Litvanija : BiH (drugi dio)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ero_sa_onog_svijeta
dok Baka nije "uzeo" repku niste ni znali što znači boriti se za odlazak na neko veliko takmičenje.
-
sudnjidan
Mi smo u ovom ciklusu kvalifikacija odigrali jednu jedinu "kukavicku" utakmicu i to u Valensiji: konacan rezultat je pokazao da je Baka imao pravo, mada smo imali dosta srece. BiH je igrala jednako ofanzivno i borbeno i 1999. na Kosevu protiv Spanije i 2004. u Zenici protiv istog protivnika, jedina razlika je sto nam je u Zenici nedostajalo malo srece, a na Kosevu puno srece.umro je mostar wrote:Kad smo na Kosevu izgubili 2:1 od Spanije citav stadion je aplaudirao i niko nije bio tuzan, jer se igralo srcem, hrabro i dobro. Dakle nisu raja takva zlopamtila. Ako igraju kako treba i izgube manje mi je krivo, nego da se 90 minuta igra u nasem sesnaestercu pa pobjedimo ili izvucemo bod, jer je to plod srece, a znanja, igre i taktike, a Muzurovic je imao ipak osim njih par na raspolaganju isto tako neafirmisane igrache, mada opet iskusne iz yu lige, ali je radio u neuporedivo tezim uslovima. Meni Baka smeta sa svojim gubitnickim mentalitetom, kukavickom igrom koja ce nas kad tad kostati mnogo vece blamaze nego u Belgiji i igrom bez vizije. Iskreno mi smo sinoc slucajno postigli gol i nista se u igri ne bi promjenilo ni da nismo, jer mi sinoc nismo imali napada i akcije da valja do zadnjih 4-5 minuta kad su se Litvanci potpuno otvorili. Dakle nidje veze mu je i igra i taktika i to ce pokazti vrijeme, a mislim i Beograd, iako se nadam da ce biti drugacije.sudnjidan wrote:Nema nikakvih razloga pljuvati po Baki. Meni je Muzurovic kao covjek drazi, mozda je bolji strucnjak, ali koliko god bilo tacno da je on formirao reprezentaciju, isto tako je tacno da je njegova reprezentacija posljednja koja je sastavljena od gotovih igraca iz ex-yu.
Okosnicu danasnje reprezentacije cine igraci iz ocajne domace lige koji su se uspjeli nekim cudom probiti i prodati vani (Hasagic, Berberovic, Papac, Milenkovic, Beslija, Grujic, Music, Hrgovic, Vidic, Biscevic, Tolja...), onda nekoliko gastarbajterske djece (Misimovic, Bajramovic) i par igraca koje je rat odveo prije 15 godina vani (Bolic, Barbarez, Salihamidzic).
Objektivno, Baka ima najtanji igracki kadar i (ovo treci put ponavljam) drugi put uzastopno nas dovodi u situaciju da u zadnjoj utakmici rjesavamo pitanje odlaska na EP ili SP. Ne moze se povuci nikakva paralela sa uspjehom Grcke iz Portugala i poredjenjem njihovog (kao) prosjecnog tima sa nasim prosjecnim. Njihova reprezentacija je sastavljena od igraca Olimpijakosa i Panatinaikosa koji su redovni ucesnici Lige prvaka, a prvak BiH ispada u prvom pretkolu od prvaka Luksemburga sto je najbolji pokazatelj kvaliteta naseg fudbala.
Da je Baka postavio ofanzivnu taktiku protiv Spanije i da smo popusili 5-6 golova nasli bi se kriticari koji bi ga pitali "a sto ofanzivno?" Nasem narodu nikad udovoljiti. Izuzev kosarke, mi ni u jednom ekipnom sportu ni pod razno ne mozemo izboriti plasman na veliko takmicenje. Najblizi smo u fudbalu.
P.S. Citajuci komentare na srbijanskim forumima, stvari idu bas kako sam ocekivao. Oni smatraju da su zavrsili sav posao u Madridu, nas ne smatraju ozbiljnim konkurentom. Isto je i na medjunarodnim stranicama gdje se smatra kako je stvar gotova: SCG direktno na SP, Spanija u baraz. Samo neka nas potcjenjuju, i Baka treba okrenuti pilu naopako, pricati kako smo sa ovih 13 bodova vec "napravili odlican posao", da imamo 0,1 posto sansi. A onda zadnja utakmica... Jedna lopta moze promijeniti sve.
