Liječenje sinusa
Moderator: anex
- Bep
#1 Liječenje sinusa
Pozdrav ljudi.
Imam hronične probleme sa sinusima, pokušavao sam sve i svašta, no međutim ništa ne pomaže.
Nadam se da postoji neko ko je uspješno izliječio ovaj problem i da mi može dati neki savjet, preporučiti nekog doktora, neki lijek, bio bih mu vječno zahvalan.
Hvala
Imam hronične probleme sa sinusima, pokušavao sam sve i svašta, no međutim ništa ne pomaže.
Nadam se da postoji neko ko je uspješno izliječio ovaj problem i da mi može dati neki savjet, preporučiti nekog doktora, neki lijek, bio bih mu vječno zahvalan.
Hvala
- ElDzidziIbnDzo
#2 Re: Liječenje sinusa
More i ronjenje?
- Bep
#3 Re: Liječenje sinusa
Kao da sam znao da će ovo biti prvi prijedlog. Istina, pomaže, ali to je kratkoročno.ElDzidziIbnDzo wrote:More i ronjenje?
- pametolog
#4 Re: Liječenje sinusa
Cuo sam da je nekoliko ljudi trajno rijesilo problem sa "jozing" kapima i kunu se u njih Ne znam da li se mogu nabaviti u Bosni, ali ih ima u Zagrebu.
- friskyoreo
#5 Re: Liječenje sinusa
Pratim
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- agent_zero
#6 Re: Liječenje sinusa
Ja sam čitao o kapima od neke vrste krastavca, neki forumaši su to uzimali, ali problem je što ih radi travar iz zagreba. Na mail o eventualnom slanju u BiH nikad nisam dobio odgovor, a neki naši "trgovci" koji lafo nude to isto pod drugim imenom traže poveću sumu, konkretno u mom slučaju su tražili 30 ili 50KM, dok su nekoj djevojci nudili u pola te cijene. Tako da ne vjerujem u te kobajagi preprodavače.pametolog wrote:Cuo sam da je nekoliko ljudi trajno rijesilo problem sa "jozing" kapima i kunu se u njih Ne znam da li se mogu nabaviti u Bosni, ali ih ima u Zagrebu.
-
Adm1ral
#7 Re: Liječenje sinusa
I ja sam imao dugo problema sa sinusima.Otišao na more i pomoglo mi je, prošlo par godina od tada i nemam nikakvih problema. Samo malo vode usmrci u nos pomoći ce ti.
- Gargi
#8 Re: Liječenje sinusa
Probaj sa Sinamel biljnim kapima od ekstrakta divljeg krastavca. Znam dosta ljudi kojima su pravo pomogle da "ocepi". Nažalost, koliko ja znam, mogu se kupiti sam u Hrvatskoj. Divlji krastavac je inače biljka koja raste u priobalnom dijelu Sredozemnog mora, ali se može i kod nas uzgajati. Dakle iz zrelog ploda moze se iscjediti sok i po jednu ili dvije kapi u svaku nosnicu ukapati. Potrebno je biti oprezan, jer kada je plod zreo puca uz izbacivanje sjemenki i tečnosti, koja ako dođe u kontakt sa očima, zna izazvati poprilično bolan nadražaj.
Za svaki slučaj o ovome svemu se konsultuj i sa apotekarom.
Sretno!
Za svaki slučaj o ovome svemu se konsultuj i sa apotekarom.
Sretno!
- dječak sa šibicama
#9 Re: Liječenje sinusa
Meni licno je jedan prilicno kvalitetan ORL rekao da sinusi sami od sebe ne mogu biti kronicni zdravstveni problem, odnosno da treba pronaci uzrok stalnih upala. Sinusi su "samo" prazni prostori u lobanji, u sustini.
Prije toga sam svakog proljeca imao uzasne upale sinusa, o bolovima ne trebam govoriti nekome ko je to prosao, udaras glavom u zid bukvalno, da skrenes paznju sa sinusa. Lakse je podnijeti bol od udarca, nego od sinusa.
Uglavnom, pronasao sam uzrocnik, sasvim slucajno, lose lijecen zub od strane skolskog zubara jos iz djetinjstva. Plombiran i ostavljen kao stalni uzrocnik skupljanja gnoja u sinusima i upala.
Nakon sto sam rijesio taj zub, uz adekvatno lijecenje (sjecam se, nakon sto je zubar otvorio zub, isteklo je prilicno sukrvice i gnoja, zub sam radio bas nekako u 6 mjesecu doticne godine), evo vec 10 godina nemam problema sa sinusima. Upale su nestale preko noci, iako i dalje imam polensku alergiju na maslacak, ali sinusi su ok.
Dakle, moj savjet je obratiti se ORL i raditi sto god predlozi. Ako treba probijati fizicki, probijati
ne znam rade li to jos uvijek, nekad im je to bila glavna metoda lijecenja. Uz operaciju preko nepca, ali to je vec za teze slucajeve.
Prije toga sam svakog proljeca imao uzasne upale sinusa, o bolovima ne trebam govoriti nekome ko je to prosao, udaras glavom u zid bukvalno, da skrenes paznju sa sinusa. Lakse je podnijeti bol od udarca, nego od sinusa.
Uglavnom, pronasao sam uzrocnik, sasvim slucajno, lose lijecen zub od strane skolskog zubara jos iz djetinjstva. Plombiran i ostavljen kao stalni uzrocnik skupljanja gnoja u sinusima i upala.
Nakon sto sam rijesio taj zub, uz adekvatno lijecenje (sjecam se, nakon sto je zubar otvorio zub, isteklo je prilicno sukrvice i gnoja, zub sam radio bas nekako u 6 mjesecu doticne godine), evo vec 10 godina nemam problema sa sinusima. Upale su nestale preko noci, iako i dalje imam polensku alergiju na maslacak, ali sinusi su ok.
Dakle, moj savjet je obratiti se ORL i raditi sto god predlozi. Ako treba probijati fizicki, probijati
- Bep
#10 Re: Liječenje sinusa
Ljudi hvala Vam zaista. Svaki savjet mi je dobro došao. Nabavio sam preko prijatelja ove Jozing biljne kapi, jer u Bosni ih nigdje nema kupiti. Počeo sam sa korištenjem, pa vidjećemo.
- Bep
#11 Re: Liječenje sinusa
Tražio sam ja već pomoć kod ORL dokrora, ali bez uspjeha. Da li možeš da mi preporučiš ORL doktora koji je tebi pomogao?dječak sa šibicama wrote:Meni licno je jedan prilicno kvalitetan ORL rekao da sinusi sami od sebe ne mogu biti kronicni zdravstveni problem, odnosno da treba pronaci uzrok stalnih upala. Sinusi su "samo" prazni prostori u lobanji, u sustini.
Dakle, moj savjet je obratiti se ORL i raditi sto god predlozi. Ako treba probijati fizicki, probijatine znam rade li to jos uvijek, nekad im je to bila glavna metoda lijecenja. Uz operaciju preko nepca, ali to je vec za teze slucajeve.