Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kin

#476 Re: Liverpool FC

Post by Kin »

Pozdrav svim forumskim Redsima.
Xabi ne ide nikud, pustite Marcino pisanje, to je samo Real koji zakuhava.
Rafa je rekao 35 mil. funti ili ništa od transfera, a dosad su ponudili oko 20, premalo.
preky_bgd

#477 Re: Liverpool FC

Post by preky_bgd »

Liverpul
soul_assassin

#478 Re: Liverpool FC

Post by soul_assassin »

pozdrav svim navijacima...sto se tice transfera mislim da je johnson previse placen za ove pare (18 mil) moze se dovesti boljih dosta boljih bekova...kao i obicno uprava Liverpoola je skrta do neba i neda para za transfera pa moras sabirat minuse i pluseva za transfere tipa ako ode ovaj mozemo dodat i dovest onog itd itd....najbolje bi bilo da niko ne ode pogotvo ne mascherano jer je lucas onaj za qrac sad :roll: i treba jedan samo napadac tipa Negreda il onoga Nisteloroya da moze dati 15 golova po sezoni..da se torres postedi malo jbg 8-)
Gandalf

#479 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Godinama mi defektaška uprava Liverpoola vadi živce - nikako da shvate jednostavnu stvar - za titulu moraš imati 2 vrhunska napadača - imaju samo Torresa i umjesto da sav svoj trud usmjere na dovođenja Aguera, Ville, Džeke, oni daju 18 000 000 funti za jednog desnog beka - pa krelci jedni su za te pare mogli dovesti kakvog su htjeli napadača ili kakvog jakog ofanzivnog veznog tipa Diega ili super brzog Robbena - ali oni se gnjave da dovedu Jonhsona :-) :-) :-) e jaka igrača - za tu lovu su mogli kupiti i desnog i lijevog beka i još jednog solidnog štopera :x
Tvrtko II Kotromanić

#480 Re: Liverpool FC

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ma nije transfer politika do uprave, vec do onog debila rafe...
ja.neron

#481 Re: Liverpool FC

Post by ja.neron »

Gandalf wrote:Godinama mi defektaška uprava Liverpoola vadi živce - nikako da shvate jednostavnu stvar - za titulu moraš imati 2 vrhunska napadača - imaju samo Torresa i umjesto da sav svoj trud usmjere na dovođenja Aguera, Ville, Džeke, oni daju 18 000 000 funti za jednog desnog beka - pa krelci jedni su za te pare mogli dovesti kakvog su htjeli napadača ili kakvog jakog ofanzivnog veznog tipa Diega ili super brzog Robbena - ali oni se gnjave da dovedu Jonhsona :-) :-) :-) e jaka igrača - za tu lovu su mogli kupiti i desnog i lijevog beka i još jednog solidnog štopera :x
džaba ti to pričaš kad ljudi koji vode Liverpool više znaju o brijanju nego o fudbalu
johntra

#482 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

nemojte ba kakiti toliko...igrač je odličan i vrijedi te pare...znaju ljudi šta rade, uostalom, niko od velike četvorke nije doveo neko ekstra skupo pojačanje...evo jedan klip o Johnsonu:
Charuga
Globalni moderator

#483 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

AQUILANI NOVI CLAN LIVERPOOLA

Rafael Benitez pojacao je Liverpool fudbalerom Rome i italijanske reprezentacije Albertom Aquilanijem, pisu italijanski, britanski i spanski mediji.
Prema navodima britanskih i spanskim medija Benitez je Romi na ime odstete za ovog fudbalera platio 18 miliona eura. Ovim je transfer, najvjerovatnije, ubrzan odlazak Xabi Alonsa u Real za oko 35 miliona eura.

Liverpool je, cini se, najbolje prosao u ovom poslu, jer Aquillani nije nista slabiji fudbaler od Xabija, a dvostruko je jeftiniji.

