Likovi s ratnih fotografija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lace

#1 Likovi s ratnih fotografija

Post by Lace »

Danasnji avaz objavio pokretanje zanimljive akcije...mozda medju vama..posjetiocima sa-x koji ste negdje po svijetu ima neko ko je na ovim slikama...ili mozda mozete poslati svoju sliku...mislim da ce ih svaki dan objavljivati...treba to upratiti

Image
para na paru a us...

Post by para na paru a us... »

napokon i nesto pametno od Avaza. podrzavam!
Santos

Post by Santos »

Dobra ideja.Sjecali se neko kad su ona dva lika prodavali ploce kod vjecne vatre.Kul.Zamisli scenu rat frka oni prodaju ploce.
car-x

Post by car-x »

Santos wrote:Dobra ideja.Sjecali se neko kad su ona dva lika prodavali ploce kod vjecne vatre.Kul.Zamisli scenu rat frka oni prodaju ploce.
fakat skroz simpaticna ideja..

a za tu dvojicu, svako se na neki nacin borio protiv rata.. mozda je to njima bila furka..
auto de fe

Post by auto de fe »

Malac krajnje lijevo na fotografiji.Sada profesionalni ubojica,poznati placenik snajperist,kazu rat u sarajevu ga s*ebo skroz dok je bio mali pa mu ostao u krvi citav zivot.Ako bi ste prepoznali ovo lice ne zovite nikoga,gotovi ste svakako.....
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@Avaz:

:faraon1:

Nekima se novine ocito ne svidjaju ali meni su sasvim i vise nego okej. I ne samo zbog ovoga...
car-x

Post by car-x »

mr__bosnjak wrote:@Avaz:

Nekima se novine ocito ne svidjaju ali meni su sasvim i vise nego okej. I ne samo zbog ovoga...
ne znam ko to rece neki dan, ali mislim da je pravo dobro okarakteriso avaz u jednoj jedinoj recenici: informativan i jako otrovan..

za sada nema dobrih dnevnih novina kod nas. ja obicno procitam avaz, nezavisne i oslobodjenje, i onda to fino isfiltriram..
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

car-x wrote:
Santos wrote:Dobra ideja.Sjecali se neko kad su ona dva lika prodavali ploce kod vjecne vatre.Kul.Zamisli scenu rat frka oni prodaju ploce.

a za tu dvojicu, svako se na neki nacin borio protiv rata.. mozda je to njima bila furka..
Furka... :? ...prodavalo se sta se stiglo ne iz nekog fazona nego da se prezhivi.Zamisli dva slichna lika iz Zenice koja su nakrcala na ledja ruksak pun ploca pa 30 km pjeshke u pravcu Gluhe Bukovice(linija razgranichenja na Vlasicu prema srbima) da te iste ploce razmijene za 1 do 2 kg brashna od lokalnog stanovnishtva koje je dalje trampilo te iste sa srbima za 3 do 4 kg brashna...furka... :D
Care, da te ne znam pomislio bih da si rat prezhivio negdje vani ili u nekom bunkeru... :D .
car-x

Post by car-x »

Bobi wrote:
car-x wrote:

Furka... :? ...prodavalo se sta se stiglo ne iz nekog fazona nego da se prezhivi.Zamisli dva slichna lika iz Zenice koja su nakrcala na ledja ruksak pun ploca pa 30 km pjeshke u pravcu Gluhe Bukovice(linija razgranichenja na Vlasicu prema srbima) da te iste ploce razmijene za 1 do 2 kg brashna od lokalnog stanovnishtva koje je dalje trampilo te iste sa srbima za 3 do 4 kg brashna...furka... :D
Care, da te ne znam pomislio bih da si rat prezhivio negdje vani ili u nekom bunkeru... :D .
velim, svako je imo neki fazon "normalnog zivljenja".. jel mislis da se stvarno moglo zaraditi i da je neko kupovo ploce u opkoljenom sarajevu?? meni se cini da je to bas bio fazon, inat, sta li vec...

