Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
-
Sociolog
#1 Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
Pozz, Postovanje svima!, Zavrsio sam Srednju Medicinsku skolu, prije 4 godine, i imao sam nekih ranijih obaveza pa nisam mogao odraditi pripravnicki staz , poceo sam u Opstoj Bolnici, medjutim ima li neko savjete oko literature koju cu imati na strucnom ispitu u Kantonalnom zdrastvu...iskreno koga god sam pitao, slabo ko razumije... Hvala?
-
Lounge Act
#2 Re: Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
ma ja sad se svi prave da se ne sjecaju sta su polagali
evo pitanja iz tk, a odgovore bi trebao imati u literaturi iz srednje skole
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... bqAJ9NkfAg
evo pitanja iz tk, a odgovore bi trebao imati u literaturi iz srednje skole
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... bqAJ9NkfAg
-
Sociolog
#3 Re: Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
zna li iko ista vise.....???? Pls
-
Elokventni
#4 Re: Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
Koliko znam postoji jedan dio pripravnickog koji se ide na predavanja. A postoji i knjigica sa ispitnim pitanjima koja se je mogla nabaviti u kopirnici grafo art.
sretno
sretno
-
Sociolog
#5 Re: Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
iskreno, ima ta knjiga iz 1997, i koriste se jedno 30 % tadasnjih pitanja sada...al+ i tamo slabo imaju sta da punude, iskreno cudno mi bilo... 
-
Elokventni
#6 Re: Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
Ne znam odakle ti to da se koristi 30% tadasnjih pitanja.
Mene je pitano 80% istog, a polagao sam 2011. Sve sto su me pitali, a da nije iz te knjigice su stvari koje se rade svakodnevno na stazu.
Mene je pitano 80% istog, a polagao sam 2011. Sve sto su me pitali, a da nije iz te knjigice su stvari koje se rade svakodnevno na stazu.
-
switty
#7 Re: Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
Polagala sam prije dvije godine stručni ispit za farmaceutske tehničare.
Uglavnom, program stažiranja obuhvata da nakon bolnice ideš u hitnu, te i u Zavod za javno zdravstvo- tu ćeš imati predavanja i kupiti priručnik za polaganje stručnog ispita. Većinom će ti biti poznata materija iz srednje škole, sretno
Uglavnom, program stažiranja obuhvata da nakon bolnice ideš u hitnu, te i u Zavod za javno zdravstvo- tu ćeš imati predavanja i kupiti priručnik za polaganje stručnog ispita. Većinom će ti biti poznata materija iz srednje škole, sretno
Last edited by switty on 15/02/2013 22:04, edited 1 time in total.
- muhanata
#8 Re: Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
A mene zanima da li može stažirati i neko ko je završio srednju baš davno? Da li ima neko ograničenje u godinama starosti?
Jel' istina da nakon završene srednje škole imaju dvije godine besplatnog staža, a nakon te dvije godine, onaj ko hoće da stažira, mora da plati?
Ako neko zna, voljela bih da objasni.
Jel' istina da nakon završene srednje škole imaju dvije godine besplatnog staža, a nakon te dvije godine, onaj ko hoće da stažira, mora da plati?
-
switty
#9 Re: Literatura za strucni ispit za med. tehnicara, Savjeti
http://www.fmoh.gov.ba/index.php/usavrs ... ih-radnika možda da ovdje potražiš tu informaciju.muhanata wrote:A mene zanima da li može stažirati i neko ko je završio srednju baš davno? Da li ima neko ograničenje u godinama starosti?