Eh tebe, pa SDA i SBiH su merhametli stranke pa im zao Lagumdzije...jefferson wrote:kada je SDP predlozio zakon o porjeklu imovine, koliko se sjecam, a sjecam se, lagumdzija je rekao da prvo krenu od njega!ibro dirka wrote:Evo i Lajci ih sve isporuci, a usput i ispita Zlajino porijeklo imovine.
SDA i SBiH to nisu htjeli prihvatiti!
Lijep bi to bio dan!
-
zlatan01
-
ibro dirka
dobro je, mozda smo i skontali da lopovi vladaju u sve tri spomenute stranke.
-
jefferson
Znam da je prezvakano milion puta, ali vazda se vracamo tome u temama koje nemaju veze s tim.ibro dirka wrote:jeffe, prezvakano milion puta. potrazi.
Ispade i reforma policije zavisi od stranke koja je potucena do koljena na izborima.
Da nasi politicari imaju i trunke ozbiljnosti ovo sve bi davno bilo rjeseno.
- rajvosa^
Mislim da joj muz moze dati dosta tipova i povuci koje veze ako zatreba...jer ipak BC je bio COOL.ibro dirka wrote:To je sve OK (btw, za bukvalce -- Dole nije i fizicki mrtav, mada je politicki bio i prije odlaska u penziju), ali:
1.) Do izbora ima dosta. I nakon izbora i dolaska nove garniture na vlast (kakva god bila), proci ce podosta dok se ne smilse i ucine nesto konkretno na Balkanu.
2.) Clintonovica me kao takva zabrinjava, volio bih da Obama pobjedi mada znam da su sanse skoro nepostojece. Ona je jednostavno tip koji bi za karijeru ucinio bas sve, a nekakva tamo BiH...
-
ibro dirka
Dzaba to sve ako ona odluci da joj je za karijeru (i narednih cetiri godine) bolje da nista ne cini, ili jos na brzinu nesto "sredi".
- Topla voda
ja podrzavam ovo mijenjanje obojice.
nekako mi ova njihova dama ima bolji polozaj na ploci,pa kontam "dama za damu" u ovoj konstelaciji odnosa,vjerovatno nama vise odgovara
nekako mi ova njihova dama ima bolji polozaj na ploci,pa kontam "dama za damu" u ovoj konstelaciji odnosa,vjerovatno nama vise odgovara
-
Šandor
Bilo bi zanimljivo vidjeti šta bi učinio Huso Obama.ibro dirka wrote:To je sve OK (btw, za bukvalce -- Dole nije i fizicki mrtav, mada je politicki bio i prije odlaska u penziju), ali:
1.) Do izbora ima dosta. I nakon izbora i dolaska nove garniture na vlast (kakva god bila), proci ce podosta dok se ne smilse i ucine nesto konkretno na Balkanu.
2.) Clintonovica me kao takva zabrinjava, volio bih da Obama pobjedi mada znam da su sanse skoro nepostojece. Ona je jednostavno tip koji bi za karijeru ucinio bas sve, a nekakva tamo BiH...
-
ibro dirka
Ne znam, ali znam da bi po prijemu duznosti postao fundamentalista na onim anamo medijima 
-
Šandor
Samo kažem da bi bilo zanimljivo vidjeti. Krv nije voda u većini slučajeva (nebrojeno puta dokazano). Najsvježiji primjer na međunarodnom nivou je presuda u korist Srbije u Hagu. Za nas su bili samo suci iz muslimanskih zemalja. Izuzetak je bio sudac iz Novog Zelanda.
Mislim da nisi u pravu da ne bi mogao ništa učiniti ako bi želio. Američki predsjednik ima status apsolutiste. Niko mu ne može ništa ako se protiv njega ne uroti dvotrećinska većina u senatu. A predsjednik može blokirat svaku odluku ili zakon koji je donio senat ako nije donešeno dvotrećinskom većinom.
