''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
-
konstanca
#1 ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Namjerno je grad napisan velikim slovom , ovo dodajem zbog gramatickih cistunaca a da bih nas sve podsjetila gdje zivimo.
Stanujem u centru , muz mi je prije godinu dana lezao na postelji , nepokretan ,nemocan ... Sada ga, nazalost ,vise nema .
Sta mislite kako je to izgledalo kad nakon besane noci , koju je proveo u bolovima , uhvati tren sna, koji bude prekinut sirenama jer se nekom tako zuri da nema strpljenja sacekati ni promjenu boje na semaforu a kamoli nekoga da udje u taxi, autobus da pokupi sve putnike itd. Ne radi se ovdje ni o cemu drugom nego o primitivizmu , ne postoji nacin da nekome objasnite da je upotreba sirena u gradu za svatovske kolone , slavlja zbog pobjede nogometasa i sl. PRIMITIVIZAM i samo to, nista drugo.
Zanima me vase misljenje inace ne bih ovo ni pisala a mozda ,potajno zivim u slaboj nadi da ce ovo doprijeti bar do nekog od onih koji su mi zivot u kvartu gdje sam se rodila ucinili nepodnosljivim.Pa barem da razmisle da je zaista neophodno ''leci ''na sirenu u tom momentu...
Stanujem u centru , muz mi je prije godinu dana lezao na postelji , nepokretan ,nemocan ... Sada ga, nazalost ,vise nema .
Sta mislite kako je to izgledalo kad nakon besane noci , koju je proveo u bolovima , uhvati tren sna, koji bude prekinut sirenama jer se nekom tako zuri da nema strpljenja sacekati ni promjenu boje na semaforu a kamoli nekoga da udje u taxi, autobus da pokupi sve putnike itd. Ne radi se ovdje ni o cemu drugom nego o primitivizmu , ne postoji nacin da nekome objasnite da je upotreba sirena u gradu za svatovske kolone , slavlja zbog pobjede nogometasa i sl. PRIMITIVIZAM i samo to, nista drugo.
Zanima me vase misljenje inace ne bih ovo ni pisala a mozda ,potajno zivim u slaboj nadi da ce ovo doprijeti bar do nekog od onih koji su mi zivot u kvartu gdje sam se rodila ucinili nepodnosljivim.Pa barem da razmisle da je zaista neophodno ''leci ''na sirenu u tom momentu...
- amrica
#2 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Zakon o bezbjednosti saobracaja
10. Zvučni i svjetlosni znakovi upozorenja
Član 67.
(1) Vozač je dužan da upotrijebi zvučni znak upozorenja kad god je u pitanju bezbjednost saobraćaja, a naročito:
1) na putu van naselja, radi upozorenja drugog učesnika u saobraćaju da želi da ga pretekne ili obiđe, ako bi nedavanjem tog znaka postojala opasnost od saobraćajne nesreće;
2) ako se pored kolovoza nalaze djeca koja ne obraćaju pažnju na kretanje vozila;
3) na putu van naselja, prije ulaska u nepreglednu krivinu ili prije dolaska na prevoj na kojem je otežano mimoilaženje.
(2) Vozač je dužan da davanje zvučnog znaka upozorenja svede na neophodnu mjeru.
Član 68.
(1) Od prvog sumraka do potpunog svanuća vozač, u pravilu, umjesto zvučnog znaka upozorenja, upotrebljava svjetlosni znak upozorenja. Taj znak vozač može da upotrijebi i u naselju prilikom preticanja drugog vozila.
....
______________________________________________________________________-
Sad se pitam sta sam ja polagala, jeste da je bilo davno, ali koliko se sjecam, bilo zabranjeno upotrebljavati zvucne signale u naseljenom mjestu, osim u slucaju neposredne opasnosti, djece pored puta... itd.
Mislim, ovo sto sam ja navela bi se moglo izvuci indirektno iz gorenavedenih clanova Zakona, ali mislim da je bilo striktno navedeno da je zabranjeno. I u ovom Zakonu se nigdje ne spominje naseljeno mjesto, nego samo put van naselja, totalno nedefinirano.
