Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Osmi Socrates

#91651 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Pa ode on iz Bournemoutha. Nećemo opet vidjeti. Ono što mu niko ne može zamjeriti je razvoj mladog talenta. Rayan dobio poziv za SP od Ancelottija, a Kroupi je posebna priča. Sad su svi u trci za njim, United, Liverpool i Arsenal. Barca već par mjeseci ispituje teren.
Mustang1

#91652 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Kako sam mislio za Safeta i odlazak na svjetsko u Brazil sa njim tako mislim i za slota. Mi smo otisli na svjetsko uprkos Safetu a ne zahvaljujuci njemu. Tako isto je i Liverpool osvojio titulu uprkos Safetu :lol:
ismar2215

#91653 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ne znam ko je lik i koliko je relevantan, ali strasno zelim da jeste :D

BHF_Manijak

#91654 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Osim sto takticki Liverpool bezglavo na terenu djeluje i u apsolutnom odsustvu bilo kakve ideje, ono sto je meni takodjer upadljivo jeste i sam razvoj igraca.
Ako mozemo reci da je prosle sezone preporodio Gravenbercha, nasavsi mu odgovarajucu poziciju, ove sezone ja ne mogu reci da je covjek ijednog jedinog igraca unaprijedio, boljim ucinio.
Evo ne znam, ako grijesim neka me neko ispravi. Svi igraci stagniraju, nazadaju cak sa formom...
ismar2215

#91655 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

BHF_Manijak wrote: 21/05/2026 11:05 Osim sto takticki Liverpool bezglavo na terenu djeluje i u apsolutnom odsustvu bilo kakve ideje, ono sto je meni takodjer upadljivo jeste i sam razvoj igraca.
Ako mozemo reci da je prosle sezone preporodio Gravenbercha, nasavsi mu odgovarajucu poziciju, ove sezone ja ne mogu reci da je covjek ijednog jedinog igraca unaprijedio, boljim ucinio.
Evo ne znam, ako grijesim neka me neko ispravi. Svi igraci stagniraju, nazadaju cak sa formom...
Ma meni je postalo potpuno apsurdno pricat o Slotu. Trebalo bi da je recenica "Slot nije dovoljno dobar i treba ici na kraju sezone." jednako tacna ko "Nebo je plavo". Sta vise pricati o njemu. Ne postoji apsolutno nijedan MJERLJIV parametar koji je na njegovoj strani.
drug_profi

#91656 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Sva opravdanja bi imala smisla da se makar uočava ideja.
Znači da vidimo šta hoće, ali mu fali igrač, dva, tri... da to funkcioniše.

Da li iko vidi išta od toga, evo godinu dana gledamo.
Raspalo se sve još prije 13 mjeseci, pa se nekako sakupilo za početak sezone, možda baš radi smrti Jote kad su igrali srcem za njegovo ime.
Pa vadili bodove u zadnjim trenucima.

I onda najednom sunovrat. Tad se desilo nešto što je Slot uradio, a što je ugasilo svaku želju.
Tad je on izgubio svlačionicu i tad je moralo biti jasno da će biti jako teško sa njim preokrenuti trend.

Ljudi moji, 59 bodova, kolo prije kraja. Ne znam sezonu da se ispod 66 bodova moglo u ligu prvaka i to jedva. Eto sad su imali sreće.
Klopp kad je tek došao i preuzeo od Rodgersa, završio je sa 60 bodova na kraju.
Preuzeo je ekipu sa 12 bodova nakon 8 kola. Osvojio još 48 za 30 kola. Sa tuđim timom. 1,6 po utakmici.
Isto kao i Slot ove godine sa rosterom gdje je već sam dosta uticao na izbor.

Šta je po vama to što je Slota hendikepiralo pa nije osvojio recimo 75 bodova do sad, što bi recimo bio neki minimum za sigurnu ligu prvaka i šampionski tim, makar i u rekonstrukciji?
Koju želju da mu ispune pa da ih gledamo opet u borbi za trofej do finala?
AmiĐa_Idriz

#91657 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma jasno je sve, vrtimo istu priču u biti u krug. Ono što je glavni zaključak jeste da slabo ili nikako ne zna reagovati kada je tim u krizi.