Mislim da nisi u pravu da ne bi mogao ništa učiniti ako bi želio. Američki predsjednik ima status apsolutiste. Niko mu ne može ništa ako se protiv njega ne uroti dvotrećinska većina u senatu. A predsjednik može blokirat svaku odluku ili zakon koji je donio senat ako nije donešeno dvotrećinskom većinom.
-
Šandor
Ma ne bi američki predsjednik stradao zbog Bosne. Možda ako bi otišao na pićence u Teheran. (patrius wrote:Jah,tako je i J.F.K. mislio svojevremeno
Jedno je sigurno, bilo bi interesantno vidjeti kako bi se ponašao ako bi se za njegova mandata ovdje zakuhalo. Neprocjenjivo.
-
patrius
Da,to bi bas bilo interesantnoŠandor wrote:Ma ne bi američki predsjednik stradao zbog Bosne. Možda ako bi otišao na pićence u Teheran. (patrius wrote:Jah,tako je i J.F.K. mislio svojevremeno)
Jedno je sigurno, bilo bi interesantno vidjeti kako bi se ponašao ako bi se za njegova mandata ovdje zakuhalo. Neprocjenjivo.
-
Šandor
Zakuhano ti je svakako. Ova tema najbolje govori o tome /http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... c3af497cd8patrius wrote:Da,to bi bas bilo interesantnoŠandor wrote:Ma ne bi američki predsjednik stradao zbog Bosne. Možda ako bi otišao na pićence u Teheran. (patrius wrote:Jah,tako je i J.F.K. mislio svojevremeno)
Jedno je sigurno, bilo bi interesantno vidjeti kako bi se ponašao ako bi se za njegova mandata ovdje zakuhalo. Neprocjenjivo.Ako dobije mandat,sto je ipak iluzorno ocekivati,vala cemo zakuhati,nismo odavno,pa da vidimo kako ce experiment zavrsiti
svasta
Nikad ova zemlja neće biti normalna.
Nisam mislio da trebamo dodatno zakuhati. Ali bilo bi interesantno vidjeti kako bi se stvari dalje odvijale.
-
Šandor
Bilo bi zanimljivo vidjeti kako i koliko bi se nova američka politika odrazila na BiH i čitavu regiju. Budimo realni, mi i nismo zemlja. Ovo je eksperiment međunarodne zajednice koji ne može uspjeti. A to je rezultat nesuglasica između svjetskih sila. Dakle, bilo bi zanimljivo vidjeti da li bi nas u slučaju pobjede Amerika podržala Clintonovski....da li bi nas ignorisali...ili bi možda čak učinili mnogo više od Clintona.patrius wrote:Pa sta bi tu kao bilo interesantnoSta ti predvidjas da bi bilo kad bi bilo
Po kom osnovu
-
ibro dirka
Niko te na ovom forumu ne moze ubit u pojam k'o Sandor, i dici (obicno nazalost bez razloga) k'o zavrzlama 
-
patrius
Mi jesmo zemlja,ali nismo drzava.Ovo jeste experiment,ali je posve naivno unaprijed odredjivati njegov ishod,jer onda experiment sam po sebi postaje besmislen.Dalje,bojim se da ovo nije rezultat nesuglasica medju silama,nego upravo suprotno.I na kraju,ne dao nam bog vise "clintonovske" pomoci...Šandor wrote:Bilo bi zanimljivo vidjeti kako i koliko bi se nova američka politika odrazila na BiH i čitavu regiju. Budimo realni, mi i nismo zemlja. Ovo je eksperiment međunarodne zajednice koji ne može uspjeti. A to je rezultat nesuglasica između svjetskih sila. Dakle, bilo bi zanimljivo vidjeti da li bi nas u slučaju pobjede Amerika podržala kao Clintonovski....da li bi nas ignorisali...ili bi možda čak učinili mnogo više od Clintona.patrius wrote:Pa sta bi tu kao bilo interesantnoSta ti predvidjas da bi bilo kad bi bilo
Po kom osnovu
- Topla voda
bojim se da cemo uci u topovsku zavrsnicuibro dirka wrote:Jebes dame, dok lauferi prijete matom
-
Šandor
Da se objasnim. Dakle, dok je u fotelji sjedio Bill-beg Clinton to se osjetilo u BiH. Srbi u BiH nisu smjeli pustiti vjetar a da ne pitaju Ameriku mucavim glasom.
