Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
paja_patak

#301 Re: Liga prvaka

Post by paja_patak »

Ne moze se niko po parama porediti sa englezima i tu je jedina razlika i to je cinjenica. znas li ti koliko arsenal placa te mladice od 16-18 godina koje dovodi? bruku para, walkota cini mi se da su platili 18 miliona prije par godina, koliko i milan jednog ronaldinha, eduarda 25 milijuncica, a gdje su nasri, rosicky, vela....... morati se natezao 3 mjeseca sa portom da bi doveo quaresmu za 20 miliona i zajebo se..
manchester plati carricka 35 miliona i teveza 40 u istoj sezoni... hej o cemu mi pricamo :roll: najplaceniji u serie a su ibrahimovic i kaka sa platama od po 12 i 9 miliona godisnje, svi ostali ispod 5, a pogledaj sad primanja u engleskoj... terry, lampard, ferdinand, c.ronaldo, gerrard, rooney, drogba, manchester city... da ne nabrajam vise.
naravno niko nije kriv italijanima sto jos uvijek imaju neuslovne stadione i probleme sa navijacima i drzavu uqurcu, englezi su to davno rijesili i sada ubiru plodove.[/quote
haha eduardo je doveden za 9 miliona funti, wallcot sigurno nije kostao 18 miliona i pogledaj plate u arsenalu ja mislim da taj levat balloteli ima vecu platu od jednog Fabregasa....
paja_patak

#302 Re: Liga prvaka

Post by paja_patak »

Ridjobrki wrote:Pa rasprava je oko toga da li Englezi "kupuju" uspjeh i da li se sve vrti oko novca. Kao, Englezi drmaju jer daju previše para za igrače, a Talijani su racionalni. Ja onda kažem i dokažem kako su Talijani radili ovo što sad rade Englezi još prije deset godina i to nimalo manjim ciframa tako da je sad glupo da se žale na to.

Mislio sam da si bio sarkastičan u pogledu tih stotina hiljada pa sam ti htio pojasniti. Ako sam pogrešno shvatio izvini. ;-)

Ja bih stvarno volio da ovaj forum bude mjesto gdje možemo fino pričati o nogometu i da se ovdje ne pravi poligon za navijačke trash-talkove. To što ja navijam za Arsenal i gotivim Wengera ne znači da se moram pljuvati sa nekim ko voli ManU. Ja ih ne volim ali ih poštujem kao što bi svi koji vole nogomet trebali. Liverpool mi je drag zbog navijača ali Benitez mi je trener kojeg stvarno ne podnosim ali možemo popričati o tim stvarima ko šta voli i zašto, ko šta ne voli, popijemo piće uz kompjuter (raja s kojom se družim "uživo" ne prate nogomet pa ja bježim ovamo :-D :-D :-D ) i super.

@Rahljavi navijač navija znači za Bayern i ja se slažem sa njegovim ocjenama. Ja nisam gledao Bundesligu nekoliko sezona i opet sam počeo u zadnje vrijeme. Najprijatnije iznenađenje u mom praćenju nogometa u zadnjih par godina.

Evo jedno pitanje za ljubitelje Igre: Manchester United je imao rekord od 40 godina nepobjedivosti na domaćem terenu. Ko je prekinuo niz? (bez Googla, molim - nije zanimljivo)
da nije mozda onaj trener sto sa svojim klubom ima 49 utakmica bez poraza u Premiershipu? :D

Mogu oni samo da se ugledaju na Arsenal jer svi ovi veliki klubovi iz svih liga za jednu sezonu potrose bruku love a topnici i ovo malo "sice" sto dovedu kupe od para dobivenih od prodaje svojih zvijezda (Henry, Hleb, Viera...)
elSaik

#303 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Koja ekipa je u posljednjih 8 godina uzela više europskih trofeja nego što će domaćih prvenstava u narednih 50?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Liverpool.
:dance: :run:
JThomas

#304 Re: Liga prvaka

Post by JThomas »

koja je ekipa uopšte uzela više evropskih titula nego domaćih? :wink: ;-)
bato99

#305 Re: Liga prvaka

Post by bato99 »

elSaik wrote:Koja ekipa je u posljednjih 8 godina uzela više europskih trofeja nego što će domaćih prvenstava u narednih 50?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Liverpool.
štaćeš kad imaju trofeja na bacanje a ovo za narednih 50 godina si presmiješan :lol:
malo respekta prema najvećem engleskom klubu :thumbup:
elSaik

#306 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

JThomas wrote:koja je ekipa uopšte uzela više evropskih titula nego domaćih? :wink: ;-)
To je pitanje bilo. Nottinhgam F..

