Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
l33t

#1276 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by l33t »

Image

Image

Moze li ko pojasniti :D :run:
Bazinga1234

#1277 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Bazinga1234 »

AmiĐa_Idriz wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Sunja cistio i svoje i Zukina govna. Vracaj nam Ogija sa tetovazom pa neka gori hala.
Vranješ se previše kritikuje, sasvim ok igrač.
Vranjes i Sunjic su naši najbolji stoperi.
Logovan

#1278 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Logovan »

Opet loša igra, ali opet i pobjeda. :thumbup: :thumbup:

Duljević dobar, može prolazna ocjena. :thumbup: Višća loš, Pjanić nešto se trudio, ali Boga mi tanko. Bešić ok, Šunjić dobar, Zukanović bezveze, itd. Zakarić za one driblinge kada je ušao. :thumbup: Vidjelo se da mu se igra, poželio lik da šutne koji put loptu. :D Sarić jako dobar. Mislim da je vrijeme da se prestane kritikovati dotični, kao i Robert, mogla bi se malo povući ručna. Momak je dobro odradio prijateljske utakmice, protiv Irske zabio gol, a večeras upisao asistenciju.

EDIN DŽEKO! :thumbup: Ko zna zna. On kada ode, tek ćemo onda vidjeti koliko smo kvalitetna reprezentacija. Igramo na njegov pogon, ostali manje doprinose, većina daleko manje.
moa

#1279 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by moa »

l33t wrote:Image

Image

Ako budes prvi u grupi ides u vecu ligu, i onda pobjednici liga iz te grupe igraju medjusobno.
Tako sam ja to skonto.
Capajebo

#1280 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Capajebo »

Decembarski je vec sada pokazao da je veliki upgrade u odnosu na Susica i Bazdarevica.
AmiĐa_Idriz

#1281 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by AmiĐa_Idriz »

hrasno38 wrote:Image
Hm, ne slažem im se sa možda 3 ocjene al haj :mrgreen:
Sinapsa

#1282 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Sinapsa »

SmokingMan wrote:Fakat mora se prestati sa praksom prekomjernog vraćanja lopte golmanu,i bespotrebnog dodavanja oko šesnaesterca,koliko me je to na momente nerviralo :oops: .Dobiješ je,spucaj je špicem neka ide što dalje,više,u nebesa.Ovako se ne smiješ zahebavati sa špancima,francuzima,talijanima,
Ovo je prva moja cijela utakmica sa Prosineckim, mislim uzivo... Ne znam, Sehic mi ne djeluje tako sigurno. Dobar golman, ali kad mu vrate loptu on pokusava nekakva riskantna dodavanja, poludriblinge, kada ispuca loptu - ne ispuca je safe.... malo klimavo sve to. Ili se odbrana ne postavlja kako treba, ili on ima previse samouvjerenja.... Sehic me potsjeca na onog celavog argentinskog golmana, sto je na svjetskom prvenstvu protiv Hrvatske napravio kardinalnu gresku i time pokopao Argentinu. Ovdje postoji, po mom misljenju, jedna akutna i vazna tema, koju Prosinecki mora sa Sehicem i odbranom da rijesi.... Sve u svemu, mi smo mala zemlja....ako budemo medju prvih trideset reprezentacija u svijetu - e, onda barem u fudbalu imamo odlican ucinak.
insaneinthebrain

#1283 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by insaneinthebrain »

Image

ako budemo prvi u grupi, igramo sigurno najmanje baraz za evropsko prvenstvo. a ako budemo izborili kroz kvalifikacije direktno plasman na euro onda u baraz ide neka druga reprezentacija koja je bila druga u ovoj ligi nacija iz grupe a,b,c,d
EDIT. I plus jos napredujes u ligu A ove lige nacija
Mustang1

#1284 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Mustang1 »

moa wrote:

Image

Ako budes prvi u grupi ides u vecu ligu, i onda pobjednici liga iz te grupe igraju medjusobno.
Tako sam ja to skonto.
Ne komplikujte opet. U nasoj ligi imaju 4 grupe po 3 ekipe. Pobjednici sve cetiri grupe igraju play-off/baraz. Najbolja ekipa iz tog baraza osvaja prvo mjesto u toj ligi, plasman u ligu iznad/prvu ligu i plasman na prvenstvo.
l33t

#1285 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by l33t »

insaneinthebrain wrote:

Image

ako budemo prvi u grupi, igramo sigurno najmanje baraz za evropsko prvenstvo. a ako budemo izborili kroz kvalifikacije direktno plasman na euro onda u baraz ide neka druga reprezentacija koja je bila druga u ovoj ligi nacija iz grupe a,b,c,d
EDIT. I plus jos napredujes u ligu A ove lige nacija
I u ligi A se igra za ovaj nekakav Final Four sta im je to ?

