Lijekovi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Beauty01

#1 Lijekovi

Post by Beauty01 »

Ne znam da li vec postoji ovakva tema (ja je nisam mogla naci), ako da-zakljucajte je...

Ovdje mozemo pisati o lijekovima, nasim iskustvima s koristenjem lijekova, o kontraindikacijama itd.

Ja imam jedno pitanje. Da li je iko koristio antibiotik KLACID?? Imam neku gorcinu u grlu otkad ga koristim, ne mogu da podnesem taj ruzni osjecaj :cry:

Hvala.
Beauty01

#2 Re: Lijekovi

Post by Beauty01 »

Evo da malo osvježim temu. Može li mi neko preporučiti koji Magnezij i Koenzim Q10 da kupim u apoteci? Zaista ih puno ima, od različitih proizvođača, ja se ne razumijem u to a doktor mi je preporučio to dvoje da koristim. Hvala :)
lajk

#3 Re: Lijekovi

Post by lajk »

Beauty01 wrote:Evo da malo osvježim temu. Može li mi neko preporučiti koji Magnezij i Koenzim Q10 da kupim u apoteci? Zaista ih puno ima, od različitih proizvođača, ja se ne razumijem u to a doktor mi je preporučio to dvoje da koristim. Hvala :)
Image

Image

ova dva svijet najvise uzima :)
Beauty01

#4 Re: Lijekovi

Post by Beauty01 »

Hvala! :)
lavorpunvode

#5 Re: Lijekovi

Post by lavorpunvode »

Vjerovatno vise ne pijes klacid ali taj problem koji si ti imala je zato sto si ga pila na prazan zeludac, u tom slucaju jako tesko padne na stomak i zato se javlja ta gorcina. Ja sam ga pila u sklopu trojne terapije i znam da ide iskljucivo nakon jela. Eto, mozda nekom drugom bude od koristi ova informacija. A sto se tice magnezija, kada sam ga pila, meni je odgovarao i onaj obicni, sumeci. :)
Zovem se Zelena

#6 Re: Lijekovi

Post by Zovem se Zelena »

Beauty01 wrote:Evo da malo osvježim temu. Može li mi neko preporučiti koji Magnezij i Koenzim Q10 da kupim u apoteci? Zaista ih puno ima, od različitih proizvođača, ja se ne razumijem u to a doktor mi je preporučio to dvoje da koristim. Hvala :)
Traži u apotekama magneziju u kristalu (to se vaga po 33 grama i cijene se kreću, ovisno od apoteke do apoteke od 2-5km). Prokuhaš litar vode i u prohlađenu vodu stavljaš ta 33 grama. Pije se svako jutro po pola šoljice... Mislim da ti drugi preparat neće trebati... Za Q10, vidim da dosta dobro ide Pharmamedov.
Beauty01

#7 Re: Lijekovi

Post by Beauty01 »

lavorpunvode wrote:Vjerovatno vise ne pijes klacid ali taj problem koji si ti imala je zato sto si ga pila na prazan zeludac, u tom slucaju jako tesko padne na stomak i zato se javlja ta gorcina. Ja sam ga pila u sklopu trojne terapije i znam da ide iskljucivo nakon jela. Eto, mozda nekom drugom bude od koristi ova informacija. A sto se tice magnezija, kada sam ga pila, meni je odgovarao i onaj obicni, sumeci. :)
Ne pijem, ali zaista mi je teško padao.. Ja svaku tabletu pijem poslije jela, osim onih koje se trebaju piti prije jela ili u toku.. Mislim da sad, godinu dana poslije, sve ovo što me želudac muči su uzrokovali antibiotici koje sam tada pila, uključujući i Klacid. Ali hvala u svakom slučaju! Hvala svima na prijedlozima.
laly

#8 Re: Lijekovi

Post by laly »

Zna li neko gdje u Sarajevu mogu kupiti monural, trazila sam po apotekema ali nigdje nema. I jos ako neko zna gdje mogu nabaviti korijen persuna... hvala
Post Reply