Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
taxi_driver

#726 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

Yahel wrote:Lijepo je bilo cuti nasu pravu i jedinu himnu, koju je cijeli stadio pjevao na pocetku tekme ;-)
Trokut i zvijedze niko normalan nece prihvatiti kao zastavu, a za himnu da i ne govorim
Zato nam je drzava u k.... Kad je svako tumacikako mu odgovara. Nista anjbolje se podijeliti i onda svako sebi moze izabrati i zastavu i himnu.
hrastov žižak

#727 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by hrastov žižak »

Max Bunker wrote:
blazh wrote:
taxi_driver wrote: Jesu simbol bosne, koju je u ratu jedna strana koristila. Sad imamo zastavu imamo i himnu, alli opet vise zastava sa ljiljanima i pjevamo nesto sto nije himna bih. Znaci ni sami oni ne postuju drzavu, pa kako ce je bosanski hrvati i srbi postovati?
potpisujem :thumbup:

dok se nekima spotiče kako ne poštivaju državu, zastavu i himnu te države i samo ose zastavu i pjevaju pjesme koje NISU službene od te države. kad napokon hrvati na tribini navijaju za bosnu ni to ne valja jer nose zastavu koja nije bih. a ni sami bošnjaci je nose nego nose ljiljane koji su, usput rečeno, znakovlje bosanskih katolika (ili kako ih neki nazivaju hrvatima :D )
Aj ne rise, majke ti. Kakav ljiljan znakovlje bosanskih katolika ili Hrvata ?
Ljiljan ( nije juznoslavenski ali ni slavenski simbol ), prisutan je na razne nacine jako dugo na ovoj nasoj teritoriji.
Ova zastava sa ljiljanima ( sest zlatnih ljiljana na stitu ), vodi porijeklo od kralja Tvrtka I Kotromanica i jedino sa njim i dinastijom Kotromanica ima veze a kod njih je predstavljala simbol plemstva ( recimo ima dinastija gdje je lav, mjesto ljiljana, simbol plemstva ).
Reci da ljiljan ima veze iskljucivo sa Hrvatima ili katolicima je isto kao reci da trobojnica na hrvatskoj zastavi ima veze sa Srbima i Srbijom.
A čuj, jeste da nije mjesto za ovakvu raspravu, ali istina je da ljiljan potiće iz katoličkog kulturnog kruga i kao takav predstavlja stilizovani krst. i Sam Tvrtko je bio katolik. Ali ovo što Blazh govori nije potpuno tačno jer on poistovjećuje moderni pojam nacije sa srednjovjekovnom religijskom pripadnošću, što je budalašćina. Tada nisu postojale nikakve nacije, postojale su samo različite feudalne teritorijalne jedinice i sva ova priča je bespredmetna.
agnostic_front

#728 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by agnostic_front »

taxi_driver wrote:
leškarenje wrote:Jaro,meni LICNO smeta sve sto nije NASE,BOSANSKO na tekmama kad igra repka i sto se mene tice ne moras me citirati.Neka onu zastavu odnese u Split i ganola,jos ce biti heroj jer na njoj pise ime grada koji je u Bosni.Dobice komplimente garant.LJILJANI mi ne smetaju zato sto su oni simbol BOSNE kroz istoriju,a sahara mi itekako smeta.
Jesu simbol bosne, koju je u ratu jedna strana koristila. Sad imamo zastavu imamo i himnu, alli opet vise zastava sa ljiljanima i pjevamo nesto sto nije himna bih. Znaci ni sami oni ne postuju drzavu, pa kako ce je bosanski hrvati i srbi postovati?

Pa koja jebena strana?!

Ne priznajem ni vladu BiH jer su lopovi, i to takodjer znaci da ne postujem drzavu.