SCG se branila citavu utakmicu na Kosevu iako je BiH bila bez sest igraca is prve postave. Sta je trebao Baka? Da ih u zadnjih 10 minuta sve sa golmanom Toljom posalje u napad?
Pred utakmicu sa Belgijom u Briselu prvi put se pojavio imperativ pobjede da bi se ostalo u trci. Zato smo igrali suvise ofanzivno i vidjeli smo kako se zavrsilo. Gore od debakla u Briselu (koji je realan pokazatelj nase snage) bio je gubitak samopouzdanja cetiri dana pred mec sa Litvom na Kosevu.
Sa Belgijom u Zenici takticki izvanredno odradjen posao. Ko nama daje za pravo da mislimo da smo bolji od Belgije koja je prije tri godine bila najtezi protivnik Brazilu na putu do titule svjetskog prvaka?
Litva u gostima: trebala nam je pobjeda protiv tima koji kuci rijetko gubi i mi smo je postigli. Mozda je trebalo od prve minute napasti sa tri spica pa kud puklo da puklo.
Taktiku (ofanzivnu ili defanzivnu) gradis na igrackom kadru koji posjedujes. Sto nije Rehagel sa Grckom napao Francusku ili Cesku od prve minute nego je cekao i docekao svoju sansu?
- manijak1
Ne prospipaj ovdje sebe s Bakom , jer prvi si u svojoj nahiji koji mu reda svu familiju što trenira BH reprezentaciju ...........zato kurči se sa svojim Barabarićimaero_sa_onog_svijeta wrote:dok Baka nije "uzeo" repku niste ni znali što znači boriti se za odlazak na neko veliko takmičenje.
-
ero_sa_onog_svijeta
sereš.manijak1 wrote:Ne prospipaj ovdje sebe s Bakom , jer prvi si u svojoj nahiji koji mu reda svu familiju što trenira BH reprezentaciju ...........zato kurči se sa svojim Barabarićimaero_sa_onog_svijeta wrote:dok Baka nije "uzeo" repku niste ni znali što znači boriti se za odlazak na neko veliko takmičenje.![]()
a Baku uzimaj u usta .........kada treba ..........jer mi smo Hero jedan kameni .........Baki aplaudirali i na Koševu 98 kada je kao igrač igrao za Zrinjski protiv Želje u završnici prvenstva ( 1:1) ..........zato lakapo na onaj svijet odgegaj
![]()
crveni i bijeli ............ovaj ovdje je
![]()
ja baku smatram odličnim trenerom i volio bih da BiH odvede u Njemačku.
Smatram da nisu opravdane kritike na račun Bake.
i u prošlim kvalifikacijama napravio je odličan uspjeh. Bez obzira što BiH nije prošla dalje.Ali bilo je tako blizu!!
Ove godine, vjerovatno će biti odlučujuća utakmica na Marakani, iako je BiH objektivno govoreći po kvaliteti iza SiCG, Španjolske i Belgije! Znaći postoji nada! Prije Bake ta nada NIJE NIKADA POSTOJALA
- manijak1
Šta li ću tek raditi ako se kojim slučajem nađemo u baražu sa Vatrenima ?????sereš.
tu se slažemo ali nisu isto tako opravdane kritike za bilo kojeg selektora osim Mušovića i donekle Hadžibegića ........Smatram da nisu opravdane kritike na račun Bake.
jeste ..........ne kažem da je Baka kriv što nismo otišli na EP već i igrači i neke druge sile.i u prošlim kvalifikacijama napravio je odličan uspjeh.
Ma nada je uvijek postojala ali nikada nije bila bližePrije Bake ta nada NIJE NIKADA POSTOJALA Nada![]()
Šta god da bude .........samo neka trče i bore se......sve ostalo je spoj sreće i igara van terena.
