Poslije toga sam se dao na citanje tekstova Sarajevo-X foruma u potrazi za nekim cicji bi tekstovi mogli naslutiti naseg Sherlock Holmes.
Osim Svete Margarete - Velike (Jelsa na otoku Hvaru), Margarete Alacoque - Svetice Djevice iz 17. stoljeca, Blazene Margarete (Ebner) svetice iz 13. stoljeca, zatim Margaret Thacher bivse premijerka GB ... postojala je jedna jos poznatija, spijunka sa tragicnim zavrsetkom..
Mata Hari, pravim imenom Margareta Gertruda McLeot, bila je plesacica u nocnim barovima i njemacka spijunka tokom I svj. rata (u špijunskim krugovima je bila poznata kao njemacki spijun X-21), a njezino ime postalo je sinonim za spijunazu u kojoj se koriste zenske cari. Rodjena je u imucnoj holandskoj porodici, a skolovana je bila u samostanu. Svoju izuzetnu lijepotu duguje maci Indijki i ocu holandskom kolonijalnom trgovcu. Zatim se udala za skotskog oficira koji je bio u sluzbi holandske kolonijalne vojske. McLeot je sluzio pet godina na Javi i Sumatri, a Margareta je zivjela s njim i upijala istocnjacku kulturu. Nakon povratka u Europu ubrzo su se rastali, a ona se pocinje baviti profesionalnim plesom u Parizu, u pocetku pod imenom Lady McLeot, ubrzo si je nadjenula novo ime - Mata Hari (Suncevo dnevno oko). Plesuci na mnogim pozornicama, sto otvorenim sto zatvorenim za javnost, visoka, naocita Holandjanka pod krinkom orijentalne plesacice imala je brojne ljubavnike, a medju njima mnoge oficire. Pretpostavlja se da je 1907. godine postala njemacka spijunka pohadjajuci spijunsku skolu u Lörrachu. Kada je rat poceo, Nijemci su se koristili njezinim ljubavnim vezama s mnogim visokopozicioniranim francuskim i engleskim oficirima placajuci joj za bilo kakve obvijesti vezane uz taktiku i ostale vojne tajne. Nakon sto su je neko vrijeme pratile, francuske vlasti su je uhapsile pocetkom 1917. u Parizu. Uhapsena je 13. februara 1917. godine, te je nakon vojnog sudjenja 24./25. jula 1917.godine osudjena na smrt i streljana 17. oktobra iste godine. Egzekuciju je izvrsio streljacki vod u Parizu iste godine.
S njom je sahranjena i tajna o tome da li je Mata Hari bila dvostruka ili trostruka agentica.
Raspolaže ogromnim, možda je i superiorniji daleko iznad admina, jer kako bi u suprotnom mogao jednostavno progutati polovinu moga posta
koji sam pratila 1/2h na forumu, ali šta ja tu kao obični korisnik mogu učiniti !?
Sada je pod nikom "Kikinda" pod kojim iznosi svoje cijelo bogatstvo podataka od nastanka Jugoslavije, preko raspada do danas.
Skida sa interneta sve podatke, nekada sam, nekada uz pomoć druge osobe, al namjere su mu FAŠISTIČKI nastrojene, i to žestoki je fašista.
Ovaj forum zbog njegovih "povijesnih", "historijskih", i "istorijskih" činjenica, neču više koristiti,
a vi narode ako vas još ima pri pameti obratite pažnju na moje iniciranje ove teme u kojoj mi je "isti mnogo pomogao"
ostat će barem neko da zapamti ovaj moj post i vidjeti da će nestati "slučajno".
Narode moja završna riječ je ne glasajte za nacionalne stranke i ne dozvolite da se u vaše živote upliće politika, već se vi upletite u nju.
Ovaj o kome sam vam govorila je VLADIN INSTALIRANI VIRTUOZ MINER !!!!!
čuvajte se i budite pametni i zdravi a ovaj post odmah snimite !
NE GLASAJTE ZA LOPOVE !!!!!