LINKIN_PARK
Moderator: _BataZiv_0809
-
dezurni_ucenik
- So What!
#102 Re: LINKIN_PARK
Zezaš da si ih gledao uživo? Osim toga ako ne svrate na područje ex-Yu, najbliži gig nam je u Nickelsdorf u Austriji. BIlo bi pravo dobro kad bi bilo organizvanih odlazaka.kurt cobain wrote:Nista dok ih ne vidite uzivo![]()
-
kemalozza
#103 Re: LINKIN_PARK
Linkin park - bend vrijedan postovanja, ali opet veoma overrated. vidim neko je napisao da je LP "najuspjesniji bend 21. stoljeca"
imaju basistu koji se i ne cuje, gitaristu koji zna 4 akorda i koji svira skoro samo na refrenima, monotonog dosadnog bubnjara i REPERA u bendu
okej, chestera fakat postujem, ali ostatak benda
uglavnom to je samo moje misljenje...pretpostavljam da b se dosta metalaca sa mnom slozili jer je LP dosta hejtan od strane metalaca
al eto, ima dosta bendova slicnih LP-u a dosta su bolji, npr. Korn, Limp Bizkit, Incubus, Papa Roach itd. nemojte me pogresno shvatit, LP ima par pjesama koje su meni fkt drage, al da je najuspjesniji bend 21. stoljeca? definitivno NE
opet nemojte me sad hejtati, samo iznosim svoje misljenje 
imaju basistu koji se i ne cuje, gitaristu koji zna 4 akorda i koji svira skoro samo na refrenima, monotonog dosadnog bubnjara i REPERA u bendu
uglavnom to je samo moje misljenje...pretpostavljam da b se dosta metalaca sa mnom slozili jer je LP dosta hejtan od strane metalaca
- So What!
#104 Re: LINKIN_PARK
Evo ja sam megafan LP-a, ali se slažem s tobom u većini. Ali po meni Korn, Limp Bizikit, Incubus i Papa Roach nisu bolji jer am ih sve preslušao. A što se tiče ovoh članova benda pa tu si baš dobro rekao: Rob BOurdon posla skoro da i nema, gitarista sivra malo riffova, ali ne pojavljuju se samo u refrenima, a bassista im se skoro i ne čuje, ai taj je lik genijalac on može proizvest zvuk violončela i još nekih isntrumenata pomoću bas gitare. Na zadnjem albumu do izražaja je došao i Mikeovo pjevanje pogotovo u pjesmi Iridescent. Mislim da su hejtovi zbog nekih stvari opravdani, ali ne u potpunosti. Ipak niko im ne osporava da im muzika kida zidove po kvaliteti.kemalozza wrote:Linkin park - bend vrijedan postovanja, ali opet veoma overrated. vidim neko je napisao da je LP "najuspjesniji bend 21. stoljeca"![]()
imaju basistu koji se i ne cuje, gitaristu koji zna 4 akorda i koji svira skoro samo na refrenima, monotonog dosadnog bubnjara i REPERA u benduokej, chestera fakat postujem, ali ostatak benda
![]()
uglavnom to je samo moje misljenje...pretpostavljam da b se dosta metalaca sa mnom slozili jer je LP dosta hejtan od strane metalacaal eto, ima dosta bendova slicnih LP-u a dosta su bolji, npr. Korn, Limp Bizkit, Incubus, Papa Roach itd. nemojte me pogresno shvatit, LP ima par pjesama koje su meni fkt drage, al da je najuspjesniji bend 21. stoljeca? definitivno NE
- VenomousV
#105 Re: LINKIN_PARK
kurt cobain wrote:Nista dok ih ne vidite uzivo![]()
sta's ti ovdje? jos uvijek te hejtam
-
Mr. Brightside
#106 Re: LINKIN_PARK
Linkin Park has sold over 50 million albums worldwide and has won two Grammy Awardskemalozza wrote:Linkin park - bend vrijedan postovanja, ali opet veoma overrated. vidim neko je napisao da je LP "najuspjesniji bend 21. stoljeca"![]()
imaju basistu koji se i ne cuje, gitaristu koji zna 4 akorda i koji svira skoro samo na refrenima, monotonog dosadnog bubnjara i REPERA u benduokej, chestera fakat postujem, ali ostatak benda
![]()
uglavnom to je samo moje misljenje...pretpostavljam da b se dosta metalaca sa mnom slozili jer je LP dosta hejtan od strane metalacaal eto, ima dosta bendova slicnih LP-u a dosta su bolji, npr. Korn, Limp Bizkit, Incubus, Papa Roach itd. nemojte me pogresno shvatit, LP ima par pjesama koje su meni fkt drage, al da je najuspjesniji bend 21. stoljeca? definitivno NE
31,242,691
people like this
ti jedno, statistika drugo
-
DžipaloRipalo
#107 Re: LINKIN_PARK
od toga 31,000,000 ispod 18 napaljenih curicaarmin.i.am wrote:Linkin Park has sold over 50 million albums worldwide and has won two Grammy Awardskemalozza wrote:Linkin park - bend vrijedan postovanja, ali opet veoma overrated. vidim neko je napisao da je LP "najuspjesniji bend 21. stoljeca"![]()
![]()
![]()
31,242,691
people like this
![]()
ti jedno, statistika drugo
- Averus
#108 Re: LINKIN_PARK
kemalozza wrote:Linkin park - bend vrijedan postovanja, ali opet veoma overrated. vidim neko je napisao da je LP "najuspjesniji bend 21. stoljeca"![]()
![]()
Prvo da jedno bude jasno: Potpuno poštujem tvoje mišljenje i ne želim te u išta ubijediti.
Eh sad, kao (haj' recimo) muzičar mogu komentarisati tvoje argumente.
Niko nije rekao da je LP bend sa najboljim muzičarima - jer nisu. Ali iskreno, ja bih dao guze nekome da naučim praviti pjesme od 2-3 akorda koje će čitav svijet pjevati i voljeti.
Druga stvar, primjeti nabrojane "iste" bendove: koRn, Limp Bizkit, Papa Roach... Sve bendovi kojih nigdje više nema (osim, donekle, koRna). Neki dan sam baš gledao emisiju o tom tipu bendova i muzički stručnjaci su objasnili kako su to bendovi bez nekih većih ideja, pa su u tom kontekstu spomenuli LP kao bend koji se jedini uspio izdići iz mase.
Dalje, što se tiče hejtanja metalaca, to mogu mačku okačiti o rep. Za mene su, recimo, metalci obični silovatelji instrumenata. Čast izuzecima, ali ja metal ne cijenim ni sekundicu više od repa.
Moj zaključak, vrijeme pokaže šta valja, a šta ne
-
Mr. Brightside
#109 Re: LINKIN_PARK
ko je slusao i podigao bitlse do zvijezda? zbog cega su gansi tako popularni i danas? 
- VenomousV
#110 Re: LINKIN_PARK
sta se boni palite? 
nek pise sta god ko hoce - ko voli voljet ce, ko ne voli nece
mi cemo samo da uzivamo u dobroj muzici

