Liga prvaka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Neelix
#1301 Re: Liga prvaka
shaqqa, druze, makar si ti razuman jebemu. uporedi ta imena sto si ti napisao sa ovim sto je totti napisao....ustvari nemoj, ne moze se to ni poredit 
-
omar little
#1302 Re: Liga prvaka
koji je ovo baksuzluk to nije normalno. a, hebemti...znachi za finale nema abidala, alvesa, marqueza, inieste i henry-ja. pa, za popizdit'...Rauber wrote:FUJ
http://soccernet.espn.go.com/news/story ... e&&cc=5739
- cikcanga
#1303 Re: Liga prvaka
Evo moze l' ovako?Neelix wrote:shaqqa, druze, makar si ti razuman jebemu. uporedi ta imena sto si ti napisao sa ovim sto je totti napisao....ustvari nemoj, ne moze se to ni poredit
Talijanska liga je bolja,ali niti jedna talijanska ekipa ne moze pobijediti englesku.
Nesto mi tu ne stima?Ha?
- muz66
#1304 Re: Liga prvaka
Pravda druze, pravda...to se tako zove. Prosli na guzove i nadate se dobru...a-a, ne moReomar little wrote:koji je ovo baksuzluk to nije normalno. a, hebemti...znachi za finale nema abidala, alvesa, marqueza, inieste i henry-ja. pa, za popizdit'...Rauber wrote:FUJ
-
omar little
#1305 Re: Liga prvaka
pa, ne znam,kolega, koliko je povreda igracha pravda i koliko je, zapravo, ljudski radovati se nechijoj povredi.muz66 wrote:Pravda druze, pravda...to se tako zove. Prosli na guzove i nadate se dobru...a-a, ne moReomar little wrote:koji je ovo baksuzluk to nije normalno. a, hebemti...znachi za finale nema abidala, alvesa, marqueza, inieste i henry-ja. pa, za popizdit'...Rauber wrote:FUJ
- muz66
#1306 Re: Liga prvaka
Koliko je ljudski radovati se totalno nezasluzenoj pobjedi nad Celzijem? I nije bas ja mislim, umjesto da se poklope usima i odu u svlacionicu jer su prosli na guzove oni se raduju po terenu pola sata...na kraju krajeva, stvarno se radujem 27.5. Bit ce to sudar dva diva, dva velikana engleske i spanske lige. Ipak, ne sumnjam ni 1% u to da ce Man UTD rutinski odraditi posao i poslati Barcu kuci sa bar 3 komada u mrezi. Realno, Man je dosta kvalitetnija ekipa ja mislim...
- cyprus
#1307 Re: Liga prvaka
Ove sezone su postojala samo 4 ozbiljna tima na top levelu: Manchester United, Chelsea, Liverpool i Barcelona, nažalost. Kažem nažalost, jer fakat nije zanimljivo to što su svi ostali klubovi bar ove sezone bili daleko daleko ispod navedenih. Nadam se da se taj trend neće nastaviti i slijedećih sezona, jer povećana konkurencija može samo doprinjeti kvaliteti, napretku i zanimljivosti fudbala. Tu zanimljivost recimo trenutno demonstrira 1. Bundesliga, ali nažalost njeni klubovi su daleko od evropskog vrha. S druge strane, priznajem da je engleska PL, iz sezone u sezonu sve manje interesantna zbog prevelike razlike između "velikih" i "malih", ali je zato jača nego ikad i daleko ispred ostalih. Eh, kako bi bilo dobro da se ova dva parametra mogu iskombinirati...