@bato99 - pa za Manchester nisam ništa ni rekao. :dance: :mrgreen:
bato99

#307 Re: Liga prvaka

Post by bato99 »

@elsaik
edukuj se malo :D
------------------------------FC LIVERPOOL-------------------------------------------
elSaik

#308 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Od stare slave se ne živi. :mrgreen: :dance:
bato99

#309 Re: Liga prvaka

Post by bato99 »

elSaik wrote:Od stare slave se ne živi. :mrgreen: :dance:
to ti iz iskustva :D :run:
Zwanziger

#310 Re: Liga prvaka

Post by Zwanziger »

shadow wrote:
rIder wrote: Ne moze se niko po parama porediti sa englezima i tu je jedina razlika i to je cinjenica. znas li ti koliko arsenal placa te mladice od 16-18 godina koje dovodi? bruku para, walkota cini mi se da su platili 18 miliona prije par godina, koliko i milan jednog ronaldinha, eduarda 25 milijuncica, a gdje su nasri, rosicky, vela....... morati se natezao 3 mjeseca sa portom da bi doveo quaresmu za 20 miliona i zajebo se..
manchester plati carricka 35 miliona i teveza 40 u istoj sezoni... hej o cemu mi pricamo :roll: najplaceniji u serie a su ibrahimovic i kaka sa platama od po 12 i 9 miliona godisnje, svi ostali ispod 5, a pogledaj sad primanja u engleskoj... terry, lampard, ferdinand, c.ronaldo, gerrard, rooney, drogba, manchester city... da ne nabrajam vise.
naravno niko nije kriv italijanima sto jos uvijek imaju neuslovne stadione i probleme sa navijacima i drzavu uqurcu, englezi su to davno rijesili i sada ubiru plodove.

Ove Arsenalove cifre malo koriguj, pretjerujes. Evo onako ugrubo: Adebayor 3 miliona, Rosicky 5-6 ( a Dortmund ga je platio cini mi se oko 20!, toliko o tome kako svabe ne trose), Eduardo 12, NAsri 15, Vela ispod miliona, Fabregas sicha, RVP 3, Walcott 12, Arsavin 14. Ovo nisu pretjerano visoke cifre ako se uzme u obzir da je ova ekipa vec godinama u vrhu EPL-a i isto tako igra zapazenu ulogu u CL. Arsenal bas i nema neku praksu kupovine gotovih i skupih igraca, imaju dobre skaute i kupuju djecurliju pa od njih prave igrace. Izuzetak je recimo kupovina Arsavina jer je situacija bila takva, ali ako se uvale ispred Aston Ville i izbore plasman u CL i on ce se automatski isplatiti.
Da sumiramo :-D, talijani nemaju svog predstavnika u zadnjih 8 i pustite se sad tih prica o platama i ulaganjima, dosad to nije bio problem a sad odjednom jeste.
Ovdje te moram ispraviti. Dortmund ga je doveo za 14,5 miliona, a prodali za 10 miliona :D .
rIder

