Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
blackberry

#1 Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

Pozdrav svima!

Prije otprilike 5 mjeseci smo se rodili u podrumu jednog haustora. Dobri ljudi nas nisu tjerali iz ulaza nego su nas hranili da narastemo veliki veeeeeliki :D. Kada smo malo odrasli, nismo se više mogli provlačiti kroz našu rupicu, tako da sada živimo u grmlju kraj ceste. Jako smo mršavi jer nas je mama vrlo brzo ostavila, a još uvijek ne znamo da sami nešto ulovimo. Sve nam je zanimljivo, tako da ove dane (prije kiše i snijega) provodimo trčeći i igrajući se. No, kraj našeg žbuna (u kojem se krijemo) se nalazi cesta. Već nas dvoje nedostaje. U početku nas je bilo 6. Sada nas je samo 4. Jako smo lijepi. Nismo dali da nas diraju da vide jesmo li braco ili seka, ali nemojte da iz ovog zaključite da ne volimo da se mazimo. Jako brzo bismo se privikli na život u kući i spavanje na toplom. Zahvaljujemo se uvijek na svakom zalogaju hrane koji nam ponekad neko da.

Mili moji, znam da je teško prihvatiti životinju sa ulice, ali ovim bebama samo treba čišćenje od buha i unutrašnjih parazita. Veoma su zdravi i razigrani. Spol i nije bitan, jer od srca preporučujem kastraciju/sterilizaciju. Ja ih ne mogu uhvatiti i držati u kući do udomljenja jer Piki nije još uvijek ozdravila i ne smijem je izlagati novom stresu. Ako neko može pomoći oko privremenog čuvanja, bila bih jako zahvalna jer im ne bi škodilo malo prilagođavanja na život u kući. Da se razumijemo, oni žele da uđu u kuću. Svaki dan me čekaju pred haustorom, penju se uz stepenice i ne zna se ko se više gura da prvi uđe. Najviše im je žao kada moraju da izađu. Tada plaču. Zbog toga sam im obećala da ću dati sve od sebe da im nađem topli dom i nekog ko će ih svaki dan voljeti i biti zahvalan na tome što ga/nju ima.

A evo i sličica ovih antistres-loptica:

Ja sam najveća pričalica. Volim da me nosaju i maze. Btw, njena sestra (okot od prošle godine) je moja maca Kia. Tako da sam za ovu lutkicu jako vezana.
Image

Ja sam lutkica sa rozim nosićem...med medeni...
Image

Da, da...ne čini vam se :D moje okice su plave...i skroz sam bijela...malo sam strašljiva, ali bez problema prilazim ljudima...
Image

I na kraju, mali (budući) Garfild. Ovdje nešto pričam...
Image

Pokažimo još jednom koliko smo humani i spasimo ova četiri mala života....

Kontakt:
Berina (061/182-966)
Amela (061/597-481)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#2 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by anjusha »

Neko trazi bijelu ili bijelo-zutu macu pa sam dala Amelin broj zbog ovih ili eventualno one polu-sijamske mace. Ama bjelka je predivnaaaaaaa :)
blackberry

#3 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

bijela maca sa plavim očima je udomljena...:D možda večeras bude udomljeno još jedno :D čuvajte palčeve :D

anjusha hvala :D :D :D
adonni

#4 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by adonni »

Polu-sijamka je u Tesnju, sutra dolazi i bit ce udomljena :) Ima jako mnogo zainteresovanih da je udome , cijeli dan zivkaju :)

Mini Pika je sretno udomljena :)))))))))))))) :D
blackberry

#5 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

Udomljena je i curica sa prve slike. Danas ide u Zenicu. Ostala su još dva mužjaka: tigrasto/sivo-bijeli i narandžasto-bijeli.
blackberry

#6 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

Mini Me (kako sam ju zvala) je zvanično postala djevojčica iz Zenice :D. Sinoć je sretno stigla u svoj novi dom. Već se u potpunosti prilagodila novom okruženju. Otvara sva vrata, ljubi se, mazi, igra...novi vlasnici su njome oduševljeni :D

ima li neko da hoće jednog bracu? a? :D pogledajte samo taj rozi nosić i bijele šapice :D ma medić :D
blackberry

#7 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

*up!
blackberry

#8 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

Bliže se praznici, a vrijeme je recesije, tako da ja za vas imam prijedlog: poklonite nekome jedno od ova dva preslatka mužjaka i usrećit ćete ih do neba! :D čitav život ćete im preokrenuti naopako (ali, definitivno na bolje :D) :D
blackberry

#9 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

Da ne bih postavljala novu temu, ovdje ću staviti slike još jednog medenog mačića koji traži svoj novi dom :D
Image
Image

pao je u kantu sa katranom i spala mu je dlaka s nosa :(, ali lijepo je počela napredovati i rasti...vet ga je pregledao, dobio je tableticu protiv glista, ali ga nije smio vakcinisati...ukoliko se neko odluči da ga uzme - maleni ima plaćenu vakcinu :) ima oko 7 sedmica...ma, idealan za udomljavanje...i još jedna napomena - braco je :D

narandžasto-bijeli i sivo-bijeli mačorčići još uvijek traže dom..oni rastu, napreduju...dajte da ih udomimo prije nego što ne budu preveliki za udomljavanje...sad su u nekom srednjem periodu od pola godine...prošli su vrijeme dječijih bolesti...barem znate da se neće razboljeti odmah nakon što ih uzmete...

kontakt: 061/182-966 Berina
blackberry

#10 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

btw, prethodne dvije slike su slikane mobitelom, pa nisu najbolje kvalitete...
blackberry

#11 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

Image
Image

ovo su dva mužjaka koji još uvijek nisu udomljeni...njihove seke su davno otišle u svoje tople domove...spasimo i njih!
blackberry

#12 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

*up! :D
blackberry

#13 Re: Lijepi, slatki, umiljati i k tomu još na poklon :D

Post by blackberry »

ovoj preslatkoj družini se pridružio još jedan mačorčić - crno-bijele je boje i jaaaako je umiljat...liči na onu Phia-inu mama-macu ali sa malo više bijele boje...

pošto ljudi najčešće žele mužjake, čudi me da niko ne želi ove lutkice...za prvi veterinarski pregled se ne brinite - to je od mene..samo da ih spasimo :D hoće li neko jednu anistres-lopticu?? :sax:
Locked