LIJEPO IME

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fair Life

#1 LIJEPO IME

Post by Fair Life »

Prije mozda otprilike dvije sedmice dobijem email u kojem je izmedju ostalog pisalo: "Sarajevo je danas veliki centar djelovanja "tajnih sluzbi" i ne bih se iznenadila ... da je i forum ... pod prismotrom, najblaze receno..."

Poslije toga sam se dao na citanje tekstova Sarajevo-X foruma u potrazi za nekim cicji bi tekstovi mogli naslutiti naseg Sherlock Holmes.
Osim Svete Margarete - Velike (Jelsa na otoku Hvaru), Margarete Alacoque - Svetice Djevice iz 17. stoljeca, Blazene Margarete (Ebner) svetice iz 13. stoljeca, zatim Margaret Thacher bivse premijerka GB ... postojala je jedna jos poznatija, spijunka sa tragicnim zavrsetkom..
Mata Hari, pravim imenom Margareta Gertruda McLeot, bila je plesacica u nocnim barovima i njemacka spijunka tokom I svj. rata (u špijunskim krugovima je bila poznata kao njemacki spijun X-21), a njezino ime postalo je sinonim za spijunazu u kojoj se koriste zenske cari. Rodjena je u imucnoj holandskoj porodici, a skolovana je bila u samostanu. Svoju izuzetnu lijepotu duguje maci Indijki i ocu holandskom kolonijalnom trgovcu. Zatim se udala za skotskog oficira koji je bio u sluzbi holandske kolonijalne vojske. McLeot je sluzio pet godina na Javi i Sumatri, a Margareta je zivjela s njim i upijala istocnjacku kulturu. Nakon povratka u Europu ubrzo su se rastali, a ona se pocinje baviti profesionalnim plesom u Parizu, u pocetku pod imenom Lady McLeot, ubrzo si je nadjenula novo ime - Mata Hari (Suncevo dnevno oko). Plesuci na mnogim pozornicama, sto otvorenim sto zatvorenim za javnost, visoka, naocita Holandjanka pod krinkom orijentalne plesacice imala je brojne ljubavnike, a medju njima mnoge oficire. Pretpostavlja se da je 1907. godine postala njemacka spijunka pohadjajuci spijunsku skolu u Lörrachu. Kada je rat poceo, Nijemci su se koristili njezinim ljubavnim vezama s mnogim visokopozicioniranim francuskim i engleskim oficirima placajuci joj za bilo kakve obvijesti vezane uz taktiku i ostale vojne tajne. Nakon sto su je neko vrijeme pratile, francuske vlasti su je uhapsile pocetkom 1917. u Parizu. Uhapsena je 13. februara 1917. godine, te je nakon vojnog sudjenja 24./25. jula 1917.godine osudjena na smrt i streljana 17. oktobra iste godine. Egzekuciju je izvrsio streljacki vod u Parizu iste godine.

S njom je sahranjena i tajna o tome da li je Mata Hari bila dvostruka ili trostruka agentica.
Raspolaže ogromnim, možda je i superiorniji daleko iznad admina, jer kako bi u suprotnom mogao jednostavno progutati polovinu moga posta
koji sam pratila 1/2h na forumu, ali šta ja tu kao obični korisnik mogu učiniti !?

Sada je pod nikom "Kikinda" pod kojim iznosi svoje cijelo bogatstvo podataka od nastanka Jugoslavije, preko raspada do danas.

Skida sa interneta sve podatke, nekada sam, nekada uz pomoć druge osobe, al namjere su mu FAŠISTIČKI nastrojene, i to žestoki je fašista.

Ovaj forum zbog njegovih "povijesnih", "historijskih", i "istorijskih" činjenica, neču više koristiti,
a vi narode ako vas još ima pri pameti obratite pažnju na moje iniciranje ove teme u kojoj mi je "isti mnogo pomogao"
ostat će barem neko da zapamti ovaj moj post i vidjeti da će nestati "slučajno".

