Limuzine sa 5 vrata
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Op3r4t0r
#1 Limuzine sa 5 vrata
Eh ovako da sad nebi kruzio internetom i trazio od modela do modela trebace mi vasa pomoc
zanima me ko ima limuzine sa 5 vrata, modeli od 2010 pa do danas, kompakti i karavani me ne zanimaju, znaci bas ono nesto tipa opela insignie, koliko znam i prosla mazda 6 ima s 5 vrata, nastavite niz...hvala.
- holowey
#3 Re: Limuzine sa 5 vrata
superbOp3r4t0r wrote:Eh ovako da sad nebi kruzio internetom i trazio od modela do modela trebace mi vasa pomoczanima me ko ima limuzine sa 5 vrata, modeli od 2010 pa do danas, kompakti i karavani me ne zanimaju, znaci bas ono nesto tipa opela insignie, koliko znam i prosla mazda 6 ima s 5 vrata, nastavite niz...hvala.
- Qler
#4 Re: Limuzine sa 5 vrata
Mondeo, Laguna, Insignia, mislim da i Avensis ima u toj verziji...
-
goran16v
#5 Re: Limuzine sa 5 vrata
BMW serija 3 GT, BMW serija 5 GT, Audi A5 Sportback, Audi A7,
- mbenz
#6 Re: Limuzine sa 5 vrata
Drug budi malo precizniji a preciznost je u cijeni
da ne lutamo od 19 hiljada do 60 hiljada (audi a7), do 25 hiljada ja bi uzeo predzadnjeg passata tj passat b7 ili audi a4 , lagunu ne , mondea ne , poznanik ima insigniu i sto problema , e sad jedino insignia redizajn u to necu da ulazim ,ali ti je pozadi katastrofa, covjek od 1.85 -1.90 ne moze pozadi da sjedi dira glavom u krov, dalje sa vozacevog sjedista u rikverc vidis k'o kroz kljucaonicu sa pola metra udaljenosti
- corsa
#7 Re: Limuzine sa 5 vrata
Covjek je napisao limuzinu za 5 vrata, otkud passatu ili audiju a4 pet vrata, osim ako nisu karavani. A covjek je fino napisao limuzina.mbenz wrote:Drug budi malo precizniji a preciznost je u cijenida ne lutamo od 19 hiljada do 60 hiljada (audi a7), do 25 hiljada ja bi uzeo predzadnjeg passata tj passat b7 ili audi a4 , lagunu ne , mondea ne , poznanik ima insigniu i sto problema , e sad jedino insignia redizajn u to necu da ulazim ,ali ti je pozadi katastrofa, covjek od 1.85 -1.90 ne moze pozadi da sjedi dira glavom u krov, dalje sa vozacevog sjedista u rikverc vidis k'o kroz kljucaonicu sa pola metra udaljenosti
- mbenz
#8 Re: Limuzine sa 5 vrata
corsa wrote:Covjek je napisao limuzinu za 5 vrata, otkud passatu ili audiju a4 pet vrata, osim ako nisu karavani. A covjek je fino napisao limuzina.mbenz wrote:Drug budi malo precizniji a preciznost je u cijenida ne lutamo od 19 hiljada do 60 hiljada (audi a7), do 25 hiljada ja bi uzeo predzadnjeg passata tj passat b7 ili audi a4 , lagunu ne , mondea ne , poznanik ima insigniu i sto problema , e sad jedino insignia redizajn u to necu da ulazim ,ali ti je pozadi katastrofa, covjek od 1.85 -1.90 ne moze pozadi da sjedi dira glavom u krov, dalje sa vozacevog sjedista u rikverc vidis k'o kroz kljucaonicu sa pola metra udaljenosti
E sad nisam obracao paznju na izgled gepeka i otvaranje vrata gepeka, mozda ni on ne misli na to, btv. ako cemo tako onda ni insignia nije s petera
- corsa
#9 Re: Limuzine sa 5 vrata
Insignia ima sa pet vrata.
-
goran16v
- johntra
#12 Re: Limuzine sa 5 vrata
Nova Mazda 6, a ni novi Avensis nemaju varijante sa pet vrata...Op3r4t0r wrote:Eh ovako da sad nebi kruzio internetom i trazio od modela do modela trebace mi vasa pomoczanima me ko ima limuzine sa 5 vrata, modeli od 2010 pa do danas, kompakti i karavani me ne zanimaju, znaci bas ono nesto tipa opela insignie, koliko znam i prosla mazda 6 ima s 5 vrata, nastavite niz...hvala.
