Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Neelix

#1301 Re: Liga prvaka

Post by Neelix »

shaqqa, druze, makar si ti razuman jebemu. uporedi ta imena sto si ti napisao sa ovim sto je totti napisao....ustvari nemoj, ne moze se to ni poredit :D
omar little

#1302 Re: Liga prvaka

Post by omar little »

koji je ovo baksuzluk to nije normalno. a, hebemti...znachi za finale nema abidala, alvesa, marqueza, inieste i henry-ja. pa, za popizdit'...
cikcanga

#1303 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

Neelix wrote:shaqqa, druze, makar si ti razuman jebemu. uporedi ta imena sto si ti napisao sa ovim sto je totti napisao....ustvari nemoj, ne moze se to ni poredit :D
Evo moze l' ovako?

Talijanska liga je bolja,ali niti jedna talijanska ekipa ne moze pobijediti englesku.

Nesto mi tu ne stima?Ha? :?
muz66

#1304 Re: Liga prvaka

Post by muz66 »

omar little wrote:
koji je ovo baksuzluk to nije normalno. a, hebemti...znachi za finale nema abidala, alvesa, marqueza, inieste i henry-ja. pa, za popizdit'...
Pravda druze, pravda...to se tako zove. Prosli na guzove i nadate se dobru...a-a, ne moRe :D
omar little

#1305 Re: Liga prvaka

Post by omar little »

muz66 wrote:
omar little wrote:
Pravda druze, pravda...to se tako zove. Prosli na guzove i nadate se dobru...a-a, ne moRe :D
pa, ne znam,kolega, koliko je povreda igracha pravda i koliko je, zapravo, ljudski radovati se nechijoj povredi.
muz66

#1306 Re: Liga prvaka

Post by muz66 »

Koliko je ljudski radovati se totalno nezasluzenoj pobjedi nad Celzijem? I nije bas ja mislim, umjesto da se poklope usima i odu u svlacionicu jer su prosli na guzove oni se raduju po terenu pola sata...na kraju krajeva, stvarno se radujem 27.5. Bit ce to sudar dva diva, dva velikana engleske i spanske lige. Ipak, ne sumnjam ni 1% u to da ce Man UTD rutinski odraditi posao i poslati Barcu kuci sa bar 3 komada u mrezi. Realno, Man je dosta kvalitetnija ekipa ja mislim...
cyprus

#1307 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

Ove sezone su postojala samo 4 ozbiljna tima na top levelu: Manchester United, Chelsea, Liverpool i Barcelona, nažalost. Kažem nažalost, jer fakat nije zanimljivo to što su svi ostali klubovi bar ove sezone bili daleko daleko ispod navedenih. Nadam se da se taj trend neće nastaviti i slijedećih sezona, jer povećana konkurencija može samo doprinjeti kvaliteti, napretku i zanimljivosti fudbala. Tu zanimljivost recimo trenutno demonstrira 1. Bundesliga, ali nažalost njeni klubovi su daleko od evropskog vrha. S druge strane, priznajem da je engleska PL, iz sezone u sezonu sve manje interesantna zbog prevelike razlike između "velikih" i "malih", ali je zato jača nego ikad i daleko ispred ostalih. Eh, kako bi bilo dobro da se ova dva parametra mogu iskombinirati...

Ovo je moja završna riječ na temu o ovogodišnjoj Ligi Šampiona koja je za mene završena, finale me ne interesuje. Samo još jednom koristim priliku da poželim ovim raznoraznim "fudbalskim sladokuscima" da se nagledaju u finalu i tog "velikog fudbala" kojeg je Barca demonstrirala u polufinalu, te da će im se Manchester United pridružit sličnom partijom, kako i doliči "najvećim svjetskim klubovima" :D :D
omar little

#1308 Re: Liga prvaka

Post by omar little »

a, zashto se ne bi imali pravo radovati nakon shto su proveli sezonu pljujuci krv da dodju tu gdje jesu?! i to o nezasluzhenoj pobjedi je vec prezhvakano i ispljuvano milijun puta i ovdje na forumu i diljem interneta tako da je bespredmetno o tome govoriti.

