Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
titinho

#1 Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by titinho »

danas mi dolazi neki lik sa izlizanom akreditacijom bn pro firme sa nekim papirom da opstini centar trebaju podaci o vlasnistvu nad stanom/kucom, ko zivi, sto zivi itd, kao da bi oni azurirali sistem i povezali katastar i grunt. Kao EU i EBRD finansiraju taj projekat vamo tamo. Lik 10 minuta nas ubjedjuje da mu damo nekakvih bruku podatka o stanu, ko zivi, ko je vlasnik itd.

Nakon sto je par stanara reklo da nece dati podatke osobi u koju nema povjerenje, koja se nije ni predstavila. pri tome nije provjerila ni kako se zove komsija a od njeg trazi podatke, ne zna ni da li je tu stanar, da li ce mu dati prave podatke, on odgovara da on radi na povjerenje de narod nema potrebe da laze. to lice nas ubjedjuje da on nije prevarant, da svi daju podatke i da se to mora, da ce on napisati da nismo dali podatke.

Kakav je nacin da opstina ako zeli da prikupi podatke koje sigurno vec ima, da prikuplja preko neke privatne firme, a da ne provjere svoje sisteme, da ne unosu podatke koje vec imaju u opstini o vlasnistvu.

Zasto bi ja davao svoje podatke osobi koja mi dodje na vrata sa nekakvim papirom i kaze da mu trebaju moji podaci, odakle ja znam u kakve ce svhre ta firma da koristi moje podakte.

Nakon sto sam rekao da ostavi zahtjev za podacima u sanduce a da cemo donijeti u opstinu, kaze neces u opstinu donijet ces mi u firmu. Odg stanara je nemamo mi tebi sta donositi, nek opstina trazi sta joj treba.
xamp

#2 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by xamp »

Laz... Nisam cuo za takav slucaj ali definitivno je neko lazno predstavljanje u pitanju.
Danguba

#3 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by Danguba »

Nazoves opstinu, katastar, gruntovnicu i to sve provjeris.

Na forumu ces dobiti forumanje.
starii

#4 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by starii »

vidim danas i kod mene u haustori na nekim vratima zaljepljen papir od firme BnPro da trazi podatke za upis u katastar, ko lafo oni to dzabe rade a kasnije ce se morati platiti...koliko znam i do sad je upis bio dzabe sem sudskih taksi...
ne znam ko je dogovorio sa ovim delegatima iz bn pro da zalaze po haustorima i kucama i vrse popis, vjerovatno neka manipulacija i petljanija...
KB9

#5 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by KB9 »

meni se cini da bi vi mogli bit opljackani ovih dana, bez zezanja
neki

#6 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by neki »

previse paranoisete
u sklopu aktivnosti na spajanju zemljisnih knjiga i katastra firma bn pro je angazovana na podrucju sarajeva da uskladi podatke o nekretninama
ranger

#7 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by ranger »

nakaradno, ali ne vjerujem da je prevara...
http://www.bnpro. ba/reference.php?lang=bs
vješalica

#8 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by vješalica »

Ne dajite nikakve podatke
da vam ne bi jedan dan dosli da vas izbacuju napolje pa necete rijesiti problem za narednih 5000 hidzretskih godina
sve sto imate za to postoji salter na opcini sud itd.
salabajzeri
vješalica

#9 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by vješalica »

starii wrote:vidim danas i kod mene u haustori na nekim vratima zaljepljen papir od firme BnPro da trazi podatke za upis u katastar, ko lafo oni to dzabe rade a kasnije ce se morati platiti...koliko znam i do sad je upis bio dzabe sem sudskih taksi...
ne znam ko je dogovorio sa ovim delegatima iz bn pro da zalaze po haustorima i kucama i vrse popis, vjerovatno neka manipulacija i petljanija...
Smekaju nekretnine
mog kolegu sa.posla terorisali iz neke agencije da im proda zemljiste
nasli ppdatke preko fgu (ko kad je dostupno sve)
Jedva krpelja skinuo ,baska sto su dolazili po vratima obilazili slikali...ma sranje
Naslovnica

#10 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by Naslovnica »

Šukurac i opština i BNpro
hrle1976

#11 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by hrle1976 »

titinho wrote:danas mi dolazi neki lik sa izlizanom akreditacijom bn pro firme sa nekim papirom da opstini centar trebaju podaci o vlasnistvu nad stanom/kucom, ko zivi, sto zivi itd, kao da bi oni azurirali sistem i povezali katastar i grunt. Kao EU i EBRD finansiraju taj projekat vamo tamo. Lik 10 minuta nas ubjedjuje da mu damo nekakvih bruku podatka o stanu, ko zivi, ko je vlasnik itd.

Nakon sto je par stanara reklo da nece dati podatke osobi u koju nema povjerenje, koja se nije ni predstavila. pri tome nije provjerila ni kako se zove komsija a od njeg trazi podatke, ne zna ni da li je tu stanar, da li ce mu dati prave podatke, on odgovara da on radi na povjerenje de narod nema potrebe da laze. to lice nas ubjedjuje da on nije prevarant, da svi daju podatke i da se to mora, da ce on napisati da nismo dali podatke.

Kakav je nacin da opstina ako zeli da prikupi podatke koje sigurno vec ima, da prikuplja preko neke privatne firme, a da ne provjere svoje sisteme, da ne unosu podatke koje vec imaju u opstini o vlasnistvu.

Zasto bi ja davao svoje podatke osobi koja mi dodje na vrata sa nekakvim papirom i kaze da mu trebaju moji podaci, odakle ja znam u kakve ce svhre ta firma da koristi moje podakte.

Nakon sto sam rekao da ostavi zahtjev za podacima u sanduce a da cemo donijeti u opstinu, kaze neces u opstinu donijet ces mi u firmu. Odg stanara je nemamo mi tebi sta donositi, nek opstina trazi sta joj treba.
A zar taj isti lik mozda nije u zadatku porezne uprave neke drzave na zapadu koja je pocela da handri porez na nekretnine u inostranstvu, a da ti koji tu zive odnonso se vode na stanu imaju prebivaliste trajno (kao nekada izbjeglice) negdje tamo u nekoj drzavi? Mada iskreno receno gore u gruntovnici mozes izvaditi ciji god zelis papir i uvjeriti se u vlasnistvo. Ja sam cinio samo nabuabs imena, adrese, godista i djelujes ubjedjeno, nema za koga nisam vadio kad bi bio u SA i nikada nisam naletio da me neko poprijeko pogleda ili da trazi bilo koji dokument.
Haris.ba

#12 Re: Lik trazi podatke o vlasnistvu itd. u ime opstine ???

Post by Haris.ba »

U gruntu možeš uzeti bilo koji izvadak. Daš ličnu, platiš taksu, i to je to. Isto je i u katastru.
Nije to ništa specijalno.

Ima u zakonu o stvarnim pravima vezano za upis stanova u katastar. Ali, koliko znam, to treba po zahtjevu stanara.

A ovo je ustvari aktualizacija katastarskih podataka. Nema jos preduslova da se ide u grunt a napravio si nelegalno kuću.
Post Reply