Limar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Gambino

#1 Limar

Post by Gambino »

Ogrebao sam desna zadnja vrata i blatobran na novom Ceedu (na par mjesta samo lak/farba, a na par je otislo do lima), pa me zanima sta mi preporucujete da idem u KIA servis pored salona jer je auto pod garancijom ili mi preporucujete nekog dobrog limara....
Blobi

#2 Re: Limar

Post by Blobi »

Niko ti ne garantuje da ti neces ogrebat svoje auto :mrgreen:. Odi i zafarbaj to, imas dobru lakirnicu na ulazu u Dobrinju 5, preko puta trolejbuske stanice (prvo skretanje desno, prati trolu).
Better Man

#3 Re: Limar

Post by Better Man »

Obzirom da ti je auto novo i pod garancijom, najbolje ti je da odes u ovlasteni servis.
Gambino

#4 Re: Limar

Post by Gambino »

A zna li neko koliko bi to otprilike moglo koštati?
ado-šampion

#5 Re: Limar

Post by ado-šampion »

Pa gotovo da ti je svejedno što se tiče cijene.

I privatni limari/lakireri koji su dobri uzimaju pravo. Evo recimo ovaj u Švrakinu, neki kažu da je među najboljim u gradu (ako ne i najbolji), on je mojem jaranu tražio 250 da malo ispravi blatobran i lakira na BMW 535i koji je u to vrijeme bio više od 15 godina star. Fakat ništa posebno, udario ga jaran malo na parkingu kad se okretao. :-) Malo se savilo i pukla farba.
NEOPLAN

#6 Re: Limar

Post by NEOPLAN »

A ne zaboravi da gubis garanciju na prohrdjavanje ako ostecenja saniras mimo ovlastenog servisa. Najpametnije ti je da sam izvagas sta ti je vaznije: usteda u novcu ili garancija, a dobrih majstora ima... Ja bih licno cuvao garanciju, al 100 ljudi - 100 cudi, 100 zena 200 sisa :mrgreen:
Gambino

#7 Re: Limar

Post by Gambino »

I ja sam za garanciju, zato i pitam zna li neko okvirnu cijenu....
ado-šampion

#8 Re: Limar

Post by ado-šampion »

NEOPLAN wrote:A ne zaboravi da gubis garanciju na prohrdjavanje ako ostecenja saniras mimo ovlastenog servisa. Najpametnije ti je da sam izvagas sta ti je vaznije: usteda u novcu ili garancija, a dobrih majstora ima... Ja bih licno cuvao garanciju, al 100 ljudi - 100 cudi, 100 zena 200 sisa :mrgreen:
Nekako mi ovo nema smisla - al hajde sve je moguće.

Ne kontam šta mu ti ovlašteni urade, ne vrate sigurno pocinčani lak. :roll: Sve isto, samo da se uzme lova, tj. lopovluk...
holowey

#9 Re: Limar

Post by holowey »

ado-šampion wrote:
NEOPLAN wrote:A ne zaboravi da gubis garanciju na prohrdjavanje ako ostecenja saniras mimo ovlastenog servisa. Najpametnije ti je da sam izvagas sta ti je vaznije: usteda u novcu ili garancija, a dobrih majstora ima... Ja bih licno cuvao garanciju, al 100 ljudi - 100 cudi, 100 zena 200 sisa :mrgreen:
Nekako mi ovo nema smisla - al hajde sve je moguće.

Ne kontam šta mu ti ovlašteni urade, ne vrate sigurno pocinčani lak. :roll: Sve isto, samo da se uzme lova, tj. lopovluk...
apsolutno isto, samo maznu veeeeliku lovu....mozda cak neki drugi majstor uradi bolji posao, ali ovlasteni produze garanciju za uradjeni posao... ti uradis kod drugog majstora neku malenu parnicu, ali nakon nekog vremena na skroz drugom mjestu "nabubri" lak jer nije fabrika uradila posao kako treba... prodavac ti nece priznati garanciju za blatobran jer je vec neko drugi radio na njemu...
ako je auto jos pod garancijom, ovlasteni, a ako je garancija istekla, bjezati od ovlastenog definitivno...
mayab

#10 Re: Limar

Post by mayab »

Prvo idi u ovlasteni servis , zbog garancije, pa neka ti kazu okvirno koliko bi to bilo, pa onda skontaj vrijedi li to čuvanja garancije.Inace, mislim da ce oni htjeti mijenjati dijelove, pogotovo gdje je doslo do lima, slabo da ce oni "krpati", bas radi garantnih uslova.
Hajde javi kako si to zavrsio! :thumbup:
Cafe Camargue

#11 Re: Limar

Post by Cafe Camargue »

ado-šampion wrote:Pa gotovo da ti je svejedno što se tiče cijene.

