Mi placamo oko 10-15 KM za licnu kartu i 40! KM za vozacku koje su naravno sa crno-bijelim slikama, holografima i slicno.
Trazeci nesto naidjem na ovo: http://www.in.gov/bmv/driverlicense/new/#
Cijena vozacke u Americi je $9 gdje je izrada na licu mjesta za manje od minute a vozacke su, pazi i ovo je moguce - u koloru i sa svim dodatnim zastitama. Cijena izrade ovih njihovih novih vozackih je 99 centa! a njihova drzava ustedi par miliona dolara.
Zar je toliki problem da i mi ovdje nabavimo te masine i imamo slike u koloru na licnoj, vozackoj i dodatne zastite?
Licne, vozacke...
-
melb26sa
-
melb26sa
A da li je plan ikada ukljucivao izradu kartica/dozvola u koloru? Ili smo mi jos daleeeko od te norme....sulesavic wrote:Prvobitni plan je bio 20 KM lična, 20 KM vozačka.
Onda je uslijedila pobuna društava za zaštitu svega i svačega, država je poražena i ponudila je opciju 10 KM lična, 40 KM vozačka.
I-A. I-A, I-A!
-
sulesavic
melb26sa wrote:A da li je plan ikada ukljucivao izradu kartica/dozvola u koloru? Ili smo mi jos daleeeko od te norme....sulesavic wrote:Prvobitni plan je bio 20 KM lièna, 20 KM vozaèka.
Onda je uslijedila pobuna dru¹tava za za¹titu svega i svaèega, dr¾ava je pora¾ena i ponudila je opciju 10 KM lièna, 40 KM vozaèka.
I-A. I-A, I-A!
Ha u kolor, ha c-b - isto sam neprivlaèan. Mada mi ova c-b varijanta daje neko dozu artizma...
-
maajaa
Vjerovatno ce za godinu - dvije ove LK i vozacke proglasiti nevazecim, izraditi u koloru i opet raji uzeti lovuda li je plan ikada ukljucivao izradu kartica/dozvola u koloru?
- uvjek dobar gost
A čeka se barem mjesec dana.... ja sam zbog nekih birokratskih zavrzlama čekao na novu vozačku skoro dva mjeseca... na moje pitaje gdje je knjiga žalbi... pogledaše me prijekorno.... na moje insistiranje da zovu šefa.... kažu oni nema šefa.... rekoh ja njima nemojte kriti tu osobu jer ljut sam... pa da džaba Vama ne psujem.... oni mi dadoše list papira da se žalim....
Ali rekoše mi da to niko ne čita....
Ali rekoše mi da to niko ne čita....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nije vjerovatno, vec definitivno...maajaa wrote:Vjerovatno ce za godinu - dvije ove LK i vozacke proglasiti nevazecim, izraditi u koloru i opet raji uzeti lovuda li je plan ikada ukljucivao izradu kartica/dozvola u koloru?Meni ne smeta toliko sto je crno-bijela fotografija, ali mi smeta kad izduze / prosire sliku, na kraju ispadne ko karikatura
nismo u skladu sa kurcem palcem od nek EU odredbe gdje slike moraju biti u koloru..
pricalo se o tome prije 2 godine jos..