako nisu vrhunski provjereni. Kada je trebalo iskesirali su. Osim u ovih par momenata gdje je gorilo za vise igraca. Ja bi volio evo neku listu vrhunskih zadnjih veznih koji su sada dostupni da ih klub moze uzeti.

Jos jedna stvar na koju nemas puno uticaja je magnet kluba. Real Madrid će uvijek imati veći magnet od Liverpoola ma kakavu god sezonu Liverpool imao. Dobra plata, dobra drzava i vremenska prognoza, klub koji je uvijek konkurentan itd. Pa sugavi Willian je u zadnji tren promjenio misljenje da nece u Liverpool nego u Chelsea samo radi toga sto hoce da zivi u Londonu :-)
no_sekirli

#92855 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Malo je losija kvaliteta, ali evo cijela njegova tekma.

https://www.reddit.com/r/LiverpoolFC/co ... ouch_comp/
BHF_Manijak

#92856 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pandakonda wrote: 25/08/2026 21:52 Pokusavam samo reci da je klub sa svoje strane uradio sta je mogao. Ganjali su igrace koji su bili top za tu poziciju ali su izmakli radi necega sto je bilo van njihove kontrole. A da se ne lazemo u zadnjih par godina si generalno na trzistu imao mali broj kvalitetnih šestica radi kojih vrijedi otvoriti kesu.
E cuj klub sve uradio... Jest, inace u svijetu imaju 3-4 "sestice" koje vrijede i to je to. :lol: :lol:

Lista situacija gdje je klub kaskao i uskratio treneru potpunu ekipu je duga, ne zapocinji molim te. Hoces o stoperima da pocnemo, napadacima, veznom redu...
Kazem ti, preduga je lista grijeha kluba i osakacenoj ekipi, da bi ti ovdje dosao i branio jebeni FSG. Kani se molim te.
no_sekirli

#92857 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Nije bit da kupimo sesticu, reinkarnaciju Rodrija, jer to jednostavno nije moguce. Problem je sto se ne kupuje nikakva sestica, pa ni ona od 20, ni od 50, a Tita mi ona od 100
Ocigledno je da babaroge (Thcou, Enzo, Caicedo, Zubi, nastavi niz), ne zele doci u Liverpool.

Je li vrijeme, je li pritisak navijaca, mala plata, ja ne znam sta je, ali sta god se probalo, pa cak i rekordne cifre, dobila se pedala.

Ne znam zbog cega ne pokusaju dovesti mlade potentne igrace, 2-3 po 30 miliona, i kombinirati sa U21 ekipom, dok se ne naleti na nesto, barem solidno. Neka kopiraju malo Brighton, Leipzig, umjesto sto kopiraju Chelsea i United.
Osmi Socrates

#92858 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Treba biti fer prema Gravenberchu i McAllisteru, oni nikad nisu bili klasične šestice. Slot je od Gravenbercha uspio izvući jednu sezonu, ali nije mu to prirodni instinkt.

Ima li na tržištu šestica? Leipzig još nije kupio El Mourabeta. Ja bih ga kupio. Francuska liga je fizički zahtjevna i po tome najsličnija PL. On je bio u vrhu po statistikama. Inače mislim da je dobra strategija pratiti koga Leipzig ganja i onda potencijalno ukrasti transfer pred kraj. :lol:

Ako dovodiš mladu šesticu, pametna strategija bi bila dovesti (ili imati) i nekog iskusnijeg ko baš i nije toliko skup da pomogne u prelaznom periodu. Ne znam koga bih naveo. Ali Palhinha je bio na raspolaganju ovaj prelazni rok. Sad je otišao u Portugal. Veoma zahvalan igrač koji nikad nije dobio šansu u Bayernu.

Top šestice sa prihvatljivim godinama su 100 miliona.
Last edited by Osmi Socrates on 25/08/2026 22:18, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#92859 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja ne pricam o tome kako je i sta je klub uradio po pitanju navedenih imena i zasto ih nije uspio dovesti, ja pricam o tome kako su unazad zadnjih 4-5 ljeta (pa zapravo od Fabinhovog odlaska) svako ljeto pokusavali dovesti tu sesticu i sad odjednom zadnja dva ljeta pokusavaju prodati pricu kako to ipak nije bitno i ne treba nam.
sarayewo

#92860 Re: Liverpool FC

Post by sarayewo »

Mislim da treba pustiti Iraolu da skonta kako ce i da uigra ove igrace. Veznih igraca imamo dovoljno, Wirtz, Szobo, Grav, Macca, pa dodaj Nyonia, Enda, ok je to - sam je Iraola rekao da mu ne treba sestica.

