a nije siljio? pogubio se u trenutku kad je barca trebala biti pokojna, pa normalno je reci da je onda siljio za njih. mozes ti njih volit, ali nemas razloga da ne kazes da vam je ovo poklon. prolaz niste zasluzili ama bas nikako.Chmoljo wrote: i ja ti upravo to rekoh.
ali vidi sad ovo. mene sad strašno nerviraju ove gluposti sada kao sudija šiljio za Barcuistina je da se lik pogubio. i njegova karijera je pokojna.
![]()
i ja ne "svršavam" na Barcinu igru, i kako moron reče "dvije različite fudbalske filozofije", nego jednostavno volim Barcu haman ko Želju.
volio sam ih i kad su bili osrednji sa Rivaldom, i volio sam ih kad su gubili po 3:0 od Bešikteša... to je sve...
Liga prvaka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#1101 Re: Liga prvaka
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1102 Re: Liga prvaka
može sudiju. što ne opali Podolskog kad je toliki laf?karanana wrote:ja da sam ballack, ja bi mu podapeo ono kad je trco ispred njega. sta je najgore sto se ballacku moglo desiti? crveni, pa da ne igra u finalu
- charvel.
#1103 Re: Liga prvaka
joj Fixeru.
De dodji na forum sutra kad budes trezveniji i kad se smiris malo. Probaj objektivno promislit i uzet u obzir i faulove igraca Celzija, i kako su oni sankcionisani - pravedno ili ne.
Veceras je sudija uradio najbolje sto se moglo. Izdrzo je nevjerovatan pritisak igraca, trenera i navijaca Celzija i opet posteno odsudio mec. Malo je takvih. Svaka mu cast na tome.
De dodji na forum sutra kad budes trezveniji i kad se smiris malo. Probaj objektivno promislit i uzet u obzir i faulove igraca Celzija, i kako su oni sankcionisani - pravedno ili ne.
Veceras je sudija uradio najbolje sto se moglo. Izdrzo je nevjerovatan pritisak igraca, trenera i navijaca Celzija i opet posteno odsudio mec. Malo je takvih. Svaka mu cast na tome.
Last edited by charvel. on 07/05/2009 00:15, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#1104 Re: Liga prvaka
zbog čega? zbog nekog kretena koji ne zna raditi svoj posao?fixer wrote: a nije siljio? pogubio se u trenutku kad je barca trebala biti pokojna, pa normalno je reci da je onda siljio za njih. mozes ti njih volit, ali nemas razloga da ne kazes da vam je ovo poklon. prolaz niste zasluzili ama bas nikako.
ako nisi znao ovo se igralo na dvije utakmice, a šta je Čelzi to toliko u Barceloni napravio da prođe?
-
fixer
#1105 Re: Liga prvaka
rekao sam ti. tebe ne uzimam za ozbiljno.charvel. wrote:joj Fixeru.![]()
De dodji na forum sutra kad budes trezveniji i kad se smiris malo. Probaj objektivno promislit i uzet u obzire i faulove igraca Celzija, i kako su oni sankcionisani - pravedno ili ne.
-
Fordas
#1106 Re: Liga prvaka
Meni je samo zao sto barca nije prva zabila neku frljoku kao celzi pa da vidimo onda sta bi ovi napravili i kako bi Lampard, Balack i kompanija prosli kad malo izadju iz svog kaznenog. Mislim, razumijem ja taktike i strah od barce ali 10 vrhunskih igraca, kojim uz to jos ne fali neko u timu, se 'takticki' brani 180 minuta cistim bunkerom, ma daaaaaaj !!!Vala, nek su izgubili, pa makar i ovako. Sto neko rece eto im rehagel i vise srece dogodine 
- xXBl0odXx
#1107 Re: Liga prvaka
hajde ba ljudi sta pricate??
kako god okrenete u barceloni je barca bila ostecena uveliko....pobjedio je fudbal i kraj price !!!
kako god okrenete u barceloni je barca bila ostecena uveliko....pobjedio je fudbal i kraj price !!!
-
Bušman
#1108 Re: Liga prvaka
Pa mogao bi... Vec ponavljam 15. put. Essien ide na Iniestu djonom na stajnu nogu. Mogao ga je bez noge ostaviti. Sudija ni faul nije svirao... A bilo je jos slicnih situacija.fixer wrote:rekao sam ti. tebe ne uzimam za ozbiljno.charvel. wrote:joj Fixeru.![]()
De dodji na forum sutra kad budes trezveniji i kad se smiris malo. Probaj objektivno promislit i uzet u obzire i faulove igraca Celzija, i kako su oni sankcionisani - pravedno ili ne.