A sigurno se sjecam mjesta u bivsoj yu kroz koja sam prolazila i gdje je fino na ulazu mjesto stajao saobracajni znak sa prekrizenom trubom, zabrana upotrebe zvucnih signala...
Mozda jos ima takvih znakova
samo ja ih ne vidjam vise
10. Zvučni i svjetlosni znakovi upozorenja
Član 67.
(1) Vozač je dužan da upotrijebi zvučni znak upozorenja kad god je u pitanju bezbjednost saobraćaja, a naročito:
1) na putu van naselja, radi upozorenja drugog učesnika u saobraćaju da želi da ga pretekne ili obiđe, ako bi nedavanjem tog znaka postojala opasnost od saobraćajne nesreće;
2) ako se pored kolovoza nalaze djeca koja ne obraćaju pažnju na kretanje vozila;
3) na putu van naselja, prije ulaska u nepreglednu krivinu ili prije dolaska na prevoj na kojem je otežano mimoilaženje.
(2) Vozač je dužan da davanje zvučnog znaka upozorenja svede na neophodnu mjeru.
Član 68.
(1) Od prvog sumraka do potpunog svanuća vozač, u pravilu, umjesto zvučnog znaka upozorenja, upotrebljava svjetlosni znak upozorenja. Taj znak vozač može da upotrijebi i u naselju prilikom preticanja drugog vozila.
....
______________________________________________________________________-
Sad se pitam sta sam ja polagala, jeste da je bilo davno, ali koliko se sjecam, bilo zabranjeno upotrebljavati zvucne signale u naseljenom mjestu, osim u slucaju neposredne opasnosti, djece pored puta... itd.
Mislim, ovo sto sam ja navela bi se moglo izvuci indirektno iz gorenavedenih clanova Zakona, ali mislim da je bilo striktno navedeno da je zabranjeno. I u ovom Zakonu se nigdje ne spominje naseljeno mjesto, nego samo put van naselja, totalno nedefinirano.
A sigurno se sjecam mjesta u bivsoj yu kroz koja sam prolazila i gdje je fino na ulazu mjesto stajao saobracajni znak sa prekrizenom trubom, zabrana upotrebe zvucnih signala...
Mozda jos ima takvih znakova
-
neutral
#3 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Od kad imam bebu ( 6 m) postala sam svjesna koliko puno "lijegaca" ima... ne samo po danu nego i po noci... al ko im sta moze...to je stvar opce nekulture...jer to lijeganje je najcesce stvar dozivanja ...a garant ima bar dva mobitela u dzepu...
- strong69
#4 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Ovo pitanje mogli bi postaviti na jos jednoj aktivnoj temi gdje apsurd dolazi do izrazaja u punoj snazi. Naime, otvara se nova tema gdje se raspravlja o umijecu voznje i poznavanju saobracajnih pravila te kako nam je to "odron". A ovi "dobri" momci i djevojke rjesavaju to tako sto legnu na sirenu da upozore "sporace" ne vodeci racuna o ovakvim slucajevima kao sto je spomenut od pokretaca teme.
Nazalost, previse je ovakvih slucajeva, opste i saobracajne nekulture. Moja komsinica (umrla nedavno od raka) molila je komsiju koji kad u 5.30 krene na posao ne trubi dozivajuci tako kolegu iz iste ulice ali uzalud.
Evo, amrica je navela zakon pa ne bi bilo zgoreg procitati ga.
Nazalost, previse je ovakvih slucajeva, opste i saobracajne nekulture. Moja komsinica (umrla nedavno od raka) molila je komsiju koji kad u 5.30 krene na posao ne trubi dozivajuci tako kolegu iz iste ulice ali uzalud.
Evo, amrica je navela zakon pa ne bi bilo zgoreg procitati ga.