Svi koji prate dešavanja u BiH i imaju kakvo-takvo pamćenje znat će o čemu govorim.
Da se razumijemo, u BiH faktički nije bilo bolje prije 10-ak godina. Ali dok su Ameri imali svoje prste ovdje nisu Srbi mogli ovako urlikati kao u vrijeme najslavnijih srpskih pobjeda u dva posljednja rata u kojima su pobili barem 120,000 bosanskih muslimana (prema zvaničnim procjenama) ni porušili oko 1000 džamija. Očistili preko 30,000 kvadratnih kilometara.
Dakle, dok su Ameri ovdje vršili pritisak Srbi su bili ko bubice. Tamo negdje krajem 90-ih SDS čak nije ni izašao na izbore pa je vladu formirao Dodik. A kad smo 2000. godine zgrabili našu sreću u RS-u je pobijedio SDS. Ali Ameri im skočiše za vrat i SDS-ovci morali formirati vladu RS-a u kojoj su bili samo PDP-ovci. Ni na državnom nivou sa Zlajom nije bilo niti jednog iz SDS-a iako je SDS apsolutni pobjednik tih izbora. Ko zna čime su im Ameri prijetili? Pogromom? Ne znam, ali znam da Srbi tada nisu smjeli ni pisnuti. Kako Ameri odoše a EU preuzela Srbi su iz dana u dan sve više bezobrazni. Sve više podsjećaju na dane kad su nas klali, silovali i protjerivali. Vremenom će nas opet nazivati Turcima za parlamentarnom govornicom jer nemaju od čega strahovati.
BiH je osuđena na propast.
Svi koji prate dešavanja u BiH i imaju kakvo-takvo pamćenje znat će o čemu govorim.
Da se razumijemo, u BiH faktički nije bilo bolje prije 10-ak godina. Ali dok su Ameri imali svoje prste ovdje nisu Srbi mogli ovako urlikati kao u vrijeme najslavnijih srpskih pobjeda u dva posljednja rata u kojima su pobili barem 120,000 bosanskih muslimana (prema zvaničnim procjenama) ni porušili oko 1000 džamija. Očistili preko 30,000 kvadratnih kilometara.
Dakle, dok su Ameri ovdje vršili pritisak Srbi su bili ko bubice. Tamo negdje krajem 90-ih SDS čak nije ni izašao na izbore pa je vladu formirao Dodik. A kad smo 2000. godine zgrabili našu sreću u RS-u je pobijedio SDS. Ali Ameri im skočiše za vrat i SDS-ovci morali formirati vladu RS-a u kojoj su bili samo PDP-ovci. Ni na državnom nivou sa Zlajom nije bilo niti jednog iz SDS-a iako je SDS apsolutni pobjednik tih izbora. Ko zna čime su im Ameri prijetili? Pogromom? Ne znam, ali znam da Srbi tada nisu smjeli ni pisnuti. Kako Ameri odoše a EU preuzela Srbi su iz dana u dan sve više bezobrazni. Sve više podsjećaju na dane kad su nas klali, silovali i protjerivali. Vremenom će nas opet nazivati Turcima za parlamentarnom govornicom jer nemaju od čega strahovati.
BiH je osuđena na propast.
-
ibro dirka
Topla voda wrote:bojim se da cemo uci u topovsku zavrsnicuibro dirka wrote:Jebes dame, dok lauferi prijete matom
pomjeri se s mjesta
-
ibro dirka
Mozda Dodika i neko malo gurne pa padne preko ove nove zgrade vlade