Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- decko_sa_kovaca
#1451 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Najjace kad nekog citira kae nije tako vec vako i izvali nesta totalno netacno 
- pirmin
#1452 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Austrijanci odusevljeni atmosferom, kazu onakvo grotlo jos nisu dozivjeli. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1453 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Meni se čini da i nije baš bilo puno kako zna biti. Vidjelo se da ima praznih mjesta, pogotovo prvi redovi.pirmin wrote:Austrijanci odusevljeni atmosferom, kazu onakvo grotlo jos nisu dozivjeli.
- insaneinthebrain
#1454 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
unsolved mystery zvana liga nacija. ko u zoni sumraka. sad jedno sad drugodecko_sa_kovaca wrote:Najjace kad nekog citira kae nije tako vec vako i izvali nesta totalno netacno
- insaneinthebrain
#1455 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
grotlo i bilino polje kad igra reprezentacija ne mogu jedno sa drugim. na kakvim su stadionima igrali ovi austrijanci pa im bilino ispade grotlopirmin wrote:Austrijanci odusevljeni atmosferom, kazu onakvo grotlo jos nisu dozivjeli.
-
Bazinga1234
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1457 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Joj Šunjića, isto div pored Todorovića 
- pirmin
#1458 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Kontao sam da ce se prepoznati sarkazam.insaneinthebrain wrote:grotlo i bilino polje kad igra reprezentacija ne mogu jedno sa drugim. na kakvim su stadionima igrali ovi austrijanci pa im bilino ispade grotlopirmin wrote:Austrijanci odusevljeni atmosferom, kazu onakvo grotlo jos nisu dozivjeli.![]()
- Logovan
#1459 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Vidi Pjanića i radosti.
Više raje na utakmici Čelik - Sarajevo.Tomahawk11 wrote:Meni se čini da i nije baš bilo puno kako zna biti. Vidjelo se da ima praznih mjesta, pogotovo prvi redovi.pirmin wrote:Austrijanci odusevljeni atmosferom, kazu onakvo grotlo jos nisu dozivjeli.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1460 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ma nek podijele sve guzonjama, ne treba niko uzimati ulaznice i ići.
Valjda je normalno da dijele neke VIP ulaznice i tako ta mjesta ako imaju, ovo ostalo da ide u slobodnu prodaju
To je naš savez i ne treba tražiti neku logiku.
Valjda je normalno da dijele neke VIP ulaznice i tako ta mjesta ako imaju, ovo ostalo da ide u slobodnu prodaju
To je naš savez i ne treba tražiti neku logiku.
- decko_sa_kovaca
#1461 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Cini mi se samo 4-5 hiljada karti prodaju
- Logovan
- pepeljara
#1463 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
decko_sa_kovaca wrote:Cini mi se samo 4-5 hiljada karti prodaju
Prva 3-4 reda prazna sa svih strana, a baho na tv- Krcat stadion
vjerujte meni a ne svojim ocima
- insaneinthebrain
#1464 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ja kontam ti citirao neki austrijski portalpirmin wrote:Kontao sam da ce se prepoznati sarkazam.insaneinthebrain wrote:grotlo i bilino polje kad igra reprezentacija ne mogu jedno sa drugim. na kakvim su stadionima igrali ovi austrijanci pa im bilino ispade grotlopirmin wrote:Austrijanci odusevljeni atmosferom, kazu onakvo grotlo jos nisu dozivjeli.![]()
- AmiĐa_Idriz
#1465 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Bilino Polje ispunjeno do posljednjeg mjestapepeljara wrote:decko_sa_kovaca wrote:Cini mi se samo 4-5 hiljada karti prodaju
Prva 3-4 reda prazna sa svih strana, a baho na tv- Krcat stadion![]()
vjerujte meni a ne svojim ocima
- vicious
#1466 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ih, a kad je zagrmilo Bosno behar probeharao tacno se vidjelo da su se sasrali, Arnautovicu pocela koljena klecati, Alaba krenuo pobjeci u svlacionicu, i tako topirmin wrote:Kontao sam da ce se prepoznati sarkazam.insaneinthebrain wrote:grotlo i bilino polje kad igra reprezentacija ne mogu jedno sa drugim. na kakvim su stadionima igrali ovi austrijanci pa im bilino ispade grotlopirmin wrote:Austrijanci odusevljeni atmosferom, kazu onakvo grotlo jos nisu dozivjeli.![]()
- BlueBlood
#1467 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
iko ?DonieBrasco wrote:Hajde neka nas neko prosvjetli pa nam objasni kako ide dalje takmicenje nakon grupa !
Graficki po mogucnosti.