-
abdulazizsarajevo
#5 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
interesantno je i ko je bio u tunisu zna...da je kod njih saobracaj haos...za ne povjerovati..ali niko sirene ne korisniti..
dvije trake...vozi covjek sredinom ceste...iza njega se uhvatila kolona ali niko ne svira..
dvije trake...vozi covjek sredinom ceste...iza njega se uhvatila kolona ali niko ne svira..
-
VjecitiStudent
#6 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Sto je najgore, lijeganje na sirenu, jedva da ima bilo kakvog efekta, ko je spor, spor je i nikakvo trubljenje tu ne pomaze.
-
d2
#7 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
iako sam 100 puta ponovio samo cu jos jednom napisati da od kada zivim pored parkinga na grbavici pored akvarijusa poptuno sam postao svjestan koliko me zivciraju sirene po cijeli dan... uvijek prije nego sto koristim sirenu ili sacekam ili blicam ako je noc ili ako bas moram onda je koristim kratko i svaki put pomislim da li mi neko sad spominje familiju kao sto je ja spominjem ovim sto trube po "mom" parkingu...
da stvar bude gora, balkancine kakvi jesmo, svako se mora parkirati pred kafanu makar zagradio 3 auta i kada neko od te trojice krene izaci trubi ko stoka zadnja da ga lola iz kafica cuje nakon trubljena i trubljenja obicno u neka doba tipa 11, 12, 1, 2 kako se lola zalomi
a najdrazi su mi oni sto pijani izadju iz incognita u 3 ujutro i onda pijani jedni drugima trube na rastanku
meni je ponekad zao sto je ubisto kaznjivo, hladno bih pucao u takve likove bez razmisljanja i u one sto su zagradili i u one sto sirenom pokusavaju dozvati ovog prvog i te preljubazne sto se pozdravljaju nesvjesni da ako je njihovim pijanim guzicama normalno da se seljace u ta doba, drugima nije.
da stvar bude gora, balkancine kakvi jesmo, svako se mora parkirati pred kafanu makar zagradio 3 auta i kada neko od te trojice krene izaci trubi ko stoka zadnja da ga lola iz kafica cuje nakon trubljena i trubljenja obicno u neka doba tipa 11, 12, 1, 2 kako se lola zalomi
a najdrazi su mi oni sto pijani izadju iz incognita u 3 ujutro i onda pijani jedni drugima trube na rastanku
meni je ponekad zao sto je ubisto kaznjivo, hladno bih pucao u takve likove bez razmisljanja i u one sto su zagradili i u one sto sirenom pokusavaju dozvati ovog prvog i te preljubazne sto se pozdravljaju nesvjesni da ako je njihovim pijanim guzicama normalno da se seljace u ta doba, drugima nije.
Last edited by d2 on 21/10/2008 22:02, edited 1 time in total.
-
pashica
#8 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Bez sirene sam, ko bez volana 
-
d2
#9 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
ti si u pravu, takvi znakovi su prije stajali obavezno i pored bolnica ali ih vise nema.amrica wrote:A sigurno se sjecam mjesta u bivsoj yu kroz koja sam prolazila i gdje je fino na ulazu mjesto stajao saobracajni znak sa prekrizenom trubom, zabrana upotrebe zvucnih signala...
Mozda jos ima takvih znakova![]()
![]()
samo ja ih ne vidjam vise
- Duhovni Vođa
#10 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
mrzim sirene. organski ih ne podnosim. ne mogu da shvatim kabadahije koji trube BEZ RAZLOGA!
NE MOZES SIRENOM POMAKNUTI KOLONU UNAPRIJED PAPAK JEDAN PAPANSKI!!
ja samo hocu da zivim miran zivot, nikome ne smetam i nikada ne trubim bez razloga. nisu bez veze napravili zakon i predvidjeli situacije u kojima se trubi.
u nijednom civiliziranom gradu to necete susresti kao ovdje kod nas
kriza
NE MOZES SIRENOM POMAKNUTI KOLONU UNAPRIJED PAPAK JEDAN PAPANSKI!!
