List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
wewa

#1 List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by wewa »

Udruženje Re:Element u saradnji sa udruženjem za kulturu i umjetnost CRVENA organizuje festival o ekologiji i održivom življenju - LIST FEST. Festival će biti održan u Sarajevu od 12-14. novembra, 2010. godine. U okviru festivala će biti održana promocija knjige dr. sc. Dražena Šimleše „Ekološki otisak - Kako je razvoj zgazio održivost“, radionica prirodne kozmetike i prirodnih sredstava za čišćenje čija će voditeljica biti Ivana Lovrić (Šmu antikozmetika), kao i radionica pravljenja kesa od novinskog papira. Tokom festivala će biti prikazani i dokumentarni filmovi, a održat će se i interaktivna prodavnica cekera „Fanzin ceger“ koju će voditi Mileta Mijatović a autori ovog izdanja Fanzina će biti Turbo Comix.

Posljednju noć festivala nastupit će Kassette DJ's koji će posjetiocima pokazati kako kreativno stvoriti svoju muziku koristeći audio kasete.

List fest se održava po prvi put, i organizovan je predanim radom volonterki, u saradnji nekoliko nevladinih organizacija: Re:Element i Crvena. List fest je podržan od Fondacije Schüler Helfen Leben (SHL). Također koristimo priliku da se zahvalimo Kući ljudskih prava, Centru za ljudska prava, Galeriji Boris Smoje i FIS Kulturi. Učesnici/ce List festa su srednjoškolce/ke ili studenti/ice iz Bosne i Hercegovine, mladi uzrasta od 15-30 godina. Selekcija 20 učesnika/ca za događaje koji imaju ograničen broj mjesta će se vršiti na osnovu primljenih aplikacija. 20 kandidata i kandidatkinja koji/e demonstriraju najveći nivo motivacije i mogućnosti za dalje prenošenje znanje će biti primljeni i o tome obaviješteni/e na email.

Za sva pitanja ili detaljnije informacije nas možete kontaktirati na e-mail [email protected] Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili putem telefona 061/ 625 806.

vise na http://www.reelement.org/, program festivala: http://www.reelement.org/index.php?opti ... 29&lang=hr

dodjite! :)
wewa

#2 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by wewa »

hop, hop! :)
wewa

#3 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by wewa »

Prijaviti se mozete jos danas!

od srca preporucujem Radionicu izrade prirodne kozmetike:

Ako zelite saznati:
- sta je to prirodna kozmetika
- zasto na kozu ne bi smjeli stavljati nista sto ne bi i pojeli
- kako je kozmetika povezana sa zdravljem, ekologijom i socijalnom pravdom
- kako izraditi svoju kozmetiku
- koliko su stetna hemijska sredstva za ciscenje

prijavite se na radionicu izrade prirodne kozmetike i sredstava za ciscenje :thumbup:

radionica ce se odrzati u subotu i nedjelju, a sve ostale detalje mozete naci na http://www.reelement.org/index.php?opti ... 29&lang=hr

nadam se da se vidimo ;-)
chengaba

#4 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by chengaba »

Super projekt, žao mi je što nisam u mogućnosti da prisustvujem, pa se nisam ni prijavio.
Po našem običaju, na ovakve stvari se ili javi 10 ljudi ili 200 ljudi, nadam se da je kod vas ovaj drugi slučaj! ;-)
wewa

#5 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by wewa »

chengaba wrote:Super projekt, žao mi je što nisam u mogućnosti da prisustvujem, pa se nisam ni prijavio.
Po našem običaju, na ovakve stvari se ili javi 10 ljudi ili 200 ljudi, nadam se da je kod vas ovaj drugi slučaj! ;-)
zamisao je genijalna, tim bolja sto je vlastitim snagama realizuje sacica cura. :wink:

mjesta za prijave jos ima, a svakako pozivam zainteresovane da dodju i na dogadjaje za koje nije neophodna prijava: promociju knjige D. Simlese "Ekoloski otisak - kako je razvoj zgazio odrzivot" i interaktivnu prodavnicu cekera. :thumbup:
haubica_i_to_teshka

#6 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by haubica_i_to_teshka »

wewa wrote:
chengaba wrote:Super projekt, žao mi je što nisam u mogućnosti da prisustvujem, pa se nisam ni prijavio.
zamisao je genijalna, tim bolja sto je vlastitim snagama realizuje sacica cura. :wink:

mjesta za prijave jos ima, a svakako pozivam zainteresovane da dodju i na dogadjaje za koje nije neophodna prijava: promociju knjige D. Simlese "Ekoloski otisak - kako je razvoj zgazio odrzivot" i interaktivnu prodavnicu cekera. :thumbup:

U svakom slucaju PODRZAVAM ideju i djevojke !!! :-D
wewa

#7 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by wewa »

haubica_i_to_teshka wrote:
wewa wrote:

U svakom slucaju PODRZAVAM ideju i djevojke !!! :-D
jos da mozes doci :kiss:
chengaba

#8 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by chengaba »

wewa wrote:

Je li ovaj Centar za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu u Kampusu ili gdje?
wewa

#9 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by wewa »

chengaba wrote:
wewa wrote:

Je li ovaj Centar za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu u Kampusu ili gdje?
Kuca ljudskih prava je u ulici iza pomocnog zeljinog stadiona, onog s vjestackom travom, ima znak i ne bi trebalo biti tesko naci :thumbup:
ime_kojeg_nema

#10 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by ime_kojeg_nema »

wewa wrote: a svakako pozivam zainteresovane da dodju i na dogadjaje za koje nije neophodna prijava: promociju knjige D. Simlese "Ekoloski otisak - kako je razvoj zgazio odrzivot"
citao sam drazenovu knjigu "zeleni alati za odrzivu revoluciju", a poznata mi je i prica oko permakulture koju on i ekipa rade na recikliranom imanju kod zagreba. dobra prica, budem dosao sutra :)
wewa

#11 Re: List Fest: 2-14.11.2010, Sarajevo

Post by wewa »

ime_kojeg_nema wrote:
wewa wrote: a svakako pozivam zainteresovane da dodju i na dogadjaje za koje nije neophodna prijava: promociju knjige D. Simlese "Ekoloski otisak - kako je razvoj zgazio odrzivot"
citao sam drazenovu knjigu "zeleni alati za odrzivu revoluciju", a poznata mi je i prica oko permakulture koju on i ekipa rade na recikliranom imanju kod zagreba. dobra prica, budem dosao sutra :)
izvrsno, dobro nam dosao! :thumbup:

a imam zelju otici na reciklirano imanje Vukomeric, ako nista u sezoni branja ljekovitog bilja :)
Post Reply