Liga prvaka / pretkola

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
karanana

#226 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by karanana »

shahtar je dobar, ali dinamo je izvuklo jednog od laksih protivnika, tako da imaju sansu.
LongDong

#227 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by LongDong »

karanana wrote:ma atletico je shasha. kako su i usli u lp? koji su bili na tabeli? 4-5?
malo srece u zrijebu, malo znanja fudbala.... i neka i ovi manji klubovi udju, bude po jedan svake godine. ne smeta mi, meni su vise dosadni jedni te isti i ja navijam za ove manje klubove. samo tako ce fudbal ukupno ojacati.
Forlan,Aguero,Maxi Rodrigez,Simao... ako su oni shasha onda jebiga... Daj onda Modriču u LP
karanana

#228 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by karanana »

ekipu ne cine pojedinci nego svih 11 igraca + klupa. slazem se da je atletico ime i da je poslije reala m. i barce najtrofejniji spanski tim ali nemam nista protiv ovog zrijeba. cak mislim da je nastran za ove "bolje i poznatije" timove. uostalom, moguce je da ce proci schalke. shvapski fudbal me ne impresionira ni sekunde.
cyprus

#229 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by cyprus »

LongDong wrote:Najgluplji par Levski-Bate Borisov/Anderlecht, dok sa druge strane imamo Schalke-Atletico M. Šteta da jedan od ova dva tima nećemo gledati u L.P. A zato cemo gledati jednog Levskog koji je igrao i prije dvije godine, i u šest utakmica nije dao gola, tako da će i ovaj put biti kantica za napucavanje.
Iskreno meni draže gledat Levski nego Schalke
and

#230 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by and »

karanana wrote:shahtar je dobar, ali dinamo je izvuklo jednog od laksih protivnika, tako da imaju sansu.
šahtar će ih razvaliti
karanana

#231 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by karanana »

cyprus wrote:
LongDong wrote:Najgluplji par Levski-Bate Borisov/Anderlecht, dok sa druge strane imamo Schalke-Atletico M. Šteta da jedan od ova dva tima nećemo gledati u L.P. A zato cemo gledati jednog Levskog koji je igrao i prije dvije godine, i u šest utakmica nije dao gola, tako da će i ovaj put biti kantica za napucavanje.
i to sto kazes. schalke kao i vecina timova bundes lige igraju pravo ruzan i dosadan fudbal, zato i nema nekih internacionalnih rezultata bundesligasa posljednjih godina.
elSaik

#232 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by elSaik »

karanana wrote:
cyprus wrote:
i to sto kazes. schalke kao i vecina timova bundes lige igraju pravo ruzan i dosadan fudbal, zato i nema nekih internacionalnih rezultata bundesligasa posljednjih godina.
Da, zato im liga iz godine u godinu bilježi nove rekorde posjete. Voli raja da se dosađuje. :-D
karanana

#233 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by karanana »

samo kazem da mi je bundesliga najdosadnija i vjerovatno najslabija od velikih 5. meni kao gledatelju tekme preko tv-a. mozda je uzivo drugacija pa raja dodje da se zabavi pojede i popije.
Last edited by karanana on 01/08/2008 22:55, edited 1 time in total.
in33sa

#234 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by in33sa »

Kakva historijska sansa Dinama???

Dinamo je vec dva puta igrao Ligu prvaka.
jeza u ledja

#235 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by jeza u ledja »

Spartak Moskva - Dynamo Kyiv :)
KPNCTNJAH

#236 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by KPNCTNJAH »

karanana wrote:samo kazem da mi je bundesliga najdosadnija i vjerovatno najslabija od velikih 5. meni kao gledatelju tekme preko tv-a. mozda je uzivo drugacija pa raja dodje da se zabavi pojede i popije.
E vala nije slabija od Francuske lige, mislim da je i Holandska jaca od Francuske ovi su jaci samo za Lyon :-D sad ce Bayern u LP pa ces vidjet rezultate iako mi nije nesto drag taj klub ... :-D
perfect_guy

#237 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by perfect_guy »

dinamo bi vrlo lako mogao i preko šahtara... a ono u šta sam 99% siguran da će šalke i atletiko igrati sa malo golova.
jeza u ledja

#238 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by jeza u ledja »

KPNCTNJAH wrote:
karanana wrote:samo kazem da mi je bundesliga najdosadnija i vjerovatno najslabija od velikih 5. meni kao gledatelju tekme preko tv-a. mozda je uzivo drugacija pa raja dodje da se zabavi pojede i popije.
E vala nije slabija od Francuske lige, mislim da je i Holandska jaca od Francuske ovi su jaci samo za Lyon :-D sad ce Bayern u LP pa ces vidjet rezultate iako mi nije nesto drag taj klub ... :-D
Po UEFAinim koeficijentima (koji su prosjek ucinka klubova iz jedne zemlje u zadnjih 5 godina) Njemacka liga je jaca od Francuske. Dok poslije liga Petice odmah dolaze Rusi, pa onda Rumuni :shock: , pa tek onda Holandjani, Portugal, Skotska, itd... Prve tri su naravno Eng, Spa, Ita.
abondanzieri