Tnx
Fudo387

#1286 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Fudo387 »

Muhamed Đakmić wrote:Meni su deplasirane kritike za dodavanje oko kaznenog prostora.

Mora se to raditi, samo se mora u tome napredovati, moraju se razvijati sheme iznošenja lopte. Ne ide preko noći što reče Amidža Idriz, ja sam siguran da Prosinečki neće odustati od toga da golman dodaje loptu štoperima, čak i da se dese greške.

Ne smiju se praviti kompromisi, mora se nastaviti u ovom pravcu.

Velika je ovo promjena, nije istina da smo negledljivi, bar ja vidim šta pokušava Prosinečki napraviti, mada se vidi i koliko je to zasad daleko.
Mora ono brze i tacnije, previse je ono nesigurno, sami sebi pravimo probleme iz nicega.
AmiĐa_Idriz

#1287 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by AmiĐa_Idriz »

Da se hoćemo vala plasirati u tu A Ligu da igramo protiv nekih novih ekipa, npr. Belgija i Portugal.
l33t

#1288 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by l33t »

AmiĐa_Idriz wrote:Da se hoćemo vala plasirati u tu A Ligu da igramo protiv nekih novih ekipa, npr. Belgija i Portugal.
:lol: :lol: :lol:
Idemedosumom

#1289 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Idemedosumom »

HardcoreMX wrote:
Idemedosumom wrote:Sie werden trotzdem verlieren :wink:
Sitzenbleiben schützt allerdings gegen die Gefahr zu fallen.(Hebbel) :wink:
Wer nichts riskiert, hat später auch nichts zu erzählen. :kiss:
dale cooper

#1290 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by dale cooper »

AmiĐa_Idriz wrote:Da se hoćemo vala plasirati u tu A Ligu da igramo protiv nekih novih ekipa, npr. Belgija i Portugal.
:mrgreen:

Jebo to...daj nam Engleze i Wembley. :D
dezurni_ucenik

#1291 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by dezurni_ucenik »

Sta im je on reko za gledanje utakmica Premijer Lige. :D Robi :thumbup:
Korisničkoime

#1292 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Korisničkoime »

Muhamed Đakmić wrote:Meni su deplasirane kritike za dodavanje oko kaznenog prostora.

Mora se to raditi, samo se mora u tome napredovati, moraju se razvijati sheme iznošenja lopte. Ne ide preko noći što reče Amidža Idriz, ja sam siguran da Prosinečki neće odustati od toga da golman dodaje loptu štoperima, čak i da se dese greške.

Velika je ovo promjena, nije istina da smo negledljivi, bar ja vidim šta pokušava Prosinečki napraviti, mada se vidi i koliko je to zasad daleko.
Slazem se da se mora pri tome ostati, barem kod kontrolisanog iznosenja lopte bez jebenog nabijanja koje je samo privid oslobadjanja jer se izbijena lopta vrati nazad kao bumerang nekada i opsnije nego sto je bila.
Jasno se vidilo od prve utakmice pod Prosineckim da se to forsira sada evo i ukljucivanje golmana u igru na opisani nacin.
Problem jeste i sa druge strane kada se insistira na nekoj igri za koju nemas igraca ali kada vidim da 99% drugih to uspijevaju da urade mislim da opravdano Prosinecki ocekuje od nasih igraca da i oni to mogu
SmokingMan

#1293 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by SmokingMan »

Sinapsa wrote:
SmokingMan wrote:Fakat mora se prestati sa praksom prekomjernog vraćanja lopte golmanu,i bespotrebnog dodavanja oko šesnaesterca,koliko me je to na momente nerviralo :oops: .Dobiješ je,spucaj je špicem neka ide što dalje,više,u nebesa.Ovako se ne smiješ zahebavati sa špancima,francuzima,talijanima,
Ovo je prva moja cijela utakmica sa Prosineckim, mislim uzivo... Ne znam, Sehic mi ne djeluje tako sigurno. Dobar golman, ali kad mu vrate loptu on pokusava nekakva riskantna dodavanja, poludriblinge, kada ispuca loptu - ne ispuca je safe.... malo klimavo sve to. Ili se odbrana ne postavlja kako treba, ili on ima previse samouvjerenja.... Sehic me potsjeca na onog celavog argentinskog golmana, sto je na svjetskom prvenstvu protiv Hrvatske napravio kardinalnu gresku i time pokopao Argentinu. Ovdje postoji, po mom misljenju, jedna akutna i vazna tema, koju Prosinecki mora sa Sehicem i odbranom da rijesi.... Sve u svemu, mi smo mala zemlja....ako budemo medju prvih trideset reprezentacija u svijetu - e, onda barem u fudbalu imamo odlican ucinak.
Naviklismo na ekpi sa kojom smo napravili i najveći uspjeh do sada,a sa odlaskom ključnih pojedinaca se opet očekuje da igramo isto,što je nemoguće,stil igre se razlikuje od selektora do selektora,svaki ima svoju filozofiju igre,psristup.Meni je ovo za sada sasvim ok,prihvatljivo,mnogo je vremena potrebno kako bi se usvojio novi način igre,neki grači trebaju da se prlagođavaju nekim novim idejama,jbg,nemamo sada neki ekstra kvalitetan rooster pa da možemo igrati bez većih oscilacija iz utakmice u utakmicu.Treba vremena da bi se od gomile nečega napravilo nešto kohertno.Robert će učiniti onoliko koliko je u njegovoj moći,a igrači su ti koji sprovode ideje.
Last edited by SmokingMan on 11/09/2018 23:16, edited 1 time in total.
Lug