Ovo je moja završna riječ na temu o ovogodišnjoj Ligi Šampiona koja je za mene završena, finale me ne interesuje. Samo još jednom koristim priliku da poželim ovim raznoraznim "fudbalskim sladokuscima" da se nagledaju u finalu i tog "velikog fudbala" kojeg je Barca demonstrirala u polufinalu, te da će im se Manchester United pridružit sličnom partijom, kako i doliči "najvećim svjetskim klubovima"

Ovo je moja završna riječ na temu o ovogodišnjoj Ligi Šampiona koja je za mene završena, finale me ne interesuje. Samo još jednom koristim priliku da poželim ovim raznoraznim "fudbalskim sladokuscima" da se nagledaju u finalu i tog "velikog fudbala" kojeg je Barca demonstrirala u polufinalu, te da će im se Manchester United pridružit sličnom partijom, kako i doliči "najvećim svjetskim klubovima"
-
omar little
#1308 Re: Liga prvaka
a, zashto se ne bi imali pravo radovati nakon shto su proveli sezonu pljujuci krv da dodju tu gdje jesu?! i to o nezasluzhenoj pobjedi je vec prezhvakano i ispljuvano milijun puta i ovdje na forumu i diljem interneta tako da je bespredmetno o tome govoriti.
finale ce biti zanimljivo jer ce igrati dva napadachki orijentirana tima i velika je shteta (i za nekog ko voli barcu veliko razocharanje) shto barca nece moci biti u punom sastavu.
finale ce biti zanimljivo jer ce igrati dva napadachki orijentirana tima i velika je shteta (i za nekog ko voli barcu veliko razocharanje) shto barca nece moci biti u punom sastavu.
- shalla
#1309 Re: Liga prvaka
Ma ok, i ja kažem da pojedinačno gledajući u italiji ima većih "imena" ali ja brate ne mogu talijansku ligu gledati taman da me neko natjera, Evo večeras sam se malo nakanio da gledam gigante talijanskog fudbala i šta sam vidio??? Danas obje tekme jače za 3 koplja, pa na Ars-Che je bilo više tempa i šansi nego u jednoj polusezoni Serie ANeelix wrote:shaqqa, druze, makar si ti razuman jebemu. uporedi ta imena sto si ti napisao sa ovim sto je totti napisao....ustvari nemoj, ne moze se to ni poredit
Admire, ne kontam ti logiku. Kažeš neće nikad Sunderland i Wigan nikad ništa u evropi napraviti? Pa buraz od talijanskih klubova ne mogu ovi najjači ništa napraviti a kamoli jedna Catania i sl. Nemoj zajebavati, pogledaj eto rostere Sunderlanda ili Newcastlea (jebo me oni gdje ih uzeh za primjer) i npr te iste Catanije... Ovamo Malbranque, Cisse, Coloccini, Martins, Owen, Duff a ovamo Spinesi, Tedesco, Terlizzi, Dica...
- bijelo_dugme
#1310 Re: Liga prvaka
Off topic ali evo sada procita da ce katalonorveski sudija suditi i u Juznoj Africi sledece godine 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1311 Re: Liga prvaka
Pa kad je engleska liga non stop na tv ekranima logicno da ce se vishe cuti za neke igrace wigana, nego tamo neke catanie. Ja sam siguran da se Torino i recimo Bologna sigurno ne bi borili za opstanak u engleskoj ligi. Svaka cast velikoj cetvorci u eng ligi, a ostali timovi su za mene totalno bezveze. Pa gdje su u kupu uefa ti silni jaki engleski klubovi?
- shalla
#1312 Re: Liga prvaka
Bogami i talijanska liga je non-stop na tv-u preko vikenda, jučer i danas 4 prenosa na obn-u i sportklubu pa ne znam baš da se i približno gleda ko engleska... Jbt i bundesliga je postala zanimljivija od talijanske (prije sam bljuvao na bundesligu).
P.S. a gdje su talijanski klubovi, ne samo u kupu uefa već i u LP?
- peace_an
#1313 Re: Liga prvaka
bijelo_dugme wrote:Off topic ali evo sada procita da ce katalonorveski sudija suditi i u Juznoj Africi sledece godine
Znaci osvaja ona reprezentacija za koju on bude navijao..
http://besjeda.blogspot.com/
- Admir_1984
#1314 Re: Liga prvaka
Bundesliga je zanimljivija i od engleske i talijanske zajedno, a razlog je sto su klubovi koliko toliko ujednaceni oko finansija. Englesku ligu drze 4 kluba i to je sve. To meni nije mjerilo za ukupni kvalitet lige. Jebote liga gdje arsenal 10 tekmi ne moze primiti gol na svom terenu. Dovoljno je vidjeti koliko se basnoslovno placaju igraci u ova 4 kluba, a koliko u ostatku lige.shaqqa wrote:Bogami i talijanska liga je non-stop na tv-u preko vikenda, jučer i danas 4 prenosa na obn-u i sportklubu pa ne znam baš da se i približno gleda ko engleska... Jbt i bundesliga je postala zanimljivija od talijanske (prije sam bljuvao na bundesligu).
