Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mustang1 wrote:Kakve promjene? Imao je 30 dana da dovede nekoga on je zakljucio da mu ne treba niko. Sta ce sada mijenjati. Moze on mijenjati formaciju koliko hoce ali je cinjenica da ekipa ima maximalno 3 kvalitetna igraca. Ostalo su trube koje je Klopp maximalno spremio, ali nestalo snage, nestalo i igre.
Neka pokuša nešto, i Conte je pušio u početku i na guzove pobjeđivao, sada kada je promjenio formaciju gaze sve. Može se promjeniti način i pristup igri, ne može me niko ubjediti da je ona fantastična serija iz prvog dijela sezone slučajnost i sreća.
Mislim da je najviše do koncentracije. Na strani prvi primamo gol i to je problem i to obično iz prekida ili kada olako pustimo kontru protivniku. Vjerovatno ima i do izmorenosti, ali na to nema više vadione pošto igramo samo jedno takmičenje.
Pa nije bila sreca, jednostavno premoreni. Nemoj gledati igru gledaj stav igraca i kretanje. I kada trce trce jedva, povrede ceste.. A trcanje je ono sto im je donosilo pobjede ranije.
Po meni jedina krivica Kloppa je sto nije dovodio igrace. Sto je tvrdoglav. Mislio je da mu niko ne treba. Ali ekipu koja se bori za vrh uvijek treba pojacavati. Trenutno on ne moze nista takticki ni nikako uraditi jer su igraci mrtvi. Jedino da odigra 2 3 sedmice sa djecom a ovi neka odmore. Pa onda opet na neki juris.
Da bi ovaj plan igre funkcionisao moramo prvi dati gol. To se vrlo rijetko dešava na strani, a čak nismo nijedan zabili u prvih 10 minuta cijele sezone, dok smo primili nekoliko. Jednostavno treba se nametnuti na početku jer su igrači na kraju već umorni tako da od povratka najčešće ne bude ništa.
I ovo za izmjene: mislim da je u situaciji kada ganjamo rezultat u ovom sistemu bolje da ostavi ove što duže. Kada uđu ovi sa klupe onda gubimo na pressingu tako da nam tada protivnici lakše prolaze pressing zamku. Nije čudo da smo najviše golova primili u zadnjih 15 minuta.
Mustang1 wrote:Pa nije bila sreca, jednostavno premoreni. Nemoj gledati igru gledaj stav igraca i kretanje. I kada trce trce jedva, povrede ceste.. A trcanje je ono sto im je donosilo pobjede ranije.
Nema tu srece, vec neznanje. Klopp nema odgovor na odredjene postavke, te nema rasnog ploditelja u napadu.
Mustang1 wrote:Po meni jedina krivica Kloppa je sto nije dovodio igrace. Sto je tvrdoglav. Mislio je da mu niko ne treba. Ali ekipu koja se bori za vrh uvijek treba pojacavati. Trenutno on ne moze nista takticki ni nikako uraditi jer su igraci mrtvi. Jedino da odigra 2 3 sedmice sa djecom a ovi neka odmore. Pa onda opet na neki juris.
Greska je sto s rijesio Sakoa, o sto nije uzeo Hearta kada je to bilo moguce.
Mustang1 wrote:Po meni jedina krivica Kloppa je sto nije dovodio igrace. Sto je tvrdoglav. Mislio je da mu niko ne treba. Ali ekipu koja se bori za vrh uvijek treba pojacavati. Trenutno on ne moze nista takticki ni nikako uraditi jer su igraci mrtvi. Jedino da odigra 2 3 sedmice sa djecom a ovi neka odmore. Pa onda opet na neki juris.
Greska je sto s rijesio Sakoa, o sto nije uzeo Hearta kada je to bilo moguce.
Trebao bi takodje uzeti Kolasinca.
Pa to je to, tvrdoglavost. Htio je trenirati strogocu i sve je bilo bajno dok su nizali pobjede, ja sam od prvog dana govorio da treba napadac obavezno, odbrana se podrazumjevala. On nije nikoga doveo. Kolasinac, Van Dijk, Morata, Hart, Pjanic, Rakitic... Mozes ih sve dovesti za 100 miliona u paketu i ekipa bi izgledala puno bolje.
Meni još nije jasno u kojim vizijama bilo kojeg kojeg trenera na svijetu Lucas može igrati u prvih 11 - čovjek je dokazao kroz sve ove godine bogato fudbalsko neznanje na bilo kojoj poziciji na kojoj je igrao i zaista ne kontam kako se on može naći u prvih 11 - ne znam ko da je povrijeđen ili koliko igrača da fali, njega stavljati kao startera je apsolutna ludost, no dobro, još par ovakvih utakmica i na ljeto će LFC tražiti i novog trenera.
Kloppov prvi zadatak u sada već potpuno sjebanoj sezoni je da spasi šta se spasiti može, i ono bijedno 4. mjesto za kvale u LP mi sada izgleda kao planina. Čisto sumnjam da će dogurati do kvala, osim ako Klopp ne skonta malo kako stabilizovati ekipu, nisam baš optimista po pitanju ostatka sezone, još manje sam optimista po pitanju vremenskog trajanja Kloppove "ere". Nije da sam bio nešto plaho oduševljen kada je dolazio, prvi sam bio na ovoj temi koji je sipao kritike na njegov račun, izgleda sasvim opravdano.
jako lose su odigrali... sve nesto sporo... previse gresaka. Kloppova greska, osim sto je ekipa neuigrana je sto je Can poceo umjesto Wijnalduma.
Slijedece sedmice dolazi Totenhem na Anfield, prava prilika da pocnu ponovo igrati... imaju vremena da se uigraju igraci koji igraju prvi put skupa nakon mjesec i nesto (Coutinho, Firmino, Mane, Matip).
Nadam se da ce Mignolet izgubiti mjesto u prvih 11... Protiv ekipa koje se samo brane tesko je igrati, zbog toga su i izgledali bolje protiv Uniteda, Chelsea nego protiv Swansea i Hulla... Tako da trebalo bi biti bolje protiv Totenhema.