Litvanija vs B&H

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
praznina

Post by praznina »

stidljiv wrote:sopstveni...pa ne znas ni sta si...dal si bosanac dal si srbin dal si svicarac...
Reci ti meni zašto djeca Bosanaca koja su rođena u Norveškoj i Danskoj navijaju za BiH na utakmicama protiv dvije gore pomenute zemlje. Zašto ne navijaju za matične? BiH im nije matična.
danas

Post by danas »

blago vama... :roll:
Edin H.

Post by Edin H. »

gavrilo wrote:
stidljiv wrote:srbin iz bih ? podrzava scg ? molim te gavro...to je trovanje uma...kako od kuce tako i od tv-a...da je normalan gradjanin bih podrzavao bi nacionalni tim BiH....ali ocigledno da nije...
procitaj jos jednom cijelu temu... ili pogledaj po forumu okolo. navijam za bih, ali mi nekada stvarno to pada tesko kada vidim koliko se pljuje po srbima.

ko zeli razumice sta sam htjeo da kazem, a ko ne izvuce moje rijeci iz konteksta...
Gavro, bio sam na dosta utakmica BiH i nikada nisam cuo to skandiranje. To ne znaci da negiram da je toga bilo, ali ti garantujem da vecina navijaca npr. BH Fanaticosa takve ili slicne incidente pokusava sprijeciti u korijenu.

E sada ako si gledao npr. utakmicu protiv Belgije tu dodje velik broj ljudi. Nekome je neko poginuo, neko se borio tokom rata...
Mogao si vidjeti od nekolicine koji su mahali turskom :? zastavom do transparenata Josip Broz i Che Gevara :-D, provociranja igraca Sarajeva (zato sto se igralo u Zenici) itd.
Medjutim moras priznati da je najveci broj ljudi bio u dresovima reprezentacije, Belaj Boys-a, BH Fanaticosa i zaista sportski bodrio reprezentaciju.

A znas i sam da rezervne domovine nemamo bio Srbin, Bosnjak ili Hrvat, zivjeli u bilo kojoj od evropskih zemalja.

Ali eto ljudi se zavaravaju, pa dobro svako ima na to pravo...
gavrilo

Post by gavrilo »

edine bolan :)

taj moj citirani post se nije odnosio na navijanje protiv belgije nego generalno na nasu usranu situaciju u bosni i hercegovini.

vjeruj mi, bilo bi mi drago kada bi bosnjaci, srbi i hrvati zajedno navijali za nasu reprezentaciju. ono zagrljeni svi na stadionu i pjevaju hajde bosno ... :roll:

a za zastavu sa che guevarom im svaka cast 8-)
danas

Post by danas »

gavrilo wrote: vjeruj mi, bilo bi mi drago kada bi bosnjaci, srbi i hrvati zajedno navijali za nasu reprezentaciju. ono zagrljeni svi na stadionu i pjevaju hajde bosno ... :roll:
a sta mislis, zasto ovo nije slucaj? :roll:
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:a sta mislis, zasto ovo nije slucaj? :roll:
pitanje je previse kompleksno da bi se moglo u jednoj recenici odgovoriti :-?
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
OK, posteno.
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:OK, posteno.
8)
List

Post by List »

gavrilo wrote:
Zato sto se vecina Srba i Hrvata i prije rata identifikovala prevashodno sa Srbijom i Hrvatskom.

Stvari o kojima pricam bile su vidljive jos i u Otomansko doba. Dosle su do izrazaja u Austro-Ugarskoj a provrile u vrijeme Kraljevine SHS (kasnije Kraljevina Jugoslavija).

To su teznje koje nisu ni od juce ni od prekjuce.

Nadam se da me moderator nece obrisati. Krecem se u smjeru u koji je tema vec usmjerena. :D
Budimo realni, Bosna i Hercegovina nikad nece biti normalna zemlja.
Oni koji danas kofol pokusavaju ostvariti neku "bosansku ideju" rade to na pogresan nacin. Bas zato sto i sami znaju da je to o cemu pricaju neostvarivo. Ili mozda dio njih toga doista nije svjestan?

Jer do pomirenja i navijanja za Bosnu necemo doci po principu......mir mir mir niko nije kriv......pa kako onda ono dalje ide.......hajd improvizovat cu.....mir mir mir....niko nije kriv......Bosnjaci, Srbi, Hrvati i drugi Bosanci su braca & sestre.....a Kissinger je krava......

Eh, malo sutra moj Gavro.
Taj film neces gledati.
Sjeti se samo da si pitao zasto Bosnjaci ne vole Fikretena Abdica?
:D
To je isto kao kad bih ja tebe pitao.....a sta fali Caci?
A prosipas suplju o nekom pomirenju.....bratstvu & jedinstvu......