U talijanskoj ligi se 2-3 kluba bore za 4 mjesto i ligu prvaka, u njemackoj se to ne zna do zadnjeg kola, u spanskoj ligi nikada nije sigurno ko ce biti 3 i 4, u francuskoj isto. Samo u eng vec na pocetku sezone znas koja 4 tima ce biti prva na tabeli. Al bar da peti tim bude blizo cetvrtog pa ajd, nego svjetlosnu godinu iza
-
TheMule
#1315 Re: Liga prvaka
ma kakvi oni, pogledaj polufinale LS poslednjih nekoliko godina. Pa talijani za hljeba nemaju vise, kriza prava.FrancescoTotti wrote:Ma smijesan si mi pravo kad ovako bulaznis . Nabroj mi pet svjetskih igraca koji su igrali u PL u zadnijih deset godina . Znam ko slovenske junacke pjesme . Evo ti zadnjih deset godina u Italijanskoj ligi ( mada mi je spamska liga u zadnjih deset godina najbolja ) Zidane , Kaka , Ronaldinjo , Totti , Del Piero , ovo iz veznog reda od gol igraca Pl nema ni blizu igraca ko Inzagi , Sevcenko , Montela , Batistuta , Ronaldo ,da ne nabrajam dalje . Osim Runija , Ronalda ostali se mogu slikatiTheMule wrote:FrancescoTotti wrote:Evo kao sto sam i rekao kako se igra u premier ligi . Padas dok te igrac jos nije dirnuo , sudaris se sa protivnickim igracem i faul . Evo sad bas Mancester U - Mancester City . Dva faula nad Berbatovom oba totalno nepostojeca jer je igrac isao na loptu i izbio je ispred noga ali ovaj se baca sudija svira faul i ronaldo daje gol . Balet je ovdje ipak glavni predmet na ostrvu . E to im ne prolazi u Evropi i zato ce Barca namlatit ogane i ruzne engleze i zato englezi nikad kao reprezentacija nikad nista nece osvojiti ( ko da jesu , osim onog lopovluka 1966 kad im sudija priznaje nepostojeci gol )
Svidjalo ti se to ili ne, PL je najjaca liga na svijetu. A sto se tice njihove reprezentacije, to nema veze sa ligom.pa cijela sampionska reprezentacija Brazila je igrala jado u Italiji Ronaldo , Ronaldinjo , Cafu , Aldair , Zago , pa Juan , Cicinjo . Da ne spominjem legende kao sto su Maldini , Boban , Savicevic , ( Sevcenko otiso na kraju karijere u englesku posto nije omo vise mjesta u Milanu ) Bufon , Crespo . Ibrahimovic . treba li jos
-
TheMule
#1316 Re: Liga prvaka
Ne mogu se sloziti sa stavkom da Engleska postaje sve manje zanimljiva iz godine u godinu. Tokom devedesetih, tu su bili samo Manchester i ponekad Arsenal kad je u pitanju titula( nekad bi Man Utd pobjedio pet kola prije kraja), a sad su tu i Chelsea, a ove godine i Liverpool. Ja mislim da ce se slijdece godine ovima prikljuciti i Aston Villa. Imaju dobar tim i treba im jedan il dva igraca da probiju veliku cetvorku. Uz to imas i Man City, vjerovatno ce kupiti 3-4 dobra igraca preko ljeta, i ima da bude interesantnije.
Inace slazem se da ovi donji nisu nista bolji od Talijana. Sunderland, Hull, i ostali su vjerovatno jednaki Talijanima.
Inace slazem se da ovi donji nisu nista bolji od Talijana. Sunderland, Hull, i ostali su vjerovatno jednaki Talijanima.