ja samo hocu da zivim miran zivot, nikome ne smetam i nikada ne trubim bez razloga. nisu bez veze napravili zakon i predvidjeli situacije u kojima se trubi.
u nijednom civiliziranom gradu to necete susresti kao ovdje kod nas
kriza
-
Zux
#11 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Slazem se za "svirace", da su uglavnom mamlazi, narocito kad na znak paljenja zutog sjednu na sirenu ne bi li napomenuli prvom da krene. Ali sta npr. zagradi ti glupan (a i glupaca) ulaz u garazu u nedjelju navece (pauk naravno ne radi)? Istu tu garazu placas, nemas gdje ni privremeno da stanes. Pa cekas ko budala pola sata i vise, mislim da je jedini nacin da ga "dozoves" sirena. Nisu nista manje uznemirijuci ni kojekakvi alarmi na autima koji zavriste na povjetarac
-
dimu
#12 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
haj uredu kad su vrucine i ljeto, ali evo sad dolazi zima lagano, zasto ne zatvarate prozore od stanova i kuca pa necete cuti sirene ?
-
d2
#13 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
kod mene su dvostruka debela stakla, 5 komorni sistem - nema tog prozora koji seljaka na parkingu eliminisedimu wrote:haj uredu kad su vrucine i ljeto, ali evo sad dolazi zima lagano, zasto ne zatvarate prozore od stanova i kuca pa necete cuti sirene ?
- A-R-N-I
#14 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Ja, vi bi svi u Ferhadiji i Titovovoj da stanujete a da muhu ne cujete,,, na selo i livadu pa cete cuti samo zamor potoka i cvrkutanje ptica,,, od kad je vijeka i svijeta zivot u gradu, na asfaltu, podrazumjeva i gradski zamor i buku..., i to nije samo tako kod nas,, na Menhetnu niko ne trubi,,aaaaha,,,
-
popajic
#15 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Normalan grad bruji...a ovdje se radi o 1000 decibela primitivizma!Postao/la A-R-N-I dana 22/10/2008 14:22
Ja, vi bi svi u Ferhadiji i Titovovoj da stanujete a da muhu ne cujete,,, na selo i livadu pa cete cuti samo zamor potoka i cvrkutanje ptica,,, od kad je vijeka i svijeta zivot u gradu, na asfaltu, podrazumjeva i gradski zamor i buku..., i to nije samo tako kod nas,, na Menhetnu niko ne trubi,,aaaaha,,,
- Sarayman
#16 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Po meni, razliku od papka i normalnog insana cini i duzina zvucnog signala sirene. Ja kada sam primoran upotrijebiti je (a to je rijetkost), onda to traje krace od sekunde. Dotaknem je i cuje se vrlo kratko "bi", nikako "biiiiii", a da ne govorim o "biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" (e takve bih ja kaznio iz sve snage maljem po glavi).
Dobrim dijelom se slazem i sa odgovorom A-R-N-I-ja. U centru ste primorani trpjeti saobracajni haos u svakom pogledu..
Dobrim dijelom se slazem i sa odgovorom A-R-N-I-ja. U centru ste primorani trpjeti saobracajni haos u svakom pogledu..
