Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Djeluje da ga je napala stitasta vaska, da nema vode i svjetla, da nema minerala u zemlji i da ga je mraz sprzio.
Pusta li vodu-suze na liscu? Jesu li masni pojedini listovi ili samo suhi ko barut?
Stitaste usi treba mehanicki otkloniti a i hemiskim putem.
Lemon treba sunca i mediteranske klime, a naravno i hranjiva podloga sa vodom je vazna.
Kako izgleda jadno ta stabljika male su mu sanse, ali nikad se ne zna.
Bio sam u cvjećari i djevojka je rekla da jeste štitasta uš i da trebam otići u poljoprivrednu apoteku ili agricom (može i druga radnja) pa da njima pokažem kako to tačno izgleda.. Treba prskati nečim, ne znam tačno dok ne vidim
Jesi ikad dirao bube: prste drug, stapic za usi, papirnatu maramicu, sta god nadjes da je mekano. Cilj se rijesiti usiju zauvijek. Kad ih skines ubijes i imas maramicu da spremas te mrtve bube na gomilu.
Već ranije sam pisao da su mi štitaste uši napale drvo limuna. Situacija je malo bolja tako da sam kupio ove proizvode:
- Insekticid BOXER 200SL
- Gnojivo za agrume 500ml (Green Garden)
- Tekuće željezo 250ml (Plantella)
Što se tiče količine koju trebam da stavljam to znam. Interesuje me koliko često i šta bih još trebao da radim ?
Za kalemljenje sam već zakasnio, barem tako mislim..