To je tačno.bingov buraz wrote:Ja koliko sam shvatio svi pobjednici grupa u istoj ligi idu u višu ligu,samim tim svi trećeplasirani iz lige A ispadaju u rang niže.
Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Leverage
#1326 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
- bingov buraz
#1327 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nema baraža,pobjednici liga igraju Final Four (Final Four lige A se igra ujedno i za prvaka Lige Nacija)a od te četiri pobjednik ide direktno na Europsko.
- Sinapsa
#1328 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Kinderjaje - dobrakaranana wrote:belegija nova ekipa. kako da ne.
ja ovo takmicenje ne kontam, nemam pojma sta se desi kad zavrsimo prvi od ove tri ekipe....ali vazno je pobjedjivati pa cemo na kraju vidjeti koja se igracka krije u kinder jajetu.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1329 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Pobjednici grupa u ligama igraju svoj FF.bingov buraz wrote:Nema baraža,pobjednici liga igraju Final Four (Final Four lige A se igra ujedno i za prvaka Lige Nacija)a od te četiri pobjednik ide direktno na Europsko.
Svaka liga ce imati FF i pobjednik svakog FF ide.na EURO. Ukupno 4 ekipe ce tako.otici na EURO.
Tako se moze desiti da.pobjednik FF lige D, npr LUX ode na EURO.
Ako je pobjednik grupe osigurao EURO kroz kvalifikacije, njegovo mjesto na FF ce zauzeti drugoplasirani iz nj grupe u Ligi Nacija.
Last edited by mali_milojica on 11/09/2018 23:39, edited 1 time in total.
-
Korisničkoime
#1330 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Dzabe se trudite niko to ne konta i igracima je receno morate svaku pobjedit pa cemo vidit sta ce biti nema vise "ima jos puno bodova u igri".
-
Fudo387
#1331 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ja sam isto shvatio da samo jeda ide direktno na EP,mali_milojica wrote:Pobjednici grupa u ligama igraju svoj FF.bingov buraz wrote:Nema baraža,pobjednici liga igraju Final Four (Final Four lige A se igra ujedno i za prvaka Lige Nacija)a od te četiri pobjednik ide direktno na Europsko.
Svaka liga ce imati FF i pobjednik svakog FF ide.na EURO. Ukupno 4 ekipe ce tako.otici na EURO.
i to je iz ove A lige.
- turbofolk
#1332 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Snimak na SK 1. Slušam i ne vjerujem. 
Prije sam ga stvarno gotivio i uživao u njegovom prenosu, danas više to nije to. A šteta za njega. Ko zna, možda se svidi ovima sa SK pa ga i angažuju
Inače je zadnjih dana aktuelna ta vijest da je ista medijska kuća koja je vlasnik SK-a i N1, nedavno kupila i Pink. Vjerujem da su zato i ostavili Bahin komentar.
Prije sam ga stvarno gotivio i uživao u njegovom prenosu, danas više to nije to. A šteta za njega. Ko zna, možda se svidi ovima sa SK pa ga i angažuju
- ljevoruki
#1333 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Pjanica kad ne ide onda se ufati za nogu i daj zamjenu.
Mume
sa njim i bez njega ovo je drugi tim, samo da malo smanji driblanje i egzibicije
Saric
trci k'o navijen, ne zna nesto lopte ali bori se k'o lav.
Duljevic
, brz, jak, dosta je napredovao ali ima taj potez viska koji ce ga kostati prelaska u bolji klub.
Visca
nula bodova
Dzeko
nekad mi ga zao s kim mora da igra.
Zuti nafakali je, do kad vidjecemo.

Mume
Saric
Duljevic
Visca
Dzeko
Zuti nafakali je, do kad vidjecemo.
- Leverage
#1334 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ovo je prosto.mali_milojica wrote:Pobjednici grupa u ligama igraju svoj FF.bingov buraz wrote:Nema baraža,pobjednici liga igraju Final Four (Final Four lige A se igra ujedno i za prvaka Lige Nacija)a od te četiri pobjednik ide direktno na Europsko.
