Interesuje me da li postoji neka redovna linija da se dodje vozom u Sarajevo iz nekih od evropskih gradova (iskljucujuci zg, bg, sk, lj)?
Nije bitno odakle, moze biti iz Italije, Njemacke, Francuske, Holandije, itd., samo me interesuje da li postoji linija.
Pozdrav.
Linija Sarajevo - Evropa?
-
melb26sa
#2 Re: Linija Sarajevo - Evropa?
Ima linija ali sa presjedanjem u npr Zagrebu. Jesi ti siguran/a da zelis vozom u BiH? 10 sati voznje nije malo a dosadi nakon nekog vremena gledati kroz prozor zakljucanog vagona (vidi jos tema o zeljeznicama u BiH pa ce ti biti jasnije).oktobar07 wrote:Interesuje me da li postoji neka redovna linija da se dodje vozom u Sarajevo iz nekih od evropskih gradova (iskljucujuci zg, bg, sk, lj)?
Nije bitno odakle, moze biti iz Italije, Njemacke, Francuske, Holandije, itd., samo me interesuje da li postoji linija.
Pozdrav.
- oktobar07
#3 Re: Linija Sarajevo - Evropa?
Znaci nema direktna linija do Sarajeva, bez presjedanja?melb26sa wrote:Ima linija ali sa presjedanjem u npr Zagrebu. Jesi ti siguran/a da zelis vozom u BiH? 10 sati voznje nije malo a dosadi nakon nekog vremena gledati kroz prozor zakljucanog vagona (vidi jos tema o zeljeznicama u BiH pa ce ti biti jasnije).
Sto se tice 10 sati putovanja, nije mi problem, posto planiram jedno opusteno (bez trke i frke) putovanje kroz Evropu sa zadnjom destinacijom da mi bude Sarajevo. Ne zelim se zezati sa autima i gubiti zivce u saobracajnim guzvama, a ne zelim ni ekspresno brzi avionski servis.
Ovako sjednem u voz, opustim se, citam knjigu i vrijeme prodje
-
melb26sa
#4 Re: Linija Sarajevo - Evropa?
A pa ako ces tako onda ti nema druge nego preko ZG. Ne znam ni da li nase zeljeznice imaju web stranicu. Plati malo vise pa sjedi u "prvoj klasi" vagonu pa ti nece niko upadati i uznemiravati te. I da, mijenjaju lokomotivu ako se dobro sjecam kad se predje iz HR u RS pa onda iz RS u FBiH pa ima vise kontrola karte.oktobar07 wrote:Znaci nema direktna linija do Sarajeva, bez presjedanja?melb26sa wrote:Ima linija ali sa presjedanjem u npr Zagrebu. Jesi ti siguran/a da zelis vozom u BiH? 10 sati voznje nije malo a dosadi nakon nekog vremena gledati kroz prozor zakljucanog vagona (vidi jos tema o zeljeznicama u BiH pa ce ti biti jasnije).
Sto se tice 10 sati putovanja, nije mi problem, posto planiram jedno opusteno (bez trke i frke) putovanje kroz Evropu sa zadnjom destinacijom da mi bude Sarajevo. Ne zelim se zezati sa autima i gubiti zivce u saobracajnim guzvama, a ne zelim ni ekspresno brzi avionski servis.
Ovako sjednem u voz, opustim se, citam knjigu i vrijeme prodje
Ja se "ucrvala" nakon 4tog sata, ne znam da bih opet vozom do ZG - mozda ako nabave vozove kao u Francuskoj TGV
-
neki
#5 Re: Linija Sarajevo - Evropa?
Postoji direktna linija bez presjedanja Budimpesta - Sarajevo
http://www.zfbh.ba/
- oktobar07
#6 Re: Linija Sarajevo - Evropa?
eh super, hvala ti na ovom linku.neki wrote:Postoji direktna linija bez presjedanja Budimpesta - Sarajevo