Narode moja završna riječ je ne glasajte za nacionalne stranke i ne dozvolite da se u vaše živote upliće politika, već se vi upletite u nju.
Ovaj o kome sam vam govorila je VLADIN INSTALIRANI VIRTUOZ MINER !!!!!
čuvajte se i budite pametni i zdravi a ovaj post odmah snimite !

NE GLASAJTE ZA LOPOVE !!!!!
NE GLASAJTE ZA LOPOVE !!!
Last edited by Fair Life on 18/09/2004 18:30, edited 1 time in total.
MilanT

Post by MilanT »

Za koga da glasamo onda? :-)
sa.raja

Post by sa.raja »

Zaista za koga? Svi su oni lopovi.Kod nas kada neko zeli da se bavi politikom prvo prodje nekoliko kurseva lopovluka i prevara....s druge strane ne mozemo dici ruke od svega i ne glasati nikako....ludnica smo mi od drzave!
Ergot

#4 Re: LIJEPO IME

Post by Ergot »

margareta wrote: Raspola¾e ogromnim, mo¾da je i superiorniji daleko iznad admina
Raspolaze ogromnim, vecim cak i od adminovog? Freud je bio u pravu, boli me ogromni za sve nadripsihologe i kriticare.
margareta

#5 Re: LIJEPO IME

Post by margareta »

[quote="Fair Life"]Prije mozda otprilike dvije sedmice dobijem email u kojem je izmedju ostalog pisalo: "Sarajevo je danas veliki centar djelovanja "tajnih sluzbi" i ne bih se iznenadila ... da je i forum ... pod prismotrom, najblaze receno..."

Poslije toga sam se dao na citanje tekstova Sarajevo-X foruma u potrazi za nekim cicji bi tekstovi mogli naslutiti naseg Sherlock Holmes.
Osim Svete Margarete - Velike (Jelsa na otoku Hvaru), Margarete Alacoque - Svetice Djevice iz 17. stoljeca, Blazene Margarete (Ebner) svetice iz 13. stoljeca, zatim Margaret Thacher bivse premijerka GB ... postojala je jedna jos poznatija, spijunka sa tragicnim zavrsetkom..
Mata Hari, pravim imenom Margareta Gertruda McLeot, bila je plesacica u nocnim barovima i njemacka spijunka tokom I svj. rata (u špijunskim krugovima je bila poznata kao njemacki spijun X-21), a njezino ime postalo je sinonim za spijunazu u kojoj se koriste zenske cari. Rodjena je u imucnoj holandskoj porodici, a skolovana je bila u samostanu. Svoju izuzetnu lijepotu duguje maci Indijki i ocu holandskom kolonijalnom trgovcu. Zatim se udala za skotskog oficira koji je bio u sluzbi holandske kolonijalne vojske. McLeot je sluzio pet godina na Javi i Sumatri, a Margareta je zivjela s njim i upijala istocnjacku kulturu. Nakon povratka u Europu ubrzo su se rastali, a ona se pocinje baviti profesionalnim plesom u Parizu, u pocetku pod imenom Lady McLeot, ubrzo si je nadjenula novo ime - Mata Hari (Suncevo dnevno oko). Plesuci na mnogim pozornicama, sto otvorenim sto zatvorenim za javnost, visoka, naocita Holandjanka pod krinkom orijentalne plesacice imala je brojne ljubavnike, a medju njima mnoge oficire. Pretpostavlja se da je 1907. godine postala njemacka spijunka pohadjajuci spijunsku skolu u Lörrachu. Kada je rat poceo, Nijemci su se koristili njezinim ljubavnim vezama s mnogim visokopozicioniranim francuskim i engleskim oficirima placajuci joj za bilo kakve obvijesti vezane uz taktiku i ostale vojne tajne. Nakon sto su je neko vrijeme pratile, francuske vlasti su je uhapsile pocetkom 1917. u Parizu. Uhapsena je 13. februara 1917. godine, te je nakon vojnog sudjenja 24./25. jula 1917.godine osudjena na smrt i streljana 17. oktobra iste godine. Egzekuciju je izvrsio streljacki vod u Parizu iste godine.

