Kula08 wrote:Nije li ovo javno, uz ono što se nezna, na neki način pranje Crne Gore i njenog zločinačkog rukovodstva iz '90 tih, što je po meni, u direktnoj vezi sa tužbom
Kakvo je vaše mišljenje?

Kula08 wrote:
Nije li ovo javno, uz ono što se nezna, na neki način pranje Crne Gore i njenog zločinačkog rukovodstva iz '90 tih, što je po meni, u direktnoj vezi sa tužbom
Kakvo je vaše mišljenje?

Mislim da jeste.
Imajuci u vidu da su "urednici" Avaza i Mclhaney, a i Rycraft, da mu je Tihic donedavno bio omiljeni spacijalni izvjestac s putovanja po svijetu, a da je u toj ulozi reis Ceric i dan-danas, a da su svi oni drzavotvorici RS koji prastaju genocid, to je ta nagrada nista drugo do pokusaj pranja Crne Gore i njihovih tragova koji, da parafraziram Njegosa, svima njima smrde po necojstvu.
Najgore je to sto svi pomenuti, a da o Radoncicu i Luckinu ne govorim, kako Avaz, kao najtirazniji list u Bosni, orazava misli i stavove vecine, ako ne i svih Bosnjaka. Osobno im svima porucujem da ne odrazavaju i moj stav!
Na vijest koju je ovj portal objavio 26. jnuara-sijecnja ove godine o dodjeljivanju Avazove narade Djukanovicu, poslao sam glavnom uredniku Avaza Sejadu Luckinu (
[email protected]) pismo koje citiram, iznoseci vojs tav o tome sramnom i nedopustivom, ponizavajucem cinu:
Gospodine Luckin,
mislio sam da ste normalna osoba, ali nakon vijesti o urucivanju priznanja onom crnogorskom katilu Djukanovicu, vidim da ste za psihijatriju, ali ne vjerujem da Vam ima lijeka!
I sam Djukanovic Vam je pljunuo u lice priznavsi licemjerno i bezobrazno da je kriv za grijehove iz proslosti! Pljuno je jos jednom i na nas ostale zrtve, a baska na Vas i Vasu posranu nagradu.
Evo Feninog citata o tome:
"Dodao je (Djuknovic, op. I.H.) i kako "ne smijemo zaboraviti prošlost, greške i grijehove koje smo počinili u prošlosti, kako nam se ne bi ponovile u budućnosti."
Kako Vas nije stid Sarajeva?
Kako se imate obraza vratiti se medju Djukonviceve zrtve?
Kako Vas nije stid Srebrenice?
Kako Vam nisu naumpale pobijene bosanske izbjeglice pohvatane na Djukonovicev mig po Crnoj Gori, koje je njegova policija isporucila katilima u RS?
Kako Vas nije stid Hercegovine, Konavla..., gdje je Vas laureat cinio velike grijehe, kojih s en odrice ni sada, pljujuci danas na Vas i Vasu nagradu, ali i na sve nas.
Ko Vas je ovlasti da Vi pljujete po zrtvama?
Kako imate obraza uopce hodati ovom svetom bosanskom zemljom poslije toga mazohistickog cina?
Vi ste Sejtan, kao sto je Sejtan i onaj cetnik Mehmed Spaho iz Inetrnacionalne lige humanista iz Sarajeva koji javno pravda sramotnu odluku te lige srboljubaca o dodjeljivanju ordena nasim katilima - Marovicu. koji je "mir u Bosni zamijenio ratom", Djukanovicu, kao desnoj ruci Balkanskog kasapina? Bojite li se Boga na kojeg se tako cesto pozivate!
Volio bih da Bog Dragi uslisi moju molbu pa da pukn crna zemlja i u nju propadne i onaj ko je nagradu urucivao i onaj ko je nagradu primao i svi oni koji iza nje stoje i koji tu nagradu odobravaju.
Vi Luckin zaista niste ubili cetnika u svojoj glavi, taman da ste milijun dana proveli u opsjednutom Srajevu.
Vama lijeka zbilja nejma!
Tesko i nama s Vama takvim!
Vise od samog laureata gadite mi se Vi i Vas Uredjivacki ziri, a novina Vam ne valja ni za cenife.
Fuj! Sram Vas i stid bilo!