I privatni limari/lakireri koji su dobri uzimaju pravo. Evo recimo ovaj u Švrakinu, neki kažu da je među najboljim u gradu (ako ne i najbolji), on je mojem jaranu tražio 250 da malo ispravi blatobran i lakira na BMW 535i koji je u to vrijeme bio više od 15 godina star. Fakat ništa posebno, udario ga jaran malo na parkingu kad se okretao. :-) Malo se savilo i pukla farba.
udario on malo ili puno svejedno je, posebno ako je metalik boja u pitanju, mora se radit komplet blatobran
gurabija78

#12 Re: Limar

Post by gurabija78 »

Gambino wrote:I ja sam za garanciju, zato i pitam zna li neko okvirnu cijenu....
otidji u ovlasteni servis i pitaj!
limar ti ne bi trebao uzeti preko 200-300 KM sa farbanjem!
holowey

#13 Re: Limar

Post by holowey »

Cafe Camargue wrote:

udario on malo ili puno svejedno je, posebno ako je metalik boja u pitanju, mora se radit komplet blatobran
ne mora cijeli iako je metalik....to zavisi od starosti boje, da li je imalo izblijedila, imalo lak izgubio sjaj, i slicno... kod mene je na dvije godine starom laku, blatobran samo djelomicno farban a fakat se ne vidi prelaz i razlika izmedju starog i novog jer su stavljali neku pvc zastitnu foliju preko laka... radjeno u ovlastenom...
Cafe Camargue

#14 Re: Limar

Post by Cafe Camargue »

holowey wrote:
Cafe Camargue wrote:

ne mora cijeli iako je metalik....to zavisi od starosti boje, da li je imalo izblijedila, imalo lak izgubio sjaj, i slicno... kod mene je na dvije godine starom laku, blatobran samo djelomicno farban a fakat se ne vidi prelaz i razlika izmedju starog i novog jer su stavljali neku pvc zastitnu foliju preko laka... radjeno u ovlastenom...
naravno, al reče da je star 15 godina pa pretpostavih da je izbjedilo i da bi nijansa bila drugačija
holowey

#15 Re: Limar

Post by holowey »

Cafe Camargue wrote:
holowey wrote:
Cafe Camargue wrote: udario on malo ili puno svejedno je, posebno ako je metalik boja u pitanju, mora se radit komplet blatobran
naravno, al reče da je star 15 godina pa pretpostavih da je izbjedilo i da bi nijansa bila drugačija
ceed star 15 godina????
NEOPLAN

#16 Re: Limar

Post by NEOPLAN »

holowey wrote: ceed star 15 godina????
Ma ne bolan, BMW..... :lol: :lol:

holowey

#17 Re: Limar

Post by holowey »

NEOPLAN wrote:
holowey wrote: ceed star 15 godina????
Ma ne bolan, BMW..... :lol: :lol:

:lol: do mene je, ja kontam ti pises u vezi prvog posta
Gambino

#18 Re: Limar

Post by Gambino »

Zvao ovlasteni servis i ovako...
Ne rade flekovanje nego farbaju citava vrata (250 KM) i blatobran (150 KM) tako da se za 400 KM ne isplati gnjaviti i razmisljati mimo ovlastenog i garancije.
Jimmy_The_Saint

#19 Re: Limar

Post by Jimmy_The_Saint »

Gambino, zar nisi pod kaskom? Ako plaćaš iz padže, prvo nazovi sva tri servisa moguće da ti neki spusti koju banku.
holowey

#20 Re: Limar

Post by holowey »

Gambino wrote:Zvao ovlasteni servis i ovako...
Ne rade flekovanje nego farbaju citava vrata (250 KM) i blatobran (150 KM) tako da se za 400 KM ne isplati gnjaviti i razmisljati mimo ovlastenog i garancije.
dobro si prosao... meni je asa pss trazio 800 za sitan posao, malo karambolke i jos manje blatobrana...
na kraju to uradio u asa pva za 500

Image
Gambino

#21 Re: Limar

Post by Gambino »

Na Ilidzi u ugovornom servisu mi rekli oko 500 KM (doduse pretpostavljaju da treba i malo limara, a ne samo lakiranje), a u Nedzaricima (isto ugovorni servis) od 300-500...
Vidjecu u ponedeljak kad odvezem auto sta ce konkretno biti na predracunu ....
vnm

#22 Re: Limar

Post by vnm »

a sta su ti rekli na pofalicima u servisu?
Gambino

#23 Re: Limar

Post by Gambino »

400 KM, farbanje cijelih vrata i blatobrana :)
Jimmy_The_Saint

#24 Re: Limar

Post by Jimmy_The_Saint »

Nista, reci da je u Pofalicima 400 i gledaj koji ce ti bolje spustiti... :D
chelo

#25 Re: Limar

Post by chelo »

Da ne otvaram novu, moze li mi neko dati procentualnorazliku u cijenama (ako je ima!) izmedju radova na limariji i plastici?
Mozda i tehnologija obrade i sl. Da mi neki saban ne prosipa suplju, dosao sam na cas kod vas :D

Imam kvrgicu velicine palca na haubi, to je sto se tice limarije, a onda na karambolkama imam nekih posjekotina i jedno raspuknuce. Izmedju ostalog me zanima koliko su majstori s plastikom spretni da je skrpe pa i metalik boju nabace da ne smrdi na veliku razliku.
Je li neko imao slucajeve pucanja plastike i kako je sanirao?
I da li se cijela hauba mora raditi zbog male deformacije na samoj ivici?

Kako se samo nabralo tih rana, ne mogu ih gledat vise. Imam osjecaj da mi je auto neispravno :lol:
Post Reply