S njom je sahranjena i tajna o tome da li je Mata Hari bila dvostruka ili trostruka agentica.
Raspolaže ogromnim, možda je i superiorniji daleko iznad admina, jer kako bi u suprotnom mogao jednostavno progutati polovinu moga posta
koji sam pratila 1/2h na forumu, ali šta ja tu kao obični korisnik mogu učiniti !?

Sada je pod nikom "Kikinda" pod kojim iznosi svoje cijelo bogatstvo podataka od nastanka Jugoslavije, preko raspada do danas.

Skida sa interneta sve podatke, nekada sam, nekada uz pomoć druge osobe, al namjere su mu FAŠISTIČKI nastrojene, i to žestoki je fašista.

Ovaj forum zbog njegovih "povijesnih", "historijskih", i "istorijskih" činjenica, neču više koristiti,
a vi narode ako vas još ima pri pameti obratite pažnju na moje iniciranje ove teme u kojoj mi je "isti mnogo pomogao"
ostat će barem neko da zapamti ovaj moj post i vidjeti da će nestati "slučajno".

Narode moja završna riječ je ne glasajte za nacionalne stranke i ne dozvolite da se u vaše živote upliće politika, već se vi upletite u nju.

Trostruka budala, JA ? Ne.e.e...nisam, JA sam STOSTRUKA BUDALA
Last edited by margareta on 18/09/2004 22:53, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Dovoljno je Margareta da bilo ko na brzinu preleti okom tvoje postove. Tu je toliki kosmar, psihodelicnost, diskonituitet, gluposti svake vrste i sl.

Ovaj post je samo rezultat tvojih zadnjih postova u kojima navodis da sam korisnik vise nikova, da sam rusilac (miner) ovog Sarajevo-X foruma i sl.

MARGARETA TI SI JEDNA SUJETNA RAZGOROPADJENA I RASPAMECENA "BABA".

Pozdrav
Nebo iznad Sa

Post by Nebo iznad Sa »

Image
margareta

Post by margareta »

Razmišljam kome bi "danas" mogao odnijeti listing mojih textova !?
Obzirom da znam naše domace neuropsihijatre iz prve rodbinske veze,
sumnjam da ima neko da može (pro)cijeniti moj mentalni status,
NAPROTIV mnogo sam inteligentnija od svih koje znam. Svi su profesionalno oštečeni, a neki su promašili karijeru, pa stoga danas imamo "osobe sa posebnim potrebama" koje "liječe" manje bolesnike od sebe. Grad je prepun budala, svih profila.

Glede starosne dobi, dosta sam mlađa od tebe, što mi je žao, zbog mene.
Voljela bih da imam 90god., upravo zbog poplave pameti svud gdje da se osvrnem.
Ti nisi budala, samo si preopterečen, oboje znamo čime i zašto.
Ako nastaviš dosadašnjim "tempom", ubit ćeš sam sebe.

S' BOGOM
black

Post by black »

Image
MilanT

Post by MilanT »

Margareta ti si legenda.
Pitam se samo šta bi mi bez tebe :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