finale ce biti zanimljivo jer ce igrati dva napadachki orijentirana tima i velika je shteta (i za nekog ko voli barcu veliko razocharanje) shto barca nece moci biti u punom sastavu.
shalla

#1309 Re: Liga prvaka

Post by shalla »

Neelix wrote:shaqqa, druze, makar si ti razuman jebemu. uporedi ta imena sto si ti napisao sa ovim sto je totti napisao....ustvari nemoj, ne moze se to ni poredit :D
Ma ok, i ja kažem da pojedinačno gledajući u italiji ima većih "imena" ali ja brate ne mogu talijansku ligu gledati taman da me neko natjera, Evo večeras sam se malo nakanio da gledam gigante talijanskog fudbala i šta sam vidio??? Danas obje tekme jače za 3 koplja, pa na Ars-Che je bilo više tempa i šansi nego u jednoj polusezoni Serie A :mrgreen:
Admire, ne kontam ti logiku. Kažeš neće nikad Sunderland i Wigan nikad ništa u evropi napraviti? Pa buraz od talijanskih klubova ne mogu ovi najjači ništa napraviti a kamoli jedna Catania i sl. Nemoj zajebavati, pogledaj eto rostere Sunderlanda ili Newcastlea (jebo me oni gdje ih uzeh za primjer) i npr te iste Catanije... Ovamo Malbranque, Cisse, Coloccini, Martins, Owen, Duff a ovamo Spinesi, Tedesco, Terlizzi, Dica...
bijelo_dugme

#1310 Re: Liga prvaka

Post by bijelo_dugme »

Off topic ali evo sada procita da ce katalonorveski sudija suditi i u Juznoj Africi sledece godine :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1311 Re: Liga prvaka

Post by Admir_1984 »

Pa kad je engleska liga non stop na tv ekranima logicno da ce se vishe cuti za neke igrace wigana, nego tamo neke catanie. Ja sam siguran da se Torino i recimo Bologna sigurno ne bi borili za opstanak u engleskoj ligi. Svaka cast velikoj cetvorci u eng ligi, a ostali timovi su za mene totalno bezveze. Pa gdje su u kupu uefa ti silni jaki engleski klubovi?
shalla

#1312 Re: Liga prvaka

Post by shalla »

Bogami i talijanska liga je non-stop na tv-u preko vikenda, jučer i danas 4 prenosa na obn-u i sportklubu pa ne znam baš da se i približno gleda ko engleska... Jbt i bundesliga je postala zanimljivija od talijanske (prije sam bljuvao na bundesligu).
P.S. a gdje su talijanski klubovi, ne samo u kupu uefa već i u LP?
peace_an

#1313 Re: Liga prvaka

Post by peace_an »

bijelo_dugme wrote:Off topic ali evo sada procita da ce katalonorveski sudija suditi i u Juznoj Africi sledece godine :-)

Znaci osvaja ona reprezentacija za koju on bude navijao.. :-)

http://besjeda.blogspot.com/
Admir_1984

#1314 Re: Liga prvaka

Post by Admir_1984 »

shaqqa wrote:Bogami i talijanska liga je non-stop na tv-u preko vikenda, jučer i danas 4 prenosa na obn-u i sportklubu pa ne znam baš da se i približno gleda ko engleska... Jbt i bundesliga je postala zanimljivija od talijanske (prije sam bljuvao na bundesligu).
Bundesliga je zanimljivija i od engleske i talijanske zajedno, a razlog je sto su klubovi koliko toliko ujednaceni oko finansija. Englesku ligu drze 4 kluba i to je sve. To meni nije mjerilo za ukupni kvalitet lige. Jebote liga gdje arsenal 10 tekmi ne moze primiti gol na svom terenu. Dovoljno je vidjeti koliko se basnoslovno placaju igraci u ova 4 kluba, a koliko u ostatku lige.

