Licno osiguranje za slucaj nezgode

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
iceman ze

#1 Licno osiguranje za slucaj nezgode

Post by iceman ze »

Vec dugo radim preko 20 g. i nikad nisam bio osiguran za slucaj nezgode na poslu. Prijatelj je nedavno imao povredu na radu i bice isplacen po osnovu kolektivne police, plus dodatno po osnovu zakona te ustanove gdje radi, zatim sindikalnog udruzivanja itd.

Danas zovem, 2 osig. kuce, jedni ne zele da osiguraju bez minimalno 5-6 radnika, dok drugi nude zivotno plus dodatno osig. za vid nezgode.

Imate li neka iskustva da vidim sta je najbolje da izaberem?
akcija007

#2 Re: Licno osiguranje za slucaj nezgode

Post by akcija007 »

Ti mozes za sebe uzeti osiguranje za slucaj nezgode i ne moras zivotno osiguranje uzimati.
Imas u poslovnicama Sberbank oni prodaju mislim od Merkura tj. Sada Viena Insuranse Group osiguranje za slucaj nezgode 24h vrijedi svugdje u svijetu i 80 KM godisnja je premija, placa se jednokratno.
Koje rizike pokriva osiguranje od nezgode ne znam ali sigurno te povrede lomove padove ....

Otidji u par osiguvarajucih kuca ili vidi na netu, znam da i Croatia Osigiranje ima to .
Ali ponavljam niti u jednom osiguravajucem drustvu ti ne moras uzeti zivotno osiguranje .
Puf

#3 Re: Licno osiguranje za slucaj nezgode

Post by Puf »

akcija007 wrote:Ti mozes za sebe uzeti osiguranje za slucaj nezgode i ne moras zivotno osiguranje uzimati.
Imas u poslovnicama Sberbank oni prodaju mislim od Merkura tj. Sada Viena Insuranse Group osiguranje za slucaj nezgode 24h vrijedi svugdje u svijetu i 80 KM godisnja je premija, placa se jednokratno.
Koje rizike pokriva osiguranje od nezgode ne znam ali sigurno te povrede lomove padove ....

Otidji u par osiguvarajucih kuca ili vidi na netu, znam da i Croatia Osigiranje ima to .
Ali ponavljam niti u jednom osiguravajucem drustvu ti ne moras uzeti zivotno osiguranje .
Ali ce ti u svakoj pokusati sve uvaliti, ti samo uzmi sta tebi treba
iceman ze

#4 Re: Licno osiguranje za slucaj nezgode

Post by iceman ze »

Uzeo sam preko Croatia osig licnu policu, dali su mi najbolje osigurane sume. Takodjer imam i euroherc preko unicredit banke-tekuceg r..
Post Reply