Gdje si ti to dosad prosipo?

Meni ne moras objasnjavat zasto navijas za SCG.
Ali bih volio cuti zasto se vrtis ovdje? Mi ovdje mrzimo SCG vise od samog djavola/sejtana. Ili barem vecina nas. Velika vecina. I necemo ju nikad voljeti. Mozes racunat na to Gavro.
Ne volimo ju jos od 1868. godine. Ako me pamcenje dobro sluzi.....godinu prije toga osnovan je prvi fudbalski savez u svijetu....u kolijevci fudbala Engleskoj.....
Toozla

Post by Toozla »

List wrote:
gavrilo wrote:
Zato sto se vecina Srba i Hrvata i prije rata identifikovala prevashodno sa Srbijom i Hrvatskom.

Stvari o kojima pricam bile su vidljive jos i u Otomansko doba. Dosle su do izrazaja u Austro-Ugarskoj a provrile u vrijeme Kraljevine SHS (kasnije Kraljevina Jugoslavija).

To su teznje koje nisu ni od juce ni od prekjuce.
....samo da pitam, koliko je star fudbal.... :D :D :D
List

Post by List »

Toozla wrote:....samo da pitam, koliko je star fudbal.... :D :D :D
Ako me pamcenje dobro sluzi....prvi fudbalski klub osnovan je 1838. godine u Engleskoj. Bit ce da je to bilo u Sefildu.
Mahalac

Post by Mahalac »

Mozemo mi ovdje na nasim stadionima navijati ko u pozoristu i sta ti ja znam kako al ovi ko praznina i gavro ce vazda sanjati marakanu i 800000 ljudi kako gori...to je kompleks nize vriejdnosti ....kao sto to i jesu kad se nadju tamo a vidjeli smo i ovdje da su bili moneta za potkusurivanje, nazalost. Najgore je kad se ljudi odreknu svog identiteta, kakvi su to ljudi...vazda ce oni naci 1000 mahana i takvima nikad ugoditi niti treba pokusavati.
do zadnjeg daha, samo, samo, samo, samo
:bih::bih::bih:

ps. @crnokosa...kakva slucajnost pa ja sam ti isti Milenkovic samo sam se malo sisno i bolji sam u kosarci, sreca je u paru 8:D
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

No_Comment wrote: Rec` ti nama hosh ga poslat na goli otok ako izgubimo iducu tekmu... ;)
Naravno, vidimo ga sa sobom na Goli. On ce nam biti trener u kampu fudbala koji cemo imati svaki dan od 11h-1h i od 16h-18h, dakle po najvecem zvizdanu.
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

Mahalac wrote: ps. @crnokosa...kakva slucajnost pa ja sam ti isti Milenkovic samo sam se malo sisno i bolji sam u kosarci, sreca je u paru 8:D
Sta cekamo? :dance:
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Godoa

:kiss:

nego za koga ti navijas
Santos

Post by Santos »

Jebo vas politika .Sta mislite na ovaj sastav.Hasagic Berberovic Music Papac Beslija Bajramovic Bartolovic Milenkovic Misimovic Barbarez Grlic.
praznina

Post by praznina »

Samo da ponovim moj prijašnji post upućen stidljivom. Isto pitanje važi i za Mahalca, manijaka1, Lista itd.

Zašto djeca Bosanaca i Hercegovaca koja su rođena u Norveškoj, Švedskoj i Danskoj ne navijaju za timove matičnih zemalja. Umjesto toga oni navijaju za BiH koja im nije matična.

Jedanput se desilo da zvižde prilikom intoniranja himne Švedske za vrijeme kvalifikacione utakmice za odlazak na EP u košarci jedne godine. Utakmica se igrala u Švedskoj. Tada su bh doseljenici zviždali na himnu zemlje u kojoj žive.
Last edited by praznina on 06/09/2005 12:00, edited 1 time in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

praznino cujes ti ovu dvojicu... mahalca i lista :oops: :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Santos wrote:Jebo vas politika .Sta mislite na ovaj sastav.Hasagic Berberovic Music Papac Beslija Bajramovic Bartolovic Milenkovic Misimovic Barbarez Grlic.
Milenkovic ima odlicne fizicke predispozicije ali je uglavnom truba igrac..ono protiv Belgije u Zenici mu je bila utakmica zivota, ne vjerujem da ce se ikada ponoviti...a njega smatram i najveceg krivca za Mpenzine golove u Belgiji(preskako ga je) samo ne znam boljeg za to mjesto.
Sasa Papac je rupa, tu bi Konjic bio suvereno najbolji.
BigBoss

Post by BigBoss »

praznina wrote:Samo da ponovim moj prijašnji post upućen stidljivom. Isto pitanje važi i za Mahalca, manijaka1, Lista itd.