- wewa
- AmiĐa_Idriz
#1469 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ovoliki tekstovi, grafike, tabele, pa čak i video klipovi, ljudi vam nacrtali doslovno i opet ne kontate 
-
Korisničkoime
#1470 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nece jer nisi upravu po pitanju Sunjica kao ni po pitanju ovog maestralno, gluho bilo u sta si ti gledao zadnje 4 godine.cyprus wrote:Nego, hoće li meni iko odat priznanje što branim Šunjića evo već šest godina?Tačno toliko ga neki tjeraju iz reprezentacije, a momak je veliku većinu utakmica odradio maestralno ili u najmanju ruku korektno...
Sunjic se ne zna postaviti u prostoru nikad nije znao i nikad nije naucio tako da zna da ispadne samo tako, Sunjicu duboko postavljena odbrana ide na ruku bez nekih rotacija i bez puno pimplanja oko lopte kada ima klasicnog napadaca protiv sebe, sidrasa, sa se s njim moze da hrve u 16. Ako ti ovo zvuci poznato to je zato jer je Sunjic stoper od prije 20-25 godina u tom vremenu bio bi vjerovatno jedan od najboljih.
Visoko postavljena odbrana je smrt za Sunjica em se ne zna posataviti em tu gresku ne moze kompenzitati brzinon jer je nema a sto se od njega tesko moze i ocekivati, bili kakvi izleti bekova i njegovo eventualno pokrivanje porstora bilo sa strane bilo ispred bilo kakva rotacija osim sa stoperom je za njega smrt.
Ovo je bila fina utakmica od skoro svih igraca ali smo igrali protiv Austrije tako da iskreno pogotovo u napadu nije bilo nekih izazova.
-
Korisničkoime
#1471 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ja sam skontao da je bitno biti prvi, nakon toga sam odustao, ne valja prenaglit.AmiĐa_Idriz wrote:Ovoliki tekstovi, grafike, tabele, pa čak i video klipovi, ljudi vam nacrtali doslovno i opet ne kontate
- cyprus
#1472 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
De da i ja probam
Prvo, zaboravite na Ligu nacija kao dio kvalifikacija za EP... Primarna namjena LN nije to, nego je ona takmičenje za sebe... U tom takmičenju je nama cilj osvojit prvo mjesto u svojoj grupi i tako se plasirati u ovaj A razred (trenutno smo B)...
Nakon što završe ove grupe LN-a, započinju prave kvalifikacije... Tamo će iz svake grupe po dvoje prvoplasiranih ić na prvenstveno... Međutim, ostat će još četiri upražnjena mjesta...
Eh, tek će onda nesrećnici koji nisu prošli te kvalifikacije, a usput su bili solidni u LN dobiti drugu šansu... I to na način da će svaki razred (A, B, C i D) imati svoj plej of za odlazak na prvenstvo, sastavljen ne nužno od pobjednika grupa, nego od najbolje plasiranih reprezentacija koje nisu ostvarile plasman na EP već kroz kvalifikacije...
Najkomplikovaniji dio je taj što će evidentno najjačem razredu A vjerovatno faliti ekipa da oforme svoj plej of... Zbog toga će oni kojima malo zafali da upadnu u plej of razreda B upast u plej of razreda A... Moguće je i da zafali ekipa za plej of razreda B - u tom slučaju će isti biti popunjen onima iz razreda C koji su na redu iza učesnika njegovog plej ofa...
I tako ćemo imati četiri plej ofa, koji će nam dati četiri preostala učesnika EP... Svaki će imat svoje polufinale i finale...
U međuvremenu će se odigrati i fajnl for, u kojem će učestvovati ova krema iz razreda A... Naime, četiri pobjednika grupa iz razreda A će razigravati za titulu osvajača Lige nacija, ali to već nema nikakve veze sa EP... Teoretski je moguće da se osvajač LN uopšte ne plasira na EP...
Eto, da jebeš ne može jednostavnije
Prvo, zaboravite na Ligu nacija kao dio kvalifikacija za EP... Primarna namjena LN nije to, nego je ona takmičenje za sebe... U tom takmičenju je nama cilj osvojit prvo mjesto u svojoj grupi i tako se plasirati u ovaj A razred (trenutno smo B)...
Nakon što završe ove grupe LN-a, započinju prave kvalifikacije... Tamo će iz svake grupe po dvoje prvoplasiranih ić na prvenstveno... Međutim, ostat će još četiri upražnjena mjesta...
Eh, tek će onda nesrećnici koji nisu prošli te kvalifikacije, a usput su bili solidni u LN dobiti drugu šansu... I to na način da će svaki razred (A, B, C i D) imati svoj plej of za odlazak na prvenstvo, sastavljen ne nužno od pobjednika grupa, nego od najbolje plasiranih reprezentacija koje nisu ostvarile plasman na EP već kroz kvalifikacije...