- Neelix
#1109 Re: Liga prvaka
i dobro sam rekao....sudijske kradje se, nazalost, ne mogu predvidjetiLSD wrote:rece ti neštoNeelix wrote:ne kontam ovoliko svrsavanje na barcelonu...dobro si to...opet ti kad zatreba onako
btw mozda izgleda kao da sam navijao za chelsea - ne, svejedno mi je, ne volim ni jedne ni druge. samo sam fasciniran ovolikom opsjednutoscu barcelonom.
i odbrana je fudbal, isto kao i napad. (prema najstandardnijoj formaciji, 4 igraca igraju na odbrambenim pozicijama) i oni kojima je barcelonin fudbal "vrh", za mene su povrsni poznavaoci, klasicni tv gledatelji, koji se ne udubljuju u samu igru. barcelona ima fantastican napad, a odbrana? niko nije govorio o fantasticnoj odbrani chelskog nakon prve utakmice. zasto? i to treba znati. taj dio igre vrlo malo ljudi cijeni, a nijedna ekipa ne moze bez odbrane, isto kao i bez napada. utakmica koja se zavrsi 0-0 moze biti isto dobra kao i 6-2. ali i ne mora, naravno.
eto to ne volim, tu povrsnost.
pogledati npr ovo na 05:16
- burek_in_space
#1110 Re: Liga prvaka
Drugu Chmolji chestitke od srca,ko da mi je Arsenal prosh'o,a navijachima Chelsea saucheshce,bice bolje dogodine.

-
fixer
#1111 Re: Liga prvaka
pa da tog kretena nije bilo mi uopce ne bi raspravljali o ovome. lako je sad reci da je kreten. ali kreten je odigrao najvecu ulogu. guardiola ode pred kraj i zagrli guusa svjestan da se samo cudo mora desiti da prodje. sto mu ba neko nije rekao da je barci obecana pomoc sudije, pa da se covjek ne rbuka i sekira.Chmoljo wrote:zbog čega? zbog nekog kretena koji ne zna raditi svoj posao?fixer wrote: a nije siljio? pogubio se u trenutku kad je barca trebala biti pokojna, pa normalno je reci da je onda siljio za njih. mozes ti njih volit, ali nemas razloga da ne kazes da vam je ovo poklon. prolaz niste zasluzili ama bas nikako.
ako nisi znao ovo se igralo na dvije utakmice, a šta je Čelzi to toliko u Barceloni napravio da prođe?
sta je celzi napravio na camp nou?
za sladokusce veoma malo, ali za istinske fudbalske znalce je izveo skolsku tekmu za cas fudbalska disciplina i takticka dosljednost i mudrost. ne mozes hvaliti igru barce, koja na svom terenu ne moze zabiti gol, a da ne stanes sekundu i priznas da za to neko treba, ipak, biti zasluzan.
-
sjever76
#1112 Re: Liga prvaka
samo jedno pitanje za ljubitelje čelzija.jeli ekipa koja ima ovakav posjed lopte zaslužila da igra u finalu:
prva tekma 70.5 Possession 29.5
druga tekma 29.1 Possession 70.9
i da, penal je jedino bio onaj kada je pike igrao rukom.ostalo je sranje obično i prestanite spominjati 5 ili 6.
i da, penal je jedino bio onaj kada je pike igrao rukom.ostalo je sranje obično i prestanite spominjati 5 ili 6.
-
LSD
#1113 Re: Liga prvaka
slažemo se u potponosti,kolega...nemam šta dodati niti oduzeti...sve je receno i potvrđeno tim klipom.Neelix wrote:i dobro sam rekao....sudijske kradje se, nazalost, ne mogu predvidjetiLSD wrote:rece ti neštoNeelix wrote:ne kontam ovoliko svrsavanje na barcelonu...dobro si to...opet ti kad zatreba onako
btw mozda izgleda kao da sam navijao za chelsea - ne, svejedno mi je, ne volim ni jedne ni druge. samo sam fasciniran ovolikom opsjednutoscu barcelonom.
i odbrana je fudbal, isto kao i napad. (prema najstandardnijoj formaciji, 4 igraca igraju na odbrambenim pozicijama) i oni kojima je barcelonin fudbal "vrh", za mene su povrsni poznavaoci, klasicni tv gledatelji, koji se ne udubljuju u samu igru. barcelona ima fantastican napad, a odbrana? niko nije govorio o fantasticnoj odbrani chelskog nakon prve utakmice. zasto? i to treba znati. taj dio igre vrlo malo ljudi cijeni, a nijedna ekipa ne moze bez odbrane, isto kao i bez napada. utakmica koja se zavrsi 0-0 moze biti isto dobra kao i 6-2. ali i ne mora, naravno.
Maldini-fudbalska institucija.
Last edited by LSD on 07/05/2009 00:22, edited 1 time in total.
- Krigla_Sa
- Chmoljo
#1115 Re: Liga prvaka
Neelix wrote: i dobro sam rekao....sudijske kradje se, nazalost, ne mogu predvidjeti
da Milan igra napadački i ti bi rekao da je Chelsea igrao anti-fudbal? a?
