lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Dino80

#1 lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by Dino80 »

Slučajno sam zaključao ključ u autu BMW E46..........dali postoji način da otvorim auto bez razbijanja stakala? Neznam dali ima senzor za požar....i gdje se nalazi..........
Carlo8

#2 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by Carlo8 »

ako znaš nekog ključara najbolje bi ti bilo-U mostaru je za to najbolji lacio a ne znam gdje si ti.
rimano

#3 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by rimano »

Znam za jedan slucaj gdje su u ovlastenom vw servisu nategli vrata i izvukli kljuceve bez ostecenja.
Dino80

#4 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by Dino80 »

probali smo nategnuti vrata,ali nemože se prići između štoka i vrata nikako....
citroen xm

#5 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by citroen xm »

Ne znam kako je kod tih svih novih auta nisam pokušavao, ali ja sam na autu starije generacije otključao vrata tako što sam uzeo malo čvršću živu, savio je na jednom kraju kao kuku. Prislonio je uz staklo i uvukao između stakla i kedera. Onda sam je okrenuo da ona kuka može uhvatiti pipak kojim iznutra zaključavaš vrata i kada sam ga uhvatio samo povukao žicu gore.
ranger

#6 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by ranger »

citroen xm wrote:Ne znam kako je kod tih svih novih auta nisam pokušavao, ali ja sam na autu starije generacije otključao vrata tako što sam uzeo malo čvršću živu, savio je na jednom kraju kao kuku. Prislonio je uz staklo i uvukao između stakla i kedera. Onda sam je okrenuo da ona kuka može uhvatiti pipak kojim iznutra zaključavaš vrata i kada sam ga uhvatio samo povukao žicu gore.
stara dobra vremena :P i ja sam to nekad radio...
nego, cuo sam (nisam gledao) kako je lik otvorio opel corsu. naime ista situacija zakljucani kljucevi u autu lik je dosao uzeo nesto nalik na mjerac krvnog pritiska pa onu gumenu traku sto se oko ruke stavlja provukao izmedju vrata gepeka i branika, onda pumpao onim hepekom i u odredjenom trenutku su vrata "iskocila" bez ostecenja.
ponavljam, cuo sam nisam gledao pa ne znam da li stvarno funkcionise.
btw ako lova nije problem a ne bi trebala bit jer je benga u pitanju vidi s ovlastenim servisom ili s ovim "bravarima kljucarima" houdini i njima slicni... :thumbup:
bordo_boy

#7 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by bordo_boy »

Na e46, razbiješ staklo kojeg ti je najmanje žao, u ovom slučaju zadnje neko sa strane :)... i ja imam jedan ključ, i ne daj bože da ga izgubim negdje, ili ostavim u gepeku i zalupim..
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#8 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by corolla02 »

citroen xm wrote:Ne znam kako je kod tih svih novih auta nisam pokušavao, ali ja sam na autu starije generacije otključao vrata tako što sam uzeo malo čvršću živu, savio je na jednom kraju kao kuku. Prislonio je uz staklo i uvukao između stakla i kedera. Onda sam je okrenuo da ona kuka može uhvatiti pipak kojim iznutra zaključavaš vrata i kada sam ga uhvatio samo povukao žicu gore.
Birindzi - jer vecina novih auta se satelitski otvaraju :mrgreen:
citroen xm

#9 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by citroen xm »

Ma ako razbije staklo to mu je problem. Prvo što mora drugo nabavljati i zezati se sa tim, a drugo što je ostatke stakla veoma zeznuto očistiti i uvijek se nađe po koji ostatak nekad čak i posle više usisavanja. Ima na netu milion tih nekih zezancija oko otvaranja vrata. Ali mislim da bi ovo sa žicom moglo upaliti jer bez obzira na centralnu skoro svako auto ima onaj pipak, a on je potreban samo da ga žica zakači. A ono što sam gledao, a nisam probao je to upumpavanje vazduha u bravu(slično tome sa aparatom za pritisak) sa probušenom teniskom lopticom.
Optimist

#10 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by Optimist »

Ima raznih nacina za razna auta.
testovi

#11 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by testovi »

nemoj staklo bolje daj 100km da ti se to rijesi

na a polju ima kljucar koji inace radi i za policiju kad je potreba da se otvore auta stanovi itd

ne bi ti znao objasnit tacnu njegovu lokaciju ali snađi se otiđi u onu kljucarnicu na malti kod poste njen vlasnik je brat ovog kljucara sa a polja pa od njeg uzmi broj mobitela

za novi ciroki je uzeo 100km

uradi poso u roku 3min
dok radi ne zeli da iko bude u blizini
Optimist

#12 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by Optimist »