Jedna si jedina i ljiljani su moja himna i zastava.
5 0 5

#729 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by 5 0 5 »

blazh wrote:
ArthurSpooner wrote: Jesi li prirodno glup ili samo se jako trudis? Ne vole ljudi u Ahmicima hrvatsku zastavu, pa nemas problema da branis tu zastavu na ovoj temi. Tebi su ljiljani najveci problem :lol:

Elem, dzaba vam sve, skontajte vec jednom da ljiljane ne damo NIKAD :)
a koji to VI?
pa bosnjaci patriJote. njima pripada bih, zastava, istorija, reprezentacija. ne smeta im kada srbin zabije dva gola ali ih vrijedja zastava rs. smeta im ako hrvat navija za bosnu, smeta im ako navija protiv bosne. oni imaju pravo odluciti sta koga vrijedja. ako oni kazu da ne vrijedja, onda ne vrijedja. nema tu sta. zato iduci put ponesi tursku zastavu i na njoj napisi zagreb. svi sretni.

helem, ljiljana najvise ima u gostujucim utakmicama. (a plavih i turskih na domacim).
erik2

#730 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by erik2 »

Herr Flick wrote:Ovu temu admin treba zakljucat,vec ste otisli predaleko a i utakmica se zavrsila :-) :-) :-)
Pod hitno zaključat !
katarina bosanska

#731 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by katarina bosanska »

Mogu zamisliti šta bi se desilo nekom tipu da je sinoc na utakmici hr. rep. okacio srpsku zastavu na kojoj recimo pise Vukavar. prvi bi ga napali ovi "veliki" nasi Hrvati, a kad oni to u vlastitoj zemlji urd kao tako treba
and

#732 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by and »

taxi_driver wrote:Ma ja navijam za bih. Nenavijam ni za hrvatsku ni za srbiju i boli me neka stvar za njih. Ali mi nije jasno ovo sa ljljanima i pjevanjem pjesme koja sa himnom nema nikakve veze.
nije ni meni jasno zašto se mijenjala himna i zastava koje vole ljudi koji vole bih.mijenjali su je oni koji pjevaju neke druge himne i kući drže neke druge zastave.
zastava i himna koju narod doživljava kao svoju kad tad završi kao zvanična.sjeti se hrvatske,srbije...

što neko napisa lihtenštajn je apsolviran.ključ
luckylaka

#733 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by luckylaka »

Herr Flick wrote:Ovu temu admin treba zakljucat,vec ste otisli predaleko a i utakmica se zavrsila :-) :-) :-)
:thumbup: ODMAH
PapeSusic

#734 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by PapeSusic »

andr0id wrote:Gdje je politicka stvar upitanju.. tu ste najmnogobrojniji :) onaj postavlja neke cetnike.. razanj.. itd.. boze sacuvaj..

Image
Jel ovo bilo juce? I sta pise prije Sasa?
miki.ba

#735 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by miki.ba »

luckylaka wrote:
:thumbup: ODMAH
Treba otvoriti temu zastava i himna bih, možda pod politika.
5 0 5

#736 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by 5 0 5 »

PapeSusic wrote:
andr0id wrote:Gdje je politicka stvar upitanju.. tu ste najmnogobrojniji :) onaj postavlja neke cetnike.. razanj.. itd.. boze sacuvaj..

Image
Jel ovo bilo juce? I sta pise prije Sasa?
samo sto su broj 3 skinuli sa orginalnog dresa pa zalijepili na ovaj veliki.
savez_napolje

#737 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by savez_napolje »

Sir Saša Papac :bih: :bih: :thumbup:
Ringhio

#738 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Ringhio »

taxi_driver wrote:
leškarenje wrote:http://www.haber.ba/sport/fudbal/17411- ... -foto.html

Ovo je zastava R.Hrvatske i nije joj ovdje mjesto.

A da je bila zastava hrvatskog naroda u bosni to bi joj bilo mjesto? Pa ne smetaju vam zastave armije bih na tekmi? Turske? Saudijske arabije? Sto rece kolega, ne smeta vam zastava kad kanaderi gase pozare.
Taksista, to nije zastava Armije BiH, nego zastava Republike Bosne I Hercegovine, za koju se ginulo, i za koju se borilo, i kad god idem u Zenicu ili Sarajevo ona se ponosno viori, jos jedno metar iza auta.

I da, to je moja zastava i ja jedino nju priznajem, ovu nametnutu lakrdiju od trokutova i zvjezdica...necu da komentarisem
It_is_a_Leclerc

#739 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by It_is_a_Leclerc »

Znate zbog čega je Međunarodna zajednica nametnula legalnu himnu i zastavu BiH ?

U pokušajima da i građani srpske i hrvatske nacionalnosti prihvate te simbole kao svoje. (složit ćemo se da se ljiljani - kao evidentno obilježje jedne strane u sukobu ne bi moglo prihvatiti).