- sema911s
#13 Re: Limuzine sa 5 vrata
Od jeftinijih imas Opel vectru do 2002god model
Octavia nesto tuur model nova neznam dal ima model Sa 5 vrata, insignia ona je malo cesca Sa5 vrata, nego sto bas ta specifikacija, sto Ti to zapelo za oko nista ne dobijas Sa tom konfiguracijom vrata
Octavia nesto tuur model nova neznam dal ima model Sa 5 vrata, insignia ona je malo cesca Sa5 vrata, nego sto bas ta specifikacija, sto Ti to zapelo za oko nista ne dobijas Sa tom konfiguracijom vrata
-
goran16v
#14 Re: Limuzine sa 5 vrata
Svaka Octavia, od prve do aktuelne je sa 5 vrata, samo sto je ona kompakt klasa.sema911s wrote:Od jeftinijih imas Opel vectru do 2002god model
- Op3r4t0r
#15 Re: Limuzine sa 5 vrata
Otac ubrzo mjenja auto ako se ne predomisli a zbog posla vozi ponekad nesto sto mu s vremena na vrijeme treba a to je nekog cudnog kabastog oblika pa standardna limuzina ne odgovara, karavane ne voli, SUV/crossoveri mu ruku na srce ne trebaju jer se vozi po asfaltu i po ravnom (mada cini mi se malo zagleda i njihsema911s wrote:Od jeftinijih imas Opel vectru do 2002god model
Limit mu je oko 30k eura, da ima nova mazda 6 sa 5 vrata znam da bi problem vec bio rijesen jer po njemu japanci prave najpouzdanija auta koja se mogu u tom limitu kupiti nova a znam da mu se izgledom svidja, njemci bi morali biti polovni (osim opela, doduse on i ford smatra njemcem) i u opciju mu dolaze jos francuzi (prvenstveno pezo, svidja mu se izgled) i eventualno korejci zbog duge garancije.
Malo sam na osnovu ove vase liste gledao oglase i dosao do zakljucka da bi mogao nove kupiti insigniu ili mondeo a vjerujem da ovdje pobjedjuje mondeo jer je ljepsi i tek stize ili je stigao u evropu i od polovnih eventualno audi a5 ili bmw 3 gt. I nije bas da ima neki izbor
Kad bih ja birao vjerovatno bi birao ili novog mondea ili ovog godinu-dvije starog bemvejca ali s obzirom na jako mali izbor vjerovatno bi opet gledao nekog kompakta ili cak nekog crossovera. Ima li iko ikakvog iskustva sa ovim bmw 3 gt? Zasto je on vec u osnovnoj cijeni za 8-9 hiljada eura skuplji od standardne trice?
Mazda 3 ubila se od ljepote, iz iste kuce ima i cx5, pa onda ix30 ix35, ceed i sportage, bmw 1 ili x1, nissan qq itd itd i svi novi ulaze u limit, moracu ja malo s njim vise o ovoj temi
-
goran16v
#16 Re: Limuzine sa 5 vrata
Bila je jedna kilometarska rasprava na tu temu u kojoj sam i ja imao isti rezon, medjutim nije 100% tako. Octaviu je ni vamo - ni tamo., nju jesu vanjskim dimenzijama rastegnuli do srednje klase, ali zbog ostalih dimenzija i karakteristika nije srednja nego je ostala kompakt klasa. Rapid ta neka nova hibridna klasa, odnosno auto u osnovi namjenjen manje bogatim trzistima Europe i Azije i u tome nije izuzetak. Kod PSA imas istu stvar Peugeot 308 i Citroen C4, klasicne aute kompakt klase, dok paralelno s njima imas Peugeot 301 i Elysee koji su uradjeni po istom receptu kao i Rapid. Za osnovu je uzet auto B klase, Fabia, 207/C3 kojem je jednostavno rastegnut medjuosvinski razmak i dodat gepek. Za razliku od nas gdje su sedan verzije kompakt automobila, tipa Astra, Focus sedan, Renault Megane Classic/Fluence, Thalia, P206 sedan itd malo popularne u Rusiji, Turskoj i nekim trzistima Azije su puno popularniji od osnovnih verzija.vettel wrote:do ove zadnje jeste kompaktna klasa,, ali ova zadnja je srednja klasa, zato sto je rapid uletio u kompakt klasugoran16v wrote:Svaka Octavia, od prve do aktuelne je sa 5 vrata, samo sto je ona kompakt klasa.sema911s wrote:Od jeftinijih imas Opel vectru do 2002god model
- johntra
#17 Re: Limuzine sa 5 vrata
Zaboravili smo Superba staviti u ovu grupu...dobar auto...