Navodno je italijanski reprezentativac sa Liverpoolom potpisao cetverogodisnji ugovor, vrijedan oko cetiri miliona eura po sezoni.
vaučer

#484 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#485 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

Odlicna vijest za sve simpatizere Redsa. Taj lik u posljednje dvije sezone nije imao 20 tacnih dodavanja duze od 10 metara
belafonte

#486 Re: Liverpool FC

Post by belafonte »

Admire sine idi se umij, pa onda dodji da pricamo o jos jednom porazu Liverpoola i Rafe kloca :skoljka:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#487 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

belafonte wrote:Admire sine idi se umij, pa onda dodji da pricamo o jos jednom porazu Liverpoola i Rafe kloca :skoljka:
Ti onda nisi pregledao ni 5% utakmica Liverpoola u posljednje dvije sezone
Gandalf

#488 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Eto dovešće Poulsena :? - još da se sjete nekog ofanzivca dovesti :oops:
vaučer

#489 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldow ... 5-1649.htm

Službena objava - Dogovoren prelazak A. Aquillanija u Liverpool

Nek mu je sa srećom, a i LFC-u s njegovim ozljedama
itd

#490 Re: Liverpool FC

Post by itd »

veoma dobar potez za Liverpool, jer je Alonso vec poceo da misli da je veci nego klub. 30 miliona je ipak fina cifra, i osim Aquillanija, moze se dovesti jos jedan prosjecan igrac.
gledao sam par prijateljskih utakmica, i Ngog me prijatno iznenadio sa svojom borbenoscu i brzinom. Ako mu Rafa da sansu, on bi mogao biti taj koji bi mogao razbiti bunkere koje protivnici sve vise postavljaju kad igraju protiv nas. Jos jedan igrac koji bi mogao promijeniti igru sa klupe je Pacheco, koji je sitan ali pun trikova i moze od nicega napraviti nesto.
vaučer

#491 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Pacheco je baš prirodan talent, ono se ne uči, ili imaš ili nemaš.
scheph

#492 Re: Liverpool FC

Post by scheph »

Fino ce te se provesti sa Aquilanijem. On ima vec 25 godina a u Italiji ga zovu "vjecni talenat". Njega je u Romi izvlacilo samo to sto je rodjen u Rimu, i cekalo se da konacno pocne da igra, ali taj ide iz povrede u povredu...proslu je sezonu citavu bio povrijedjen a i kad zaigra da Bog sacuva, sve nazor i bez trunke pozrtvovanja. Super potez Rome jer on sjedio kod vas ili kod nas na klupi isto je...samo sto smo mi jos na tome i zaradili.
vaučer

#493 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Kako bih ti rekao.. ne vjerujem u Aquilanija ali vjerujem u Beniteza.
Gandalf

#494 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ako Rafa hoće titulu onda treba dovesti pravog igrača - kada već preferira Špance onda treba i dovesti prave Špance : Villu, Silvu, Fabregasa a zašto ne i sve trojicu - ovako kako sada stvari stoje Liverpool će pri postizanju golova biti daleko iza Chelsea, Manchestera a naročito M. Citya. Ekipa koja hoće titulu mora biti mašina za postizanje golova, a nažalost Liverpool to nije :sad:
belafonte

#495 Re: Liverpool FC

Post by belafonte »

@Gandalf, odlično zapažanje, baš sam nedavno čitao kako to SAF analizira, uglavnom očekuje od ekipe da zabije preko 100 golova u svim takmičenjima da bi mogli ponoviti protekle sezone, znači Runi 20, Berbatov 25, Owen 15, Park, Nani, Valencia, Anderson, čak Welbeck i Macheda ukupno 40 i još od odbrane 5,6 golova i to je to.