Ali kako smo mi najčudniji ljudi na svijetu, ne samo da Srbi i Hrvati nisu prihvatili himnu i zastavu, već, evo i Bošnjaci je ne priznaju.

Zaključak - ničija zastava, ničija himna, ničija zemlja !

:bih: :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#740 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Velkoski »

Što bi je mi prihvatili ako nam je nametnuta ? :shock:
Djubre_

#741 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Djubre_ »

Zakljucajte ovu temu. Izaspem se sav od ovih komentara.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#742 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by anthraxQ »

Jedina zastava koju japriznajem je ona sa ljiljanima a ne ova lakrdija od varta zastave....
dinobjelave

#743 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by dinobjelave »

Ovom gore strucnjaku za zastave,haveru zastava s ljiljanima je bosanska ,štit kralja tvrtka nevidim razloga da vam se nesvidza ili vas vrijedza jer je i vaša naravno ako ste bosanci.neznanjem ili prodajom sda izgubili smo taj hiljadugodisnji simbol i dobili nametnuti trokut koji nas se nedotice ni po kom osnovu.s druge strane bunis se zbog zastave rbih a nesmetaju ti sahovnice( nemam ništa protiv istih) ili orlovi pod kojim su klani i ubijani bosanci .nemamo ni himnu evo možeš lako doći do teksta himne republike bih de evo dajem ti 100€ ako nadzes u tekstu iste bilo sto sto vrijedza ili bilo sto neprihvatljivo u tekstu za druga dva konstitutivna naroda.dakle došao si ovdje prditi o politici i nama soliti pamet.to i jeste cilj politike nasih susjeda i domacih izdajnika koji neprihvataju zastavu i himnu zemlje u kojoj su rođeni i u kojoj su im preci zivjeli.da i na kraju ima Bosne kralju i bit će je .bujrum haveru probaj hajde dok još imam kuveta stisni damu pa kreni u secesiju da zapusu bosanske oluje.na kraju bravo momci i idemo dalje do konacne pobijede.105 mtb arbih
amarcor

#744 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by amarcor »

katarina bosanska wrote:
blazh wrote:ljuljani predstavljaju muslimane (iako je to pogrešno) i normala ako nekome smetaju zastave hrvata ili srbaiz bosne da bi im trebali smetati i ljiljani. ali dok god su vam puna usta suživota i tolerancije a ovako reagirate, nikad od naše bosne neće biti ništa. nikad normalne države dok se hrvata koji navija za bih (što je očito) proziva zbog hrvatske zastave. da je došao brazilac, turista sa brazilskom zastavom bili i njega zamolili da je skolni? :? :-)
Hrvat koji je roden u BiH, njegov otac, pradjeda, cukun deda nemaju nikakve veze sa Hrvatskom i glupo je da sa Hrvatskom zastvom navija za vlastitu državu, i naravno da mi je to glupo. S druge strane Hrvat iz Hrvatske ili ovaj tvoj Brazilac nek nam slobodno daju podrsku sa zastavama svoje zemlje. Takoder i uklonuti zastave Turske kad Bosanac njom maše..
Pa sto bolan navija za Bosnu sa Hrvatkom zastavom?! Kakvo je to navijanje? Sto nije dosao sa Bosanskom zastavom, pa makar ovom sa zvijezdama?? :x
taxi_driver

#745 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

dinobjelave wrote:Ovom gore strucnjaku za zastave,haveru zastava s ljiljanima je bosanska ,štit kralja tvrtka nevidim razloga da vam se nesvidza ili vas vrijedza jer je i vaša naravno ako ste bosanci.neznanjem ili prodajom sda izgubili smo taj hiljadugodisnji simbol i dobili nametnuti trokut koji nas se nedotice ni po kom osnovu.s druge strane bunis se zbog zastave rbih a nesmetaju ti sahovnice( nemam ništa protiv istih) ili orlovi pod kojim su klani i ubijani bosanci .nemamo ni himnu evo možeš lako doći do teksta himne republike bih de evo dajem ti 100€ ako nadzes u tekstu iste bilo sto sto vrijedza ili bilo sto neprihvatljivo u tekstu za druga dva konstitutivna naroda.dakle došao si ovdje prditi o politici i nama soliti pamet.to i jeste cilj politike nasih susjeda i domacih izdajnika koji neprihvataju zastavu i himnu zemlje u kojoj su rođeni i u kojoj su im preci zivjeli.da i na kraju ima Bosne kralju i bit će je .bujrum haveru probaj hajde dok još imam kuveta stisni damu pa kreni u secesiju da zapusu bosanske oluje.na kraju bravo momci i idemo dalje do konacne pobijede.105 mtb arbih
da nam nije bilo jerke doke ni ljiljane ne bi imali. a ti si pravo zafrkan iz 105 mtb. :-) :-) :-) :-)