U talijanskoj ligi se 2-3 kluba bore za 4 mjesto i ligu prvaka, u njemackoj se to ne zna do zadnjeg kola, u spanskoj ligi nikada nije sigurno ko ce biti 3 i 4, u francuskoj isto. Samo u eng vec na pocetku sezone znas koja 4 tima ce biti prva na tabeli. Al bar da peti tim bude blizo cetvrtog pa ajd, nego svjetlosnu godinu iza
TheMule

#1315 Re: Liga prvaka

Post by TheMule »

FrancescoTotti wrote:
TheMule wrote:
FrancescoTotti wrote:Evo kao sto sam i rekao kako se igra u premier ligi . Padas dok te igrac jos nije dirnuo , sudaris se sa protivnickim igracem i faul . Evo sad bas Mancester U - Mancester City . Dva faula nad Berbatovom oba totalno nepostojeca jer je igrac isao na loptu i izbio je ispred noga ali ovaj se baca sudija svira faul i ronaldo daje gol . Balet je ovdje ipak glavni predmet na ostrvu . E to im ne prolazi u Evropi i zato ce Barca namlatit ogane i ruzne engleze i zato englezi nikad kao reprezentacija nikad nista nece osvojiti ( ko da jesu , osim onog lopovluka 1966 kad im sudija priznaje nepostojeci gol )

Svidjalo ti se to ili ne, PL je najjaca liga na svijetu. A sto se tice njihove reprezentacije, to nema veze sa ligom.
Ma smijesan si mi pravo kad ovako bulaznis . Nabroj mi pet svjetskih igraca koji su igrali u PL u zadnijih deset godina . Znam ko slovenske junacke pjesme . Evo ti zadnjih deset godina u Italijanskoj ligi ( mada mi je spamska liga u zadnjih deset godina najbolja ) Zidane , Kaka , Ronaldinjo , Totti , Del Piero , ovo iz veznog reda od gol igraca Pl nema ni blizu igraca ko Inzagi , Sevcenko , Montela , Batistuta , Ronaldo ,da ne nabrajam dalje . Osim Runija , Ronalda ostali se mogu slikati :mrgreen: pa cijela sampionska reprezentacija Brazila je igrala jado u Italiji Ronaldo , Ronaldinjo , Cafu , Aldair , Zago , pa Juan , Cicinjo . Da ne spominjem legende kao sto su Maldini , Boban , Savicevic , ( Sevcenko otiso na kraju karijere u englesku posto nije omo vise mjesta u Milanu ) Bufon , Crespo . Ibrahimovic . treba li jos :D
ma kakvi oni, pogledaj polufinale LS poslednjih nekoliko godina. Pa talijani za hljeba nemaju vise, kriza prava.
TheMule

#1316 Re: Liga prvaka

Post by TheMule »

Ne mogu se sloziti sa stavkom da Engleska postaje sve manje zanimljiva iz godine u godinu. Tokom devedesetih, tu su bili samo Manchester i ponekad Arsenal kad je u pitanju titula( nekad bi Man Utd pobjedio pet kola prije kraja), a sad su tu i Chelsea, a ove godine i Liverpool. Ja mislim da ce se slijdece godine ovima prikljuciti i Aston Villa. Imaju dobar tim i treba im jedan il dva igraca da probiju veliku cetvorku. Uz to imas i Man City, vjerovatno ce kupiti 3-4 dobra igraca preko ljeta, i ima da bude interesantnije.

Inace slazem se da ovi donji nisu nista bolji od Talijana. Sunderland, Hull, i ostali su vjerovatno jednaki Talijanima.
Charuga
Globalni moderator

#1317 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

Rauber wrote:
Plavih_11 wrote:
Ma neka ide sve u tri lijepe .. Do kada vise idu ova sranja sa pehovima ... :-? :-? :-? :-?
Jao a vidi gluposti i kako se povrijedio :(
http://www.youtube.com/watch?v=rJDeXk3mJbA

pola minute do kraja :(
Samo se nadati da ce ljekari odraditi posao kako treba i da ce ipak zaigrati u finalu .. Kao i Henry.
omar little