Zašto djeca Bosanaca i Hercegovaca koja su rođena u Norveškoj, Švedskoj i Danskoj ne navijaju za timove matičnih zemalja. Umjesto toga oni navijaju za BiH koja im nije matična.

Jedanput se desilo da zvižde prilikom intoniranja himne Švedske za vrijeme kvalifikacione utakmice za odlazak na EP u košarci jedne godine. Utakmica se igrala u Švedskoj. Tada su bh doseljenici zviždali na himnu zemlje u kojoj žive.
Glupo razmisljas, gdje ces to poredit? Ti nisi nikada bio stranac u BiH zato nemas razloga da navijas za susjednu drzavu. Ne lupaj u prazno, praznina. :lol:
praznina

Post by praznina »

BigBoss wrote:
praznina wrote:Samo da ponovim moj prijašnji post upućen stidljivom. Isto pitanje važi i za Mahalca, manijaka1, Lista itd.

Glupo razmisljas, gdje ces to poredit? Ti nisi nikada bio stranac u BiH zato nemas razloga da navijas za susjednu drzavu. Ne lupaj u prazno, praznina. :lol:
Ako si rođen u Švedskoj, Danskoj ili Norveškoj nisi STRANAC i svaka druga zemlja osim one u kojoj si rođen je strana.
Frutek

Post by Frutek »

praznina wrote:
BigBoss wrote:

Ako si rođen u Švedskoj, Danskoj ili Norveškoj nisi STRANAC i svaka druga zemlja osim one u kojoj si rođen je strana.
Praznino ajd malo prokontaj od sad prije nego što postaviš još kakvo "inteligentno" pitanje. Razlog zbog kojeg su ta djeca rođena u Danskoj, Švedskoj il Norveškoj je zato što su mu roditelje protjerali sugrađani fudbalera tvoje reprezentacije SCG. Onda zato što mu je roditeljima srce ostalo u Bosni a nemaju se gdje vratit jer mu je neki četnik sad u kući. Zato što mu se ne sviđa život na sjeveru gdje je zima -40 stepeni C, itd. itd.

Kontaš sad praznino???
praznina

Post by praznina »

Frutek wrote:
praznina wrote:
BigBoss wrote: Glupo razmisljas, gdje ces to poredit? Ti nisi nikada bio stranac u BiH zato nemas razloga da navijas za susjednu drzavu. Ne lupaj u prazno, praznina. :lol:
Praznino ajd malo prokontaj od sad prije nego što postaviš još kakvo "inteligentno" pitanje. Razlog zbog kojeg su ta djeca rođena u Danskoj, Švedskoj il Norveškoj je zato što su mu roditelje protjerali sugrađani fudbalera tvoje reprezentacije SCG. Onda zato što mu je roditeljima srce ostalo u Bosni a nemaju se gdje vratit jer mu je neki četnik sad u kući. Zato što mu se ne sviđa život na sjeveru gdje je zima -40 stepeni C, itd. itd.

Kontaš sad praznino???
Mnogi se ne žele vratiti i kada bi mogli. Ni ja se ne bih vratio da sam na njihovom mjestu. Pored Skandinavije vraćat se u BiH. Bolje i -40° nego život u BiH.

Ok a kako objašnjavaš one koji su tamo otišli dosta prije rata i još uvijek prije navijaju za BiH nego za zemlju u kojoj žive?
AdnanM

Post by AdnanM »

E praznino mozda ces se nekad zvat punino Bog zna....

Ako su ti preci radili za bana, turke, komunjare itd u BiH i opet si za SCG onda si ti promasen slucaj struja te odnijela i ko te benda na kraju krajeva.
Ako ti je caca general brkati koji je preselio iz milosavljevica u SCG u lijepi Mostar poslije drugog svjetskog onda se ti pashice tivra u svoje selo i ko te benda opet.
praznina

Post by praznina »

AdnanM wrote:E praznino mozda ces se nekad zvat punino Bog zna....

Ako su ti preci radili za bana, turke, komunjare itd u BiH i opet si za SCG onda si ti promasen slucaj struja te odnijela i ko te benda na kraju krajeva.
Ako ti je caca general brkati koji je preselio iz milosavljevica u SCG u lijepi Mostar poslije drugog svjetskog onda se ti pashice tivra u svoje selo i ko te benda opet.

Nisu bili komunjare. Doduše stari se jeste doselio ali iz Skopja. Stara je građanka baš kao što su bili i njeni roditelji i nena i dedo. Nisam iz sela nego iz grada.

Da mi je samo znati da li se ovoliko zamjera Hrvatima kada navijaju za Hrvatsku!
Locked