Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
aksiom

#1 Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by aksiom »

pozdrav, otvaranjem ove teme htio bi samo pohvalit djelovanje navedenog aditiva, prvo da napomenem da je riječ o Accentu 2001, 63kW na plin gdje su mi se javili problemi sa diznama i nakon ultrazvučnog čišćenja par dana bilo super i opet problemi-neće ujutro upalit od prve i kad upali radi nemirno dok se ne zagrije i sl. uglavnom majstor je nakon toga rekao da je riješenje kupovina novih dizni koje su 4x250=1000KM , a jebo.. reko vozit ću ja tako nek se trese al nedam milju maraka, i dok mi nisu po forumima savjetovali da uzmem ili ovaj proizvot ili STP injector cleaner- na što je moj majstor opet reko da je to bezze trošenje para, ja sam ipak uzeo 15KM bočica 300ml, i napunio pun rezervar benzina i nakon samo 2 dana vožnje pređenih 180KM, auto se preporodio, sad ujutro pali od prve, radi mirno ko sat..
-zato preporučujem svim plinašima ovaj cleaner,jel jbg za 15KM nećeš propast a motor sigurno nemože bit gore uzimajući u obzir i čistoću benzina na našim pumpama, nemoj da ovo neko shvati kao marketing ili reklamu, već bi samo htio iznijet svoje pozitivno iskustvu.. pozz
mayab

#2 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by mayab »

Pa dobro,a gdje ima kupiti?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#3 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by corolla02 »

http://www.stp.com/fuel_scfict.php

Ti mislis na ovo. Ima ih mali milion na marketu, govorim za SAD, razlicitih proizvaodjaca a opet sa istom funkcijom - ciscenje systema s gorivom. Licno ga nisam koristo radi problema s paljenjem ili treskanjem na stangasu, tako da bas i nisam primjetio neku vidljivu razliku pri radu svog motora ali vjerujem da pomaze i cuva system dovoda goriva od prljastine, vode, taloga, itd. Inace, ovo je najeftinije sto mozes dati svom autu, ali ne pretjerivati u tom, te se pogotovo isplati sipati ukoliko je gorivo lose, tj. usljed zacepljenja dizna, ali ukoliko su te dizne neispravne ili neke druge vrste defekt je prisutan, onda je definitivno bacanje para.

Inace, u SAD ovo ne mozes kupiti bez ID legitimacije jer su ceste pojave zloupotrebe.
slavkoimamodilera

#4 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by slavkoimamodilera »

Ko stalno vozi na plin riskira probleme sa benzinskim diznama kad-tad, zato se preporucuje redovno odraditi par dana voznje iskljucivo na benzin ;-)
Inace, Liqui Molly Injection Reiniger je jako dobar proizvod, isprobano! :thumbup:
Control panel

#5 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by Control panel »

ima li kakvih savjeta za dizele. imali ovaj Liqui za dizele? moze li se povecati potrosnja goriva recimo ako su dizne dotrajale.
aksiom

#6 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by aksiom »

slavkoimamodilera wrote:Ko stalno vozi na plin riskira probleme sa benzinskim diznama kad-tad, zato se preporucuje redovno odraditi par dana voznje iskljucivo na benzin ;-)
Inace, Liqui Molly Injection Reiniger je jako dobar proizvod, isprobano! :thumbup:
- e o tom pričam, ja sam taj koji je iskusio taj problem i jbg, Bogu hvala jeftino ga riješio, al definitivno je najeftinija pomoć ili preventiva kad nemaš izlaza i vidiš da počinju problemi, pošto naše gorivo na pumpama sve više liči na gemišt(pola gorivo-pola voda) i jbg mi koji vozimo na plin, svaki dan po 2-3Km dok ne prebaci na plin, ta mješavina s vodom ubija dizne..
aksiom

#7 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by aksiom »

corolla02 wrote:http://www.stp.com/fuel_scfict.php

Ti mislis na ovo. Ima ih mali milion na marketu, govorim za SAD, razlicitih proizvaodjaca a opet sa istom funkcijom - ciscenje systema s gorivom. Licno ga nisam koristo radi problema s paljenjem ili treskanjem na stangasu, tako da bas i nisam primjetio neku vidljivu razliku pri radu svog motora ali vjerujem da pomaze i cuva system dovoda goriva od prljastine, vode, taloga, itd. Inace, ovo je najeftinije sto mozes dati svom autu, ali ne pretjerivati u tom, te se pogotovo isplati sipati ukoliko je gorivo lose, tj. usljed zacepljenja dizna, ali ukoliko su te dizne neispravne ili neke druge vrste defekt je prisutan, onda je definitivno bacanje para.

Inace, u SAD ovo ne mozes kupiti bez ID legitimacije jer su ceste pojave zloupotrebe.

ovo je taj proizvod: http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web. ... u6jjc.html
za_sada_bez_dobrog_nicka

#8 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Naravno da će skočiti potrošnja.
Ja koristim dva Liqui Moly Proizvoda redovno:
Diesel Schmier Additiv - za "podmazivanje" goriva, svaki tank
Image

i Sistempflege Diesel Common Rail, svakih 3-4 mjeseca
Image
Sarajevski

#9 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by Sarajevski »

a jel ima tako nesto za ove obicne aute, tipa golfa dvojke benzinca? ako ima, koliko cesto da se sipa i ima li kakvih nus-efekata?
slavkoimamodilera

#10 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Sarajevski wrote:a jel ima tako nesto za ove obicne aute, tipa golfa dvojke benzinca? ako ima, koliko cesto da se sipa i ima li kakvih nus-efekata?
Ako je sa ubrizgavanjem dvojka, onda to isto, ako je sa karburatorom onda ima slican proizvod samo trazi "vergaser reiniger" ;-)
Sarajevski

#11 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by Sarajevski »

eh cuj ubrizgavanje, pa nije kod mene tako nov auto :-D
hvala, potrazicu, iako mijenjam stalno filter goriva, mozda ne bi bilo lose i to probat
a reci mi, koliko cesto stavljat?
slavkoimamodilera

#12 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Sarajevski wrote:eh cuj ubrizgavanje, pa nije kod mene tako nov auto :-D
hvala, potrazicu, iako mijenjam stalno filter goriva, mozda ne bi bilo lose i to probat
a reci mi, koliko cesto stavljat?
Kakve imaju godine veze s tim? Ima dvica motora i sa ubrizgavanjem :wink:
Pise sve na pakovanju :wink:
Sarajevski

#13 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by Sarajevski »

ma salim se naravno
hvala na savjetu, probacu svakako
johntra

#14 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by johntra »

Sve ste napisali, samo niste napisali gdje ima kupiti ovo? Pretpostavljam da ima na više mjesta, ali eto, recite neko, da ne lutam bezveze...
za_sada_bez_dobrog_nicka

#15 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Eh, sad, koja je to ulica? Kreneš za Velešiće, pređeš prugu, ideš desno pa uzbrdo onda lijevo i sa desne strane ima zgrada od žute cigle. E tu je Metalmerc koji drži LM asoriman.
slavkoimamodilera

#16 Re: Liqui Moly Injection Reiniger-pohvala

johntra wrote:Sve ste napisali, samo niste napisali gdje ima kupiti ovo? Pretpostavljam da ima na više mjesta, ali eto, recite neko, da ne lutam bezveze...
Na Ini ima kupit sve od Liqui Mollyija :wink:
Post Reply