Linija Nedžarići - Rajlovac?
-
curiousx
#1 Linija Nedžarići - Rajlovac?
Molim forumaše, jer na netu nema na njihovim redovima vožnje.
Da li postoji neka redovna linija koja zahvata relaciju od Nedžarića (Alipašinog) do Rajlovca i natrag?
Da li postoji neka redovna linija koja zahvata relaciju od Nedžarića (Alipašinog) do Rajlovca i natrag?
- Hemera
#2 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
Nema,tj. ne postoji
Imaš sa Stupa liniju Stup-Vogošća,Stup-Zabrđe-Smiljevići koja prolazi kroz Rajlovac (silazi dole do OSBiH),a sa gornje strane prolazi tj.dole ne silazi Stup-Rječica i nešto malo Stup-Sokolje (do skretanja za Sokolje).
Sa Željezničke stanice imaš Linije za Rajlovac i Reljevo Dom.
Pa sad ne znam koliko ti treba i dokle ti može koristiti gore navedeno.
Imaš sa Stupa liniju Stup-Vogošća,Stup-Zabrđe-Smiljevići koja prolazi kroz Rajlovac (silazi dole do OSBiH),a sa gornje strane prolazi tj.dole ne silazi Stup-Rječica i nešto malo Stup-Sokolje (do skretanja za Sokolje).
Sa Željezničke stanice imaš Linije za Rajlovac i Reljevo Dom.
Pa sad ne znam koliko ti treba i dokle ti može koristiti gore navedeno.
-
made_in_sarajevo
#3 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
i budi spreman da autobuse cekas po 1h vremena,a kad ih pitas sto kasne ukratko ces dobiti odgovor "moze nam se", ne bukvalno ovako jer malo upakuju to.
- trambusek88
#4 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
Stup-Vogošća - Privremeni red vožnje.

- homega
#5 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
Kad odrasteš, počni pisati Neđarići...curiousx wrote:Molim forumaše, jer na netu nema na njihovim redovima vožnje.
-
StupskaBitanga
#6 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
Gospode Bože
Čuj Neđarići pravilno pa gdje ti živiš? u Diznilendu?
Čuj Neđarići pravilno pa gdje ti živiš? u Diznilendu?
- Qler
#7 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
A do tada neka piše pravilno?homega wrote:Kad odrasteš, počni pisati Neđarići...curiousx wrote:Molim forumaše, jer na netu nema na njihovim redovima vožnje.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#9 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
sad ce reci da se zajebavao
, al nema veze bolje ispasti glup nego iz autobusa sto ide za Rajlovac
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#10 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
da ipak citiram, trebat ce curiousxu kad odrastehomega wrote:Kad odrasteš, počni pisati Neđarići...curiousx wrote:Molim forumaše, jer na netu nema na njihovim redovima vožnje.
- homega
#11 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
Pametni, bi li mi mogao pokazati osnov naziva Nedžarići?Matijevic_Vlado wrote:sad ce reci da se zajebavao, al nema veze bolje ispasti glup nego iz autobusa sto ide za Rajlovac
- karanana
#12 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
po jednom chika Nedžadu.
- homega
#13 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
karanana wrote:po jednom chika Nedžadu.
Misliš - Nedžadići?
- Matijevic_Vlado
#14 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
a da nije po cika Nedji? nisam toliko pametan pa te molim da mi ti kazes
- trambusek88
#16 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
Valjda po nekim Nedžarima (Zidarima)
- homega
#17 Re: Linija Nedžarići - Rajlovac?
U službenim - geodetskim dokumentima, zvaničnim, ovo sarajevsko područje naziva se Neđarići. Međutim, izvorni naziv potiče iz perioda uprave i vlasti Osmanlija nad Bosnom, i riječ nedžari potiče od značenja graditelji - zidari, tesari... Izvorno, po turcizmu, piše se Nedžarići, zvanično - toponim Neđarići.