margareta wrote:Razmišljam kome bi "danas" mogao odnijeti listing mojih textova !?
Image
BAAAKIREEEEEEEEEEEEEEEEE !
margareta wrote:Obzirom da znam naše domace neuropsihijatre iz prve rodbinske veze,
Image
Blago tebi, rjesis probleme u rodbinskom krugu.
margareta wrote:sumnjam da ima neko da može (pro)cijeniti moj mentalni status,
NAPROTIV mnogo sam inteligentnija od svih koje znam.
Image
Nije ti ravna Seada Palavric... ni do linako ?!
margareta wrote: Svi su profesionalno oštečeni, a neki su promašili karijeru, pa stoga danas imamo "osobe sa posebnim potrebama" koje "liječe" manje bolesnike od sebe. Grad je prepun budala, svih profila.
Image
Aha, ako ti tako kazes. Sretna si, tebe je mimoislo.
margareta wrote:Glede starosne dobi, dosta sam mlađa od tebe, što mi je žao, zbog mene.
Voljela bih da imam 90god., upravo zbog poplave pameti svud gdje da se osvrnem.
Image
Godine ne donose same od sebe ni znanje ni mudrost Donose samo starost. Znanje i mudrost se uce.
margareta wrote:Ti nisi budala, samo si preopterečen, oboje znamo čime i zašto.
Ako nastaviš dosadašnjim "tempom", ubit ćeš sam sebe.
Image
Ja jesam budala !
Ako nije do sada ubilo tebe nece ni mene. A i Fatmir se jos dobro drzi, cak je postao babo.
margareta wrote:S' BOGOM
Image
Samo ne s njim.
margareta wrote:...Trostruka budala, JA ? Ne.e.e...nisam, JA sam STOSTRUKA BUDALA.
Napokon si skontala !
Koju drugu kvalifikaciju uopste dati osobi koja napise post poput ovoga ispod:
[img]http://www.skola.sundsvall.se/sorang/_derived/Maggan.htm_cmp_kopia-av-natur110_hbtn.gif[/img] wrote:Taj papan je miner, gospodin "Fair Life",
koji se žustro svađa sam sa sobom koristeći paralelno minimalno 2 nika u ovisnosti od objektivnih sagovornika.
Raspolaže ogromnim, možda je i superiorniji daleko iznad admina, jer kako bi u suprotnom mogao jednostavno progutati polovinu moga posta koji sam pratila 1/2h na forumu, ali šta ja tu kao obični korisnik mogu učiniti !?

Ovaj forum zbog njegovih "povijesnih", "historijskih", i "istorijskih" činjenica, neču više koristiti, a vi narode ako vas još ima pri pameti obratite pažnju na moje iniciranje ove teme u kojoj mi je "isti mnogo pomogao" ostat će barem neko da zapamti ovaj moj post i vidjeti da će nestati "slučajno".

PS__Mislim da si se ti hvalila "jaranstvom" sa mnogim uticajnim ljudima iz aktualne vlade, pa ne znam otkud ja da budem "VLADIN INSTALIRANI VIRTUOZ MINER !!!!!" Ucesnici ovog foruma, za koje si napisala da su "a vi narode ako vas još ima pri pameti", vjerujem da se sjecaju tvojih prvih nastupa ovdje.

PPS__ Izvini na indiskreciji.

Image

PPPS__Zao mi je sto sam na tvoju molbu izbrisao tvoju e-mail adresu koju si mi 'blago izvolila' ponuditi na jednom od tvojih postova, a ja quotirao. Zelio sam te postediti neugodnosti privatnog karaktera kako si navela.

PPPPS__Uostalom ... **a_**[email protected]
margareta

Post by margareta »

Nije ti ravna Seada Palavric... ni do linako ?!
Osoba iznad moga posta i ja ništa zajedničko.NIKADA.Fizički, što MNOGO govori, kao da nismo sa iste planete.

Po pitanju zvanja urgentne pomici, pogriješio si, VEOMA.
Ti si taj koji mže sa jednom trticom sjediti na više sjedala.
Taj, koga si "cuo" da ga dozivam, kao niko drugi nije birao svoje pretke.
Poznajem ga, i samo bih željela da iskoristi svoj utjecaj u borbi protiv nacional fašizAma, kriminala, korupcije, segregacijA podjela po bilo kojim osnovama.Barem da da svoj doprinos, jer on to može ako hoce.Do tada su moj izbor SDP, tj. Nermin Pečanac I Lijanovići sa cijelom postavom,
osobito sa Josipom Pejakovićem.
Nermin Pečanac je veliki pobornik za ljudska prava i uvijek je bio na ovoj strani zakona.

Ne lupam glavom od stol, a glede tvojega zadnjega dijela posta,
već sam prošla šok fazu sa tvojm prostotama.Skoro da sam sigurna da si ti onaj briljirajući lik "airwinga", koristio kao mamac.........