#239 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by abondanzieri »

Kaunas-Glasgow Rangers 86.min. 2-1.Ispadose Vugdalicevi policajci :P :D
elSaik

#240 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by elSaik »

jeza u ledja wrote:
KPNCTNJAH wrote:
Po UEFAinim koeficijentima (koji su prosjek ucinka klubova iz jedne zemlje u zadnjih 5 godina) Njemacka liga je jaca od Francuske. Dok poslije liga Petice odmah dolaze Rusi, pa onda Rumuni :shock: , pa tek onda Holandjani, Portugal, Skotska, itd... Prve tri su naravno Eng, Spa, Ita.
Zašto šokiran izraz lica pored Rumuna?
arze

#241 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by arze »

Tog Kaunasa drzi onaj vlasnik Heartsa... ne bi me zacudilo da se plasiraju u lp mada je to vec nesto teze.
A Dinamo Zagreb ce uci u LP jer je prodajom modrica uzelo finih sredstava a i ekipa im je dobra, protiv shaktara 50-50
Fener ce da mazne Grobare elegantno i kuci i na strani
Schalke ce se dosta morat namucit protiv Athletica, zapravo madridani su i favoriti u tome mecu, jer realno imaju puno jacu ekipu, al i schalke je napredovao u odnosu na 2-3 godine tako da ce mec bit drama :wink:
Globus

#242 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by Globus »

Zasto ne bi mogo Kaunas preko Alborga u ligu prvaka ?
Globus

#243 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by Globus »

Pardon preko Modrice :D
jeza u ledja

#244 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by jeza u ledja »

Eto Modrica je preko Kaunasa mogla u Ligu Sampiona. :D
elSaik wrote:
jeza u ledja wrote: Po UEFAinim koeficijentima (koji su prosjek ucinka klubova iz jedne zemlje u zadnjih 5 godina) Njemacka liga je jaca od Francuske. Dok poslije liga Petice odmah dolaze Rusi, pa onda Rumuni :shock: , pa tek onda Holandjani, Portugal, Skotska, itd... Prve tri su naravno Eng, Spa, Ita.
Zašto šokiran izraz lica pored Rumuna?
Zato sto su samo prije 5 godina na toj listi bili 25-i, samo 5 mjesta ispred nas.

PS: Upoznat sam sa skorijim rezultatskim uspjesima rumunskih klubova, ako na to aludiras.
arze

#245 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by arze »

Globus wrote:Zasto ne bi mogo Kaunas preko Alborga u ligu prvaka ?
Pa i bi komotno.Al ko god se plasira u lp nece im bit lahko :)
KPNCTNJAH

#246 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by KPNCTNJAH »

arze wrote:
Globus wrote:Zasto ne bi mogo Kaunas preko Alborga u ligu prvaka ?
Pa i bi komotno.Al ko god se plasira u lp nece im bit lahko :)
pa koji god se od tih plasira u lp to ce im biti veliki uspjeh, tako da mislim da im i nije bitno koga ce dobiti u grupi :-D
Topla voda

#247 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by Topla voda »

ko god da udje,ispace smijesan i sluzice za nabijanje razlike...pogotovo litvanci
campa_xxx

#248 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by campa_xxx »

Igra li jos onaj Pehlic za KA U NAS :D
Topla voda

#249 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by Topla voda »

campa_xxx wrote:Igra li jos onaj Pehlic za KA U NAS :D
jok..preso prije 15-20 dana u onaj mtz il kako se zove,iz minska-bjelorusija....
..a taj je tim vec kaunas dobio u prvom predkolu....isti gazda ,onaj romanov il kako se vec zove , sto je htio celik kupiti..onaj vlasnik hartsa,kaunasa i mtz-.a
cyprus

#250 Re: Liga prvaka / pretkola

Post by cyprus »

Topla voda wrote:
campa_xxx wrote:Igra li jos onaj Pehlic za KA U NAS :D
jok..preso prije 15-20 dana u onaj mtz il kako se zove,iz minska-bjelorusija....
..a taj je tim vec kaunas dobio u prvom predkolu....isti gazda ,onaj romanov il kako se vec zove , sto je htio celik kupiti..onaj vlasnik hartsa,kaunasa i mtz-.a
:shock:
Post Reply