#311 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

shadow wrote:Ove Arsenalove cifre malo koriguj, pretjerujes. Evo onako ugrubo: Adebayor 3 miliona, Rosicky 5-6 ( a Dortmund ga je platio cini mi se oko 20!, toliko o tome kako svabe ne trose), Eduardo 12, NAsri 15, Vela ispod miliona, Fabregas sicha, RVP 3, Walcott 12, Arsavin 14. Ovo nisu pretjerano visoke cifre ako se uzme u obzir da je ova ekipa vec godinama u vrhu EPL-a i isto tako igra zapazenu ulogu u CL. Arsenal bas i nema neku praksu kupovine gotovih i skupih igraca, imaju dobre skaute i kupuju djecurliju pa od njih prave igrace. Izuzetak je recimo kupovina Arsavina jer je situacija bila takva, ali ako se uvale ispred Aston Ville i izbore plasman u CL i on ce se automatski isplatiti.
Da sumiramo :-D, talijani nemaju svog predstavnika u zadnjih 8 i pustite se sad tih prica o platama i ulaganjima, dosad to nije bio problem a sad odjednom jeste.
hau jes no :D engleski klupski fudbal je za klasu iznad ostalih samo zbog ulaganja, nikakve tu vizije nema osim one kako stvoriti uslove za punjenje klupske kase, jedino sto skidam kapu manchester unitedu, tu ima neke vizije, vidi se da su ozbiljan tim, igraju moderan fudbal, miks tehnike, taktike i fizicke spremnosti, svaka cast. svidja mi se i arsenalova politika guranja mladjih igraca ali to ne daje rezultate, malo neozbiljno za takav klub, pretjeruju.
aston vila je ove sezone ulozila u tim koliko milan i juventus zajedno, milanu je adebayor bio preskup a da ne pricamo o tome gdje ce zavrsiti npr. david villa, u engleskoj u manchester cityju naravno, ne postoji ital. klub koji ga moze dovesti, pa samo tottenham je ulozio zadnjih godina vise nego pola italijanske lige zajedno...

uostalom ne mogu se englezi porediti sa italijanskim poznavanjem fudbala, nisu im ni do koljena, zola ne moze biti trener u serie A jer ga niko nece a u premiershipu postaje jedan od 5 najboljih trenera, evo mourinho npr. svaka cast dobar je trener ali on fudbalu ne zna puno vise od ostalih serie A trenera, dobar je u odnosu sa medijima, motivaciji igraca, psiholoskom ratu tu je broj jedan bez sumnje ali on nikoga u italiji ne moze uciti taktici zato sto su na tom polju italijani bogovi, pa englezi dovedose capella da ne bi ponovo ostali bez velikog takmicenja...

@ridjobrki ti englezi koje si nabrojao ostase kuci da prate evropsko prvenstvo, a ti italijani su svjetski prvaci i na evropskom ispadose na jedvite jade od ubjedljivo najjace evropske reprezentacije – spanije, jos nemaju neke pojedince kao englezi npr. zato ti ne trebam ni govoriti na koga bih se kladio :-D

p.s. nije uopste problem to oko ulaganja, ima se moze se :D samo nemojte prodavati muda za bubrege, englezi ovo englezi ono kada se u stvari radi o tome – para vrti gdje burgija nece :D
moje misljenje je kada bi se uveo neki limit i svi klubovi imali iste uslove, italijanski klubovi bi dominirali evropskim fudbalom ubjedljivo :mrgreen: :skoljka:
Van Halen

#312 Re: Liga prvaka

Post by Van Halen »

JThomas wrote:koja je ekipa uopšte uzela više evropskih titula nego domaćih? :wink: ;-)
Nottingham forest. dva puta prvak europe, jednom prvak engleske :D
paja_patak

#313 Re: Liga prvaka

Post by paja_patak »

bato99 wrote:
elSaik wrote:Koja ekipa je u posljednjih 8 godina uzela više europskih trofeja nego što će domaćih prvenstava u narednih 50?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Liverpool.
štaćeš kad imaju trofeja na bacanje a ovo za narednih 50 godina si presmiješan :lol:
malo respekta prema najvećem engleskom klubu :thumbup:
najveci engleski klub ali po lopovluku....
Bosanski_kralj

#314 Re: Liga prvaka

Post by Bosanski_kralj »

Nema ono do Njemaca i Talijana, što se nogometa u Evropi tiče.
dijaliza

#315 Re: Liga prvaka

Post by dijaliza »

LIGA PRVAKA (Arsenal, Barcelona, Bayern, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Porto, Villarreal)

Parovi četvrtfinala: (7/8. i 14/15. 4.2009.)

1. Villarreal - Arsenal
2. Manchester United - Porto
3. Liverpool - Chelsea
4. Barcelona - Bayern

Parovi polufinala: (28/29. 4. i 5/6. 5.2009.)

