Lijekovi protiv opadanja kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Celavi

#1 Lijekovi protiv opadanja kose

Post by Celavi »

Ima vec par mjeseci kako nenormalno celavim i odlucio sam pokusati neke lijekove. Vec sam kupio minoxidil 5% proizvod Bosnalijeka pod imenom Pilfud, ostalo mi jos da uzmem finasterid 5 mg pod imenom proscar ali nikako da nadjem neku online apoteku koja je provjerena a vec sam promasio sa jednom narudzbom. Zanima me da li neko ima kakvog iskustva sa kupovinom ovog proizvoda, gdje se moze kod nas naci u apotekama i da li je potreban recept da se kupi. Procitao sam na stranici ministarstva zdravstva kantona Sarajevo da ima kod nas brendrirani proizvod proizvodjaca Merck ali neznam gdje se moze kupiti ( ako uopste i ima). Da li se moze kupiti na primjer u FBiH ako je recept izdan od strane doktora iz RS ili obrnuto, da li je to kod nas uvezano? Hvala unaprijed!
bwin

#2 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by bwin »

Celavi wrote:Ima vec par mjeseci kako nenormalno celavim i odlucio sam pokusati neke lijekove. Vec sam kupio minoxidil 5% proizvod Bosnalijeka pod imenom Pilfud, ostalo mi jos da uzmem finasterid 5 mg pod imenom proscar ali nikako da nadjem neku online apoteku koja je provjerena a vec sam promasio sa jednom narudzbom. Zanima me da li neko ima kakvog iskustva sa kupovinom ovog proizvoda, gdje se moze kod nas naci u apotekama i da li je potreban recept da se kupi. Procitao sam na stranici ministarstva zdravstva kantona Sarajevo da ima kod nas brendrirani proizvod proizvodjaca Merck ali neznam gdje se moze kupiti ( ako uopste i ima). Da li se moze kupiti na primjer u FBiH ako je recept izdan od strane doktora iz RS ili obrnuto, da li je to kod nas uvezano? Hvala unaprijed!
U Bosni se sve moze uzeti bez recepta, samo pokusaj u vise apoteka i neko od njih ce ti dati bez recepta.
sarajlija80

#3 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by sarajlija80 »

Celavi wrote:Ima vec par mjeseci kako nenormalno celavim i odlucio sam pokusati neke lijekove. Vec sam kupio minoxidil 5% proizvod Bosnalijeka pod imenom Pilfud, ostalo mi jos da uzmem finasterid 5 mg pod imenom proscar ali nikako da nadjem neku online apoteku koja je provjerena a vec sam promasio sa jednom narudzbom. Zanima me da li neko ima kakvog iskustva sa kupovinom ovog proizvoda, gdje se moze kod nas naci u apotekama i da li je potreban recept da se kupi. Procitao sam na stranici ministarstva zdravstva kantona Sarajevo da ima kod nas brendrirani proizvod proizvodjaca Merck ali neznam gdje se moze kupiti ( ako uopste i ima). Da li se moze kupiti na primjer u FBiH ako je recept izdan od strane doktora iz RS ili obrnuto, da li je to kod nas uvezano? Hvala unaprijed!

Care mani se hemije samo ces stvari pogorsati onako ti prijateljski kazem .Otidji doktoru najpre te ispitaj sve hormone jer oni najvecim djelom mogu biti uzrocnici ,otidji kod dermatologa .kada sve ispitas i bude "znao"(jer sa ovim nasim nesposobnjakovicima od ljekara tesko da mozes znati na cemu si) otprilike sta bi moglo biti uzrocnik ,preporucujem ti da se okrenes alternativnoj medicini kuhaj caj od listova zare i korejnja a tome mozes pridodati i korjenje cicka i time ispiraj kosu ujutru i navece pred spavanje svaki dan mozes popiti casu caja os listova koprive za bolje dejstvo .Bolje sprijeciti nego lijeciti nikakve kapsule i ostala hemijska sranja ni oralno ni izvana .Sretno :-D
bwin

#4 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by bwin »

Ako ti kosa nije znacajnije opala nego je jos uvijek imas probaj sa Fitoval samponom, meni je dosta pomogao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by Truba »

ne znam... mjerilo mi je nobelova nagrada

da je neko izumio lijek protiv toga već bi dobio nobelovu nagradu
sarajlija80

#6 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by sarajlija80 »