-
d2
#17 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
kod mene pise grbavica a grbavica je stambeno naselje, nije gradsko sredisteA-R-N-I wrote:Ja, vi bi svi u Ferhadiji i Titovovoj da stanujete a da muhu ne cujete,,, na selo i livadu pa cete cuti samo zamor potoka i cvrkutanje ptica,,, od kad je vijeka i svijeta zivot u gradu, na asfaltu, podrazumjeva i gradski zamor i buku..., i to nije samo tako kod nas,, na Menhetnu niko ne trubi,,aaaaha,,,
kada sam doselio ovdje ovdje u 10 navece nisi mogao sresti covjeka na ulici da bi uskoro banda iz opstine novo sarajevo ovdje napravila meku za kafice te se u pola godine otvorio cacao, incognito, ono nesto dal cafe ili kako se vec zove, picerija iza toga, akvarijus, modesti uz vec postojeci lights i 2 kafica sa druge strane sopinga, tu su jos i 3 bircuza te onaj veliki prostor koji sluzi ljeti za koncerte, to je bukvalno 10 kafica jedan nocni klub i jedna dvorana za koncerte u 100 metara ?!?!?! jebote pa tako nije na brodveju a ne u stambenom naselju koje cak nije ni centar ?! a to se sve otvorilo u zoni gdje parkinga vec nema od ranije jer su sve okolo stanovi i neboderi koji su punili te parkinge i skontaj sad ti kako je kad dodje Sako Polumenta petkom i subotom u ingonito gdje moze stati pa brat bratu ja mislim i 1000 ljudi a da ne govorim za okolne kafice... gdje da se smjesti tih mozda 2000 ljudi koja dodje svojim autima ovdje ??? gdje da se smjeste oni koji idu u grbavica shopping centar ? gdje da parkiraju svoje aute ? i sta na kraju ostane onom jadniku koji je imao tu nesrecu da zivi ovdje, gdje da on parkira svoje auto i kako da iznese one kese iz prodavnice koje mora odnijeti kuci ? pa on ne moze prici svome kvartu autom a ne svom ulazu !!! moze parkirati kod palme !
ja mislim da je ovo nesto o cemu je trebala razmisljati opstina novo sarajevo i da je ova zemlja kako treba sada bi vlasnici stanova trebali tuziti opstinu i oderati im guzove od odstete sto im je mirno naselje pretvorila u pakao zahvaljujuci svojoj blago receno nebrigi. ne moze me bog otac ubjediti da ovdje nije bilo korupcije i svega drugog jer poslovni prostori imaju svoju namjenu i zna se sta moze biti u nekom poslovnom prostoru, frizerski salon, pekara, obucar i slicno i ZNAM jer sam se raspitao u opstini da pola ovih kafica uopste nema dozvole da tu budu kafici. opstina ne radi svoj posao i nece da ga radi. i posto nije bilo dovoljno da se uzima iz kafica onda su otvorene baste, pa su otvorene jos vece baste jer svako prosiri svoju bastu po malo svakog ljeta, sada bukvalno nemas vise metra da je blizu kafica da nije neka basta, cekam kada ce krenuti preko ulice prema pijaci... i to meni ne smeta, neka uzimaju kada mogu ali mi smeta sto tu dodje sest miliona ljudi vikendom koji nemaju parkinga i onda jebu mater jedni drugima dole a mi koji zivimo tu - to moramo slusati i njih i pijane budale koje izadju u sitne sate i urlaju koliko mogu... potom kafice se registruje kao ugostiteljski objekat ali ako je ugostiteljski objekat onda ima radno vrijeme koje je predvidjeno za ugostiteljske objekte medjutim naravno posto se nikome ne zatvara u 11 onda se kafic registruje kao nocni klub i mozes da deres do zore, od jutra do sutra ako ti je merak jedino si obavezan da od 11 stisas muziku. da li me stisana muzika postedjuje pijanih budala ? ne. da li me postedjuje guzve na parkingu ? ne.
ili recimo znas sta se desava u tri, cetri ujutro ? sta mislis kuda idu flase koje popiju te stotine koje cugaju u ingonitu, idu u crne kese koje nose po dvojica izmedju sebe a znas kako oni te kese spuste pored kontejnera - na 1-2-3 SAD ! njih po 10 zna iznositi te flase i sad ti skontaj kako izgleda kada ti u 3-4 ujutro kad se dernek zavrsi pocnu odzvanjati stotine flasa po kontejnerima pod prozorom... postupak se ponavlja za svaki kafic koji je okolo jedino je pitanje pod cijim ce prozorima flase odjeknuti posto svaki kaficu baca u kontejnere blize njemu...
nije to grad, to ima drugo ime a nije tako bilo oduvijek jer kada sam ja bio mali druga su pravila zivota postojala u gradu ali to je bilo davnih 1970tih dok je jos bilo zakona i drzave a i ljudi su bili sasvim malo drugaciji prema tome A-R-N-I ne pametuj, ako je tako bilo negdje gdje si ti zivio - ovdje nije.
