Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Djubre_

#676 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Djubre_ »

Kad ste prije nabili 20 stranica komentara..

Eto toliko o vasem strasnom Lihtenstajnu iz prvih 7 stranica ove teme.. Boje se momci iznenadjenja :D
TRŠ

#677 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by TRŠ »

ja ne mogu da vjerujem koliko su se ljudi nalozili oko ove utakmice, pa Linhenstajn ima 33k stanovnika a sinoc vidim zastavice na autima i one fanatikose kako pjevuse himnu...hahaha za ne povjerovati
derion

#678 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by derion »

Meni je baš bilo simpatično vidjeti zastavu hrvatskog naroda u BiH (jel tako, bila je ta?) i ne vidim apsolutno nikakav problem što je bila na tribinama. Štaviše, volio bih da ih je bilo i više. A zašto? Zato ako je to prijelaz ili most do istinskog suživota bh. naroda, druženja i međusobnog poštovanja, onda nemam ništa protiv da se na stadionu viore i ljiljani, i zvjezdice, i šahovnice i RS trobojke. Ako svo to mahanje i isticanje vodi ka ljubavi prema domovini, državi BiH i nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, onda velikodušno pozdravljam gore navedeno. Naravno, najvažnije je da su simboli države Bosne i Hercegovine najistaknutiji i najmnogobrojniji (iz očiglednih razloga).

Ali zato imam itekako protiv saudijskih, turskih, srbijanskih i hrvatskih (RH) zastava, jer im tu nije mjesto i jer bi tu bile postavljene iz nekog inata i provociranja, što opet vodi samo većem razdoru, a takvo ponašanje potpomaže samo one sile koje neumorno vrše taktiku zavadi pa vladaj na ovom našem malom komadu bh. zemlje.
taxi_driver

#679 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

Iskreno ja bih volio da isrbi i hrvati dolaze s njihovim zastavama i navijaju za bosnu. A sto rece kolega, ne smetaju vam ljiljani? Nije ni to zastava bosne i hercegovine.
taxi_driver

#680 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

leškarenje wrote:http://www.haber.ba/sport/fudbal/17411- ... -foto.html

Ovo je zastava R.Hrvatske i nije joj ovdje mjesto.

A da je bila zastava hrvatskog naroda u bosni to bi joj bilo mjesto? Pa ne smetaju vam zastave armije bih na tekmi? Turske? Saudijske arabije? Sto rece kolega, ne smeta vam zastava kad kanaderi gase pozare.
Kaćunak

#681 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Kaćunak »

taxi_driver wrote:Iskreno ja bih volio da isrbi i hrvati dolaze s njihovim zastavama i navijaju za bosnu. A sto rece kolega, ne smetaju vam ljiljani? Nije ni to zastava bosne i hercegovine.
ti očito ims problem s ljiljanima...evo ti jedna mahsuz pa vidi kako je lijepa.. :)

Image
just principe

#682 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by just principe »

taxi_driver wrote:

A da je bila zastava hrvatskog naroda u bosni to bi joj bilo mjesto? Pa ne smetaju vam zastave armije bih na tekmi? Turske? Saudijske arabije? Sto rece kolega, ne smeta vam zastava kad kanaderi gase pozare.
ponesi ti zastavu BiH kad igra Hrvatska u Zagrebu, pa da vidimo kako ces proci. Ili je ponesi u gostima kad igra. U komadu ne bi izasao sa tribina
BHF80

#683 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by BHF80 »

Pita golman lihtenstajna stopera:Gdje je lopta?
Štoper:U golu 8 put ti govorim :D :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
moa

#684 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by moa »

Paul F. wrote:Ne razumijem u čemu je problem sa ovom zastavom.
Znamo da nas je hrvatska politika skupo koštala 90-tih
ali među hrvatima ima i iskrenih prijatelja Bosne.
Uostalom hrvati su konstitutivan narod u Bosni.
U svakom slučaju, ljepše ovako izgledamo pred svijetom
nego kao neka zavađena plemena.
Meni licno nije smetalo ali kad vec pricas onda treba da znas da je Hrvatska druga drzava, a bosanski katolici su konstituvan narod.

Ako je suditi prema igri grka onda bi terbali bez problema ovaj put biti prvi u grupi ali tek je pocelo ima jos dosta utakmica.