nek pise sta god ko hoce - ko voli voljet ce, ko ne voli nece
mi cemo samo da uzivamo u dobroj muzici

- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#115 Re: LINKIN_PARK
pogledao sam preko 200 koncerta ali da kazem "LP" je u top 10 sto se live tice.
da napomenem, nisam veliki ljubitelj ali su definitivno top 10!!
evo sa koncerta sto sam gledao!!
da napomenem, nisam veliki ljubitelj ali su definitivno top 10!!
evo sa koncerta sto sam gledao!!
-
Serenity
#117 Re: LINKIN_PARK
Nisam to znao, jako interesantna informacija. Ima li igdje finansijski izvjestaj koliko su oni zaradili od kojeg albuma?armin.i.am wrote:
za one koje ne znaju, brad i njegov stari posjeduju sva prava na LP brand
I ja bih volio otici na koncert, ali nikako mi se neda. Kada izadje novi album, potrudit cu se da odem na neki mahsuz. Iako mi se prva dva albuma najvise svidjaju. Gledao sam jednom DVD od koncerta u Londonu, skoro 3 sata se Chester dere i nije mu "pukao" glas. Odrzao je nivo, sto je nevjerovatno, tako nesto se nije jos rodilo dva puta.
-
Mr. Brightside
- So What!
#119 Re: LINKIN_PARK
Ovo su momci iz Bosne, a meni zvuče kao Linkin Park, poslušajte obavezno! I dajte lajk ako možete.
- So What!
#121 Re: LINKIN_PARK
Nije offtopic, čisto poredim koliki uticaj je njihova muzika doniijela i na ove prostore!armin.i.am wrote:off
- Averus
#122 Re: LINKIN_PARK
Muzika im je dobra, ali pjevač bi trebao naučiti engleski (malo bolje)
Ipak sam stavio lajk, reko' treba podržavati domaće
Al' ipak...
Chester učinio da refren bude magičan!

Ipak sam stavio lajk, reko' treba podržavati domaće
Al' ipak...
Chester učinio da refren bude magičan!
- medvjed23
#123 Re: LINKIN_PARK
jedan od dražih bendova... nekad najdraži...
mislim da ovu niko nije turio...
- So What!
#125 Re: LINKIN_PARK
Predivna laganica zaista, inače ovu pjesmu i pjesmu The Messenger pustim sebi da se malo opustim i odlutam.medvjed23 wrote:jedan od dražih bendova... nekad najdraži...