e sad kad čovjek pogleda Liverpool, evo da isforsiramo Torresa da kažemo prvi strijelac lige će biti, zabit će 30 golova plus Gerrardovih standardnih 20, onda Kuyt nek zabije 10, ostaje N'Gogu, Voroninu, Rieri, Benayounu, Babelu da zabiju 40 golova, teško, baš teško.
Charuga
Globalni moderator

#496 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

belafonte wrote:@Gandalf, odlično zapažanje, baš sam nedavno čitao kako to SAF analizira, uglavnom očekuje od ekipe da zabije preko 100 golova u svim takmičenjima da bi mogli ponoviti protekle sezone, znači Runi 20, Berbatov 25, Owen 15, Park, Nani, Valencia, Anderson, čak Welbeck i Macheda ukupno 40 i još od odbrane 5,6 golova i to je to.

e sad kad čovjek pogleda Liverpool, evo da isforsiramo Torresa da kažemo prvi strijelac lige će biti, zabit će 30 golova plus Gerrardovih standardnih 20, onda Kuyt nek zabije 10, ostaje N'Gogu, Voroninu, Rieri, Benayounu, Babelu da zabiju 40 golova, teško, baš teško.
13 Ji-Sung Park - 2 Goals in season 2008/09
17 Nani - 1 Goal in season 2008/09
8 Anderson - 0 Goal in season 2008/09
19 Danny Welbeck - 1 Goal in season 2008/09
41 Federico Macheda - 2 Goals in season 2008/09

Ukupno: 6 golova u sezoni 2008/09

I pored toga sto su ova posljednja dvojica odigrali malo utakmica (Wellbeck 3 a Macheda 4) ovaj peterac bas i ne obecava tih 40 golova.

24 David Ngog - 2 Goals in season 2008/09
11 Alberto Riera - 3 Goals in season 2008/09
15 Yossi Benayoun - 8 Goals in season 2008/09
19 Ryan Babel - 3 Goals in season 2008/09

Ukupno: 16 golova u sezoni 2008/09

Ne znam samo po cemu su na gore petorica blizi cifri 40 od ove dole cetvorice ... :? A uz to Berbatov je prosle godine dao 9 golova u 31 utakmici a Owen 8 u 28 utakmica. Znaci Berbatovu fali nekih 16 golova a Owenu (ako bude zdrav) 7.
belafonte

#497 Re: Liverpool FC

Post by belafonte »

Jarane, nisam rek'o da će tako biti, nego SAF kaže da bi se ponovile prošle sezone, mora biti zadovoljena cifra od preko 100 golova u svim takmičenjima.
On je rekao ugrubo od koga očekuje koliko golova i plus što dolazi do mijenjaja taktike, gdje će pritisak za postizanje golova biti na napadačima, i ne možeš mi sad izvlačiti koliko je Berbatov, Welbeck, Macheda(paklen igrač, samo 17 godina, mene je strah a kamoli Rafu :lol: ) dao golova u prošloj sezoni kad mu je sistem bio drugačiji prošle godine, kod Rafe je lakše raditi to poređenje, jer forsira taj izlizani sistem 4-2-3-1 več 5 godina a kupuje igrače npr. napadača pa ga onda uči da igra na krilu, Rafa - one and only :-)
Sad će i ofanzivnog Aquilanija naučit blagodatima DMC-a :skoljka:
Charuga
Globalni moderator

#498 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

Sve je to lijepo ali Fergusonove zelje su jedno a realnost je nesto drugo! Vidjet cemo sta ce se desavati, prelazni rok jos traje a sezona je pred njima .. 8)
vaučer