Pravo pitanje bilo je šta ukoliko se neko plasira kroz kvalifikacije koje se igraju prije ovog play-offa.
Onaj gore klip to objašnjava. Sva je šansa da u play-offu grupe A ne bude niko iz grupe A.
- bingov buraz
#1335 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Da.Nije komplikovano zasad,moglo bi postati kad se krenu igrati kvalifikacije.mali_milojica wrote:Pobjednici grupa u ligama igraju svoj FF.bingov buraz wrote:Nema baraža,pobjednici liga igraju Final Four (Final Four lige A se igra ujedno i za prvaka Lige Nacija) ko oka od te četiri pobjednik ide direktno na Europsko.
Znače se sigurno ko ide kroz ligu nacija direktno ali biće i onih koji će se kvalifikovati kroz ligu nacija ali tek kad završe prave kvalifikacije za Europsko.
- Leverage
#1336 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nije tačno.Fudo387 wrote: Ja sam isto shvatio da samo jeda ide direktno na EP,
i to je iz ove A lige.
- mali_milojica
#1337 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ne. Nije tacno.Fudo387 wrote:Ja sam isto shvatio da samo jeda ide direktno na EP,mali_milojica wrote:Pobjednici grupa u ligama igraju svoj FF.bingov buraz wrote:Nema baraža,pobjednici liga igraju Final Four (Final Four lige A se igra ujedno i za prvaka Lige Nacija)a od te četiri pobjednik ide direktno na Europsko.
i to je iz ove A lige.
Ide ovako kako ti kazem. Na EURO ce otici i jedna ekipa iz Lige D
Last edited by mali_milojica on 11/09/2018 23:43, edited 1 time in total.
- Sinapsa
#1338 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Inace, austrijski komentator je bio jako, jako korektan. Oko sedamtesete minute je rekao: " imamo osjecaj, da je ovo jedna od utakmica, kod koje ce onaj, koji bude prvi zapucao gol i da pobijedi...." Sta reci, mesija 
Last edited by Sinapsa on 11/09/2018 23:42, edited 1 time in total.
-
tr_ba
#1339 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ja fakat ne kontam tolike krutike prema Bahi?!
Jeli ima neko bolji od njega,mislim "u nas"?
- Leverage
#1340 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Neće se to znati, o tome će odlučivati upravo play-off.bingov buraz wrote:Da.Nije komplikovano zasad,moglo bi postati kad se krenu igrati kvalifikacije.mali_milojica wrote:Pobjednici grupa u ligama igraju svoj FF.bingov buraz wrote:Nema baraža,pobjednici liga igraju Final Four (Final Four lige A se igra ujedno i za prvaka Lige Nacija) ko oka od te četiri pobjednik ide direktno na Europsko.
Znače se sigurno ko ide kroz ligu nacija direktno ali biće i onih koji će se kvalifikovati kroz ligu nacija ali tek kad završe prave kvalifikacije za Europsko.
-
DonieBrasco
#1341 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Znaci mi mi moramo biti najbolji u ovoj "Ligi B" da bi se kvalifikovali ?
Liga B ima 4. grupe, mi smo u grupa "3", mi kao pobjednici te grupe igramo play-off protiv pobjednika grupe "1" ili "2" ili "4" zavnisno od zdrijeba npr neka bude "2", a "1" i "4" su automatski drugi par, onda ide finale u zavisnosti od pobjednika ova dva susreta ?
Jesam li ovo skontao dobro ?
Liga B ima 4. grupe, mi smo u grupa "3", mi kao pobjednici te grupe igramo play-off protiv pobjednika grupe "1" ili "2" ili "4" zavnisno od zdrijeba npr neka bude "2", a "1" i "4" su automatski drugi par, onda ide finale u zavisnosti od pobjednika ova dva susreta ?
Last edited by DonieBrasco on 11/09/2018 23:44, edited 1 time in total.