a sad, retroaktivno, sigurno bi bolje proso u zivotu da sam negdje razgulio te 1992.. ali nisam.. jbg..
Lace

Post by Lace »

ma prodavalo se i kupovalo sve

ja se sjecam da sam u ratu prodala neku knjigu sociologije...debela i teska...za fakultete...dobila 3 $ a taj ju je prodao nekom drugom za ko zna koliko

i znas sta

10 godina kasnije mi je na fakultetu zatrebala ta knjiga :-?

srecom...pa je neko procitao i napravio skriptu :D
car-x

Post by car-x »

Lace wrote:ma prodavalo se i kupovalo sve

ja se sjecam da sam u ratu prodala neku knjigu sociologije...debela i teska...za fakultete...dobila 3 $ a taj ju je prodao nekom drugom za ko zna koliko

i znas sta

doduse..

mada, knjige su u ratu imale upotrebnu vrijednost.. ja sam se iznandio kad sam vidio koliko je nasa "obicna" vojska cita na liniji.. svaki prosjecni "linijas" je imo barem jednu knjigu za tu smjenu.. iako je tu dosta bilo onih sidni seldon, agata kristi i sl. romana, opet se citalo..

a da ne govorimo koliko zapaljena debela knjiga iz sociologije proizvede topline.. ;)
senada

Post by senada »

od svih sa slike samo je djecak sa 'olukom' ostao ovdje.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

senada wrote:od svih sa slike samo je djecak sa 'olukom' ostao ovdje.

Prije da će biti "sulunar" nego oluk.
Santos

Post by Santos »

Ma ja znam ovog jednog sto je prodavo.Kakva furka frajer samo sto nije plako ali kaze moram nesto nema se.Imo i malo djete pa kaze prodam dvije kupim cokolino.Koja furka moj prijatelju.Pa znas li kolko je kostala jedna ploca kad je narucis preko kataloga jer u nas si mogo kupit samo bazeze ploce.Recimo Pink Floyd izdo primjer 15 albuma kodv nas izaslo 7-8.E ako hoces ostalo plati .E sad zamisli da ti to prodas za jedan cokolino.Furka.
murti439

Post by murti439 »

Plavac wrote:
senada wrote:od svih sa slike samo je djecak sa 'olukom' ostao ovdje.

Prije da će biti "sulunar" nego oluk.
Ma, to je najbitnije...
Lace

Post by Lace »

car-x wrote:
Lace wrote:ma prodavalo se i kupovalo sve

i znas sta

doduse..

mada, knjige su u ratu imale upotrebnu vrijednost.. ja sam se iznandio kad sam vidio koliko je nasa "obicna" vojska cita na liniji.. svaki prosjecni "linijas" je imo barem jednu knjigu za tu smjenu.. iako je tu dosta bilo onih sidni seldon, agata kristi i sl. romana, opet se citalo..

a da ne govorimo koliko zapaljena debela knjiga iz sociologije proizvede topline.. ;)
ma nikad vise knjiga nisam procilatal nego u ratu..naravno samo lagana stiva...sociologija je bila suvise dosadna :D

a onda kad se sjetimo da su knjige bile koristene za ambalazu...pa jedno sljedovanje cigareta vojnicima na liniju bude umotano u par strana neke knjige :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

car-x wrote:
mr__bosnjak wrote:@Avaz:

ne znam ko to rece neki dan, ali mislim da je pravo dobro okarakteriso avaz u jednoj jedinoj recenici: informativan i jako otrovan..

za sada nema dobrih dnevnih novina kod nas. ja obicno procitam avaz, nezavisne i oslobodjenje, i onda to fino isfiltriram..
Nije dosta liberalan je´l? Heeej, Bosni upravo treba vise ´vakih avaza...
Post Reply