#499 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

belafonte wrote:Jarane, nisam rek'o da će tako biti, nego SAF kaže da bi se ponovile prošle sezone, mora biti zadovoljena cifra od preko 100 golova u svim takmičenjima.
On je rekao ugrubo od koga očekuje koliko golova i plus što dolazi do mijenjaja taktike, gdje će pritisak za postizanje golova biti na napadačima, i ne možeš mi sad izvlačiti koliko je Berbatov, Welbeck, Macheda(paklen igrač, samo 17 godina, mene je strah a kamoli Rafu :lol: ) dao golova u prošloj sezoni kad mu je sistem bio drugačiji prošle godine, kod Rafe je lakše raditi to poređenje, jer forsira taj izlizani sistem 4-2-3-1 več 5 godina a kupuje igrače npr. napadača pa ga onda uči da igra na krilu, Rafa - one and only :-)
Sad će i ofanzivnog Aquilanija naučit blagodatima DMC-a :skoljka:
Oooo Gospode...čekaj da vidimo..
Taj kupljeni napadač koji igra na krilu je za tvoju informaciju drugi najbolji igrač s krila u Premiershipu prošle godine.
Iza Ronalda a ispred svih ostalih sa 12 golova i 8 asistencija u ligi. Dakle to je mjerilo neuspjeha Rafe?

Uostalom taktički genij SAF-a se vidio u finalu Lige Prvaka... gurni Ronalda gore i nadaj se da će nešto sam napraviti (sjetimo se Porta).

Za kraj Benitez je Aquilanija i kupio radi njegove napadačke orjentacije. Nitko ne želi mjenjati Xabija i odmah je jasno da se taktika mijenja prema ofanzivnijoj. U osnovi Liverpool bi ove sezone trebao igrati neki 4-1-4-1, gdje kreativni centar ispred Mascha čine Gerrard/Lucas ili Gerrard/Aquilani. Zaboravi da Aquilani upada odmah. Lucas će početi sezonu i vjerojatno na kraju i igrati više od talijana.

Tipična priča uglavnom. Liverpool je defanzivan i ružan pa na kraju postiže 9 golova više od svih iz ostatka top 4 dok ManU naguza 10 puta 1:0 ali to je ipak 'šampionska' igra...
belafonte

#500 Re: Liverpool FC

Post by belafonte »

Dobro si me podsjetio za tog Kuyta, skoro sam zaboravio, sam si sebi sad skocio u usta, jer je Kuyt večinu tih golova zabio dok je Torres bio povrijeđen, znači igrao je klasičnog špica...
Rafa u ovih 5 godina nije mijenjo sistem, objasni mi zašto bi to sad radio zbog Aquilanija, to je takav čovjek, p**** u duši, izmjene su mu uvijek napadač za napadača, krilo za krilo, jednostavno lik voli da ima kontrolisane situacije, da igraci u sistemu znaju u milimetar gdje da stoje, šta rade, znači pozicioniranje je doveo do perfekcije skoro, e sad tu je Aquilani vrlo dobar, ali kao i što sam kažeš igrat će Leiva sve dok se Aquilani ne prilagodi odnosno bude igr'o ono što je Xabi igr'o i to u milimetar - dok ne bude savladao, neće mu zaigrat.

Mene bi bilo stid nešto zamjerat na taktici SAF-u pored živog Rafe kloca .

A to što je prošle sezone Liverpool bio najefikasnija ekipa, treba najviše zahvalit Xabiju zbog kojeg je igra Liverpoola bila tečna, nikad brži protok lopti nije bio izmedju defanzive i napada i s jednog krila na drugo, Torres, Gerrard, Kuyt kao eksplozivni igrači, su nemilice koristili fantastične Xabijeve pasove, jer kad Xabi primi loptu oni tačno znaju na koju poziciju trebaju trčat jer znaju da će baš tu biti poslana lopta i to je jedan ogroman razlog zbog kojeg je Liverpool bio tako efikasan.
Sad mi reci ko će zamijenit Xabija ? Leiva ne može, Aquilani dok se prilagodi i sanira povrede, prođe sezona, po meni će sigurno oslabit ona fantastična igra Liverpoola sa kraja sezone, plus što kaže SAF lakše će protivnici čitati igru Liverpoola, posebno tandem Torres-Gerrard.
Post Reply