i nije ovo 92-95 , ovo je 2012. ako ti zivis u proslosti ja ne. ja sam se okrenuo buducnosti sto i tebi savjetujem
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#746 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by anthraxQ »

Sad je ovo vec komedija. :lol:
anthraxQ

#747 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by anthraxQ »

taxi_driver wrote:
dinobjelave wrote:Ovom gore strucnjaku za zastave,haveru zastava s ljiljanima je bosanska ,štit kralja tvrtka nevidim razloga da vam se nesvidza ili vas vrijedza jer je i vaša naravno ako ste bosanci.neznanjem ili prodajom sda izgubili smo taj hiljadugodisnji simbol i dobili nametnuti trokut koji nas se nedotice ni po kom osnovu.s druge strane bunis se zbog zastave rbih a nesmetaju ti sahovnice( nemam ništa protiv istih) ili orlovi pod kojim su klani i ubijani bosanci .nemamo ni himnu evo možeš lako doći do teksta himne republike bih de evo dajem ti 100€ ako nadzes u tekstu iste bilo sto sto vrijedza ili bilo sto neprihvatljivo u tekstu za druga dva konstitutivna naroda.dakle došao si ovdje prditi o politici i nama soliti pamet.to i jeste cilj politike nasih susjeda i domacih izdajnika koji neprihvataju zastavu i himnu zemlje u kojoj su rođeni i u kojoj su im preci zivjeli.da i na kraju ima Bosne kralju i bit će je .bujrum haveru probaj hajde dok još imam kuveta stisni damu pa kreni u secesiju da zapusu bosanske oluje.na kraju bravo momci i idemo dalje do konacne pobijede.105 mtb arbih
da nam nije bilo jerke doke ni ljiljane ne bi imali. a ti si pravo zafrkan iz 105 mtb. :-) :-) :-) :-)

i nije ovo 92-95 , ovo je 2012. ako ti zivis u proslosti ja ne. ja sam se okrenuo buducnosti sto i tebi savjetujem
Znaci buducnost je ova varta zastava? I to u trenutku kada ni srbi ni hrvati ni dzaba u kuci ovu zastavu ne bi... Eee jadnici moji, uvijek bi bosanac da bude moderan a oni nikad s tobom nece makar i srbin iki hrvat postao.
Djubre_

#748 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Djubre_ »

Da se i ja ukljucim u vašu raspravu...

Prije svega jedna pjesma ratna..

http://www.youtube.com/watch?v=87fn4Inr ... re=related :lol: :lol: :lol:

:bih:
taxi_driver

#749 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

pa hajde onda podijelit cemo je i svako ce imati svoju zastavu i himnu. nego ovako zelimo multi kulti a opet da smo mi glavni. e pa ne moze jarane. nismo u ratu dobili , da mozemo dirigovati. prihvati brze sadasnjost i lakse ce ti biti.
blazh

#750 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by blazh »

:D
kako ja to shvatam, bih je zemlja tri naroda, srbi i hrvati se nešto opiru, bošnjaci su kao za jedinstvenu državu. ako si za jedinstvenu državu, budi tolerantan isto onoliko koliko očekuješ od ostalih da budu tolerantni. ako ti možeš mahati sa ljiljanima, nek onda i ovi mašu sa šahovnicama i ocilima a sviskupa mašimo sa službenom zastavom. to je multi kulti zemlja u kojoj živimo. nije reprezentacija bih bošnjačka, koliko god se bošnjci upirali i nametali zastave i himne. nije ni hrvatska ni srpska. već bosanska. a bosnma je zemlja tri naroda koji svaki ima svoje obilježje. slažem se da je onaj levat sa cro zastavom prećerao, ali tolika frtutma oko toga a nisam je baš vidio kad se mahalo sa nekim drugim zastavma koje nemaju veze sa bosnom i bosancima. :run:
Locked