- A-R-N-I
#18 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
d2 wrote:kod mene pise grbavica a grbavica je stambeno naselje, nije gradsko sredisteA-R-N-I wrote:Ja, vi bi svi u Ferhadiji i Titovovoj da stanujete a da muhu ne cujete,,, na selo i livadu pa cete cuti samo zamor potoka i cvrkutanje ptica,,, od kad je vijeka i svijeta zivot u gradu, na asfaltu, podrazumjeva i gradski zamor i buku..., i to nije samo tako kod nas,, na Menhetnu niko ne trubi,,aaaaha,,,
kada sam doselio ovdje ovdje u 10 navece nisi mogao sresti covjeka na ulici da bi uskoro banda iz opstine novo sarajevo ovdje napravila meku za kafice te se u pola godine otvorio cacao, incognito, ono nesto dal cafe ili kako se vec zove, picerija iza toga, akvarijus, modesti uz vec postojeci lights i 2 kafica sa druge strane sopinga, tu su jos i 3 bircuza te onaj veliki prostor koji sluzi ljeti za koncerte, to je bukvalno 10 kafica jedan nocni klub i jedna dvorana za koncerte u 100 metara ?!?!?! jebote pa tako nije na brodveju a ne u stambenom naselju koje cak nije ni centar ?! a to se sve otvorilo u zoni gdje parkinga vec nema od ranije jer su sve okolo stanovi i neboderi koji su punili te parkinge i skontaj sad ti kako je kad dodje Sako Polumenta petkom i subotom u ingonito gdje moze stati pa brat bratu ja mislim i 1000 ljudi a da ne govorim za okolne kafice... gdje da se smjesti tih mozda 2000 ljudi koja dodje svojim autima ovdje ??? gdje da se smjeste oni koji idu u grbavica shopping centar ? gdje da parkiraju svoje aute ? i sta na kraju ostane onom jadniku koji je imao tu nesrecu da zivi ovdje, gdje da on parkira svoje auto i kako da iznese one kese iz prodavnice koje mora odnijeti kuci ? pa on ne moze prici svome kvartu autom a ne svom ulazu !!! moze parkirati kod palme !
ja mislim da je ovo nesto o cemu je trebala razmisljati opstina novo sarajevo i da je ova zemlja kako treba sada bi vlasnici stanova trebali tuziti opstinu i oderati im guzove od odstete sto im je mirno naselje pretvorila u pakao zahvaljujuci svojoj blago receno nebrigi. ne moze me bog otac ubjediti da ovdje nije bilo korupcije i svega drugog jer poslovni prostori imaju svoju namjenu i zna se sta moze biti u nekom poslovnom prostoru, frizerski salon, pekara, obucar i slicno i ZNAM jer sam se raspitao u opstini da pola ovih kafica uopste nema dozvole da tu budu kafici. opstina ne radi svoj posao i nece da ga radi. i posto nije bilo dovoljno da se uzima iz kafica onda su otvorene baste, pa su otvorene jos vece baste jer svako prosiri svoju bastu po malo svakog ljeta, sada bukvalno nemas vise metra da je blizu kafica da nije neka basta, cekam kada ce krenuti preko ulice prema pijaci... i to meni ne smeta, neka uzimaju kada mogu ali mi smeta sto tu dodje sest miliona ljudi vikendom koji nemaju parkinga i onda jebu mater jedni drugima dole a mi koji zivimo tu - to moramo slusati i njih i pijane budale koje izadju u sitne sate i urlaju koliko mogu... potom kafice se registruje kao ugostiteljski objekat ali ako je ugostiteljski objekat onda ima radno vrijeme koje je predvidjeno za ugostiteljske objekte medjutim naravno posto se nikome ne zatvara u 11 onda se kafic registruje kao nocni klub i mozes da deres do zore, od jutra do sutra ako ti je merak jedino si obavezan da od 11 stisas muziku. da li me stisana muzika postedjuje pijanih budala ? ne. da li me postedjuje guzve na parkingu ? ne.