Ko je gledao Bornemouth prosle sezone vidio je da mu je najcesce Scott bio najdublji veznjak a frajer redovno zavrsavao u i oko 16, tako da ocigledno ima neku drugu viziju kako vezni red treba igrati.

Da li je pitanje da kad jedan ode gore drugi treba da se spusti i pokrije, ili ja mislim vjerovatnije da zadnja linija treba da stoji vise i da zatvori rupu.
drug_profi

#92861 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ko nam ne zabije bar dva gola taj će ispast iz lige.
BHF_Manijak

#92862 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

The deal will cost Celta virtually nothing upfront
:lol: :lol: :lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#92863 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma ide kuci fakticki, bice blize porodici i to je to, plan je valjda da igra za B tim. Gotova je njegova karijera. Zato nisu htjeli, a realno nisu imali na osjovu cega i da traze neke pare.
BHF_Manijak

#92864 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

sarayewo wrote: 25/08/2026 22:29 Mislim da treba pustiti Iraolu da skonta kako ce i da uigra ove igrace. Veznih igraca imamo dovoljno, Wirtz, Szobo, Grav, Macca, pa dodaj Nyonia, Enda, ok je to - sam je Iraola rekao da mu ne treba sestica.

Ko je gledao Bornemouth prosle sezone vidio je da mu je najcesce Scott bio najdublji veznjak a frajer redovno zavrsavao u i oko 16, tako da ocigledno ima neku drugu viziju kako vezni red treba igrati.

Da li je pitanje da kad jedan ode gore drugi treba da se spusti i pokrije, ili ja mislim vjerovatnije da zadnja linija treba da stoji vise i da zatvori rupu.
Cega bolan imas dovoljno kad je prosle sezone taj isti vezni red bio doslovno najgori dio tima, potpuni propuh uzduz i poprijeko, a ove sezone se nastavilo, sto smo vidjeli i u prvoj utakmici. :roll:

Nabrojao si 4 igraca za 3 pozicije i to ti je to, dakle jedna ozbiljnija povreda te dijeli od katastrofe!

Endo je ojebina od igraca, uvjerio nas je vise puta i ne moze nista zakrpiti. Nemojmo se vise lagati. Isto da kazes da Chiesa moze krilo krpiti. Ne moze!
Nyoni je tinejdzer koji ti ne moze igrati ozbiljnu rolu u timu, kao sto ne moze ni Rio na krilu. To je i laiku jasno.

Dakle u veznom redu imas Gravenbercha, Szboszlaia, Mac Allistera, Wirtza i Elliotta. To je to, 5 igraca, 3 pozicije, 65 utakmica otprilike.
MMM1977

#92865 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

BHF_Manijak wrote: 25/08/2026 22:53
sarayewo wrote: 25/08/2026 22:29 Mislim da treba pustiti Iraolu da skonta kako ce i da uigra ove igrace. Veznih igraca imamo dovoljno, Wirtz, Szobo, Grav, Macca, pa dodaj Nyonia, Enda, ok je to - sam je Iraola rekao da mu ne treba sestica.

Cega bolan imas dovoljno kad je prosle sezone taj isti vezni red bio doslovno najgori dio tima, potpuni propuh uzduz i poprijeko, a ove sezone se nastavilo, sto smo vidjeli i u prvoj utakmici. :roll:

Nabrojao si 4 igraca za 3 pozicije i to ti je to, dakle jedna ozbiljnija povreda te dijeli od katastrofe!

Endo je ojebina od igraca, uvjerio nas je vise puta i ne moze nista zakrpiti. Nemojmo se vise lagati. Isto da kazes da Chiesa moze krilo krpiti. Ne moze!
Nyoni je tinejdzer koji ti ne moze igrati ozbiljnu rolu u timu, kao sto ne moze ni Rio na krilu. To je i laiku jasno.

Dakle u veznom redu imas Gravenbercha, Szboszlaia, Mac Allistera, Wirtza i Elliotta. To je to, 5 igraca, 3 pozicije, 65 utakmica otprilike.
Ma upitno je i šta se može očekivati od Elliotta, ono što je prikazivao u pripremnim utakmicama je bilo užasno. Stoga bih prije rekao da imamo samo 4 prava igrača za 3 pozicije.

Gakpo kao krilo, neka ide, nije važan ako dođe taj famozni Barcola. Ali šta ćemo ako se povrijedi Isak, ko će na devetku?

Nama realno fali 4-5 igrača, ako ne i više zbog rotacije
HarunKovac

#92866 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Bar 1 veznjak je apsolutno neophodan sad obzirom na tempo i presing koji Iraola preferira. Ne mora vise ni bit sestica, nego bilo kakav.