Godine + mudrost = 0. Epidemija ludila je prošlost, ali ostale su nesagledive posljedice, na cjelokupnu "društvenu" zajednicu, i to je jedini razlog što bih želela da je moje "odzvonilo".Na moju žalost, imam urođeni imunitet za svaku, a osobitoza tu vrstu bolesti.Genetika.

Želim ti sretan daljnji rad sa manjim osvrtom na mene.
Nisam Bosanska klasika.

Nisam Margareta tvojih (bolesnih) snova.

SRETNO
RPM

Post by RPM »

... ne glasajte za lopove, glasajte za tajkune ... :D ... lopov kad tad postane tajkun pa da barem preskocimo jednu stepenicu 'razvoja' ... :D
margareta

Post by margareta »

RPM wrote:... ne glasajte za lopove, glasajte za tajkune ... :D ... lopov kad tad postane tajkun pa da barem preskocimo jednu stepenicu 'razvoja' ... :D
Što znači ne glasajte za biznismene koji su to postali '92. god.
Nemojte narode davati poligon lopovima - tajkunima - nacionalnim
strankama jer vam rade o glavi ! :x
tempora

Post by tempora »

margareta wrote: Ako nastaviš dosadašnjim "tempom", ubit ćeš sam sebe.

S' BOGOM

Fair Life, znaci li to da se koristis mojim nickom? :-) Ili se po ovim ukazanjima ubijas njime? :D Ili sam ja taj forumski spijun? :skoljka:
Fair Life

Post by Fair Life »

tempora wrote:

S' BOGOM
Fair Life, znaci li to da se koristis mojim nickom? :-) Ili se po ovim ukazanjima ubijas njime? :D Ili sam ja taj forumski spijun? :skoljka:
Procitaj: POSTOJI LI BAR NESTO DOBRO U BiH POLITICI, strana 4. i 5. (biti ce dovoljno) pa sama donesi zakljucak o validnosti komentara.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... c&start=75

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &highlight
Last edited by Fair Life on 19/09/2004 21:33, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:( :( :( :( ja sam tek jedan od vojnika bio zato :( :( :( :(
me nije zapalo :D
Plesuci na mnogim pozornicama, sto otvorenim sto zatvorenim za javnost, visoka, naocita Holandjanka pod krinkom orijentalne plesacice imala je brojne ljubavnike, a medju njima mnoge oficire.
tempora

Post by tempora »

Fair Life, procitala stranu 4 i 5 sa zadate teme, no moja misao to ne moze svariti, niti konta. Ovo moje citiranje gore je bila puka, bezazlena sala, a ovo u sto se vi uplicete, za mene je ipak visa sila! :?
Izgleda da je postalo opasno i saliti se. Same trice i kucine. :sad:
kijametdedo

Post by kijametdedo »

dozvolite da citiram grafit kod vatrogasnog doma na skenderiji:

"OVDJE NEMA NIKO NORMALAN" :lol:

fucking A!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
margareta

Post by margareta »

Fair Life wrote:
tempora wrote:

S' BOGOM
Procitaj: POSTOJI LI BAR NESTO DOBRO U BiH POLITICI, strana 4. i 5. (biti ce dovoljno) pa sama donesi zakljucak o validnosti komentara.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... c&start=75

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &highlight
Šta je sad ovo ? U čemu je problem ? Zašto ovdje niko nikome ne vjeruje ? Koji špijun ? Stvarno MI nismo normalni kad si dozvolimo da nas kojekakve babaroge prepadaju :? Pa NARODE shvatite da vam NIKO i NIŠTA ne može !!!!!!
Čista budaleština.
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
digger

#22 Re: LIJEPO IME

Post by digger »

Ergot wrote:
margareta wrote: Raspolazˇe ogromnim, mozˇda je i superiorniji daleko iznad admina
Raspolaze ogromnim, vecim cak i od adminovog? Freud je bio u pravu, boli me ogromni za sve nadripsihologe i kriticare.
:D
Post Reply