- Charuga
- Globalni moderator
#1317 Re: Liga prvaka
Samo se nadati da ce ljekari odraditi posao kako treba i da ce ipak zaigrati u finalu .. Kao i Henry.Rauber wrote:Jao a vidi gluposti i kako se povrijedioPlavih_11 wrote:Ma neka ide sve u tri lijepe .. Do kada vise idu ova sranja sa pehovima ...Rauber wrote:FUJ
http://soccernet.espn.go.com/news/story ... e&&cc=5739![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=rJDeXk3mJbA
pola minute do kraja
-
omar little
#1318 Re: Liga prvaka
nije strashno, nakon dodatnih pregleda doturi
kazhu da ce iniesta moci igrati u finalu LP
samo da se on nama fino oporavi 
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 041222.stm
- Charuga
- Globalni moderator
#1319 Re: Liga prvaka
Odlicna vjest ...omar little wrote:nije strashno, nakon dodatnih pregleda doturikazhu da ce iniesta moci igrati u finalu LP
samo da se on nama fino oporavi
- Better Man
#1320 Re: Liga prvaka
TheMule wrote:FrancescoTotti wrote:Ma smijesan si mi pravo kad ovako bulaznis . Nabroj mi pet svjetskih igraca koji su igrali u PL u zadnijih deset godina . Znam ko slovenske junacke pjesme . Evo ti zadnjih deset godina u Italijanskoj ligi ( mada mi je spamska liga u zadnjih deset godina najbolja ) Zidane , Kaka , Ronaldinjo , Totti , Del Piero , ovo iz veznog reda od gol igraca Pl nema ni blizu igraca ko Inzagi , Sevcenko , Montela , Batistuta , Ronaldo ,da ne nabrajam dalje . Osim Runija , Ronalda ostali se mogu slikatiFrancescoTotti wrote:Evo kao sto sam i rekao kako se igra u premier ligi . Padas dok te igrac jos nije dirnuo , sudaris se sa protivnickim igracem i faul . Evo sad bas Mancester U - Mancester City . Dva faula nad Berbatovom oba totalno nepostojeca jer je igrac isao na loptu i izbio je ispred noga ali ovaj se baca sudija svira faul i ronaldo daje gol . Balet je ovdje ipak glavni predmet na ostrvu . E to im ne prolazi u Evropi i zato ce Barca namlatit ogane i ruzne engleze i zato englezi nikad kao reprezentacija nikad nista nece osvojiti ( ko da jesu , osim onog lopovluka 1966 kad im sudija priznaje nepostojeci gol )pa cijela sampionska reprezentacija Brazila je igrala jado u Italiji Ronaldo , Ronaldinjo , Cafu , Aldair , Zago , pa Juan , Cicinjo . Da ne spominjem legende kao sto su Maldini , Boban , Savicevic , ( Sevcenko otiso na kraju karijere u englesku posto nije omo vise mjesta u Milanu ) Bufon , Crespo . Ibrahimovic . treba li jos
Smiješno je navoditi Tottia i Montelu kao svjetaske igrače, ako uzmemo u obzir činjenicu da u karijeri nisu ništa napravili u Evropi sa matičnim klubom, tj. Romom. Eto uzmimo u obzir da je Totti sa italijom bio svetski prvak, ali ipak sa klubom u Evropi nije ništa napravio. Spominjati Inzagia kao napadača je uvreda za sve istinske napadače. Inzagi nije ništa drugo do sretan čovjek kojeg lopta pogodi i uđe u gol. Inzagi je totalno nesposoban da sam odradi akciju i dadne gol.
Evo ti par Igrača svjetske klase ne računajući spomenutog Rooneya i Ronalda koji igraju ili su igrali u PL. Steven Gerard, Rio Ferdinand, David Beckam, Tiery Henry, Fernando Tores, Michael Owen, Frank Lampard, Drogba, Ryan Gigs, Roy Keane. Dwighte York i Andy Cole su u vrijeme dok su igrali za Manchester bili daleko jači napadači od jednog Inzagia ili Montele, a da ne spominjem jednog Alana Shearera. A da ne spominjem jednog Denisa Bekampa i druge igrače svjetske klase koji su igrali u Engleskoj. Smiješno je reči za Shevcenka da je otišao na kraju karijere u Chelsea, kad imaš napadača u tim godinama koji deru protivničke mreže. Shevcenko je otišao u Chelsea radi novca i pokazao da kao i njegov zemljak Rebrov nisu dorasli za Premiership.
