http://www.market.ba/oglas/68575
lik kupuje oruzje na market.ba
- tetakk
Radila je jednomAlfons Kauders wrote:nesto ovo plaho izgrebano tetaktetakk wrote:Vrijedi li jos uvijek oglas
si siguran da radi ?

Zbog jedne koja nije "radila" (najgori klik koje se moze cuti
Pusio sam se k'o rakijski kotao
- Alfons Kauders
uhhhh...tetakk wrote: Zbog jedne koja nije "radila" (najgori klik koje se moze cuti)rodjeni me zet
ofurio RPG-om dok sam okretao "bebu".
i ti si nafaka mogu ti reci...
- tetakk
Ho's nastavak...Alfons Kauders wrote:uhhhh...tetakk wrote: Zbog jedne koja nije "radila" (najgori klik koje se moze cuti)rodjeni me zet
i ti si nafaka mogu ti reci...kolko tolko
Samo par minuta kasnije sam dobio dva metka iz sijaca u lanser u zaklonu za koji sam mislio da je siguran...do tad
Taj dan sam ostao bez tri druga
- Alfons Kauders
Haman da je istina...madner wrote:Otkud ti to, kolko znam RHA oba tenka sa čela je oko 900mm za solidne penetratore, a više za HEAT oružje.Alfons Kauders wrote:
abrams "ta trane" bez problema...engleski challanger 2 sprijeda
pa ti vidi
Ako je istina jedan velik@ Engleze.
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jh ... nmod13.xml
- Alfons Kauders
Uh... Lose skroz... I to je bilo na Vlasicu ?tetakk wrote:Ho's nastavak...Alfons Kauders wrote:uhhhh...tetakk wrote: Zbog jedne koja nije "radila" (najgori klik koje se moze cuti)rodjeni me zet
i ti si nafaka mogu ti reci...kolko tolko
Samo par minuta kasnije sam dobio dva metka iz sijaca u lanser u zaklonu za koji sam mislio da je siguran...do tad
Taj dan sam ostao bez tri druga
- Alfons Kauders
Kao prvo nismo mi obrisali oglas.Panasonic wrote:Mozda covjek ima pravo na kupovinu oruzja, mozda je kolekcionar? Zasto brisete oglas a da prije ne rijesite u cemu je stvar?
Drugo, cak i da je kolekcionar, da ima sve potrebne dozvole (koje je po nasem zakonu privatno lice ne moze imati), ili da radi u nekoj instituciji tipa muzeja, opet bi cinio krivicno djelo nabavljajuci tu opremu od vlasnika koji je posjeduju protupravno.
-
King Kikapu
osim toga zakon o amnestiji za posjedovanje mes-a i oruzja u fbih (sl novine fbih 55/o6) je istekao 20.9.07, pa ne moze reci ni da je kupovao oruzje da bi ga demilitarizovao.
-
basta sljezove boje
kako ste samo sitnicavi
mozda covjek ima sve iracke i afganistanske dozvole koje su potrebne. Vrijeme je globalizacije, pa mozda i nas poslovni covjek u BiH kupuje a negdje u svijetu prodaje
mozda covjek ima sve iracke i afganistanske dozvole koje su potrebne. Vrijeme je globalizacije, pa mozda i nas poslovni covjek u BiH kupuje a negdje u svijetu prodaje
- GandalfSivi
Treba li tenk kome, malo zahrdjao, treba se samo iskopati, ali inace funkcionise kao nov...
-
King Kikapu
- Alfons Kauders
da, improvizirana kumulativna mina
raf je prvi nesto slicno napravio i uspjesno iskoristio u atentatu na direktora njemacke centralne banke krajem sedamdesetih...
protiv modernog oklopa na tenkovima sumnjam da ima ikakve sanse, ali za oklopne transportere, izvidjacka vozila, humveeje i sl. je prilicno jebeno...
-
King Kikapu
i oklop modernog tenka je najtanji na stomaku...a ja koliko kontam ove sprave ukopaju u zemlju sa lijevkom okrenutim prema gore cime (odoka) dobiju dovoljo odstojanje za formiranje i fokusiranje kumulativnog mlaza, a aktiviraju detonirajucim stapinom koji pale najvjerovatnije el. detonatorom (bar bih ja tako uradio).
ne vjerujem da ih bacaju ili ispaljuju jer su prilicno trapavi za kumulativne projektile, nemaju balisticku kapu i nemaju dovoljno brz upaljac.
ne vjerujem da ih bacaju ili ispaljuju jer su prilicno trapavi za kumulativne projektile, nemaju balisticku kapu i nemaju dovoljno brz upaljac.