#1318 Re: Liga prvaka

Post by omar little »

nije strashno, nakon dodatnih pregleda doturi :D kazhu da ce iniesta moci igrati u finalu LP :) samo da se on nama fino oporavi :)

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 041222.stm
Charuga
Globalni moderator

#1319 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

omar little wrote:nije strashno, nakon dodatnih pregleda doturi :D kazhu da ce iniesta moci igrati u finalu LP :) samo da se on nama fino oporavi :)

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 041222.stm
Odlicna vjest ... :thumbup: :thumbup:
Better Man

#1320 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

TheMule wrote:
FrancescoTotti wrote:
FrancescoTotti wrote:Evo kao sto sam i rekao kako se igra u premier ligi . Padas dok te igrac jos nije dirnuo , sudaris se sa protivnickim igracem i faul . Evo sad bas Mancester U - Mancester City . Dva faula nad Berbatovom oba totalno nepostojeca jer je igrac isao na loptu i izbio je ispred noga ali ovaj se baca sudija svira faul i ronaldo daje gol . Balet je ovdje ipak glavni predmet na ostrvu . E to im ne prolazi u Evropi i zato ce Barca namlatit ogane i ruzne engleze i zato englezi nikad kao reprezentacija nikad nista nece osvojiti ( ko da jesu , osim onog lopovluka 1966 kad im sudija priznaje nepostojeci gol )
Ma smijesan si mi pravo kad ovako bulaznis . Nabroj mi pet svjetskih igraca koji su igrali u PL u zadnijih deset godina . Znam ko slovenske junacke pjesme . Evo ti zadnjih deset godina u Italijanskoj ligi ( mada mi je spamska liga u zadnjih deset godina najbolja ) Zidane , Kaka , Ronaldinjo , Totti , Del Piero , ovo iz veznog reda od gol igraca Pl nema ni blizu igraca ko Inzagi , Sevcenko , Montela , Batistuta , Ronaldo ,da ne nabrajam dalje . Osim Runija , Ronalda ostali se mogu slikati :mrgreen: pa cijela sampionska reprezentacija Brazila je igrala jado u Italiji Ronaldo , Ronaldinjo , Cafu , Aldair , Zago , pa Juan , Cicinjo . Da ne spominjem legende kao sto su Maldini , Boban , Savicevic , ( Sevcenko otiso na kraju karijere u englesku posto nije omo vise mjesta u Milanu ) Bufon , Crespo . Ibrahimovic . treba li jos :D

Smiješno je navoditi Tottia i Montelu kao svjetaske igrače, ako uzmemo u obzir činjenicu da u karijeri nisu ništa napravili u Evropi sa matičnim klubom, tj. Romom. Eto uzmimo u obzir da je Totti sa italijom bio svetski prvak, ali ipak sa klubom u Evropi nije ništa napravio. Spominjati Inzagia kao napadača je uvreda za sve istinske napadače. Inzagi nije ništa drugo do sretan čovjek kojeg lopta pogodi i uđe u gol. Inzagi je totalno nesposoban da sam odradi akciju i dadne gol.
Evo ti par Igrača svjetske klase ne računajući spomenutog Rooneya i Ronalda koji igraju ili su igrali u PL. Steven Gerard, Rio Ferdinand, David Beckam, Tiery Henry, Fernando Tores, Michael Owen, Frank Lampard, Drogba, Ryan Gigs, Roy Keane. Dwighte York i Andy Cole su u vrijeme dok su igrali za Manchester bili daleko jači napadači od jednog Inzagia ili Montele, a da ne spominjem jednog Alana Shearera. A da ne spominjem jednog Denisa Bekampa i druge igrače svjetske klase koji su igrali u Engleskoj. Smiješno je reči za Shevcenka da je otišao na kraju karijere u Chelsea, kad imaš napadača u tim godinama koji deru protivničke mreže. Shevcenko je otišao u Chelsea radi novca i pokazao da kao i njegov zemljak Rebrov nisu dorasli za Premiership.
Last edited by Better Man on 11/05/2009 15:52, edited 1 time in total.
Admir_1984