Previše je tu nekih stvari i mimo terena, jasno je vidljivo da ne štimaju stvari ni u svlačionici. To je ono što bi mu više moglo presuditi i mimo rezultata.
BHF_Manijak

#91658 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma slabo koji Holandjanin da ima kvalitetan men menedzment, jednostavno takvi su ljudi - hladni, direktni i to ili klikne ili ne klikne.
Ovaj je prebrutalan i direktan i super je to simpaticno kada ide i imas rezultate, bude simpaticno kao "joj vidi jest im se nagovorio", ali kad zakaze sve, onda postaje degutantno.
Ove sezone tacno mozes napraviti spisak glupih izjava koje su isle direktno kontra igraca i nimalo nije lijepo bilo procitati/cuti to.

@AmiĐa_Idriz Sto ti je Nagelsmann bezze? Meni je jedinoi kod njega problem isto ovo sto i kod Slota, jako los men menedzment, jer vrlo glupe izjave daje na stetu igraca i generalno odnos sa ljudima, nema takta, vjerovatno zbog godina, nema te mudrosti ni iskustva, ali takticki i igracki je dosad dobro radio.
ismar2215

#91659 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Meni se ne svidja Nagelsmann jer ne vidim da ima nesto posebno dobar man management, nije me nesto ni uvjerio u Bayernu da je faca, da je na najvisem mogucem nivou. Na to jos dolazi cinjenica da je 3 godine vec u reprezentativnom fudbalu sto nije uopste isti posao. Ali kao glavna stvar zbog koje mi se ne svidja prica oko njega je ta sto ce covjek biti na raspolaganju tek nakon svjetskog na sta je sad potpuno koncentrisan. Nama treba neko ko ce od prvog dana kraja sezone razmisljati sta s Liverpoolom, postavljati u glavi situaciju i potpuno se na to koncentrisati. Sa Nagelsmannom se moze svasta desiti dok dodje do nas. Ako se obruka sa Njemackom, dobit ce otkaz, pljuvat ce ga javnost tamo, kakav ce mentalno doci nama? Ako budu imalu uspjesno prvenstvo, hoce li biti emotivno ispraznjem i potpuno koncentrisan? Jos ima ugovor do kraja EURO 2028, dakle ili dobija otkaz ili daje otkaz ako ce doci kod nas. Bas bi bilo nefer i glupo s njegove strane da bilo sta dogovori s nama prije prvenstva.

U svakom slucaju, ja sam za to da se lagano jos 1. juna objavi da smo se razisli sa Slotom, da se Iraola potpise najkasnije do 10. juna i da covjek odmah razmislja o Liverpoolu. Ne svidja mi se ukljucivanje trenera prvi dan priprema pa makar bio i Guardiola.
Capajebo

#91660 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ja sam vala 70% siguran da je Iraola novi trener, 30% ostavljam da opet pucaju van lige sa onim iz Stuttgarta.
Po meni sanse da Slot ostaje su 0%. Nakon ove pobune igraca, to je to.
convict

#91661 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Not gonna happen mate.

Osmi Socrates

#91662 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ne vidim kako ijedna vijest o Slotu može biti ni tačna ni netačna prije zadnje utakmice. Biće interesantno vidjeti kako ga the Kop dočeka kad bude izlazio na teren prije utakmice sa Brentfordom. Jedna od čudnijih situacija na Anfieldu ikad.

I ova dvojica što odlučuju su čudaci. :lol:
Osmi Socrates

#91663 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

I ako ga misle mjenjati sa Iraolom ne čekati prvi jun, nego odmah poslije utakmice protiv Brentforda.

Sigurno je da ako su to planirali neki neformalni kontakti sa Iraolom su se već desili.
BHF_Manijak

#91664 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

convict wrote: 21/05/2026 18:14 Not gonna happen mate.

Neopisiv, strasan poriv imam da nasamaram ovu masnu spodobu.
zomri

#91665 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

zar nije on odbačen sa izvora informacija? doduše, možda se nešto promijenilo kad je klopp otišao.

inače, kapa mu dole za ljubavne podvige, svaka čast maestro :thumbup:
Post Reply