lijekovi protiv pospanosti i umora
Moderator: anex
-
dark_killer
#1 lijekovi protiv pospanosti i umora
Blize se ispitni rokovi, a sa njima i moji problemi oko ucenja...U toku dana nemam bas vremena za ucenje a kada dodje noc mrtav sam umoran. Pa me zanima da li postoje neke tablete ili nesto za potiskivanje tog umora, stimulaciju neku, nesto...energetska pica i kafa ne pomazu, cak ni kombinovano 
-
RNG_25
#3 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
Pospanost i umor nisu nužno bolest. Pa ti lijekovi ni ne trebaju, u tom slučaju.
Organizuj se bolje, različitim stvarim daj različit značaj, te time postavi prioritete kako treba da položiš ispit(e).
Organizuj se bolje, različitim stvarim daj različit značaj, te time postavi prioritete kako treba da položiš ispit(e).
-
evilbaby
#4 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
20 sklekova. bolji ucinak ima nego kafa. ubrza cirkulaciju i razbudi tijelo i mozak.
- muminovic
#5 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
Probaj bahove kapi - 100% prirodno
-
dark_killer
#6 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
Na predavanjima sam do 15h, onda do 19h radim...poslije dodjem mrtav umoran, tesko mi je da se borim sa pospanoscu, i da ocuvam koncentraciju za ucenje. Interesuje me da li postoje neki stimulansi, nesto...samo za tih par dana, dvije sedmice, dok prodju ispiti. A poslije ko ziv, ko mrtavRNG_25 wrote:Pospanost i umor nisu nužno bolest. Pa ti lijekovi ni ne trebaju, u tom slučaju.
- leki hz
#7 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
Imaš u apotekama Lecitone kapsule za koncentraciju.dark_killer wrote:Na predavanjima sam do 15h, onda do 19h radim...poslije dodjem mrtav umoran, tesko mi je da se borim sa pospanoscu, i da ocuvam koncentraciju za ucenje. Interesuje me da li postoje neki stimulansi, nesto...samo za tih par dana, dvije sedmice, dok prodju ispiti. A poslije ko ziv, ko mrtavRNG_25 wrote:Pospanost i umor nisu nužno bolest. Pa ti lijekovi ni ne trebaju, u tom slučaju.
- Bluemore
#8 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
na vracama imas radnju zove se calivita imaju preparat energy &memory... imas im i na netu. sretnodark_killer wrote:Na predavanjima sam do 15h, onda do 19h radim...poslije dodjem mrtav umoran, tesko mi je da se borim sa pospanoscu, i da ocuvam koncentraciju za ucenje. Interesuje me da li postoje neki stimulansi, nesto...samo za tih par dana, dvije sedmice, dok prodju ispiti. A poslije ko ziv, ko mrtavRNG_25 wrote:Pospanost i umor nisu nužno bolest. Pa ti lijekovi ni ne trebaju, u tom slučaju.
-
razonoda
#9 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
razmisli =====ako ti se ]]prime]] ti stimulanti =postaces ovisnik , onda dolaze drugi problemi. Mlad si ,nebi trebalo da se toliko umaras. mozda imas neki dr. problem.dark_killer wrote:Na predavanjima sam do 15h, onda do 19h radim...poslije dodjem mrtav umoran, tesko mi je da se borim sa pospanoscu, i da ocuvam koncentraciju za ucenje. Interesuje me da li postoje neki stimulansi, nesto...samo za tih par dana, dvije sedmice, dok prodju ispiti. A poslije ko ziv, ko mrtavRNG_25 wrote:Pospanost i umor nisu nužno bolest. Pa ti lijekovi ni ne trebaju, u tom slučaju.
- Streptokok
#10 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
planiraš li ti ikako spavati? Nije se sa snom igrati.
-
dark_killer
#11 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
nije da imam izbora..."Spavat ce se kad se umre"Streptokok wrote:planiraš li ti ikako spavati? Nije se sa snom igrati.
- Streptokok
#12 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
možeš li skratiti prisustvo na predavanjima?dark_killer wrote:nije da imam izbora..."Spavat ce se kad se umre"Streptokok wrote:planiraš li ti ikako spavati? Nije se sa snom igrati.
Postići ćeš kontra efekat, par dana se nemoj naspavati i ode ti koncentracija i slabo ćeš ti šta naučiti. Ja ispod 6 sati sna nebi išao.
-
dark_killer
#13 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
Mogu, al to je nekih sat vremena razlike...A recimo cetvrtkom zavrsavam u 11, ali tad odmah na posao pa do 18h. Msm da bih to mogao izdrzati sa nekih 4-5h sna...Samo mi treba nesto da me odrzi budnim, cisto da mogu dobit par sati vremena vise za ucenje. Da bih stigao sve treba bi najmanje 4-5h efektivnog ucenja. Ucio sam redovno, ali ne moze se sve stic nikakoStreptokok wrote:možeš li skratiti prisustvo na predavanjima?dark_killer wrote:nije da imam izbora..."Spavat ce se kad se umre"Streptokok wrote:planiraš li ti ikako spavati? Nije se sa snom igrati.
Postići ćeš kontra efekat, par dana se nemoj naspavati i ode ti koncentracija i slabo ćeš ti šta naučiti. Ja ispod 6 sati sna nebi išao.
-
razonoda
#14 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
Mozda da ''kupis'' koji ispit, radis imas neku platu, pa odradi to. Znanje ce doci vremenom. 
- Bluemore
#15 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
umre se ranije kad se ne spava... i oboli isto....dark_killer wrote:nije da imam izbora..."Spavat ce se kad se umre"Streptokok wrote:planiraš li ti ikako spavati? Nije se sa snom igrati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16 Re: lijekovi protiv pospanosti i umora
meni je san izuzetno bitan
minimalno 7-8
a kad mogu onda i 10
minimalno 7-8
a kad mogu onda i 10