Ja bih pitao ove što znaju apsolutno sve o autima: šta znači uzimati dušu autu i koliko poznajete ljudi koji to rade.
Fakat što madner veli, ni ja ne znam nikoga. Taman da i ne pazi auto i da hoće da ga namjerno uništi opet ima onaj faktor neudobnosti i povećanja mogućnosti za udesom a svakom je, koliko se ja u to razumijem, njegovo dupe drago.
Niko ne voli onaj zvuk udara u rupu, niko normalan svjesno ne proklizava. Kupovina tih novih auta do oko 20k KM je po meni glupost jer:
a) su to mala auta
b) su to auta škrta sa dodatnom opremom.
Ja bih radije 2-3 godine starije auto ali veće klase i prostranije i sa više dodatne opreme nego novo ovo što se za te pare prodaje. Gledam onog Fluencea prije nekoliko, davalo ga za 20-ak kKM. Za 2/3 tih para možeš dobiti Lagunu staru 5 godina, veću, udobniju, sigurniju, opremljeniju. Novo jes' novo ali ako ćeš ti biti dingospo u novom autu a držati u njemu čašu u krilu jer ni cup-holdera od dodatne opreme nemaš upitaj se za šta živiš i radiš.
Moj drug kupio takvu Lagunu, nešto stariju (2004.) za 11k KM. Full oprema, dizel 1.9. Auto k'o jahta kad ga uporediš sa duplo skupljom kuruzanom od Fluencea golog k'o pištolj kojeg je kupio drugi lik kojeg znam.
Puno je tu ubleha oko tih stvari ko ga je vozio, gdje i kako, novo je novo i tako dalje. Čitavo i ispravno, redovno održavano polovno auto sa realnom kilometražom i Bog te veselio. Sa ušparanih 10k vidiš Tajland ili Argentinu.