lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dino80
#1 lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Slučajno sam zaključao ključ u autu BMW E46..........dali postoji način da otvorim auto bez razbijanja stakala? Neznam dali ima senzor za požar....i gdje se nalazi..........
-
Carlo8
#2 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
ako znaš nekog ključara najbolje bi ti bilo-U mostaru je za to najbolji lacio a ne znam gdje si ti.
-
rimano
#3 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Znam za jedan slucaj gdje su u ovlastenom vw servisu nategli vrata i izvukli kljuceve bez ostecenja.
-
Dino80
#4 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
probali smo nategnuti vrata,ali nemože se prići između štoka i vrata nikako....
-
citroen xm
#5 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Ne znam kako je kod tih svih novih auta nisam pokušavao, ali ja sam na autu starije generacije otključao vrata tako što sam uzeo malo čvršću živu, savio je na jednom kraju kao kuku. Prislonio je uz staklo i uvukao između stakla i kedera. Onda sam je okrenuo da ona kuka može uhvatiti pipak kojim iznutra zaključavaš vrata i kada sam ga uhvatio samo povukao žicu gore.
- ranger
#6 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
stara dobra vremenacitroen xm wrote:Ne znam kako je kod tih svih novih auta nisam pokušavao, ali ja sam na autu starije generacije otključao vrata tako što sam uzeo malo čvršću živu, savio je na jednom kraju kao kuku. Prislonio je uz staklo i uvukao između stakla i kedera. Onda sam je okrenuo da ona kuka može uhvatiti pipak kojim iznutra zaključavaš vrata i kada sam ga uhvatio samo povukao žicu gore.
nego, cuo sam (nisam gledao) kako je lik otvorio opel corsu. naime ista situacija zakljucani kljucevi u autu lik je dosao uzeo nesto nalik na mjerac krvnog pritiska pa onu gumenu traku sto se oko ruke stavlja provukao izmedju vrata gepeka i branika, onda pumpao onim hepekom i u odredjenom trenutku su vrata "iskocila" bez ostecenja.
ponavljam, cuo sam nisam gledao pa ne znam da li stvarno funkcionise.
btw ako lova nije problem a ne bi trebala bit jer je benga u pitanju vidi s ovlastenim servisom ili s ovim "bravarima kljucarima" houdini i njima slicni...
-
bordo_boy
#7 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Na e46, razbiješ staklo kojeg ti je najmanje žao, u ovom slučaju zadnje neko sa strane
... i ja imam jedan ključ, i ne daj bože da ga izgubim negdje, ili ostavim u gepeku i zalupim..
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#8 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Birindzi - jer vecina novih auta se satelitski otvarajucitroen xm wrote:Ne znam kako je kod tih svih novih auta nisam pokušavao, ali ja sam na autu starije generacije otključao vrata tako što sam uzeo malo čvršću živu, savio je na jednom kraju kao kuku. Prislonio je uz staklo i uvukao između stakla i kedera. Onda sam je okrenuo da ona kuka može uhvatiti pipak kojim iznutra zaključavaš vrata i kada sam ga uhvatio samo povukao žicu gore.
-
citroen xm
#9 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Ma ako razbije staklo to mu je problem. Prvo što mora drugo nabavljati i zezati se sa tim, a drugo što je ostatke stakla veoma zeznuto očistiti i uvijek se nađe po koji ostatak nekad čak i posle više usisavanja. Ima na netu milion tih nekih zezancija oko otvaranja vrata. Ali mislim da bi ovo sa žicom moglo upaliti jer bez obzira na centralnu skoro svako auto ima onaj pipak, a on je potreban samo da ga žica zakači. A ono što sam gledao, a nisam probao je to upumpavanje vazduha u bravu(slično tome sa aparatom za pritisak) sa probušenom teniskom lopticom.
- Optimist
#10 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Ima raznih nacina za razna auta.
- testovi
#11 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
nemoj staklo bolje daj 100km da ti se to rijesi
na a polju ima kljucar koji inace radi i za policiju kad je potreba da se otvore auta stanovi itd
ne bi ti znao objasnit tacnu njegovu lokaciju ali snađi se otiđi u onu kljucarnicu na malti kod poste njen vlasnik je brat ovog kljucara sa a polja pa od njeg uzmi broj mobitela
za novi ciroki je uzeo 100km
uradi poso u roku 3min
dok radi ne zeli da iko bude u blizini
na a polju ima kljucar koji inace radi i za policiju kad je potreba da se otvore auta stanovi itd
ne bi ti znao objasnit tacnu njegovu lokaciju ali snađi se otiđi u onu kljucarnicu na malti kod poste njen vlasnik je brat ovog kljucara sa a polja pa od njeg uzmi broj mobitela
za novi ciroki je uzeo 100km
uradi poso u roku 3min
dok radi ne zeli da iko bude u blizini
- Optimist
#12 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
A imaju i momci iz Hudinija, mislim da se i oni bave otkljucavanjem, samo cini mi se da hoce masno naplatit.