ili recimo znas sta se desava u tri, cetri ujutro ? sta mislis kuda idu flase koje popiju te stotine koje cugaju u ingonitu, idu u crne kese koje nose po dvojica izmedju sebe a znas kako oni te kese spuste pored kontejnera - na 1-2-3 SAD ! njih po 10 zna iznositi te flase i sad ti skontaj kako izgleda kada ti u 3-4 ujutro kad se dernek zavrsi pocnu odzvanjati stotine flasa po kontejnerima pod prozorom... postupak se ponavlja za svaki kafic koji je okolo jedino je pitanje pod cijim ce prozorima flase odjeknuti posto svaki kaficu baca u kontejnere blize njemu...
nije to grad, to ima drugo ime a nije tako bilo oduvijek jer kada sam ja bio mali druga su pravila zivota postojala u gradu ali to je bilo davnih 1970tih dok je jos bilo zakona i drzave a i ljudi su bili sasvim malo drugaciji prema tome A-R-N-I ne pametuj, ako je tako bilo negdje gdje si ti zivio - ovdje nije.
Hajd da ti odgovorim iako mi je pravo mrsko al eto posto si me prozvao,,, prvo nisam se tebi ni obracao, a ako si se nasao u mom spomenu sela i livade to je tvoj problem,, ne kontam sta hoces? Hoces da svi pomru i spavaju u 10 zato sto si ti muhanat i imas super uho??!! Znam ja takve,, takvima smo smetali kad smo lopte, kao djeca, igrali, djeca se deru pa ti smeta,,,
Brate vrati se od tamo od dakle si i doselio, ili prodaj stan pa u Brezu, Ilijas ili negdje dalje u divljinu gdje nema ni auta ni buke ni kontejnera, samo sapat potoka pokoji muuuuuu krave i zrikavci,,,, ma nasli bi takvi kao ti MUHANATI i tamo da im nesto smeta... Niti sam ikad bio u tim kaficima niti planiram,, ali su mi takvi kao ti poznati, vazda vam nesto smeta, djeca koja vriste, auta koja prolaze, kafici, psi, muzika, ma sve, ters ostaje ters!!!! ma naces ti nesto uvijek da ti smeta,,ako mislis da se se sad Grad mjenjati i gasiti u 10 radi tebe i takvih kao ti,, cisto sumnjam,
A ako nemas mjesto za parkirati pa ti fino kupi garazu ili plati mjesto za parking... A AKO SI TI SARAJLIJA I TEBI OVO SVE CUDNO ONDA SE JA OD DANAS DEKLARIRAM KAO RODJEN I ZIVIM U KRAMER SELU I TIM SE PONOSIM
- strong69
#19 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Kakve veze ima naslov teme sa ovim sto si ti napisao? Pokretac teme pozalio se na koristenje SIRENE u svako doba dana i noci.A-R-N-I wrote:Ja, vi bi svi u Ferhadiji i Titovovoj da stanujete a da muhu ne cujete,,, na selo i livadu pa cete cuti samo zamor potoka i cvrkutanje ptica,,, od kad je vijeka i svijeta zivot u gradu, na asfaltu, podrazumjeva i gradski zamor i buku..., i to nije samo tako kod nas,, na Menhetnu niko ne trubi,,aaaaha,,,
Gradska vreva i buka je nesto s cim zivimo i to je logicno ali reski zvuk sirene je iritantan a i zabranjeno je koristenje sirene.