Ove trenutne ce do decembra spalit, nece moci 30 minuta potrcat na utakmicama.
BHF_Manijak

#92867 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

E gledaj ti natezanja oko lika koji je 3 mjeseca povrijedjen krv ti jebem... U sta debili spickase 3 mjeseca da nadju Salahovu zamjenu, jebem li vam sve sto vam na babine dodjose, retardi oni retardirani!

Capajebo

#92868 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Brighton navodno traži 80 miliona... Baš ga pretjeraše, posebno što ga nema 3 mjeseca bar. Btw ukoliko bi došlo do dogovora, kako može proći ljekarski? :roll:

Ovo se dobije kad se čeka sami kraj prelaznog roka.
Osmi Socrates

#92869 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ljekarski nije obavezan, mada je standardan u fudbalu. Obavlja se da se utvrdi da li je klub koji prodaje nešto sakrio oko zdravstvenog stanja igrača. Njegova povreda je jasna. I procjeniće se rizik koji ona nosi. Ako je prihvatljiv rizik, onda neće biti prepreka da prođe ljekarski.

Btw, ako ga već prodaju sa povredom, cijena bi zbog toga trebala biti niža nego kad je igrač zdrav. Tako da mislim da baš pretjeruju. A možda je i fuck off price.
Last edited by Osmi Socrates on 26/08/2026 01:38, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#92870 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kako ih fino ljudi odjebase, svska im cast. I svi redom.

Tako to bude kad se kurcis do zadnjeg dana prelaznog roka i glumis satro pregovaraca. Jebem li vam najmilije svima redom, od Henrya preko Hughesa do pedercine Edwardsa.
Na tabutu sabah docekali ako Bog da!
AmiĐa_Idriz

#92871 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma ono što sam ti već govorio, kontali na foru uzeti Brightona pošto je ovaj povrijeđen. Mada ja nisam previše razočaran jer smatram i dalje da bi to bio nonsense od transfera, lik bi pripreme prolazio krajem novembra, bježi...naravno, ne dovodiš igrača zbog ta tri mjeseca, ali je to sve na dugom štapu i previše rizično a para nije mala. Vidjeli smo Isaka prošle sezone koji je bez priprema došao zdrav u klub, zamisli sad dovedeš lika bez kompletiranih priprema sa srednje teškom povredom. On ne bi neki normalan ritam do proljeća uhvatio.
BHF_Manijak

#92872 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 26/08/2026 07:20 Ma ono što sam ti već govorio, kontali na foru uzeti Brightona pošto je ovaj povrijeđen. Mada ja nisam previše razočaran jer smatram i dalje da bi to bio nonsense od transfera, lik bi pripreme prolazio krajem novembra, bježi...naravno, ne dovodiš igrača zbog ta tri mjeseca, ali je to sve na dugom štapu i previše rizično a para nije mala. Vidjeli smo Isaka prošle sezone koji je bez priprema došao zdrav u klub, zamisli sad dovedeš lika bez kompletiranih priprema sa srednje teškom povredom. On ne bi neki normalan ritam do proljeća uhvatio.
Ma sve znam Amidja, ne pisem ja ovo jer mislim da je Minteh otkrice godine ili da na ovakvog povrijedjenog vrijedi trosit 30, a kamo li 70 miliona, vec samo konstatujem koliki idiotit i neznalice vode prelazni rok Liverpoola.
Daleko od toga da ja placem za Mintehom, kao sto niko ovdje ne place ni za Gakpom, kako se zeli predstaviti, poenta je sirine samo ekipe, a ne jer je Gakpo Ryan Giggs, pa neko place za njegovim ucinkom.
no_sekirli

#92873 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Čuj 80 miliona za igrača za kojeg ne znaš kad će uopće zaigrati. I naši daju 60, znači ispadaju još gori glupani i daju izliku PSGu da im za zdravu "zvijezdu" traže barem 200.
Brijanje bez sapuna.
Gandalf

#92874 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Amaterski rad uprave.

Ako budemo imali sreće pa Iraola uspije od postojećeg kadra izvući maximum maximuma, sezona neće biti propast. Na slabašnu sredinu prodali smo Jonesa, na slabašan napad planiramo prodati Gakpa. Interesantno je kako od nas kupuju igrače bez istorije povreda a mi kupujemo igrače koje muku muče s povredama čitav život.

Vrhunac bi bio kupovina ozljeđenog Minteha
Mustang1

#92875 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Sad kad jedan od ovih sto bi ih kao doveli ode u strajk kao Isak. Ja bih doveo Barcolu ako vec hoce krilo. I doveo bih 2-3 jeftina zadnja vezna iz Portugalske ili Francuske lige nasumicno. Ne iz top klubova.
Post Reply