Najkomplikovaniji dio je taj što će evidentno najjačem razredu A vjerovatno faliti ekipa da oforme svoj plej of... Zbog toga će oni kojima malo zafali da upadnu u plej of razreda B upast u plej of razreda A... Moguće je i da zafali ekipa za plej of razreda B - u tom slučaju će isti biti popunjen onima iz razreda C koji su na redu iza učesnika njegovog plej ofa...
I tako ćemo imati četiri plej ofa, koji će nam dati četiri preostala učesnika EP... Svaki će imat svoje polufinale i finale...
U međuvremenu će se odigrati i fajnl for, u kojem će učestvovati ova krema iz razreda A... Naime, četiri pobjednika grupa iz razreda A će razigravati za titulu osvajača Lige nacija, ali to već nema nikakve veze sa EP... Teoretski je moguće da se osvajač LN uopšte ne plasira na EP...
Eto, da jebeš ne može jednostavnije
-
Mustang1
#1473 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Mene jebo SK, ona zena pogresno objasnila, sad tog klipa i nema na youtube ima samo hrvat SK koji je dobro objasnioAmiĐa_Idriz wrote:Ovoliki tekstovi, grafike, tabele, pa čak i video klipovi, ljudi vam nacrtali doslovno i opet ne kontate
- shalla
#1474 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ne mogu da vjerujem da ne možete da razlučite da Liga Nacija ima, tako da kažem, dvokomponentnu funkciju (ja glupog naziva)
tj da je Liga Nacija zasebno takmičenje čijeg pobjednika odlučuju pobjednici grupa unutar skupine A.
Dakle, imamo A, B, C i D skupine. Pobjednici grupa 1,2,3 i 4 u skupini A igraju playoff za pobjednika Lige Nacija kao izolovanog takmičenja.
Što se tiče "izlijevanja" prema EURO 2020 to ide ovako: Pobjednici grupa unutar svake skupine u Martu 2020. igraju međusobno (nisam siguran u kojem formatu) da bi se dobio pobjednik skupina A, B, C i D i te četiri ekipe idu na EURO. E sad, ukoliko se neka od ekipa kroz kvalifikacije (koje će se već završiti) plasirala na EURO, njeno mjesto u tom razigravanju zauzima sljedeća ekipa iz njene grupe.
Hipotetički gledano, našu grupu aBd osvojimo mi i treba da igramo sa, karikiram, Ukrajinom, Turskom i Danskom razigravanje za pobjednika skupine B koji će otići na EURO. Ali ako smo se mi plasirali kroz kvalifikacije, naše mjesto u tom doigravanju zauzima Austrija, a ako su se plasirali i oni onda S.Irska. Opet hipotetički, može se desiti da npr. S.Irska sa 0 bodova ide u razigravanje za pobjednika skupine B...
Jel jasnije sad?
I da, što se tiče ispadanja, u pravu su ovi koji su napisali da sve 4 posljednje ekipe iz skupine A ispadaju u skupinu B a svi pobjednici grupa iz skupine B idu u A i tako je isto sve do grupe D gdje će sva 4 pobjednika grupa preći u skupinu C...
EDIT: hahahahahahahahahhaha evo Cyprus me pretekao dok sam ja kucao ovo svoje
Dakle, imamo A, B, C i D skupine. Pobjednici grupa 1,2,3 i 4 u skupini A igraju playoff za pobjednika Lige Nacija kao izolovanog takmičenja.
Što se tiče "izlijevanja" prema EURO 2020 to ide ovako: Pobjednici grupa unutar svake skupine u Martu 2020. igraju međusobno (nisam siguran u kojem formatu) da bi se dobio pobjednik skupina A, B, C i D i te četiri ekipe idu na EURO. E sad, ukoliko se neka od ekipa kroz kvalifikacije (koje će se već završiti) plasirala na EURO, njeno mjesto u tom razigravanju zauzima sljedeća ekipa iz njene grupe.
Hipotetički gledano, našu grupu aBd osvojimo mi i treba da igramo sa, karikiram, Ukrajinom, Turskom i Danskom razigravanje za pobjednika skupine B koji će otići na EURO. Ali ako smo se mi plasirali kroz kvalifikacije, naše mjesto u tom doigravanju zauzima Austrija, a ako su se plasirali i oni onda S.Irska. Opet hipotetički, može se desiti da npr. S.Irska sa 0 bodova ide u razigravanje za pobjednika skupine B...
Jel jasnije sad?
I da, što se tiče ispadanja, u pravu su ovi koji su napisali da sve 4 posljednje ekipe iz skupine A ispadaju u skupinu B a svi pobjednici grupa iz skupine B idu u A i tako je isto sve do grupe D gdje će sva 4 pobjednika grupa preći u skupinu C...
EDIT: hahahahahahahahahhaha evo Cyprus me pretekao dok sam ja kucao ovo svoje
-
Mustang1
#1475 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Na prvu stranicu lijepite ovo objasnjenje