#1321 Re: Liga prvaka

Post by Admir_1984 »

Nek se shearer "naosvajao" trofeja sa newcastlom pa makar
Better Man

#1322 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

Admir_1984 wrote:Nek se shearer "naosvajao" trofeja sa newcastlom pa makar
Shearer se nije naosvajao, ali sam ga naveo jer je Totti naveo neke igrače koji su po njemu svjetska klasa i koji su igrali ili još igraju u Italiji, a takođe nisu ništa naveli. I zašto bi onda taj igrač bio svjetska klasa, a ne jedan Shearer.
Ali_G

#1323 Re: Liga prvaka

Post by Ali_G »

Hahahahahahhaaah, reci da Inzaghi veze nema a da su Cole i York neke igracine, daj molim te. Dva rudara koji su iza sebe imali Giggsa, Beckhama i Keanea. Shearer je dobar igrac, al je Batistuta Pele za njega. I uostalom vecina igraca koja je pobrojana vise nije toliko aktuelna. Dok su pomenuti igrali Italije je bila drugi svijet za ove ostale. Sada je situacija drugacija, Englezi vise para ulazu i top klubovi su im kvalitetniji nego u ostalim ligama. Ova buranije je svuda manje vise ista.
cikcanga

#1324 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

Bergkamp je najbolji igrac svih vremena,aAlan je jedan od najboljih napadaca svih vremena! 8-)
Cafe Camargue

#1325 Re: Liga prvaka

Post by Cafe Camargue »

Admir_1984 wrote:
shaqqa wrote:Bogami i talijanska liga je non-stop na tv-u preko vikenda, jučer i danas 4 prenosa na obn-u i sportklubu pa ne znam baš da se i približno gleda ko engleska... Jbt i bundesliga je postala zanimljivija od talijanske (prije sam bljuvao na bundesligu).
Bundesliga je zanimljivija i od engleske i talijanske zajedno, a razlog je sto su klubovi koliko toliko ujednaceni oko finansija. Englesku ligu drze 4 kluba i to je sve. To meni nije mjerilo za ukupni kvalitet lige. Jebote liga gdje arsenal 10 tekmi ne moze primiti gol na svom terenu. Dovoljno je vidjeti koliko se basnoslovno placaju igraci u ova 4 kluba, a koliko u ostatku lige.

U talijanskoj ligi se 2-3 kluba bore za 4 mjesto i ligu prvaka, u njemackoj se to ne zna do zadnjeg kola, u spanskoj ligi nikada nije sigurno ko ce biti 3 i 4, u francuskoj isto. Samo u eng vec na pocetku sezone znas koja 4 tima ce biti prva na tabeli. Al bar da peti tim bude blizo cetvrtog pa ajd, nego svjetlosnu godinu iza
Mudro zboriš. Činjenica je da su engleski klubovi ubjedljivo najbogatiji u evropi, i to im automatski daje prednsot u odnosu na ostale. Iz ostatka Evrope, platežno im mogu parirat samo Barca, Real i Inter, a pri tom mislim ne samo na veliku četvorku engleske PL, nego i na M.City, Totenhem, Newcastle, i sve ostale što će uskoro postat igračke tajkuna. Faktički, jedini klub koji trenutno koliko toliko parira velikanima, bez velikih novčanih sredstava je Everton, i donekle Aston Villa. Ovo ostalo smiješno. Prevelika je razlika između vodećih i onih srednjih i donjih ekipa, što Admir reče jebo ti ligu koju završiš bez poraza. To ne može biti najbolja liga, tu mogu igrati pojedinačno najbolji klubovi, ali isto tako imamo situaciju u košarci gdje je CSKA svake godine prvi favorit za titulu prvaka evrope, pa ruska liga sigurno nije najbolja u evropi. Ista stvar i sa grcima, imaju bolesno bogate Olimpijakos i PAO, pa im je liga opet daleko daleko od španske.
Locked