#1294 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Lug »

Sinapsa wrote:
Smijesan si.. Sehic je taj koji nam je donio sigurnost u odbranu i veceras je imao par izvanrednih odbrana.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1295 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by mali_milojica »

Svaki pobjednik grupe ide u bolju ligu.
Svaki najlosiji iz grupe ide u losiju ligu.
Pobjednici grupa iz svake lige idu na Final Four gdje ce se razigravati za jedno mjesto na EURO.
Imaju cetiri mjesta i svaka liga ce dati po jednog ucesnika, mozda i LUX ode na EURO :mrgreen:
Ako si obezbjedio EURO kroz kvalifikacije, na Final Four ide druga ekipa iz tvoje grupe (iz nase npr AUT ili NIR, jer mi cemo biti prvi a i kvalifikovat cemo se kroz kvalifikacije :D ).
Last edited by mali_milojica on 11/09/2018 23:18, edited 1 time in total.
Grean

#1296 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Grean »

Sto se Prosineckog tice ja sam ocekivao vise vezano za igru na sredini terena ali kad pogledas materijal shvatis da je nerealno.

Najbolje Nalic pojasnio, tim u izgradnji a igraci neetablirani u svojim klubovima.
solidsnake

#1297 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by solidsnake »

Mustang1 wrote:Ne komplikujte opet. U nasoj ligi imaju 4 grupe po 3 ekipe. Pobjednici sve cetiri grupe igraju play-off/baraz. Najbolja ekipa iz tog baraza osvaja prvo mjesto u toj ligi, plasman u ligu iznad/prvu ligu i plasman na prvenstvo.
Dobro si napisao za baraz i za odlazak na prvenstvo, samo sto si pogrijesio kod pobjednika svake grupe u B diviziji , jer svi pobjednici svoje grupe idu u A ligu, dok 4 ekipe iz A lige koji budu zadnji u svojim grupama idu u B ligu ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1298 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Tomahawk11 »

Korisničkoime wrote:

Slazem se da se mora pri tome ostati, barem kod kontrolisanog iznosenja lopte bez jebenog nabijanja koje je samo privid oslobadjanja jer se izbijena lopta vrati nazad kao bumerang nekada i opsnije nego sto je bila.
Jasno se vidilo od prve utakmice pod Prosineckim da se to forsira sada evo i ukljucivanje golmana u igru na opisani nacin.
Problem jeste i sa druge strane kada se insistira na nekoj igri za koju nemas igraca ali kada vidim da 99% drugih to uspijevaju da urade mislim da opravdano Prosinecki ocekuje od nasih igraca da i oni to mogu
Ok, poštujem, to je Robijev potpis, ali Šehić i stoperi, Bešić i gubljenje lopti, to se mora korigovati. To ozbiljnije ekipe brutalno kažnjavaju.
Fudo387

#1299 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Fudo387 »

Sta da igramo? :mrgreen:
insaneinthebrain

#1300 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by insaneinthebrain »

Mustang1 wrote:
moa wrote:

Image

Tako sam ja to skonto.
Ne komplikujte opet. U nasoj ligi imaju 4 grupe po 3 ekipe. Pobjednici sve cetiri grupe igraju play-off/baraz. Najbolja ekipa iz tog baraza osvaja prvo mjesto u toj ligi, plasman u ligu iznad/prvu ligu i plasman na prvenstvo.
nije istina. vidis na slici da samo iz lige a pobjednici igraju izmedju sebe da budu prvaci u toj ligi. Pobjednici grupa iz lige B,C i D ostvaruju direktan plasman u baraž. Ako ne ostvare plasman kroz kvalifikacije odmah imaju zagarantovano mjesto u barazu.
Post Reply