Black swan wrote:ne znam... mjerilo mi je nobelova nagrada

da je neko izumio lijek protiv toga već bi dobio nobelovu nagradu

:thumbup: ,sve sto ostaje jeste okrenuti se alternativnoj medicini prirodi ostalo je zabluda,pa ako upali hvala Bogu ako ne niko nije prvi ni posljednji koga je takvo nesto zadesilo ,pomirit se sa tim.
shibonja

#7 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by shibonja »

Ako je postavljac teme mladji vjerujem da mu opadanje kose stvara veliiiki problem,ali cisto sumnjam da ima bas neki lijek za to?
Sve se svodi na otimanje para ocajnim ljudima! Ne bacaj pare dzaba!
Nisam ti neku utjehu pruzio,ali to je tako,Saban Saulic sa onolikim parama nije uspio naci lijek..
VMG

#8 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by VMG »

Kad nije Agasi uspio, nece niko!!!

Gesendet von meinem LT26i mit Tapatalk
munevera44

#9 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by munevera44 »

Meni je kosa opadala i opadala, odem u apoteku kupim obično ricinusovo ulje i prije svakog pranja natrljam tjeme, i gle čuda nakon nekoliko pranja prestalo opadanje.......... neka vas ne brine to što je jako masno na tanjirić istresem malo ulja pa na jagodine i masiram....... držim onoliko dugo koliko imam vremena, a nakon pranja kosu isperem pivom......
Dragi moji pokušajte nije skupo ali vrijedi pokušati, jer meni je pomoglo............. :thumbup:
fusarium988

#10 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by fusarium988 »

sačekajte proljeće i sakupite koprive sa čitavim korijenom.. skuhajte u velikoj posudi i ostavite dva sata..sa tim perite kosu bez šampona i bez naknadnog sapiranja vodom, dakle samo osušite peškirom..za 7 dana očekujte rast kose..
Ja sam počeo koristiti zbog folikulitisa, ujedno mi to izliječilo i nova kosa počela rasti..
Brus Lee

#11 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by Brus Lee »

Proscar je lijek za lijecenje oboljenja prostate i nije mi poznato da pomaze kod lijecenje celavosti. Relativno cesta nus pojava kod Proscara je erektilna disfunkcija i bol u testisima, pa ako si mladji imaj to u vidu. Minoxidil je originalno lijek protiv povisenog krvnog pritiska i njegov nus efekat /sporedni/ je da izaziva dlakavost. Pilfud se pravi od prije rata i on je OK da se koristi u formi rastvora koji se nanosi na vlasiste. Ne stoji da ce ti cajevi i razno razni prirodni pripravci pomoci. Nema univerzalnog lijeka protiv celavosti, zato sto ni uzrok nije jedan /univerzalan/. Uzrok nastajanja moze biti, genetski /nasljedni/, mali nivo zeljeza u krvi, poremecaj rada stitne zljezde, pokvaren zub, hronicna upala krajnika, stres /onda obicno kosa ispada u pramenovima, vazi za ovo troje zadnje/. Na ove sve uzroke, osim, genetskog, se moze utjecati, tj. lijeciti i zato prvo moras otici svom doktoru da utvrdis uzroka, pa da onda postupis po tome.
Ana_Karenjina2011

#12 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by Ana_Karenjina2011 »

Pozdrav svima,

Pitanje, ne znam da li je vec neko pisao mozda o tome, ako i jeste - sorry, imam malu bebu i ne mogu bas sve da citam.
Kosa mi je pocela opadati poslije poroda, poremecaj hormona, bla-bla. Skoro sve zene to prodju, no mene je strah da mi ta anomalija ne postane trajna, posto se i to zna desiti.
Odem u apoteke Sarajevo, bilo neko besplatno testiranje, i preporuce mi proizvod koji je na biljnoj bazi FS +CU, kostaju 80,00 KM, plus neka pjena S + L kosta 20,00 KM.
Zanima me da li je ovo neko vec koristio? Ne bih da dajem pare bezveze.
Proizvodi su Vital plus Active.