- studeni76
#1342 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ma evo na videu je sve lijepo objašnjeno. Znači 4 mjesta, svaka od ovih liga daje po jednog učesnika. Ode i LUX na prvenstvo 
- Idemedosumom
#1343 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Pa pogledajte ovaj gore klip kome nije jasno.
Večeras mi je Višća bio dosta nevidljiv, osim onog faula nad njim gdje je Austrijanac dobio žuti karton, ne sjećam se da je išta uradio.
Mislim da se Pjanić pretjerano kritikuje (a i Baho
), po meni je odigrao solidno večeras.
Veliki klubovi bi se otimali za Bešića, samo da manje pametuje.
Nakon furioznog starta u drugom poluvremenu smo dosta pali, Austrija je počela prijetiti, a imali su i svježih igrača na terenu. Nije mi jasno zašto je Prosinečki onako dugo čekao s izmjenama?
Večeras mi je Višća bio dosta nevidljiv, osim onog faula nad njim gdje je Austrijanac dobio žuti karton, ne sjećam se da je išta uradio.
Mislim da se Pjanić pretjerano kritikuje (a i Baho
Veliki klubovi bi se otimali za Bešića, samo da manje pametuje.
Nakon furioznog starta u drugom poluvremenu smo dosta pali, Austrija je počela prijetiti, a imali su i svježih igrača na terenu. Nije mi jasno zašto je Prosinečki onako dugo čekao s izmjenama?
- Muhamed Đakmić
#1344 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
A pogledajte video fakat, u dvije minute se sve objasni i nema bespotrebnih hiljadu pitanja 
- mali_milojica
#1345 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Da.DonieBrasco wrote:Znaci mi mi moramo biti najbolji u ovoj "Ligi B" da bi se kvalifikovali ?
Liga B ima 4. grupe, mi smo u grupa "3", mi kao pobjednici te grupe igramo protiv pobjednika grupe "1" ili "2" ili "4" zavnisno od zdrijeba npr neka bude "2", a "1" i "4" su automatski par, onda ide finale u zavisnosti od pobjednika ova dva susreta ?
1/2 finale 1 utakmica (domacin je onaj ko je skupio vise bodova u svojoj grupi)
Finale, domacin se bira zrijebom.
- luckylaka
#1346 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
I meni je Baho bio odlican,ali kritike idu kao i obicno.Nadji koji nije prozvan.tr_ba wrote:Ja fakat ne kontam tolike krutike prema Bahi?!
- Leverage
#1347 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Jesi.DonieBrasco wrote:Znaci mi mi moramo biti najbolji u ovoj "Ligi B" da bi se kvalifikovali ?
Liga B ima 4. grupe, mi smo u grupa "3", mi kao pobjednici te grupe igramo protiv pobjednika grupe "1" ili "2" ili "4" zavnisno od zdrijeba npr neka bude "2", a "1" i "4" su automatski par, onda ide finale u zavisnosti od pobjednika ova dva susreta ?
Ipak postoji varijanta da se neko od te 4 ranije plasira kroz obične kvalifikacije.
Ko popunjava prazna mjesta? Pogledati taj klip gore.
-
Rob_Atl
- bingov buraz
#1349 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ako se budemo naprimjer mi kvalifikovali kroz ligu nacija a kvalifikujemo se i kroz kvalifikacije drugoplasirani iz našeg Final Foura se kvalifikuje.Sve je to puno jednostavnije nego kad se ovako pišeLeverage wrote:Ovo je prosto.mali_milojica wrote:Pobjednici grupa u ligama igraju svoj FF.bingov buraz wrote:Nema baraža,pobjednici liga igraju Final Four (Final Four lige A se igra ujedno i za prvaka Lige Nacija)a od te četiri pobjednik ide direktno na Europsko.
Pravo pitanje bilo je šta ukoliko se neko plasira kroz kvalifikacije koje se igraju prije ovog play-offa.
Onaj gore klip to objašnjava. Sva je šansa da u play-offu grupe A ne bude niko iz grupe A.
-
Korisničkoime
#1350 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nema te vi niko pojma