Licnost godine - Milo Djukanovic - Tuzba za genocid

Kula08

#1 Licnost godine - Milo Djukanovic - Tuzba za genocid

Post by Kula08 »

Bivšem predsjedniku i premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću prekjučer je u Podgorici uručena "Avazova" nagrada "Ličnost godine" u stranoj konkurenciji za 2006. godinu. Priznanje je u ime Uredničkog kolegija uručio glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Sejad Lučkin.

Kao Bošnjak i kao čovjek, želim da kažem, da nije ni potrebno govoriti koliko me povrijedio ovaj mizerni i ponižavajući akt od strane AVAZ-a i njegovog vlasnika Fahrudina Radončića. Milo Djukanović je u mojim očima ratni zločinac iako za njega nema još nikakve podignute optužnice - za mnoge zločince nažalost neće ni biti.

Ono što me muči mnogo više od ovog osjećaja gadosti prema Radončiću i njegovom pamfletu ''Avaz'' to je pitanje, nije li ovo smišljeno uradjeno da se sabotira Tužba BiH protiv Srbije i CG čiju presudu očekujemo do kraja Februara - svakako do sredine ove godine. U kratkom vremenskom periodu imamo tri indikativna dogadjaja i svi su vezani za Crnu Goru, dva direktno za Djukanovića. Najprije je '' Internacionalna liga humanista'' iz Sarajeva dodijelila svoje najveće priznanje Svetozaru Maroviću i Milu Djukanoviću. Nedugo poslije toga Predsjednik skupšine Crne Gore negira crnogorsko učešće u agresiji i genocidu na BiH, da bi sada Fahrudin Radončić i oni koji stoje iza njega, izašli sa ovim lažnim priznanjem.

Nije li ovo javno, uz ono što se nezna, na neki način pranje Crne Gore i njenog zločinačkog rukovodstva iz '90 tih, što je po meni, u direktnoj vezi sa tužbom

Kakvo je vaše mišljenje? :(
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Pa pusti havaz.
Skoro sam bio budala pa citao nesto na Cetnickom portalu, kad tamo text iz Slobodne Bosne...
kekec

Post by kekec »

Radoncic ima u planu izgradnju crnogorskog
izdanja, a mozda i nebodera u Pogorici. :roll:
Co´ek gleda u buducnost. :D
pike

Post by pike »

Pa zar nije i sam Radoncic iz Crnu Goru :D
forUMASH

Post by forUMASH »

....lesi se vraca kuci.... :D
Edin H.

Post by Edin H. »

forUMASH wrote:....lesi se vraca kuci.... :D
:lol: :lol: :lol:
docent

Post by docent »

Danas Milo, a sutra Slobo (posthumno).
Narandza

Post by Narandza »

heheh.....a Radnočić se pravi neki veliki bošnjo :)
...ccc
MuaDib

Post by MuaDib »

Pa nemojte tako, i Radončić je Crnogorac.
Mora se odužiti domovini :D.

A što se tiće nebodera. Možda planira izgraditi neboder Montenegro Avaz Tower.
:D
Mujo Cheleby

Post by Mujo Cheleby »

docent wrote:Danas Milo, a sutra Slobo (posthumno).
Tacno.
Medjutim, Milosevic je posredno odlikovan najvisim ordenom Internacionalne lige humanista iz Sarajeva jer su odlikovane njegove najvjernije sluge i suusucenici u genocidu u Bosni. a Avaz je to samo jos i potvrdio.
Mujo Cheleby

#11 Re: Licnost godine - Milo Djukanovic - Tuzba za genocid

Post by Mujo Cheleby »

Kula08 wrote:Nije li ovo javno, uz ono što se nezna, na neki način pranje Crne Gore i njenog zločinačkog rukovodstva iz '90 tih, što je po meni, u direktnoj vezi sa tužbom

Kula08 wrote:
Nije li ovo javno, uz ono što se nezna, na neki način pranje Crne Gore i njenog zločinačkog rukovodstva iz '90 tih, što je po meni, u direktnoj vezi sa tužbom
Mislim da jeste.
Imajuci u vidu da su "urednici" Avaza i Mclhaney, a i Rycraft, da mu je Tihic donedavno bio omiljeni spacijalni izvjestac s putovanja po svijetu, a da je u toj ulozi reis Ceric i dan-danas, a da su svi oni drzavotvorici RS koji prastaju genocid, to je ta nagrada nista drugo do pokusaj pranja Crne Gore i njihovih tragova koji, da parafraziram Njegosa, svima njima smrde po necojstvu.
Najgore je to sto svi pomenuti, a da o Radoncicu i Luckinu ne govorim, kako Avaz, kao najtirazniji list u Bosni, orazava misli i stavove vecine, ako ne i svih Bosnjaka. Osobno im svima porucujem da ne odrazavaju i moj stav!
Na vijest koju je ovj portal objavio 26. jnuara-sijecnja ove godine o dodjeljivanju Avazove narade Djukanovicu, poslao sam glavnom uredniku Avaza Sejadu Luckinu ([email protected]) pismo koje citiram, iznoseci vojs tav o tome sramnom i nedopustivom, ponizavajucem cinu:

Gospodine Luckin,
mislio sam da ste normalna osoba, ali nakon vijesti o urucivanju priznanja onom crnogorskom katilu Djukanovicu, vidim da ste za psihijatriju, ali ne vjerujem da Vam ima lijeka!
I sam Djukanovic Vam je pljunuo u lice priznavsi licemjerno i bezobrazno da je kriv za grijehove iz proslosti! Pljuno je jos jednom i na nas ostale zrtve, a baska na Vas i Vasu posranu nagradu.
Evo Feninog citata o tome:
"Dodao je (Djuknovic, op. I.H.) i kako "ne smijemo zaboraviti prošlost, greške i grijehove koje smo počinili u prošlosti, kako nam se ne bi ponovile u budućnosti."
Kako Vas nije stid Sarajeva?
Kako se imate obraza vratiti se medju Djukonviceve zrtve?
Kako Vas nije stid Srebrenice?
Kako Vam nisu naumpale pobijene bosanske izbjeglice pohvatane na Djukonovicev mig po Crnoj Gori, koje je njegova policija isporucila katilima u RS?
Kako Vas nije stid Hercegovine, Konavla..., gdje je Vas laureat cinio velike grijehe, kojih s en odrice ni sada, pljujuci danas na Vas i Vasu nagradu, ali i na sve nas.
Ko Vas je ovlasti da Vi pljujete po zrtvama?
Kako imate obraza uopce hodati ovom svetom bosanskom zemljom poslije toga mazohistickog cina?
Vi ste Sejtan, kao sto je Sejtan i onaj cetnik Mehmed Spaho iz Inetrnacionalne lige humanista iz Sarajeva koji javno pravda sramotnu odluku te lige srboljubaca o dodjeljivanju ordena nasim katilima - Marovicu. koji je "mir u Bosni zamijenio ratom", Djukanovicu, kao desnoj ruci Balkanskog kasapina? Bojite li se Boga na kojeg se tako cesto pozivate!
Volio bih da Bog Dragi uslisi moju molbu pa da pukn crna zemlja i u nju propadne i onaj ko je nagradu urucivao i onaj ko je nagradu primao i svi oni koji iza nje stoje i koji tu nagradu odobravaju.
Vi Luckin zaista niste ubili cetnika u svojoj glavi, taman da ste milijun dana proveli u opsjednutom Srajevu.
Vama lijeka zbilja nejma!
Tesko i nama s Vama takvim!
Vise od samog laureata gadite mi se Vi i Vas Uredjivacki ziri, a novina Vam ne valja ni za cenife.
Fuj! Sram Vas i stid bilo!
mala-i

Post by mala-i »

ako je i od avaza,previše je...
mostarac

Post by mostarac »

od avaza su i mali oglasi previse
Maraschino

Post by Maraschino »

Jos malo pa ce mu uruciti i nagradu za mir :oops:

stvarno se covjek primirio :x

Ma to je apsurd stoljeca,sto bi trebalo da kosta Radoncica (smanjenjem broja citalaca) :run:

a privatno, neka mu i zenu da,nemam nista protiv :oops:

Njemu treba uruciti optuznicu :( pa neka se onda kaje :x
Auto

Post by Auto »

Mujo Cheleby wrote:
docent wrote:Danas Milo, a sutra Slobo (posthumno).
Tacno.
Medjutim, Milosevic je posredno odlikovan najvisim ordenom Internacionalne lige humanista iz Sarajeva jer su odlikovane njegove najvjernije sluge i suusucenici u genocidu u Bosni. a Avaz je to samo jos i potvrdio.
:faraon1:

Taj covjek samo gleda profit i pare, a zaboravio je kako su njegovu porodicnu kucu tamo gadjali kamenjem pa je odfuro, dok su mu sunarodnike hapsili i davali Karadzicu ili vadili iz vozova i ubijali samo zato sto su Bosnjaci i sada on te sto su to radili nagradjuje. Njemu je samo vazno da mu se ovako otvori trziste u Crnoj Gori za sta li mu treba i da tako nastavi zaradjivati pare i graditi jos vece tornjeve. Ali zna se ko visoko gradi....
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Politicku scenu u Crnoj Gori i Srbiji treba polarizovati na "nase" i "njihove". Kao sto je potrebno (prijetnjom sudskim procesima) prisiliti ratne funkcionere SDS-a da se distanciraju od metoda stvaranja manjeg entiteta, a zatim ih podrzati u sukobu sa dojucerasnjim kolegama, potrebno je tako djelovati i u Crnoj Gori, odnosno Srbiji. Djukanoviceve nacionalisticke izjave se ne smije zaboraviti, krivicu jos manje, ali ako ga se moze iskoristiti u marginalizaciji radikalnih krugova, to treba uraditi. Apsolutna pravda na ovom svijetu ne postoji. Postoji samo interes.

Sutra kada velikosrpski elementi predju iz politicke (o)pozicije u staracke domove, aktuelizirati ce se Djukanovicevu ulogu u ratu, a Licnoscu godine proglasiti nekog (naprasno) liberalnijeg laufera.
Oceania

Post by Oceania »

Jastreb35 wrote:Politicku scenu u Crnoj Gori i Srbiji treba polarizovati na "nase" i "njihove". Kao sto je potrebno (prijetnjom sudskim procesima) prisiliti ratne funkcionere SDS-a da se distanciraju od metoda stvaranja manjeg entiteta, a zatim ih podrzati u sukobu sa dojucerasnjim kolegama, potrebno je tako djelovati i u Crnoj Gori, odnosno Srbiji. Djukanoviceve nacionalisticke izjave se ne smije zaboraviti, krivicu jos manje, ali ako ga se moze iskoristiti u marginalizaciji radikalnih krugova, to treba uraditi. Apsolutna pravda na ovom svijetu ne postoji. Postoji samo interes.

Sutra kada velikosrpski elementi predju iz politicke (o)pozicije u staracke domove, aktuelizirati ce se Djukanovicevu ulogu u ratu, a Licnoscu godine proglasiti nekog (naprasno) liberalnijeg laufera.
Pored toga sto ovaj tekst uopce ne razumijem imam pitanje za autora @ Jastreb 35 / kada pises ove tekstove da li ti je lijeva ruka u zraku i da li leprsas prstima ? :) :-D hvala na odgovorceku !
Sto se tice teme dozvolite mi da citiram @Mostarca " Nema veceg vlaha od balije i nema veceg ustase od sarajevskog muslimana " ovo je postala moja omiljena izreka [ hvala ti Mostarac ] a sto se tice saaaaaaannnnndzakliiiiijeeee Radoncica ....ono sto bi bi mu ja rekao mene bi odvelo u Banovice , a ono sto bi ja mu napravio , to bi me odvelo u Zenicu / zato cu se u ovom postu posluziti opet citatom " Jeverm Brkovic :'
Radoncicu Fahri bosnjastvo stoji kao magarcu frak cilinndar i stap "
Lopov i gangster Fahrudin Radoncic je ostavio zenu sa fakultetom , SRPKINJU , da bi banditos ozenio Bosnjakinju koja ima jedva srednju skolu "
Pardon , to kaze Jevrem Brkovic , a ja kazem , da ni hiljadu Radoncica nece amnestirsti Miiiiiiiluuuuuu Djukanovica kao ratnog zlocinca i Slobinog kera koji je ubio Bosnu. Fahrudin Radoncic , Milo djukanovic , Novak Kilibarda ...Dzemo Latic , " Ljiljan " Avaz " ...sve je to ista stoka koja se natovrila na bledja Marku Vesovicu i pravoj raji . Avaz , Fahro ......Dzemo .....gadite mi se gori ste od cetnika !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

ovaj tekst uopce ne razumijem
Kada bi Karadzic, iz nekog svog interesa dosao u sukob sa velikosrbima, te podrzao cjelovitost BiH, drustvu bi bilo u interesu odgoditi njegoco suocavanje s nadleznim sudom sve dok ga se moze iskoristiti u sukobu s tim mitomanima.
radeljas

Post by radeljas »

Auto wrote: dok su mu sunarodnike hapsili i davali Karadzicu ili vadili iz vozova i ubijali samo zato sto su Bosnjaci i sada on te sto su to radili nagradjuje. Njemu je samo vazno da mu se ovako otvori trziste u Crnoj Gori za sta li mu treba i da tako nastavi zaradjivati pare i graditi jos vece tornjeve. Ali zna se ko visoko gradi....
da nije bilo crnogorskih chetnika u bih poguranih od strane djukanovica i da nisu hapsili bosnjake i hrvate na pocetku rata i isporucili karadzicu, znaci da su cak i bili neutralni od 92 do 95, samo jedna stvar je dovoljna da djukanovic bude najomrazenija licnost, a ta stvar je da su pustili batka, ubicu sa grbavice, iz zatvora u kome je bio ... ko to moze zaboraviti :?
bice_bice