Hvala
razonoda

#13 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by razonoda »

Brus Lee wrote:
Proscar je lijek za lijecenje oboljenja prostate i nije mi poznato da pomaze kod lijecenje celavosti. Relativno cesta nus pojava kod Proscara je erektilna disfunkcija i bol u testisima, pa ako si mladji imaj to u vidu. Minoxidil je originalno lijek protiv povisenog krvnog pritiska i njegov nus efekat /sporedni/ je da izaziva dlakavost. Pilfud se pravi od prije rata i on je OK da se koristi u formi rastvora koji se nanosi na vlasiste. Ne stoji da ce ti cajevi i razno razni prirodni pripravci pomoci. Nema univerzalnog lijeka protiv celavosti, zato sto ni uzrok nije jedan /univerzalan/. Uzrok nastajanja moze biti, genetski /nasljedni/, mali nivo zeljeza u krvi, poremecaj rada stitne zljezde, pokvaren zub, hronicna upala krajnika, stres /onda obicno kosa ispada u pramenovima, vazi za ovo troje zadnje/. Na ove sve uzroke, osim, genetskog, se moze utjecati, tj. lijeciti i zato prvo moras otici svom doktoru da utvrdis uzroka, pa da onda postupis po tome.
Tacnno ,ako je genetski, nista ti nece pomoci. Ti lijekovi mozda malo rade ,imaju nus pojave. Ljudi presdjuju, prave neke ''drvorede ' na sebi, izgleda smijesno, nose perike, .... jednostavno naviknut ces se na svoj novi izigled. Nije sve u kosi, toliko uspjesnih ''celavaca'' ima i ti ces biti jedan od njih. :-D
razonoda

#14 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by razonoda »

Ana_Karenjina2011 wrote:Pozdrav svima,

Pitanje, ne znam da li je vec neko pisao mozda o tome, ako i jeste - sorry, imam malu bebu i ne mogu bas sve da citam.
Kosa mi je pocela opadati poslije poroda, poremecaj hormona, bla-bla. Skoro sve zene to prodju, no mene je strah da mi ta anomalija ne postane trajna, posto se i to zna desiti.
Odem u apoteke Sarajevo, bilo neko besplatno testiranje, i preporuce mi proizvod koji je na biljnoj bazi FS +CU, kostaju 80,00 KM, plus neka pjena S + L kosta 20,00 KM.

Hvala
Ne bacaj pare na te proivode. Proci ce to vremenom, to je normalno ,kao sto si i napisala.
Ana_Karenjina2011

#15 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by Ana_Karenjina2011 »

razonoda wrote:
Ana_Karenjina2011 wrote:Pozdrav svima,

Hvala
Ne bacaj pare na te proivode. Proci ce to vremenom, to je normalno ,kao sto si i napisala.
E, da, za sve one koje imaju isti problem, reci cu da nisam kupila te proizvode, jednostavno je to preskupo za nase podrucje okovano besparicom. Medjutim, lijek, i to savrsen, sam pronsla u prirodi: žara ili kopriva. Kuhati ju i tom vodom prati kosu. Obzirom da je sad zimski period, ne mozete naci svjezu koprivu, jednostavno otidjite u najblizi market i kupite caj od koprive. Pijte ga svaki dan, a mozete i cajem prati vlasiste.
Meni je pomoglo, zaustavilo je opadanje. Sad radim na tome da nadoknadim izgubljeno.
Usput, u knjizi Marije Treben postoji i recept koji se pripravlja sa rakijom i koprivomm pa se time maze vlasiste. Kazu da cuda cini.

Sretno.
una_bo

#16 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by una_bo »

Arganovo ulje je dobro za kosu, ja ga stavim na tjeme, a poslije kupanja, umjesto balzama, koristim arganovo ulje jer kosa bude svilenkasta i ne bude masna.

Vitamin B12 je dobar za kosu i nokte.

I naravno žara.
razonoda

#17 Re: Lijekovi protiv opadanja kose

Post by razonoda »

una_bo wrote:Arganovo ulje je dobro za kosu, ja ga stavim na tjeme, a poslije kupanja, umjesto balzama, koristim arganovo ulje jer kosa bude svilenkasta i ne bude masna.

Vitamin B12 je dobar za kosu i nokte.

I naravno žara.
BIOTIN
Post Reply