-
d2
#20 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
ja se na primitivizam nikad navici necu a nemam ni zelju, a ti se i dalje mozes miriti sa tim kao i do sada.A-R-N-I wrote:Hajd da ti odgovorim iako mi je pravo mrsko al eto posto si me prozvao,,, prvo nisam se tebi ni obracao, a ako si se nasao u mom spomenu sela i livade to je tvoj problem,, ne kontam sta hoces? Hoces da svi pomru i spavaju u 10 zato sto si ti muhanat i imas super uho??!! Znam ja takve,, takvima smo smetali kad smo lopte, kao djeca, igrali, djeca se deru pa ti smeta,,,
Brate vrati se od tamo od dakle si i doselio, ili prodaj stan pa u Brezu, Ilijas ili negdje dalje u divljinu gdje nema ni auta ni buke ni kontejnera, samo sapat potoka pokoji muuuuuu krave i zrikavci,,,, ma nasli bi takvi kao ti MUHANATI i tamo da im nesto smeta... Niti sam ikad bio u tim kaficima niti planiram,, ali su mi takvi kao ti poznati, vazda vam nesto smeta, djeca koja vriste, auta koja prolaze, kafici, psi, muzika, ma sve, ters ostaje ters!!!! ma naces ti nesto uvijek da ti smeta,,ako mislis da se se sad Grad mjenjati i gasiti u 10 radi tebe i takvih kao ti,, cisto sumnjam,
A ako nemas mjesto za parkirati pa ti fino kupi garazu ili plati mjesto za parking... A AKO SI TI SARAJLIJA I TEBI OVO SVE CUDNO ONDA SE JA OD DANAS DEKLARIRAM KAO RODJEN I ZIVIM U KRAMER SELU I TIM SE PONOSIM![]()
![]()
![]()
- A-R-N-I
#21 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Ne znam sta ocekujes? danas, bas danas sam naletio na "cep" kod hotela central, po obicaju autobus od trideset metara nije moga da smota jer je papcina parkirao gdje nije smijeo, kolona u nedogled,, i vidi cuda,, niko ne svira u pola bjela dana kad vecina zuri...strong69 wrote:Kakve veze ima naslov teme sa ovim sto si ti napisao? Pokretac teme pozalio se na koristenje SIRENE u svako doba dana i noci.A-R-N-I wrote:Ja, vi bi svi u Ferhadiji i Titovovoj da stanujete a da muhu ne cujete,,, na selo i livadu pa cete cuti samo zamor potoka i cvrkutanje ptica,,, od kad je vijeka i svijeta zivot u gradu, na asfaltu, podrazumjeva i gradski zamor i buku..., i to nije samo tako kod nas,, na Menhetnu niko ne trubi,,aaaaha,,,
Gradska vreva i buka je nesto s cim zivimo i to je logicno ali reski zvuk sirene je iritantan a i zabranjeno je koristenje sirene.
- Skyfox
#22 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
sjecam se do prije par godina vracas se iz grad kasno nigdje zive duse isto grad duhova a sad od auta ne mogu prici zgradi...d2 wrote:
kod mene pise grbavica a grbavica je stambeno naselje, nije gradsko srediste
kada sam doselio ovdje ovdje u 10 navece nisi mogao sresti covjeka na ulici
-
dimu
#23 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
kod mene je zgrada iz 30tih godina, ne bas najbolja stolarija, puno prometnija lokacija od grbavice i parkinga kod aquariusa i na strani zgrade koja gleda na ulicu se cuju sirene i to ali ne bas toliko da te probude, a na drugoj strani koja gleda u dvoriste se ne cuje apsolutno nista dok ne otvorim prozor a i tad samo iz daljine...tako da se stvarno ne zalim a gluh nisam hehed2 wrote:kod mene su dvostruka debela stakla, 5 komorni sistem - nema tog prozora koji seljaka na parkingu eliminisedimu wrote:haj uredu kad su vrucine i ljeto, ali evo sad dolazi zima lagano, zasto ne zatvarate prozore od stanova i kuca pa necete cuti sirene ?
-
Bolonjac
#24 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
Mislim da postoje znakovi tipa:

Fino peticija i trazite da ih postave

Fino peticija i trazite da ih postave
-
dimu
#25 Re: ''Lijeganje'' na sirenu u Gradu
dzaba znakovi kako ce murija znati koga da kazni kad u spici pocne svirati 20 auta odjednom ???