1. Manchester United/Porto - Villarreal/Arsenal
2. Barcelona/Bayern - Liverpool/Chelsea

Finale (27.5.2009. Olimpico, Rim)
Better Man

#316 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

dijaliza wrote:LIGA PRVAKA (Arsenal, Barcelona, Bayern, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Porto, Villarreal)

1. Villarreal - Arsenal
2. Manchester United - Porto
3. Liverpool - Chelsea
4. Barcelona - Bayern

1. Manchester United/Porto - Villarreal/Arsenal
2. Barcelona/Bayern - Liverpool/Chelsea

Predviđao sam i želio da Manchester United dobije za protivnika Porto. Imaju zaista dobre šanse da ponovo igraju u finalu, jer imaju lakši put i lakše protivnike.
-danTe-

#317 Re: Liga prvaka

Post by -danTe- »

manchester u finalu(ko da su im nastimali,nije moglo lakse) i bayern naravno... :mrgreen:
tesko izvlacenje al mogu bavarci proc...
BAYERN UBER ALLES!!!
Haris.ba

#318 Re: Liga prvaka

Post by Haris.ba »

and1medjed wrote: Predviđao sam i želio da Manchester United dobije za protivnika Porto. Imaju zaista dobre šanse da ponovo igraju u finalu, jer imaju lakši put i lakše protivnike.
Man.Utd. kao da igra sa Slavijom, a ne Portom. Nije to bas ni bezveze tim, meni igra kompaktnije i timski vise od Intera. Ali male su sanse da Porto prodje. A ako Arsenal prodje, mislite da ce to biti gotova prica tek tako. Arsenal ce sve dati na ligu prvaka. Ionako u prvenstvu nema sansi. Tako ako bude slagvort Man.Utd.-Arsenal; mislim da je svejedno ko prodje ako pruze dobre utakmice.

A kod ostalih cetiri tima svako moze svakoga pobijediti. Iako Liverpul jest razmontirao Real Madrid, mora se reci da je Celzi zeljan uspjeha i da ce se boriti ko lud. I ovaj par u ligi prvaka vec poprima tradiciju kao u nba npr. L.A.-Boston, iako Celzi nema puno titula :).

A Barselona jeste jaca od Bajerna, ali niko ne moze reci da malo losija noc Mesija i Anrija, a bolja Riberija i Tonija se ne moze desiti. Ma Bayern je hlipa ziva. Mogu oni lahko uzeti Barsu, kao sto ih ona moze rastaviti na proste faktore.

Kazem, ko god prodje od Liverpula, Celzija, Barselone ili Bajerna nije nezasluzeno u finalu.
shadow

#319 Re: Liga prvaka

Post by shadow »

1. Villarreal - Arsenal 2
2. Manchester United - Porto 1
3. Liverpool - Chelsea 2
4. Barcelona - Bayern 1

1. Manchester United- Arsenal 2
2. Barcelona - Chelsea 1

Repriza od prije par godina
Arsenal-Barca 1 :dance: :-D
elSaik

#320 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Odlično. Napokon finale Barcelona - ManU. Susret giganata. 8-)

edit: I ponovno najgori mogući europski fudbalski par - Liverscum vs. Chelski. :roll:
Edin H.

#321 Re: Liga prvaka

Post by Edin H. »

Susret Liverpool - Chelsea odlucuje o sampionu :dance:

S tim ako prodje Liverpool unakazice Manchestera u finalu - Ferguson konacno otjerasn u pe(m)ziju :thumbup:

Ako prodje Chelsea bice tesko, bice 0 - 2 :D
karanana

#322 Re: Liga prvaka

Post by karanana »

Ja Bayern ni u kom slucaju ne bih otpisao. Dajem im 40% sanse da prodju Barcu.
rIder

#323 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

vrijeme je za iznenadjenje..

We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine,
We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.

:dance:
Better Man

#324 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

Edin H. wrote:Susret Liverpool - Chelsea odlucuje o sampionu :dance:

S tim ako prodje Liverpool unakazice Manchestera u finalu - Ferguson konacno otjerasn u pe(m)ziju :thumbup:

Ako prodje Chelsea bice tesko, bice 0 - 2 :D
To što su ih poderali u prvenstvu ne znaći da će i u finalu LP ako se sastanu. Sjeti se grupne faze 2000. godine kad je Bayer u 2 susreta utrpao 8 komada Realu i nakon toga u polufinalu Real ih izbacio i otišao u finale i poderao Valenciu.
Sezam

#325 Re: Liga prvaka

Post by Sezam »

Arsenal je sigurno u finalu, a sa druge strane ili Liverpol ili Bayern.
Locked