lijek za mamurluk...help...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

swanfilter

#51 Re: lijek za mamurluk...help...

Post by swanfilter »

Ne znam odakle vam praksa trpati tablete u vec svakako zatrovan zeludac. Najbolje da se roknete na putu iz kafane ..

Sto se prezivljavanja mamurluka tice, nema lika. Da ga ima, ne bi bilo toliko navodnih recepta ... Ako ne znas piti (trece lice), i treba te boljeti svaka koscica naredna dva dana, mozda se sta nauci. Ako mixas, mamurluk ti ne gine i lezanje sa mokrom carapom preko lica ti je jedini lik.

Mada, ima i do kvalitete alkohola. Ne moze svako u BiH piti nesto sto crijevima pase. Neko pije Viljamovku ili Pelinkovac, a neko mora piti rakiju sumnjivog porjekla ili Preminger :D. Tako da, od kupovne moci i trzista je intenzitet glavobolje zavisan ... :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52 Re: lijek za mamurluk...help...

Post by _BataZiv_0809 »

swanfilter wrote:Ne znam odakle vam praksa trpati tablete u vec svakako zatrovan zeludac. Najbolje da se roknete na putu iz kafane ..

Sto se prezivljavanja mamurluka tice, nema lika. Da ga ima, ne bi bilo toliko navodnih recepta ... Ako ne znas piti (trece lice), i treba te boljeti svaka koscica naredna dva dana, mozda se sta nauci. Ako mixas, mamurluk ti ne gine i lezanje sa mokrom carapom preko lica ti je jedini lik.

Mada, ima i do kvalitete alkohola. Ne moze svako u BiH piti nesto sto crijevima pase. Neko pije Viljamovku ili Pelinkovac, a neko mora piti rakiju sumnjivog porjekla ili Preminger :D. Tako da, od kupovne moci i trzista je intenzitet glavobolje zavisan ... :lol:
Ja vidio na emisiji BRANIAC na Discovery Channelu. Testirali analgetik kao lijek za mamurluk i ispalo efikasno. Vodjen tim primjerom, isprobao, efikasno je. Inace nisam bas strucan za objasniti, ali odredjeni sastojci analgetika pomazu jetri u efikasnijoj preradi alkohola, a i voda je tu veliki faktor. Ako kazu naucnici, sto bih ja trebao biti skeptican? :thumbup: :janpi:
sandra94

#53 Re: lijek za mamurluk...help...

Post by sandra94 »

mandarine su najbolji lijek za mamurluk
muha_sa

#54 Re: lijek za mamurluk...help...

Post by muha_sa »

klin se klinom izbija :D
Butmiran

#55 Re: lijek za mamurluk...help...

Post by Butmiran »

muha_sa wrote:klin se klinom izbija :D