-
fixer
#1116 Re: Liga prvaka
da, u pravu si. citav fudbal se igra i uvijek na kraju pobijedi ekipa koja ima veci posjed. aplauz.sjever76 wrote:samo jedno pitanje za ljubitelje čelzija.jeli ekipa koja ima ovakav posjed lopte zaslužila da igra u finalu:
-
LSD
#1117 Re: Liga prvaka
samo što je razlika između ondašnjeg Milana (mislim na onaj od prije par godina sa Ševom u napadu) i današnjeg Čelzija ipak velika...onaj Milan je bio stroj za uništavanje protivnika.
- Van Halen
#1118 Re: Liga prvaka
Ljubi ga dedaKrigla_Sa wrote:
- Chmoljo
#1120 Re: Liga prvaka
fixer wrote: pa da tog kretena nije bilo mi uopce ne bi raspravljali o ovome. lako je sad reci da je kreten. ali kreten je odigrao najvecu ulogu. guardiola ode pred kraj i zagrli guusa svjestan da se samo cudo mora desiti da prodje. sto mu ba neko nije rekao da je barci obecana pomoc sudije, pa da se covjek ne rbuka i sekira.![]()
za sladokusce veoma malo, ali za istinske fudbalske znalce je izveo skolsku tekmu za cas fudbalska disciplina i takticka dosljednost i mudrost. ne mozes hvaliti igru barce, koja na svom terenu ne moze zabiti gol, a da ne stanes sekundu i priznas da za to neko treba, ipak, biti zasluzan.
a jebote, gori ste SANU majke mi...
ovo je jedan od razloga što se voli fudbal. zato što nije uvijek pravedan. Barca možda nije zaslužila prolaz večeras, ali hoćemo li nabrajati utakmice kada se upravo to desilo...
ili samo da spomenemo recimo B. Minhen... ili repku Italije...
što sudija ne dade žuti za ona valjana po šesnaestercu Anelki i Drogbi?
koliko reče ono: 6 penala
-
fixer
#1121 Re: Liga prvaka
krivog ljubis. da je pravde ovaj njegov gol bi se zvao pocasni.
-
FrancescoTotti
#1122 Re: Liga prvaka
Brbljas bez veze . U prvoj utakmici je sudija bio totalno na strani engleza ( cuj engleza pa samo jedan igra u celzija ) . barcini igraci su lezali na terenu a Alex je sve meo i sprijeda i s ledja da bi mu tek nakon pet sest pogibeljnih startova dao tek zuti kao i Balacku . Klasicni penal nad Henrijem kad su ga povukli za ruku i dres niko ne spominje . Cuj trebo svirati sest penala ( neko komentarisao ) . Osim onog igranja rukom Pikea u kojoj nije bilo namjere sve ostalo je smijesno da bi se komentarisalofixer wrote:pa da tog kretena nije bilo mi uopce ne bi raspravljali o ovome. lako je sad reci da je kreten. ali kreten je odigrao najvecu ulogu. guardiola ode pred kraj i zagrli guusa svjestan da se samo cudo mora desiti da prodje. sto mu ba neko nije rekao da je barci obecana pomoc sudije, pa da se covjek ne rbuka i sekira.Chmoljo wrote:zbog čega? zbog nekog kretena koji ne zna raditi svoj posao?fixer wrote: a nije siljio? pogubio se u trenutku kad je barca trebala biti pokojna, pa normalno je reci da je onda siljio za njih. mozes ti njih volit, ali nemas razloga da ne kazes da vam je ovo poklon. prolaz niste zasluzili ama bas nikako.
ako nisi znao ovo se igralo na dvije utakmice, a šta je Čelzi to toliko u Barceloni napravio da prođe?![]()
- Krigla_Sa
-
fixer
#1124 Re: Liga prvaka
nisam sklon teorijama zavjere, ali ovo sad uopce nije ta disciplina. nakon svih namjestanja sto sam vidio mogu s pravom reci da sam opravdani skeptik. a o tome ne bih.Chmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
a jebote, gori ste SANU majke mi...sve teorije zavjere...
ovo je jedan od razloga što se voli fudbal. zato što nije uvijek pravedan. Barca možda nije zaslužila prolaz večeras, ali hoćemo li nabrajati utakmice kada se upravo to desilo...
ili samo da spomenemo recimo B. Minhen... ili repku Italije...
što sudija ne dade žuti za ona valjana po šesnaestercu Anelki i Drogbi?![]()
koliko reče ono: 6 penala![]()
![]()
jes, jes, a GRAS je jeftin
![]()
![]()
- Neelix
#1125 Re: Liga prvaka
fyi, milan je u sezoni 2006/2007 kada je zadnji put osvojio CL, postigao najvise golova, i imao najboljeg strijelca.