Last edited by Better Man on 11/05/2009 15:52, edited 1 time in total.
- Admir_1984
#1321 Re: Liga prvaka
Nek se shearer "naosvajao" trofeja sa newcastlom pa makar
- Better Man
#1322 Re: Liga prvaka
Shearer se nije naosvajao, ali sam ga naveo jer je Totti naveo neke igrače koji su po njemu svjetska klasa i koji su igrali ili još igraju u Italiji, a takođe nisu ništa naveli. I zašto bi onda taj igrač bio svjetska klasa, a ne jedan Shearer.Admir_1984 wrote:Nek se shearer "naosvajao" trofeja sa newcastlom pa makar
-
Ali_G
#1323 Re: Liga prvaka
Hahahahahahhaaah, reci da Inzaghi veze nema a da su Cole i York neke igracine, daj molim te. Dva rudara koji su iza sebe imali Giggsa, Beckhama i Keanea. Shearer je dobar igrac, al je Batistuta Pele za njega. I uostalom vecina igraca koja je pobrojana vise nije toliko aktuelna. Dok su pomenuti igrali Italije je bila drugi svijet za ove ostale. Sada je situacija drugacija, Englezi vise para ulazu i top klubovi su im kvalitetniji nego u ostalim ligama. Ova buranije je svuda manje vise ista.
- cikcanga
#1324 Re: Liga prvaka
Bergkamp je najbolji igrac svih vremena,aAlan je jedan od najboljih napadaca svih vremena! 
-
Cafe Camargue
#1325 Re: Liga prvaka
Mudro zboriš. Činjenica je da su engleski klubovi ubjedljivo najbogatiji u evropi, i to im automatski daje prednsot u odnosu na ostale. Iz ostatka Evrope, platežno im mogu parirat samo Barca, Real i Inter, a pri tom mislim ne samo na veliku četvorku engleske PL, nego i na M.City, Totenhem, Newcastle, i sve ostale što će uskoro postat igračke tajkuna. Faktički, jedini klub koji trenutno koliko toliko parira velikanima, bez velikih novčanih sredstava je Everton, i donekle Aston Villa. Ovo ostalo smiješno. Prevelika je razlika između vodećih i onih srednjih i donjih ekipa, što Admir reče jebo ti ligu koju završiš bez poraza. To ne može biti najbolja liga, tu mogu igrati pojedinačno najbolji klubovi, ali isto tako imamo situaciju u košarci gdje je CSKA svake godine prvi favorit za titulu prvaka evrope, pa ruska liga sigurno nije najbolja u evropi. Ista stvar i sa grcima, imaju bolesno bogate Olimpijakos i PAO, pa im je liga opet daleko daleko od španske.Admir_1984 wrote:Bundesliga je zanimljivija i od engleske i talijanske zajedno, a razlog je sto su klubovi koliko toliko ujednaceni oko finansija. Englesku ligu drze 4 kluba i to je sve. To meni nije mjerilo za ukupni kvalitet lige. Jebote liga gdje arsenal 10 tekmi ne moze primiti gol na svom terenu. Dovoljno je vidjeti koliko se basnoslovno placaju igraci u ova 4 kluba, a koliko u ostatku lige.shaqqa wrote:Bogami i talijanska liga je non-stop na tv-u preko vikenda, jučer i danas 4 prenosa na obn-u i sportklubu pa ne znam baš da se i približno gleda ko engleska... Jbt i bundesliga je postala zanimljivija od talijanske (prije sam bljuvao na bundesligu).
U talijanskoj ligi se 2-3 kluba bore za 4 mjesto i ligu prvaka, u njemackoj se to ne zna do zadnjeg kola, u spanskoj ligi nikada nije sigurno ko ce biti 3 i 4, u francuskoj isto. Samo u eng vec na pocetku sezone znas koja 4 tima ce biti prva na tabeli. Al bar da peti tim bude blizo cetvrtog pa ajd, nego svjetlosnu godinu iza