-
goran16v
#18 Re: Limuzine sa 5 vrata
3. post po redu...johntra wrote:Zaboravili smo Superba staviti u ovu grupu...dobar auto...
- mufa1
#19 Re: Limuzine sa 5 vrata
Da, bas podjoh da spomenem superb, kod jednog prijatelja vidjeh kako su to elegantno riješili sa petim vratima. Možeš otvoriti samo onaj dole limeni dio, a možeš i komplet sa staklom podići pa da bude komplet otvoreno. Po meni vrhunska limuzina za male pare...
-
goran16v
#20 Re: Limuzine sa 5 vrata
Sad malo pogledah, taj fastback oblik je bio jako cest do sredine 80-ih, za neke u srednjoj i visoj srednjoj klasi nije bilo drugog oblika ili je nastao kasnije, npr. Renault 20/30, kasnije Renault 25, Lancia Beta, Gamma, Fiat Croma, SAAB 900, 9000, Mazda 626, Rover SD1, pa cak djelomicno i Citroen CX, oblikom apsolutno, samo sto nije imao klasicna 5. vrata...
- Veljko_Lukic
#21 Re: Limuzine sa 5 vrata
Last edited by Veljko_Lukic on 09/02/2015 20:01, edited 1 time in total.
- Veljko_Lukic
#22 Re: Limuzine sa 5 vrata
Last edited by Veljko_Lukic on 09/02/2015 20:02, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#23 Re: Limuzine sa 5 vrata
Naime,Ford koristi Peugeot motoreVeljko_Lukic wrote:Uzmi SUPERB, sacekaj par mjeseci i eto ti najnovijeg i na nasem trzistu. Strasno udobno, i prostrano auto. Unutra imas prostora ko u Audiju 8. A sad ces je moci napumpati i tom tehnologijom ako ti je do toga.
Octaviju vozi prijatelj novu, nije srednja klasa ali je strava.
Skoda je razumna i radi odrzavanja.
Isti dio, ista kesica, isti VW ali cijena po brendovima. Tako su skontali shemu ovi prodavci rez.dijdlova kod nas.
Sto da placas dzabe?
Isto vazi i za Ford Mondeo, mada on u Americi ide vec od 2009 godine pa onda ispade da kasnjenje u Europi cini taj model starim. Strasno dobar auto, i meni licno jedini hibrid koji mi se dopao , sa 2.0 motorizacijom i strujom ... Mada je to skupo kod nas. Ali ove klasicne nove mozes kupit za tvoj budzet da budu strasno dobri.
Spominjao si Pug - dobar je Pug samo da mu je Fordov motor, kako kaze stara izreka.
Kada je izasla tek 208, nova, uvezo je rodjak iz Minhena, stara tri mjeseca. Jedini nacin da izvuce neke pare.
Otiso na pregled i u Blok sve ok, cak su ga kasnije zvali da im posudi radi prezentacije da i ta bude njegova.
Elem za cetiri mjeseca voznje gradske i par puta Tuzla i Mostar toliko se to razhandrilo da je strasno. Prodat dalje po principu samo nek ide.
Ako hoces premium a da budes kako treba uzmi Volvo. Imas S60 nov u BiH za to.
A ako ti nesmeta polovno mladje, recimo na mobile od 2012 godine mozes uzeti i neki Jahreswagen u Njemackoj, salonska demo vozila, najvisi nivoi opreme da te Bog vidi.
Svi brendovi pa i premium ...
60 tak tisuc bas stavlja na muke sto se izbora tice ...
- Veljko_Lukic
#24 Re: Limuzine sa 5 vrata
Last edited by Veljko_Lukic on 09/02/2015 20:03, edited 1 time in total.
-
530i
#25 Re: Limuzine sa 5 vrata
Obratno je, Fordovi motori su dobili blok od PSA motora...HDi (DW tačnije, ai i benzinci EW), koji je nastavak od XU ranije serije pežoovih motora..Veljko_Lukic wrote:Ford Duratorq dizel se od 2000 godine ugradjuje u Mondea. To je Fordov motor. Cisto njihova familija motora.
Code je Puma ili tako nesto. I stavljali su ga iu Mazde, i Citroene, Land Rovere, pa i Pezoe. Zajednicki rad pocinje 2005 godine sa PSA na TDCi, jal HDI motorima u PSA. NADOGRADNJA NA PRETHODNO POMENUTE DURATORQ motore pod codom Puma.