Papa odlazi!
5 0 5

#685 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by 5 0 5 »

Kaćunak wrote: ti očito ims problem s ljiljanima...evo ti jedna mahsuz pa vidi kako je lijepa.. :)
ne smeta njemu ili meni. ali valjda mozes razumjeti da bi mogla iritirati dosta gradjana bosne i hercegovine. isto kao sto tebe iritira ova hrvatska. bosna i hercegovina je imala puno zastava kroz istoriju i zadnja je ova plava, koja predstavlja sve bosance i hercegovce.

a to sto bi neko donosio svoje nacionalne, regionalne, lokalne zastave, kao podrsku nasoj (kao i njihovoj) reprezentaciji, ja mogu samo reci dobro dosli. (ili bi se valjda trebali bolje osjecati da su kotorvarosani navijali za lihtenstajn?)

jest malo glupo sto je zastava RH a ne ona "nasa" sahovnica. ali dobro, bar je bila na nasoj strani :)
taxi_driver

#686 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

leškarenje wrote:Jaro,meni LICNO smeta sve sto nije NASE,BOSANSKO na tekmama kad igra repka i sto se mene tice ne moras me citirati.Neka onu zastavu odnese u Split i ganola,jos ce biti heroj jer na njoj pise ime grada koji je u Bosni.Dobice komplimente garant.LJILJANI mi ne smetaju zato sto su oni simbol BOSNE kroz istoriju,a sahara mi itekako smeta.
Jesu simbol bosne, koju je u ratu jedna strana koristila. Sad imamo zastavu imamo i himnu, alli opet vise zastava sa ljiljanima i pjevamo nesto sto nije himna bih. Znaci ni sami oni ne postuju drzavu, pa kako ce je bosanski hrvati i srbi postovati?
moa

#687 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by moa »

505sCrtom wrote:
Kaćunak wrote: ti očito ims problem s ljiljanima...evo ti jedna mahsuz pa vidi kako je lijepa.. :)
ne smeta njemu ili meni. ali valjda mozes razumjeti da bi mogla iritirati dosta gradjana bosne i hercegovine. isto kao sto tebe iritira ova hrvatska. bosna i hercegovina je imala puno zastava kroz istoriju i zadnja je ova plava, koja predstavlja sve bosance i hercegovce.

a to sto bi neko donosio svoje nacionalne, regionalne, lokalne zastave, kao podrsku nasoj (kao i njihovoj) reprezentaciji, ja mogu samo reci dobro dosli. (ili bi se valjda trebali bolje osjecati da su kotorvarosani navijali za lihtenstajn?)

jest malo glupo sto je zastava RH a ne ona "nasa" sahovnica. ali dobro, bar je bila na nasoj strani :)
Pitanje je na cijoj je strani bila jer meni vise ovo lici na provokaciju od strane nekih politickih stranaka pred izbore.
Vjerovatno se islo i na provokacije da se nabiju tenzije medju narodima i da se osteti reprezentacija BiH i da se predstavi kao reprezentacija koja ima agresivne navijace.
5 0 5

#688 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by 5 0 5 »

@moa"

moguce je. ali ne volim spekulacije.
blazh

#689 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by blazh »

zlo87 wrote:
potres_mozga wrote: Ma nisam mislio bukvalno na tucu itd.
Nije bilo 100-tine, a ni desetine Hr. zastava, bila je jedna i to bog zna kojim povodom, mozda je lik i zalutao, i UOPSTE ne vidim ikakvu potrebu da mu se prilazi i trazi skidanje zastave.
Meni je ono vise bilo simpaticno, nego onako kako si ti to dozivio. Sumnjam da je tu bilo ikakvih losih primisli.
Da je kojim slucajem bila npr. Argentinska ili Brazilska zastava, sumnjam da bi i prokomentarisao ;-)

Uglavnom, odlican rezultat jer mogu zamisliti kako Latvijci sada gledaju na nas 8-)
Nije bilo nikakve potrebe da se ta zastava postavlja i tu nema nikakve priče. Zna se dobro u kakvim su odnosima narodi sa Balkana. Kada bi ti "zalutao" na utakmicu Hrvatske reprezentacije, da li bi postavio našu zastavu ? Ne bi, nema šanse. Sreća pa nisu popili batine, tj. postavili su je tamo gdje ih nisu napadali zbog nje. Da ponovim još jednom, nisam za tuče ali sva sreća pa je sve prošlo uredu. Hoću da kažem da su im trebali reći da je sklone da ne bi bilo belaja.
a ne smeta ti šahovnica na kanaderima kad su ti gasili po avliji? bezze se prepucavate, hrvati su konstitutivan narod u bih, to ti piše u ustavu. i ako je hrvatska zastava na tribini, neka je. bogda da svi hrvati u bosni navijaju za bih, bilo bi svima bolje.
taxi_driver

#690 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

leškarenje wrote:
taxi_driver wrote:
leškarenje wrote:Jaro,meni LICNO smeta sve sto nije NASE,BOSANSKO na tekmama kad igra repka i sto se mene tice ne moras me citirati.Neka onu zastavu odnese u Split i ganola,jos ce biti heroj jer na njoj pise ime grada koji je u Bosni.Dobice komplimente garant.LJILJANI mi ne smetaju zato sto su oni simbol BOSNE kroz istoriju,a sahara mi itekako smeta.
Jesu simbol bosne, koju je u ratu jedna strana koristila. Sad imamo zastavu imamo i himnu, alli opet vise zastava sa ljiljanima i pjevamo nesto sto nije himna bih. Znaci ni sami oni ne postuju drzavu, pa kako ce je bosanski hrvati i srbi postovati?
Ti bas pametan :run: ,procitaj sve sta pise.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Grbovi_i_z ... _historiju

Jok eto tisi. Samo navijaci bosne nose istorijske zastave. Jos ni jedne navijace nisam vidio da nose istorijske zastave. I sad imamo drzavnu zastavu i nju treba da nose. Sve ostalo su provokacije. A akovec ljiljani ne smetaju ne treba ni sahovnica ni cetiri c. Ako navijaju za bosnu naravno.
Bosanski_kralj

#691 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Bosanski_kralj »

Očito se radilo o provokaciji navijača Lihtenštajna. Sreća pa su naši navijači to odmah shvatili i mirnim putem su uklonili nepoželjnu zastavu, bez ikakvih incidenata. :oops:
taxi_driver

#692 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

leškarenje wrote:Haj zdravo.

