Nemam ni namjeru da te uvjeravam jer to nije moj nacin. Ja nisam direktan sudionik svega toga nego prenosim ti ono sto je na mene prenio moj otac. Vidi stadion Kosevo je gradjen kao gradski stadion i njega je finansirala drzava a gradila vojska i radne brigade kao i masu ostalih stvari u bivsoj zemlji. Naravno da su i gradjani Sarajeva gradili i Grbavicu ali je totalno drugaciji bio nacin izdavnja direktiva za Grbavicu i za Kosevo. Moj stari je gradio Kosevo u omladinskoj radnoj brigadi a Grbavicu nije mada su se malte ne uporedo radila oba stadiona. Nije stavr dvostrukih arsina nego jednostavno u to vrijeme su se znali prioriteti i tako se radilo. Ne tvrdim ja da je Zeljo sad nesto bolji od Sarajeva a jos manje da je obratno ali duzu tradiciju ima Zeljo i bolje rezultate u Evropskim takmicenjima sto automatski znaci da je na tom polju bolji. U poslijeratnoj BiH Zeljo je imao period haranja a Sarajevo ga jos nema sto ne znaci da ga nece imati. u bivsoj YU Sarajevo ima titulu vise ali Zeljo ima ipak polufinale kupa UEFA sto je tada bio strasan uspjeh pored velike cetvorke. Tako da kad sve ukupno saberes sve je to tu negdje i dominacija se periodicno mijenja.Zavatoni wrote:OK. Prihvatiću to. Istina sa rezervom jer me nisi uvjerio, ali pošto nemam drugih podataka neću dalje da diskutujem po ovoj temi.Reci mi kakva je situacija između sportskog društva i nogometnog kluba? Jel' SD Željo prenio vlasništvo na NK Željo ili se stadion vodi još kao vlasništvo sportskog društva?hrasno38 wrote:Uglavnom dobrovoljnim radom tadasnjeg sportskog drustva jer 49 godine tesko da je bilo moguce pare izdvajati za te stvari.
Interesantno mi je kako ostali navijači Želje misle kako i nije bitno da li su stadion Grbavicu (kao i stadion Koševo) gradili svi građani ovog grada. Dvostruki standardi u svemu zaista jesu veliki problem našeg društva.
A sto se tice ovog prenosenja vlasnistva ja ti zaista to ne pratim jer imam puno vaznijih stvari u zivotu tako da ti ne mogu odgovoriti na pitanje ali koliko se sjecam procitao sam negdje da je stadion sada vlasnistvo Zelje.