E ovako, nedavno sam bio kod zubara i ustanovljen mi je karijes na trojci, s unutrasnje strane. Doktor mi je stavio plombu, iako je otvoren zivac, jer kako on kaze kod mladih osoba postoji odredjen stepen mogucnosti da se u takvoj situaciji izbjegne lijecenje. Vjerovatno se svi pitate kako na trojci, zasto nisi otisao ranije, jednostavno bio je s unutrasnje strane i nije se ni primjetio kad se nasmijem, a ja uvijek standardnom greskom vecine nas "sutra cu".
Da pojasnim, mene taj zub uopste ne boli, normalan je kao i ostali, s tim kad jedem, pogotovo krucu hranu znam me "zignuti" ostra bol na sekundu. S jedne strane iako sam laik od stomatologije, mislim da je to do toga sto mi nije dovoljno debeo sloj zastite na zubu, jer prvi put kad je stavljen kad jedem bio je osjetljiviji, a danas sam isao na korekciju, a evo i poslije korekcije boli me kad jedem al manje. Da napomenem da me konkretno danas boli na drugom mjestu nego sto je to prije bilo, jer testiram jakim pritiskom s noktom i to mislim bas na onom mjestu gdje je doktor skidao sloj jer mi zub s donje vilice direktno udara u taj zub i stvara mi smetnju.
Sad misljenja strucnijih, da li da lijecim taj zub ili insistiram da mi pokusa poboljsati zastitu zuba, pa makar morao izbrusiti zub s donje vilice?
I jedna stvar me posebno zabrinjava, jel poslije lijecenja stalna popratna pojava tamnjenje zuba, jer to mi predstavlja ogroman problem, radije bih da ostane ovakav nego da mi potamni. Pozdrav
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lijeceni zubi
Sve o zdravlju...
Moderator: anex
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024