Zdravo i ti.
Last edited by taxi_driver on 08/09/2012 12:06, edited 1 time in total.
blazh

#693 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by blazh »

leškarenje wrote:http://www.haber.ba/sport/fudbal/17411- ... -foto.html

Ovo je zastava R.Hrvatske i nije joj ovdje mjesto.
Image

a ovo je kao u redu? :D
taxi_driver

#694 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

Ma ta je pozeljna
taxi_driver

#695 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

I jos kad muzika svira jedno a oni pjevaju drugo. Ma bruka i sramota.
blazh

#696 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by blazh »

taxi_driver wrote: Jesu simbol bosne, koju je u ratu jedna strana koristila. Sad imamo zastavu imamo i himnu, alli opet vise zastava sa ljiljanima i pjevamo nesto sto nije himna bih. Znaci ni sami oni ne postuju drzavu, pa kako ce je bosanski hrvati i srbi postovati?
potpisujem :thumbup:

dok se nekima spotiče kako ne poštivaju državu, zastavu i himnu te države i samo ose zastavu i pjevaju pjesme koje NISU službene od te države. kad napokon hrvati na tribini navijaju za bosnu ni to ne valja jer nose zastavu koja nije bih. a ni sami bošnjaci je nose nego nose ljiljane koji su, usput rečeno, znakovlje bosanskih katolika (ili kako ih neki nazivaju hrvatima :D )
Kaćunak

#697 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Kaćunak »

505sCrtom wrote:

iritira one kojima je ona stala na put da uniste Bosnu...takve i treba da iritira..ona predstavlja nas vjekovni simbol i nema sanse da ikog normalnog ova zastava vrijedja..
Kao drugo, nisam pobornik toga da svi koji zive u Bosni MORAJU navijati za Bosnu..jednostavno neko voli Hrvatsku, neko Brazil, neko Njemacku...ne mozes protiv toga...ali isto tako ne smiju navijati ni protiv nje...nije normlno navijati protiv zemlje u kojoj zivis..
Meni je taj hrvatska zastava na pocetku bila simpaticna, kasnije ne znam...ako je vec neki Hrvat ili 'bosanski' Hrvat htio da iskaze podrsku nogometnoj reprezentaciji BiH, mogao je to uciniti samo svojim prisustvom na stadionu..
Ovako, pojaviti se za zastavom Hrvatske na kojoj je ispisano ime bosanskohercegovackog grada mi lici na neko svojatanje necega bosanskog...A svi znamo da je prostor BiH bio predmet kako verbalnog tako i vojnog svojatanja i ovih i onih...
Ali opet kako da neko npr. iz Kotor Varoši iskaže podrsku Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji ako to nece zastavom RH ..
Ili u konkretnom slucaju, sto bi uopste neki Hrvat iz Kotor Varosi podrsku BiH iskazivao zastavom Hrvatske a ne nasom..
Last edited by Kaćunak on 08/09/2012 12:12, edited 1 time in total.
taxi_driver

#698 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by taxi_driver »

A sahovnica hrvatskog naroda u bih? Ili zastava r srpke? Bi li ti one smetale?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#699 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Slo Burner »

just principe wrote:
taxi_driver wrote:

ponesi ti zastavu BiH kad igra Hrvatska u Zagrebu, pa da vidimo kako ces proci. Ili je ponesi u gostima kad igra. U komadu ne bi izasao sa tribina
Ja mislim suprotno , da bi im bilo zadovoljstvo vidjeti lika iz Bosne koji je dosao u Zagreb da navija za njihovu zemlju.
Covjek koji je dosao na utakmicu sa ovom zastavom je Hrvat i tako se osjeca i dosao je u LIhtestajn da gleda i navija za Bosnu jer je voli. Savrseno normalna i divna stvar, nesto sto moramo nauciti prihvatati.
ArthurSpooner

#700 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by ArthurSpooner »

ljiljane koji su, usput rečeno, znakovlje bosanskih katolika (ili kako ih neki nazivaju hrvatima )
:lol:

Haj recimo da si u pravu, sto vam onda smetaju ljiljani? Nije li to najbolji dokaz koliko smo multikulti kad nosimo znakovlje katolika na nasim utakmicama 8)
Last edited by ArthurSpooner on 08/09/2012 12:21, edited 1 time in total.
Locked