Post by bice_bice »

smijul se ovdje roditelji, clanovi porodice, spominjat?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bice_bice wrote:smijul se ovdje roditelji, clanovi porodice, spominjat?
Probaj :D
Mujo Cheleby

#22 Re: Licnost godine - Milo Djukanovic - Tuzba za genocid

Post by Mujo Cheleby »

Kula08 wrote:Bivšem predsjedniku i premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću prekjučer je u Podgorici uručena "Avazova" nagrada "Ličnost godine" u stranoj konkurenciji za 2006. godinu. Priznanje je u ime Uredničkog kolegija uručio glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Sejad Lučkin.

U danasnjem Avazu Fadil Mandal kritizira bosanske politicare i diplomatiju sto nista konkretno ne poduzimaju kada su u pitanju neskriveni pokusaji dovodjenja u vezu Kosova sa Bosnom. Ruzi ih Mandal sto ne putuju u Brisel i Vasington, sto ne lobiraju za bosansku stvar. Pise kako neki krugovi na Zapadu pustaju probne balone da bi ustanovili moze li se Bosna privoliti da se vansudski nagodi sa Srbijom i Crnom Gorom oko spora po Tuzbi RBiH za geocid. Spominje i slovenckog ministra Rupela koji je jucer izjavio da bi Srbija trebala nastaviti pregovore i bez izrucenja Mladica haaskom Tribulalu. Sve se to radi kako bi se Srbi udobrovoljili zbog gubitka Kosova, a preko ledja Bosne.
Mandal je zamandalio svoj tekst ocjenom kako bosanska doplomatija spava i ne putuje nikud da bi lobirala za Bosnu.
Prvo, ko je ta bosanska diplomatija? odgovor na to pitanje Mandal zna, ali suti. Njen je sef Ivanic, a boj se da on moze dobiti i vizu za Ameriku, jer je na crnoj listi. To je onaj svinjoglavi tip koji sve sto radi ima jedan jeidni cilj da naskodi Bosni, o njenom trosku, a da pomovira RS. Nisu li mnoga predstavnistva RS otvorili po svijetu i nije li Ivanc zauzet i s time?

Stoga, nije tacna konstatacija Fadila Mandala da iz Bosne niko ne lobira. Tacno je da LOBIRA - ali PROTIV Bosne, sto cini Ivanic, uz zdusnu podrsku i samoga Mandalovog AVAZA dodjeljujuci nagradu Mili Djukanovicu zato sto ima krvave ruke do lakata po pitanju Bosne. Ta Avazova nagrada koju Mandal presucuje, povezana je sa tim zapadnim naporima koje Mandal spominje, a odnose se na amnestiranje Srbije i Crne Gore u vezi s Tuzbom.
To je u naslovu ove teme na Forumu precizno i tacno receno.
Ta Avazova nagrada katilu Djukanovicu nije probni balon, vec konkretno neprijateljsko djelo protiv Bosne kao zrtve srbijansko-crnogorske agresije i genocida.
Mandal djeluje po onoj starinskoj - koja kaze: "Dize dreku na vuka, dok lija koke davi."
celija001

Post by celija001 »

Kao prvo i osnovno, Avaz je jedna karina od (privatne) novine koju ne treba uzimati kao mjerilo bilo čega, pa ni izbora čovjeka godine. Drugo, koji kurac građane BiH zaboli za predsjednika susjedne zemlje, on nam je bitan kao i lanjski snijeg. Ako ćemo birati čovjeka godine u kategoriji planete Zemlje, ima tu daleko boljih kandidata. Ako ćemo birat čovjeka godine u domaćoj kategoriji, Milo Đukanović nije domaća kategorija.
ThePoliglot

Post by ThePoliglot »

j**e mi se i za Avaz i za Milu. Sve je to bolesno kao i komentari koji se nadovezuju na to!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

celija001 wrote:Kao prvo i osnovno, Avaz je jedna karina od (privatne) novine koju ne treba uzimati kao mjerilo bilo čega, pa ni izbora čovjeka godine. Drugo, koji kurac građane BiH zaboli za predsjednika susjedne zemlje, on nam je bitan kao i lanjski snijeg. Ako ćemo birati čovjeka godine u kategoriji planete Zemlje, ima tu daleko boljih kandidata. Ako ćemo birat čovjeka godine u domaćoj kategoriji, Milo Đukanović nije domaća kategorija.
Pripazi malo na izrazavanje.
Post Reply