- S4mpion
#13 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Pokusaj ovu stvar,izvodivo je:
http://www.youtube.com/watch?v=czdlfNt0KGY
http://www.youtube.com/watch?v=czdlfNt0KGY
- sparky
#14 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
izvodivo je na starijim autima. kod vecine novijih ovaj pipak ne viri kad je auto zakljucano i obicno i nema onu oblu glavicu.
ako se mogu nategnuti vrata ili ona fora sa gepekom bi bilo najbolje al ko zna
ako se mogu nategnuti vrata ili ona fora sa gepekom bi bilo najbolje al ko zna
-
kurdistanac
#15 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Optimist wrote:
Ima raznih nacina za razna auta.
hhahhahah sta ima, jesi li makar komentare ispod videa procitao, probaj sam, koje god auto otkljucas ovako ja cu ti ga kupit
svasta ljudi vjeruju
- newklear
#16 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Ne vjerujem da se na ova 2 videa ovo može uraditi... mislim i ja da je lažno... ako imao priliku probat ću bar ovo sa puhanjem balona u škodin gepekt...
btw ko radi u Mostaru otključavanje?
btw ko radi u Mostaru otključavanje?
- vazi
#17 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
sto ti je beemvejacDino80 wrote:Slučajno sam zaključao ključ u autu BMW E46..........dali postoji način da otvorim auto bez razbijanja stakala? Neznam dali ima senzor za požar....i gdje se nalazi..........
da ti je fico do sad bi te sto puta isravili za da li i za ne znam
nadji dobrog lopova i stvar sredjena
nedavno su ukrali zakljucano auto pod alarmom, donesu kompjuter i nekako razbiju cod, iz garaze covjeku ukrali dok su ukucani spavali
svakom njegov zanat
- dottore
#18 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
probaj nekako vrata ili staklo da zakrivis, ili da spustis, provuci konopac, i dodji do steke...

ili nekom sipkom da dodjes do dugmića za otljucavanje iznutra (nisam siguran da li radi ako kljuc nije u bravi)...
ili nekom sipkom da dodjes do dugmića za otljucavanje iznutra (nisam siguran da li radi ako kljuc nije u bravi)...
-
azdralovic
#19 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
http://www.youtube.com/watch?v=M0v6O-sF ... =endscreen
inace cudi me da recimo e46 se moze desi takva stvar, a moja astra koja je 2001 godiste jednostavno nece da se zakljuca dok god je kljuc unutar auta, pritisnuo dugme na daljinskom ili pritiskao ona dugmad na vratima, dok je kljuc unutra samo otkljuca sva vrata nazad
inace cudi me da recimo e46 se moze desi takva stvar, a moja astra koja je 2001 godiste jednostavno nece da se zakljuca dok god je kljuc unutar auta, pritisnuo dugme na daljinskom ili pritiskao ona dugmad na vratima, dok je kljuc unutra samo otkljuca sva vrata nazad
- dottore
#20 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
Za e46azdralovic wrote:http://www.youtube.com/watch?v=M0v6O-sF ... =endscreen
Moguce je samo gepek da se zakljuca i to ako je ostatak auta zakljucan, a gepek otkljucan na daljinski ili kljucem
ovo ostalo nece sigurno, bar je fabricki tako.
-
azdralovic
#21 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
pa evo on pise da mu je ostalo u autu, zato se i cudimdottore wrote:Za e46azdralovic wrote:http://www.youtube.com/watch?v=M0v6O-sF ... =endscreen
Moguce je samo gepek da se zakljuca i to ako je ostatak auta zakljucan, a gepek otkljucan na daljinski ili kljucem
ovo ostalo nece sigurno, bar je fabricki tako.
- vozač
#22 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
najjednostavniji način ... pozoveš MUP, oni ti pošalju ovlaštenog servisera, čovjek ti otvori auto za par sekundi, ti njemu platiš, oko 100 KM i ciao pa pa 
- LeonardoAC
#23 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
U najgoroj varijanti mozes razbiti zadnje vjetrobransko staklo i otvoriti auto
-
azdralovic
#24 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
haha prvo se raspitas gdje ima koje staklo i koja je najpovoljnija cijenaLeonardoAC wrote:U najgoroj varijanti mozes razbiti zadnje vjetrobransko staklo i otvoriti auto
-
--usnee--
#25 Re: lik zaključo ključeve u autu.....a rezerve nema
nemoj poslusat za razbijanje stakla prvo fino provjeri cijenu da ti ne bi bilo šokova na nekim autima zadnja leptir stakla recimo znaju koštat više od prednjih stakala negdje oko 300 KM pa i više