A imaju i momci iz Hudinija, mislim da se i oni bave otkljucavanjem, samo cini mi se da hoce masno naplatit.
S4mpion

#13 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by S4mpion »

Pokusaj ovu stvar,izvodivo je:
http://www.youtube.com/watch?v=czdlfNt0KGY
sparky

#14 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by sparky »

izvodivo je na starijim autima. kod vecine novijih ovaj pipak ne viri kad je auto zakljucano i obicno i nema onu oblu glavicu.

ako se mogu nategnuti vrata ili ona fora sa gepekom bi bilo najbolje al ko zna
kurdistanac

#15 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by kurdistanac »

Optimist wrote:

Ima raznih nacina za razna auta.

hhahhahah sta ima, jesi li makar komentare ispod videa procitao, probaj sam, koje god auto otkljucas ovako ja cu ti ga kupit :lol: :lol:
svasta ljudi vjeruju
newklear

#16 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by newklear »

Ne vjerujem da se na ova 2 videa ovo može uraditi... mislim i ja da je lažno... ako imao priliku probat ću bar ovo sa puhanjem balona u škodin gepekt...

btw ko radi u Mostaru otključavanje?
vazi

#17 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by vazi »

Dino80 wrote:Slučajno sam zaključao ključ u autu BMW E46..........dali postoji način da otvorim auto bez razbijanja stakala? Neznam dali ima senzor za požar....i gdje se nalazi..........
sto ti je beemvejac :D

da ti je fico do sad bi te sto puta isravili za da li i za ne znam :D

nadji dobrog lopova i stvar sredjena

nedavno su ukrali zakljucano auto pod alarmom, donesu kompjuter i nekako razbiju cod, iz garaze covjeku ukrali dok su ukucani spavali

svakom njegov zanat :)
dottore

#18 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by dottore »

probaj nekako vrata ili staklo da zakrivis, ili da spustis, provuci konopac, i dodji do steke... :mrgreen: :mrgreen:

ili nekom sipkom da dodjes do dugmića za otljucavanje iznutra (nisam siguran da li radi ako kljuc nije u bravi)...
azdralovic

#19 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by azdralovic »

http://www.youtube.com/watch?v=M0v6O-sF ... =endscreen

inace cudi me da recimo e46 se moze desi takva stvar, a moja astra koja je 2001 godiste jednostavno nece da se zakljuca dok god je kljuc unutar auta, pritisnuo dugme na daljinskom ili pritiskao ona dugmad na vratima, dok je kljuc unutra samo otkljuca sva vrata nazad
dottore

#20 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by dottore »

azdralovic wrote:http://www.youtube.com/watch?v=M0v6O-sF ... =endscreen

inace cudi me da recimo e46 se moze desi takva stvar, a moja astra koja je 2001 godiste jednostavno nece da se zakljuca dok god je kljuc unutar auta, pritisnuo dugme na daljinskom ili pritiskao ona dugmad na vratima, dok je kljuc unutra samo otkljuca sva vrata nazad
Za e46
Moguce je samo gepek da se zakljuca i to ako je ostatak auta zakljucan, a gepek otkljucan na daljinski ili kljucem

ovo ostalo nece sigurno, bar je fabricki tako.
azdralovic

#21 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by azdralovic »

dottore wrote:
azdralovic wrote:http://www.youtube.com/watch?v=M0v6O-sF ... =endscreen

Za e46
Moguce je samo gepek da se zakljuca i to ako je ostatak auta zakljucan, a gepek otkljucan na daljinski ili kljucem

ovo ostalo nece sigurno, bar je fabricki tako.
pa evo on pise da mu je ostalo u autu, zato se i cudim :D
vozač

#22 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by vozač »

najjednostavniji način ... pozoveš MUP, oni ti pošalju ovlaštenog servisera, čovjek ti otvori auto za par sekundi, ti njemu platiš, oko 100 KM i ciao pa pa :D
LeonardoAC

#23 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by LeonardoAC »

U najgoroj varijanti mozes razbiti zadnje vjetrobransko staklo i otvoriti auto
azdralovic

#24 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by azdralovic »

LeonardoAC wrote:U najgoroj varijanti mozes razbiti zadnje vjetrobransko staklo i otvoriti auto
haha prvo se raspitas gdje ima koje staklo i koja je najpovoljnija cijena :D
--usnee--

#25 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema

Post by --usnee-- »

nemoj poslusat za razbijanje stakla prvo fino provjeri cijenu da ti ne bi bilo šokova na nekim autima zadnja leptir stakla recimo znaju koštat više od prednjih stakala negdje oko 300 KM pa i više
Post Reply