-
novisad
za to su ovi vasi, dodjosi, zasluzni!!!gavrilo wrote:sa ovakvim sprdnjama morate da racunate sve dok se ne opametite do sledecih izbora i nebudete pazili za koga cete da glasate
NS je do '92 bio kulturan grad.
Mada ruku na srce Maja je u ovih godinu dana uradila vise za grad nego demokrate i socijalisti zajedno u zadnjih 10 god.
I dok dobro radi to za sta je tu postavljena, ako dobro sluzi gradjane NS-a apsolutno me ne zanima ko je i sta je, iz koje stranke, koje vere, cigan ili grobar...
- manijak1
E nek' si muza to su ovi vasi, dodjosi, zasluzni!!!
NS je do '92 bio kulturan grad.
Kod nas je pitar ( premijer Kantona Sarajevo i možeš misliti čak je iz SDA )dok dobro radi to za sta je tu postavljena, ako dobro sluzi gradjane NS-a apsolutno me ne zanima ko je i sta je, iz koje stranke, koje vere, cigan ili grobar...
-
gavrilo
ja bolan... uvjek nego drugi krivnovisad wrote:za to su ovi vasi, dodjosi, zasluzni!!!
ne vuci me za jezikNS je do '92 bio kulturan grad.
ali opet mi bosanci krivi ...Mada ruku na srce Maja je u ovih godinu dana uradila vise za grad nego demokrate i socijalisti zajedno u zadnjih 10 god.
pazi ... postoje stranke i postoji fasiste radikali ... ne zaboravi tu malu stvar. to sto maja "dobro" radi se moze tumaciti kao pokusaj radikala da poprave svoj ugled i nista drugoI dok dobro radi to za sta je tu postavljena, ako dobro sluzi gradjane NS-a apsolutno me ne zanima ko je i sta je, iz koje stranke
-
stelium
Ovo je dobro primjeceno.Belminator wrote:Onda da se vratim na Parken kada smo zgazili Dansku, vec narednu utakmicu na tom stadionu, protiv Rumunije bilo je puno, krcato, dakle nakon sto ih je jedna kako to oni smatraju mala Bosna zgazila dosli su podrzati svoju repku. Kako smo to mi postupili protiv Litvanije u Sa, i ko smo to mi da nesmijemo izgubiti i to od bolje rangirane Belgije? Mozda da smo tada napravili dobru atmosferu, pobjedili Litvaniju sada bi vec 90% bili na prvenstvu, ovako ostaje da se nadamo i racunamo...
Prije tekmi sa Belgijom i ovom sa Litvanijom sam posjecivao ovaj forum gdje je 90% ucesnika sadasnje diskusije zauzimalo stav:
"Ma potpuno mi je svejedno,svakako smo losi..ovo,ono,blabla",lafo kuleri,unaprijed se ogradjujuci od eventualnih neuspjeha.A sad je pametovanje u planu,vidjelo se valjda da nas se ne moze potcijeniti.
Po meni,igra u Zenici(Belgija) je bila vise nego inteligentna a ova u Litvaniji losa,rekao bih nasa realnost ali se konacno igralo na rezultat vjerovatno uzimajuci u obzir da je i jedna Grcka uzela EP sa 1:0 rezultatima.
Jedno znam,kako god da se zavrse ove preostale dvije cetvrtine sa ponosom cu moci reci:"Proud to be Bosnian" pa makar zijanili od San Marina 1:2 jer se supstanca jednog tima mogla nazrijeti.
- manijak1
- manijak1
Pa ne znam jesi li a nisi primijetio da je bilo i drugih dešavanja , baš u Zenici ...........ali ti si sve to znao.Prije tekmi sa Belgijom i ovom sa Litvanijom sam posjecivao ovaj forum gdje je 90% ucesnika sadasnje diskusije zauzimalo stav:
"Ma potpuno mi je svejedno,svakako smo losi..ovo,ono,blabla",lafo kuleri,unaprijed se ogradjujuci od eventualnih neuspjeha.A sad je pametovanje u planu,vidjelo se valjda da nas se ne moze potcijeniti.
Ako iko nekome obara realnu vrijednost a poslije toga soli more , onda si to ti .